• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık erkek sevgilisine kıyamaz mı?

Uff o ne yahu öyle, sana kıyamadım başkasıyla yattım:kusmuk:

Bana bir arkadaşım anlatmıştı,nişanlı bir arkadaşı varmış nişanlısı kıyamadığı için kıza,başkalarıyla yatıyormuş.
Kıza da evlenene kadar böyle,sana dokunamam demiş.
Kız bile bile nişanlı kalmaya devam etmiş.

Hii bana kıyamıyor aşkım mantığında olduğundan :ukala:

Ay o zamanda içim almamıştı bu tür bir şeyi şuanda kabullenemiyorum cidden,içim bulanıyor resmen. Sevdiği için başkasıyla yatmak! ne kadar düşünceli bu krolar:işsiz:

Benim eşim bana kıyamazdı evlenmeden önce, ama dokunmaya sarılmaya falan kıyamazdı, o derece... Hiç anlam veremezdim beni aslında sevmiyor dokunmak bile istemiyor derdim. Şimdi bebeğim oldu, o dokunmaya bile kıyamamanın ne olduğunu anladım. İncitmekten korkmak...
Sevişmekle kıyıp kıymamak arasında bir ilişki kuramıyorum, karşılıklı zevk alınacak bir olay sonuçta.

Erkeklerin kafasına bu düşünceyi koyan şey ne?
Bir kadın dese "aşık erkek kıyamaz" diye yine anlarım, masal dünyasında yaşıyoruz kızlar olarak nasılsa :)
ama bir erkek nasıl diyor bunu, aksine tam tersini dusunup kadına da bunu doğru izah edebilmesi lazimken kendisi bunu diyor

Belki de bazı ailelerin aşıladıkları bir şey olabilir mi?

Bana bir arkadaşım anlatmıştı,nişanlı bir arkadaşı varmış nişanlısı kıyamadığı için kıza,başkalarıyla yatıyormuş.

Ay o zamanda içim almamıştı bu tür bir şeyi şuanda kabullenemiyorum cidden,içim bulanıyor resmen. Sevdiği için başkasıyla yatmak! ne kadar düşünceli bu krolar:işsiz:
Oooff çok iğrenç bi durum ya :(

ya mesela ben kapanmadan önce bir arkadaşımdan dinlemiştim . Arkadaşım kapalıydı ve sevgilisi vardı . Sevgilisi bizim ki kapalı diye eski sevgilisi kadar yakınlık kurmuyormuş kızla . Kapalıyım diye toplum içinde dikkat ediyor çok hoşuma gidiyor diyordu :) Hani öyle bir şey olur diyeceğimde bilemiyorum

Ay bak benim korktuğum

Bu tip sözler kişilerin dünyaya bakış açıları hakkında çok sağlam fikirler veriyor. Söz konusu şahıs muhafazakar ailede büyümüş ise hala aynı değerleri muhafaza ediyor ise böyle düşünüyor olabilir. Ancak daha açık fikirli, bu tip kaygıları olmayan adamlar da sizin aile yapınızı ve çevrenizi algılayıp bir de sizde tereddüt seziyorsa onlar da böyle bir sorumluluk almak istemeyebilirler haliyle. Ne sizi zor durumda bırakıp üzülmenize sebep olmak isterler ne de o yükü taşımak... Tamamen dünya görüşü ve kişinin ince düşüncesiyle alakalı bir durum. Bir de çok genellemiş olacağım ama genelde böyle beylik beylik laflar eden adamlar her sevgilim bana versin ama karım bakire olsunculardan oluşuyorlar gibi ya. Bilemiyorum.

Sevismek isteyen eski sevgilim beni sevmiyordu isini gorup ayriliyordu suanki seviyor dokunmuyor. Yakin erkek arkadaslarim sevdigine dokunamazsin diyor da azcik dokunsa fena olmayacak gibi... Arasi olmali bence farkli amac dogrultusunda degil

Cevremden gordugum kadariyla sevismeyi s.kmek olarak algilayan adamlarin lafi bu, insan sevdigi kadina bu kotulugu yapamaz tabi ki. bu is icin geneleve gider ordaki kotu kadinlari seyederler.
Bi de bunlarin bir kere hevesini alinca bidaha sevmeyecegini/istemeyecegini soyleyen versiyonlari var ki evlerden irak.
İşte evleneceksin bunlardan biriyle, yataga girince de beni sevmiyor musun, nasil kiyarsin bana, ya sevistikten sonra bana saygi duymazsan, ya hevesini alinca benden sogursan diye aglayacaksin, sonra da oturup dansoz gibi kivirisini izleyeceksin.

Son düzenleme:
Kızlar bir de bunu diyen erkeklerden biri şu an her kadınla ilişki yasar hatta iki kadınla birden birlikte olma fantazileri bile olmuş. Ona bunu neden yaptığını sorduğumda "bekarken her şeyi yaşayıp evlenince sadece esima aileme odaklanmak istiyorum, merakım hevesim kalmasın diye" demişti. Bu da çok saçma geldi, ona da anlatmaya çalıştım saçmalığını ama ikna oldu mu bilmiyorum.

Aynı zamanda bu kişi de "aşık adam kıyamaz" diyor

Sevgili olmadığımız, normal erkek arkadaşlarımdan hep duyduğum bu söz hakkında siz ne dusunuyorsunuz. Bana en aşık olduğunu sandığım kişi bile bir zaman sonra böyle yaklaşmaya çalışıyor. Başka bir erkeğe bunu söylediğimde aldığım cevap "aşık adam sevdigine kıyamaz" diyorlar.
Ve genelde bu kişilerin yıllar once çok aşık olup, bi şekilde severek ayrıldıkları, evlenmiş, cocuklanmis bi eski sevgilileri olmus oluyor.

Benim eski sevgilim de başta bana "sana asla o şekilde yaklasmam çünkü belki kaza geciririm evlenemeyiz falan sen zor durumda kalirsin" demişti ama ailesi ile benim aramda kalıp da evlenemeyecegimize inaninca bana gayet de o şekilde yaklaşmaya çalışmıştı...

Siz ne dusunuyorsunuz.
Adamın niyeti bozuksa çok güzel kıyar
Ama vicdan sahibi , karşısındakini zor duruma düşürmekten çekinen , gerçekten Allah'tan ve kul hakkından korkan adam kıyamaz, bu kadın içinde erkek içinde geçerli . Tabi bu devirde böylesi kaldı mı o da zor, kendi öz ana babamız bile bizi kullanma peşinde

Ufak tefek koklaşmalarla yetinip bekliyorlar sabırla.başka niyetle yaklaşan istediği olmayınca uzuyor zaten.evet Türk erkeğinin buyuk cogunlugu evleneceği kişiye bu amaçla yaklaşmıyor.bunlar benim gözlemlerim ve tecrübelerim sadece.

Kızlar bir de bunu diyen erkeklerden biri şu an her kadınla ilişki yasar hatta iki kadınla birden birlikte olma fantazileri bile olmuş. Ona bunu neden yaptığını sorduğumda "bekarken her şeyi yaşayıp evlenince sadece esima aileme odaklanmak istiyorum, merakım hevesim kalmasın diye" demişti. Bu da çok saçma geldi, ona da anlatmaya çalıştım saçmalığını ama ikna oldu mu bilmiyorum.

Aynı zamanda bu kişi de "aşık adam kıyamaz" diyor

Herşeyi geçtim de siz çevrenizdeki adamların cinsel hayatıyla neden bu kadar ilgileniyorsunuz? Bilmediğiniz yok adamlar hakkında..

Yine kendilerini yuceltiyorlar..
Onların istekleri yönetiyor herseyi sanki..
Neymiş..
Sevdim ondan Kıymadım..
Oldu..
Karşı tarafın aklı fikri yok zaten..
Sadece Senin duygularina göre kiyim yapılıyor..
Kiyamadin çünkü kiydirmadi kadın..
Kiydin çünkü o da sana kıydı..
İnsan olsalar karşısındaki kadını insan olarak gorseler zaten konusu olmaz kiyimin..

Genellenmesi imkansız bir konu bence. Ve asla hiç bir erkek sevgilisini cinsel anlamda düşünmez demesin külliyen yalan. Yani evlenmek istemesiniyle pek alakası olduğunu düşünmüyorum cinsellik isteğinin. Cinsellikte tabiiki kıymak kıymamak diye düşünelecek birşey değil.

Ama zarar gelmesini istemez, korur, kollar, kırmaz, kırsada bir şekilde toparlar vs. bu manada kıyamaz doğru.

Back
X