Aşık olmadan evlenilir mi?

ssenez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
31
13
36
İzmir
Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?

Bana göre;
tabi ki hayır,insan aşık olmadan o çekimi o elektriği almadan aynı yatağı nasıl paylaşabilir ki...
en böle düşünüyorum
ben eşimden acaip elektrik almıştım,feci bir çekim vardı aramızda allah bozmasın hala da öyledir
kimse birşey hissetmden evlenmesin lütfen...

İnsan gün geliyor aşık olduğu adama bile katlanamıyor.Aşık olmadan evlenildiğinde hoşuna gitmeyen hareketlere nasıl tahammül edilir

başka bir konuda da sorulmuştu bu soru... tekrar söyleyeyim yine de, aşka gerek yok. sanki aşk ömür boyu mu sürüyor? ya da aşkla evlenenlerin hepsi mutlu mesut mu oluyor? evlilikte öncelikli kriter ahlaktır bence (samimiyet, dürüstlük, sorumluluk, güven, terbiye, edep..vs) çünkü aşk falan hikaye olup bittikten sonra geriye kalan sadece karşı tarafın kişiliği oluyor. bu yüzden öncelikli olanda budur...

bence tekbaşına aşkda evlilik için yeterli değil. enin de sonunda aşk da bitiyor yada dönüşüyor, bazısınınki sevgiye, saygıya bazısınınki şiddete, çirkefe, acıya, drama dönüyor... aşkın tutkusu, fırtınası durulunca geriye sevgi, saygı, dostluk, anlayış birbirine verilen değer kalıyor mu önemli olan bu, hala süren sağlıklı evliliklerin sırrı da bu sanki.
konusahibi, eğer evleneceğin adama, sevgi, saygı, dostluk duyuyorsan, kalbinde bir başkası yoksa o da bu duyguyla bir evlilik yapmak istediğini biliyorsa neden olmasın... ama burda sürekli okuduğumuz gibi, yok exaşkımı unutmak için evlenicem, yok o evlendi bende boşta kalmayayım, sevdiğimden hayır görmedim beni seveni buldum evleneyim, erkek milleti hepsi bir süründürcen bunları gibi düşüncelerle evleneceksen yazık etme ne kendine ne evleneceğin kişiye derim...

Kesinlikle dediğiniz özelliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.ama insan aşık olmadan evlenince gönlü bir başkasına kaymaz mı? yani duygusal olarak bir aldatma olmaz mı? ya da yaş ilerledikçe aşık zaten olamıycağı için böyle bir aldatma da olamaz böyle mi düşünüyorsunuz?

Benim kalbimde bir başkası yok.sadece görüştüğüm kişiye aşık değilim.O çok iyi bir insan,dürüst,saygılı,beni çok seviyor ama bunlar yeterli mi bunu bilmiyorum.evlilik büyük sorumluluk aşık olmadan üstesinden gelinebilir mi?

aşkın yaşı yoktur. 20 yaşında 40ında hayat biter sanırsın ama 40 olunca daha yeni başlıyormuş dersin... evlenip aşkları sevgi saygı olarak sürenler aldatmıyor. aldatma kişilikle ilgili bişey. Ama sen eğer aşkı hiç tatmamış tazecik bir kızsan bunları düşünerek evlenince bence hep aklının bir köşesinde bu soru işareti olacak, tutukulu bir aşk yaşamak hep içinde ukde kalacak, her kavganda sıkıntında biryerlerden fırlayıp acaba dedirtebilir, kişilik yapına göre bu ukde çok öne çıkarsa fena şeyler olabilir, bastırılırsa gül gibi yaşayıp gidebilirsin. zor bir ikilem...

Hem de çok zor bir ikilem.hayattan beklentilerinle alakalı aslında...evlenirsem soru işareti kalsın içimde istemiyorum ama benim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna birtürlü karar veremiyorum ve bu kararsızlık içinde ne yapacağımı şaşırdım.

Herkes bir gün aşık olacak diye bir şey yok bana kalırsa. Aşık olmanın tek bir tarifi bile yok benim görebildiğim kadarıyla. Görüştüğünüz kişinin özellikleri olumlu özellikler, ama siz bunlar bana yeter mi diye bir süphe duyuyorsanız, demek ki başka bir şeylerin daha olmasını bekliyorsunuz. Bunun adı aşk mı, başka bir şey mi bilemiyorum. Ama madem ki içinizden ben bu kişiyle evlenebilirim demek geçmiyor, o zaman evlenmek için acele etmeyin derim.

seni kişiliğini olgunluğunu bilmiyorum bu soruya cevap vermek çok zor... aşkla evlendim hiç bir şey düşünmedim, herşeye gözümü kapadım evlendim, evliliğimi 10. yılına getiren şey aşk değil sevgi, saygı oldu. bugün evliliğim bitse dediğin gibi bir adamla evlenirdim, evlilik tecrübelerimi göz önünde bulundurur, çocuğumu düşünür bütün kriterlerim mantık üzerine kurulurdu üstüne birde aşk varsa oda işin süsü olurdu benim için ama evlendiğimde bugünki olgunluğumda değildim evlilikten beklediklerim hayallerim vs.. çok farklıydı, bugün mutluyum dediğim hayatı ozamanlar bana anlatan olsa asla istemem derdim. iyice kafanı karıştırdım galiba... kısaca şunu demek istiyorum aşkı tatmadıysan aklın aşkda kalacak ki aşk aklının kalacağı kadar özel birşey. evlilik kolay bir sorumluluk değil aşk da onu kolaylaştırmıyor ki... kendi adıma benimkini kolay yapan mantık oldu ama aşkla yontulup öğrenen aklım ve mantığım oldu...

Çok güzel yorumlar yapmışsınız tşk ederim.benim yaşım çok küçük değil.28 yaşındayım.daha önceden aşık olduğum için şimdi görüştüğüm kişiye aşık olmadığımı biliyorum.aslında dediğiniz gibi yanlış düşünüyorum belkide evliliği kolay kılan aşk değilde mantık,birbirinize uyuşmanız.evlendikten sonra aklım kalır mı? aşık olarak evlenseydim keşke dermiyim? siz 10 senelik evlisiniz şimdi olsa mantıkla hareket edip mutlu olurdum gene diyorsunuz.acaba ben de mutluluğu bu şekilde bulabilir miyim?

kardeş, eğer ki sevdiğiniz insanın kişiliği sağlamsa zaten zamanla severseniz o insanı. yok ahlaksız biri ise isterse kara sevdada olun, evlilikten sonra soğumaya başlar hatta nefret eder hale gelirsiniz.

hem insanın gönlü öyle bir anda başkasına kaymaz. eğer karşı cinsle olan iletişimde sınırları aşarsanız, muhabbet konularına girerseniz yani bu tür durumlara ve şarta uygun ortam hazırlarsanız gönlünüz de kayabilir. bu durumda suçlu olan da kişinin kendisidir.

kadınlardaki aldatmada genelde duygusal açlık sebep olur buna, eşiyle olan iletişimde çözülemeyen sıkıntılar onu anlayan birine kapılmasına sebep olur. oysa yapılması gereken eşiyle olan ilişkisine odaklanmasıdır, ilgiyi ve sevgiyi dışarda araması değil.

erkeklerdeki aldatma ise daha farklı bir boyuttadır. genelde kadın ilişkide kendi kimliğini kaybettiğinde, erkeğe çok fazla bağımlı olduğunda erkekte ilişkiye olan heyecanını kaybeder ve başka birinde olumlama arar. tabi bu da karşı tarafın yakınlık isteğine kadar sürer... yine aynı kısır döngü başlar. yani temelde evlilikteki iletişim dengeli bir noktada olduğunda iki tarafta böyle bir eğilime gerek duymaz çünkü başlangıçtaki birleşmede ya da partnerimizi seçmede tesadüf diye birşey yoktur. bu bizim kim olduğumuzu ve ne istediğimizi gösteren birşeydir aslında...

Evet belki de haklısınız bir iki kere aşık oldum ama bir daha olucağının garantisi var mı? yok tabiki...bide yaş 28 olunca karşında çok iyi bir insan var işte daha fazla düşünmene gerek yok kabul et diyorum.biliyor musunuz artık çok vaktim kalmadı cevap vermek zorundayım.çünkü çok beklettim.onu da oyalamak istemiyorum.

Haklısınız kişi kendisi bu ortamı sağlamazsa evet başkasına gönlü kaymayabilir.iş ortamında bile iş arkadaşlarına belli bir mesafe koyarsa onlara böyle bir yakınlık hissetmez.böyle bir şey olursa da eşinin ilgisizliği gibi sebeplerden ortaya çıkabilir.Ama işte zamanla sevebilir miyim evlenirsem? bir boşluk hisserder miyim?

anladığım kadarıyla şu anda seviyorsunuz zaten, o zaman sorun yok bence. önce adayı iyice araştırın, kişiliğini, yaşantısını, ailesini falan. sonra çevrenizden evlilik görenlere, gerçekten objektif olarak yaklaşabilecek ollan birkaç kişiye sorun bu evliliği. tabi ailenizin fikirleri de önemli. buna göre yavaş yavaş adım atın. sadece duygularla hareket etmemek için bu detaylara da dikkat edin derim.

ha zamanla aşık olabilirsiniz, eğer adayınız gerçekten samimi ve dürüst ise zaten zamanla bağlanıp daha fazla seversiniz. yalnız asla şu yanılgıya düşmeyin; ''beni daha iyi anlayacak, sevecek birileri dışarda vardır belki'' hayır. sizin eşinizi seçmeniz şans değildir, dediğim gibi sizin kriterlerinizi gösterir. bu yönden iç sesinize de kulak verin.

bir de şu var ki sizin evlilik yaşınız yavaş yavaş geçiyor, yaşla beraber tereddütler endişeler de artar. normaldir bu. artık daha fazla ince eleyip sık dokumaya başlarsınız. şu safhada bol dua edin, araştırın, kriterlerinize tekrar bakın, anlaşıp anlaşamayacığınıza bakın ve buna göre artık karar verip yol alın ve aşk gibi bir hayalin peşinden de koşmayın derim. evlilikten ne istiyorsunuz? önemli olan bu sorunun cevabıdır. bu sorunun cevabı size karar vermenizde yardımcı olacaktır...

Allah hayırlı evlilik nasip etsin...

Son düzenleme:

bunu zaman gösterir ancak... simurg arkadaşımız çok daha net ifade etmiş aslında çoğu şeyi...
22 yaşında ilk sevgilimle evlendim evlilikten sonsuz aşk meşk bekliyordum, her gece elinde güllerle gelecek, mum ışığında yemekler yenecek vs, romantik romantik bir sürü hayalim beklentim vardı beni bunlar mutlu edecek sanıyordum, çok çocukmuşum diyorum şimdi.. yaptığım bilinçli bir tercih değildi beni mutlu eden bir adamla evli olmam şans işi değil evet ama doğru bir tercihin sonucu da değil, yıllar içinde karşılıklı çabayla bu hale geldik... şimdi sevgi, saygı, dostluk, muhabbet bekliyorum, birlikte bir evlat büyütmenin hazzıyla mutlu oluyorum, birlikte gelecek planları yapalım, yaşlanınca oturacağımız kasaba evi için para biriktirelim çiçeğe böceğe boşa para vermeyelim diyorum...

kimi kadına kocası araba alır o rengini beğenmez mutsuz olur, kimi kadın da 1 bakıştan gülüşten mutluluklar çıkarır, kimi kadında bu gece dayak yemedim şükürler olsun der mutlu uyur... sizi ne mutlu edecek? evlilikten ne bekliyorsunuz ve o adam size bunu verebilecek mi bunu düşünün bence... ne istediğinizi bilerek bu yola çıkarsanız, amacınızı, niyetinizi, hedefinizi iyi bilirseniz bu bilinçle hareket ederek yaşamınızı sürdürebilir, evliliğinizi bu bilinçle ince ince ördüğünüz sağlam bir temele oturtarak yükseltebilirsiniz. belki, bu sitede sık sık okuduğumuz gibi aşkla kör olmuş gözüne şahin görünen kuzgun yavrularıyla yapılmış ve ne olduğu anlaşılıncada sallanmaya başlayan evliliklerden birini yapmayan şanslı ve mutlu bir kadın olursunuz...

bence her ikiside olmalı aşkta mantıkta sana ailene yakısacak birisini seversen ooo gerci aşk baska sevgi bambaska bunların hepsi söreceli konular yani ama sana sunu diyim evlendikten sonra aşk nasıl olsa biticek diyosan bitmese bile bitirirsin en basiti benim annem babam babam hala anneme cok düskündür annemde babama öle kavgada ederler tartısmazlıkta olur her çift gibi fakat öle arada bi dogukluk oldunu kaç yasıma geldimden beri sezmedim bile annelede konustumuzda baban hep neyse o oldu bunun böle olmasını her iki tarafada baglı saygı sadakat ilgili alakalı olmak bunlar gercekten basit ama önemli şeyler valla ben asık olmasaydım böle baglanmasaydım evlenmezdim ama gidip serseriyede asık olsam onunla hayatımı karartcamı bile bilede evlenmezdim bunlar gercekten kişiye göre değişir bence evlilikte her ikiside olmalı askta mantıkta secimin hayatına mag oluyor çünkü Allah herkeze hayırlı insanlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…