Aşı- iyice delirdim, kafayı yiyorum

Yorumunu bulduğum yüzlerce insanın hepsi mi psikolojik yaşıyor bunları?

Aşılar yan etki yapabilir. Ben de çok masum bulmuyorum. çalıştığım için iş yerimin yaptığı baskı sonucu olmuştum aşıyı. Çok meraklısı değilim vücuduma durduk yerde bir şeylere enjekte ettirmeye. Oto immün hastalığım var temkinliyimdir. İlaç içmeyi de sevmem. Ama sizin zaten bu konuda anksiyeteniz varmış. Bu kadar yan etkiyi yaşamanız normal gelmedi.

İnansam çevremde bir numaralı komplocu (annem) varken aşı olmazdım. Ama aşının %100 zararsız olduğuna da inanmıyorum artık.
Ama aşı sonrası yaşadıklarımı yazıyorum ve gelip bana sigara migara anlatılıyor. Komik yani.

Bence de durumunuz tamamen psikolojik. İnternette böyle haberleri kovalıyorsunuz ve buradan da destek bulmaya çalışıyorsunuz. Aşı olmadığı için ölen ve bebeği ameliyatla alınan hamile kadın haberlerini de okuyun. Sırf bizim ülkede oldu onlarca haber.

Ben küçükken kızamık nedeniyle ölümden dönmüşüm. Ablamla ikimiz de aşılı olduğumuz halde çok ağır geçirmişiz. Aşısız olsaydık yüksek ihtimal dayanamazdık. Yine büyük kızım bebekken rota virüsü salgını vardı. Doktoru yapalım salgın var dedi, devlet karşılamadığı için dünya kadar para verip yaptırdım. Kızım rota virüsü oldu, ağır ama evde geçirdi. Aynı kreşte iki çocuk 1 hafta hastanede yattı.

Kolunuz bacağınız kırılınca veya ameliyat olunca nedense hiç içeriğini sorgulamadan ağrı kesicileri kullanıyorsunuz. Prospektüsü okuyunca hepsinde az-çok yan etki var. Bacağım kırıldı ama ilaç vermeden tedavi edin diyemiyor kimse. Acı çekerken tıbbın ellerine güvenle teslim olunuyor nedense. Bir doktor beni ikna edemezse, teşhisi doğru koyduğuna dair şüphem varsa, tavrı rahatsız etmişse başka bir doktora giderim. Hatta ikilemde kaldıysam 3. bir doktorun daha fikrini alırım ama asla tıptan şüphe duymam.

Organik yaşayarak hastalık olmasa köyde yaşayan, kendi ekip kendi yiyenler hiç hasta olmazdı. O insanlar tarlada doğurup göbek bağını taşla kesiyordu, geçti o devirler.
%100 organik olayı yok artık. Toprağa yağan yağmur veya sulama suyu temiz değil en başta. Daha az zararlısı var has organik yerine.

İnternete girip kablosuz ağ kullanıyorsunuz, bunun da zararı var ama aşı daha öcü.

Benim yaşadığım yerde "şu tarih itibarıyla aşı olmayanların Covid kaynaklı tedavilerini devlet ve sigorta şirketleri karşılamayacak" dendi. Ertesi gün millet hastaneleri klinikleri kilitledi. Sabahtan metrelerce kuyruk oluştu.

İyi de artık heryerde aşının yan etkileri açık açık belirtiliyor. İlk zmaanlar size imzalatılan o kağıtlarda bile yazıyordu.Psikolojik diyenler hangi kanıta göre diyor. Ezbere. Var işte sizde olmaması sorunun olmadığı manasına gelmiyor. En yakınımda gördüm tek dozda yan etkileri (miyokardit belirtileri) yine en yakınım 4. Dozu oldu sadece kol ağrısı.
Bu kadar takıntı haline getirmesi tamamen psikolojik

Psikolojik olabilir, birkaç sayfa okudum biraz tepki göstermişsiniz psikolojik diyenlere ama fizyolojik bir sebep olmadan, yaşadığı anksiyete ya da travmadan kör olan, bir anda bacaklarını kullanamayan insanlar var. Öyle basit bi şey değil yani.

Ama yan etkisi de olabilir elbette. Kanıtlanan kanıtlanmayan onlarca yan etkisi var, her farmakolojik ürünün olduğu gibi. Güvendiğiniz birkaç doktora daha gidin bence tekrar birkaç test yapılsın, varsa çıkar yoksa da terapi desteğinin yanına ona da karşı değilseniz ilaç desteği de ekleyebilirsiniz. Bu durum sizi, vücudunuzu daha çok yorar çünkü.

Konu sahibi diyelim ki siz gerçekten haklısınız ve bu aşının böyle bir yan etkisi var . Yapılan asi zaten uzun zamandır uygulanan birşey değil ve belirli yan etkileri sonradan çıkacak . Her ilaçta olduğu gibi belirli yan etkiler göz ardı ediliyor değil mi toplu yarar açısından . Siz de çok şükür iyiymişsiniz fizyolojik bir probleminiz de yokmuş bazen insanlarin hassas olduğu dönemler olabiliyor sanki sizi tetikliyor gibi bu durum . Yurt dışına gidince kendinizi boslukta hissedip bir şeye mi yoneldiniz acaba bu kadar uğraşmanız insanlarla iletişime geçmenizin sebebi bu olabilir

ben hacamata inanıyorum etiketlediğiniz üye inanmıyor diye cahil olmuyor.kimseye böyle hitap edemezsiniz.
Hitap ediyorum . Kendisi gibi düşünmeyen ve tahammülü olmayan insanlara hacamatın faydasını anlatıp kendimi tüketemeyecegim.Kadinlar kulübüne kayıt olduğumdan beri dikkatimi çeken konulara yorum yapıyorum. Benim yorumuma bir kaç hanımefendi karşı yorum yaparak bilgimi kucumsuyor ben karşılık verince e siz böyle soylemeyezsiniz. Söylerim kardeşim. Herkes burada aynı şeyleri düşünse bu platform olur mu açıp okuyup çıkarız. İnsanlar başkalarının yorumlarını fikirlerini merak ettiği için burada zaten ...

Bende panik biri olduğum için covid döneminde 2 doz aşı oldum. Rahatlarım diye öyle de olmuştu. Şimdi kalbime sancı girse aklıma bu söylentiler gelir. Ama ya üşütüyorum ya da gerçekten kafama ne zaman bir şey taksam kalbime bir şey batar gibi ara ara gün boyu sancı girer.
Benim artık tek inandığım her şeye üzüldüğüm gereksiz herşeye kafaya taktığım için kalbime zarar verebilirim. aşırı stres milyonda bir olabilecek ihtimalden çok daha kötü bir şey . Tüm dünya aşı oldu öyle bir şey olsa çok daha fazla duyulurdu ve ben etrafımda hiç böyle şikayet duymadım herkes aşı oldu. Hem de fazlasıyla 4 doz olanlar var. Sadece haberlerde ve twitterda bu tarz haberleri görüyorum. İnanmamayı seçiyorum artık

Esim de ben de iki farkli global ilac firmasinda yonetici pozisyonunda calisiyoruz. Isin icinde bir insan olarak benim her zaman elestirdigim konu asi/ilac gelistirilecek hastaliklarin seciminin geri donus yapilacak kazanca endeksli olmasi. Onun disinda nasil bir manipulasyon hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama...

Sizin yeterliliginizi ogrenebilir miyim bana 'makalelere cok guvenmeyin' tavsiyesi verdiginize gore? Ayrica 'uyduruk' dediginiz makalelerin tekrarlanma olasiligindan bahsediyorsaniz size aciklamasini yaparim ama akademik hayatiniz yoksa bos yere kendimi yormayacagim.
aklıma bu geldi nedense :KK70:

Ozaman üniversitede ders olarak işlenmesi de yalan
Hastanelerde uygulanıyor olması yalan.
Fakülteden sonra dünya dan ilişkinizi kestiniz mi

Üniversitede ders olarak işlenmiyor işte onu diyorum :) dediğim gibi tıp müfredatında yok hacamat, homeopati falan gibi “alternatif” yöntemler. Bunlar merdiven altı yerlerde uygulanıp insanlar enfeksiyon kapmasın diye sağlık bakanlığı bari steril şartlarda yapılsın diye bazı hastanelerde yapmaya başladı. Bunlar hala “alternatif” tıp.

Kanıtlansa zaten “alternatif” tıp falan olmaz. Neyse yahu buraya soru yazıyoruz gelen cevap “ama o zaman bu niye öyle” gibi karşı cevap oluyor :p bari kendi sorumu cevaplayayım. Hacamat kanıtlanmadı arkadaşlar. Yapılan bir çalışöa varmış ve o da muallak demekte. Plasebo etkisi büyük ihtimalle deniliyor:

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Burada çoğunlukla aşı tartışılmış. Biraz konu ile alakasız olacak ama ben yaşadığınız durumun yeni bir ülkeye taşınmaktan kaynaklı kaygı ile de ilişkili olabileceğini düşündüm. (Mesajların hepsini okuyamadım belki benim gibi düşünen olmuştur)

İki senedir yurtdışındayım ve geldiğimin 6. ayında daha önce olan cilt sorunlarım, kaygı seviyem inanılmaz arttı. Geceleri uyuyamıyor, kalkıp korku içinde ağlıyordum. Üstelik şu anda düşündüğümde oldukça küçük şeylere… Kendime gelmem 1 seneyi buldu. Dışarıdan bakıldığında taşınmaktan, yeni hayatımdan oldukça memnundum aslında. Ama yeni bir çevreye alışmayı hafife almamak gerekiyor. Oradaki yaşamınıza odaklanmadan da tam olarak iyileşme gerçekleşemiyor maalesef. Umarım bir an önce daha iyi hissedersiniz.

Hitap ediyorum . Kendisi gibi düşünmeyen ve tahammülü olmayan insanlara hacamatın faydasını anlatıp kendimi tüketemeyecegim.Kadinlar kulübüne kayıt olduğumdan beri dikkatimi çeken konulara yorum yapıyorum. Benim yorumuma bir kaç hanımefendi karşı yorum yaparak bilgimi kucumsuyor ben karşılık verince e siz böyle soylemeyezsiniz. Söylerim kardeşim. Herkes burada aynı şeyleri düşünse bu platform olur mu açıp okuyup çıkarız. İnsanlar başkalarının yorumlarını fikirlerini merak ettiği için burada zaten ...
İşte inanan olur inanmayan olur . Herkes fikrini söyleyecek elbette ama cahil diyemezsiniz. Aşı karşıtlarına da cahil diyemeyiz . Sadece kendi fikirlerimizi yazabiliriz. Bilmem anlatabildim mi hanımefendi?

Üniversitede ders olarak işlenmiyor işte onu diyorum :) dediğim gibi tıp müfredatında yok hacamat, homeopati falan gibi “alternatif” yöntemler. Bunlar merdiven altı yerlerde uygulanıp insanlar enfeksiyon kapmasın diye sağlık bakanlığı bari steril şartlarda yapılsın diye bazı hastanelerde yapmaya başladı. Bunlar hala “alternatif” tıp.

Kanıtlansa zaten “alternatif” tıp falan olmaz. Neyse yahu buraya soru yazıyoruz gelen cevap “ama o zaman bu niye öyle” gibi karşı cevap oluyor :p bari kendi sorumu cevaplayayım. Hacamat kanıtlanmadı arkadaşlar. Yapılan bir çalışöa varmış ve o da muallak demekte. Plasebo etkisi büyük ihtimalle deniliyor:

Ben de önceden öyle sanıyordum ama şu an hastanelerde yapılıyomuş cidden. Medical park ve medipolun geleneksel ve tamamlayıcı tıp diye bölümleri var. Onlar haçamat değil kupa tedavisi diyolar.

Kupa Tedavisi (Hacamat) | Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (İntegratif Tıp) | Dahili Tıp Birimleri | Tıbbi Birimler | Medipol Sağlık Grubu

Getat merkezleri var üniversitelerde bile. Arasında hacamat da var hatta randevu alıp hekim tarafından uygulanıyor da. Artık hekim değilsiniz sanırım. Mhrsde bile var. Makale ve derleme gördüm pubmedde ayrıca.

Yukarıda yazdım sizin mesajı sonra gördüm :)

Siz bu yukarıdaki linkten farklı bir makale gördüyseniz yazarsınız. Olay benim doktorluk yapmam yapmamam değil sorduğum soru çok açıktı aslında. Hakemli dergilerden kanıtlanmış bir makale var mı? Yaygın olarak kanıtlandığı için tıpta kullanılıyor mu? Bunu uygulayan doktor elbette var yahu aşı karşıtı doktor var :p hacamat mı yapmayacaklar. En azından herhalde zararı yok bunun. Plasebo etkisi de var bazılarında.

Sınıfımızda covid çıktı bile maalesef. Benim kız da hastaydı bir kaç gündür başka çocuklarda. Okulda başka çocuklarda da çıkmış. Bir bitmedi bu lanet virüs. Tekrar o maskeli günlere sokak yasaklarına dönmek asla istemiyorum. Allah tüm çocuklarımızı yaşlılarımızı risk grubunda olanları başta olmak üzere hepimizi korusun. Bıktık yahu bıktıkkk☹️😕

Ben de önceden öyle sanıyordum ama şu an hastanelerde yapılıyomuş cidden. Medical park ve medipolun geleneksel ve tamamlayıcı tıp diye bölümleri var. Onlar haçamat değil kupa tedavisi diyolar.

Kupa Tedavisi (Hacamat) | Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (İntegratif Tıp) | Dahili Tıp Birimleri | Tıbbi Birimler | Medipol Sağlık Grubu

Yahu dedim ya hastanelerde Türkiyede yeni bir yönetmelik çıktı “geleneksel tıp” adı altında ve yapılıyor diye. Yukarıda mesajlarımda da yazdım zaten doktorlar da yapıyor, hastanelere de girdi. Hem çok iyi para var, hem merdiven altı yerlerde yaptırıp enfeksiyon kapmasınlar diye. Ama bu hala “geleneksel” tıp “alternatif” tıp diyorum. Yani kesin, kanıtlanmış ve tıpta yaygın olan bir şey değil. Yapılan çalışmalar muğlak, plasebo etkisi olduğu düşünülüyor diye de çalışmaya bakış linkini yolladım.

Bu arada yukarıda biri demiş ben hacamata inanan kimseye cahildir falan da demedim bu arada. Yahu herkes istediğine inanır. Homeopati de var mesela ilacı öyle bir azaltıyorlar ki neredeyse bir şey kalmıyor ama bunun iyileştirdiğine de inanan var ce bazı insanlarda elbette plasebo etkisi olduğu düşünülen iyileşme var. Ama kanıtlı değil işte. O yüzden “hacamat aşının etkisini alır, kanıtlandı” gibi yazılar olmuştu. Böyle bir şey yok demek için yazdım. Varsa yayınlasınlar makaleleri.

Yahu dedim ya hastanelerde Türkiyede yeni bir yönetmelik çıktı “geleneksel tıp” adı altında ve yapılıyor diye. Yukarıda mesajlarımda da yazdım zaten doktorlar da yapıyor, hastanelere de girdi. Hem çok iyi para var, hem merdiven altı yerlerde yaptırıp enfeksiyon kapmasınlar diye. Ama bu hala “geleneksel” tıp “alternatif” tıp diyorum. Yani kesin, kanıtlanmış ve tıpta yaygın olan bir şey değil. Yapılan çalışmalar muğlak, plasebo etkisi olduğu düşünülüyor diye de çalışmaya bakış linkini yolladım.

Bu arada yukarıda biri demiş ben hacamata inanan kimseye cahildir falan da demedim bu arada. Yahu herkes istediğine inanır. Homeopati de var mesela ilacı öyle bir azaltıyorlar ki neredeyse bir şey kalmıyor ama bunun iyileştirdiğine de inanan var ce bazı insanlarda elbette plasebo etkisi olduğu düşünülen iyileşme var. Ama kanıtlı değil işte. O yüzden “hacamat aşının etkisini alır, kanıtlandı” gibi yazılar olmuştu. Böyle bir şey yok demek için yazdım. Varsa yayınlasınlar makaleleri.
İnanmayan üyeye cahil demiş ben ona kızdım dr hanım. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Ben hiç yaptırmadım yaptıran yakınım olmadı ama yaptıranlara da karışmam faydası yok diyemem. Bilgim yok çünkü bu konuda. Aşı hakkında var ama bilgim. Çok konuştuk dr yakınlarımla. O yüzden 5 doz yaptırdım rahatça topluma karıştım kronik hasta olmama rağmen eşim de öyle.

İnanmayan üyeye cahil demiş ben ona kızdım dr hanım. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Ben hiç yaptırmadım yaptıran yakınım olmadı ama yaptıranlara da karışmam faydası yok diyemem. Bilgim yok çünkü bu konuda. Aşı hakkında var ama bilgim. Çok konuştuk dr yakınlarımla. O yüzden 5 doz yaptırdım rahatça topluma karıştım kronik hasta olmama rağmen eşim de öyle.

Yok size demedim zaten :) o mesajını gördüm cahil denmiş hacamata inanmayana. Alternatif tıp ya da geleneksel tıp a bu başlıklardan çıkmadığı sürece inanmamak kesinlikle cahillik falan değil :p kesinlikle haklısınız. Kanıtlanır, gelir, tıbbın içine girer o zaman “inanma inanmama” gibi bir şey olmaz şimdilik bilgilerimizle bilim deriz.

Back
X