Aşı Konusu?

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Kızlar merhaba
oglumun 18 ay aşısı var ayın 18. de,

4 adet dıs cıkarıyor ve grıp olmustu yenı atlattı sayılır. bı kac gune kadar atesı vardı hep.
doktoru yaptırma dedı
saglık ocagı yapalım dıyor
ıkı hafta tatıle cıkıcam
cok gec olur dıyor
ne yapmam gerek kafam karıştı?

Bir kaç güne kadar ateşi vardı demek sanırım bir kaç gündür ateşi yok demek.
Ateşli dönemde yapılmıyor ama şu an öyle bir durum söz konusu değil.

Ben olsam yaptırırdım, 2 hafta kısa bir süre değil.

hastayken aşı yapılmaz benim bildiğim..
doktoru dinleyin derim ben..
tatildeyeken bir sağlık ocağında da yaptırabilirsiniz alın aşı karnesini yanına..

Kızlar merhaba
oglumun 18 ay aşısı var ayın 18. de,

4 adet dıs cıkarıyor ve grıp olmustu yenı atlattı sayılır. bı kac gune kadar atesı vardı hep.
doktoru yaptırma dedı
saglık ocagı yapalım dıyor
ıkı hafta tatıle cıkıcam
cok gec olur dıyor
ne yapmam gerek kafam karıştı?
sağlık ocakları bu aşı konusunu görev edinmiş oldukları için yapmazlarsa soruluyor onlara ve sıkıntı oluyor o sebeple yapalım demişlerdir. doktoru yaptırma dediyse bir bildiği vardır. sonuçta mikrop enjekte ediliyor yavrulara sakat bir durum olmazın allah korusun.
tatilde gittiğin yerdeki sağlık ocakları da yapabiliyor. misal ben sivasta oturdum ankaraya döndüğümde oğlumun aşıları vardı kaydımızı aldırmamıştık daha ama evimin yakınındaki sağlık ocağı yapıp sivas.a bildirdi.
bunu bir iyice öğren derim.

sağlık ocakları bu aşı konusunu görev edinmiş oldukları için yapmazlarsa soruluyor onlara ve sıkıntı oluyor o sebeple yapalım demişlerdir. doktoru yaptırma dediyse bir bildiği vardır. sonuçta mikrop enjekte ediliyor yavrulara sakat bir durum olmazın allah korusun.
tatilde gittiğin yerdeki sağlık ocakları da yapabiliyor. misal ben sivasta oturdum ankaraya döndüğümde oğlumun aşıları vardı kaydımızı aldırmamıştık daha ama evimin yakınındaki sağlık ocağı yapıp sivas.a bildirdi.
bunu bir iyice öğren derim.
Esımde aynı dusunuyor o yuzden hemsırenın soyledıgını dıkkate alma dedı onların gorevı bu dedı
Bugun cagırmıstı gel dıe
Ben gıtmedım kafam karıatı yarın gıderım dıye dusundum
Oglumun atesı cıktı bı saat once
Iyıkı yaptırmamısım dedım

18 aylikken hepatit a asisi da var, normalde asiya engel degil yakin zamanda gecirilmis enfeksiyon,ama bazen hastaliktan yeni cikildigi icin vucut direnci dustugunden erteleyebiliyorlar

2 hafta çok uzun değil. Ben de yazın gecikmeli olarak yaptırmıştım son derece güvenilir doktorumun önerisiyle.

Bizde 18 aylık aşı için gittiğimizde, aynı şekilde diş nedeniyle ateş problemimiz vardı. sağlık ocağındaki aile hekimimiz hiçbir sorun olmayacağını söyledi, kendisine de güveniriz.
artık aşıların bu tür durumlarda yapılabildiğini söyledi.
sadece kemoterapi vs. gibi tedavilerde yapılmıyor dedi. yaptırdık ve bir sorun yaşamadık.

Daha once olduu aşıların devamıymıs
Bes tane aşı, karma aşı dıyor hemşire
Öyleyse bekleyebilirsin bence biraz. 1. Şut da korur. Allah korusun mesela kızamık virüsü ile karşılaşırsa hafif geçirir. En kısa Zaman da yaptırırsın aşısını.

Back
X