başka bir konuda da sorulmuştu bu soru... tekrar söyleyeyim yine de, aşka gerek yok. sanki aşk ömür boyu mu sürüyor? ya da aşkla evlenenlerin hepsi mutlu mesut mu oluyor? evlilikte öncelikli kriter ahlaktır bence (samimiyet, dürüstlük, sorumluluk, güven, terbiye, edep..vs) çünkü aşk falan hikaye olup bittikten sonra geriye kalan sadece karşı tarafın kişiliği oluyor. bu yüzden öncelikli olanda budur...
bence tekbaşına aşkda evlilik için yeterli değil. enin de sonunda aşk da bitiyor yada dönüşüyor, bazısınınki sevgiye, saygıya bazısınınki şiddete, çirkefe, acıya, drama dönüyor... aşkın tutkusu, fırtınası durulunca geriye sevgi, saygı, dostluk, anlayış birbirine verilen değer kalıyor mu önemli olan bu, hala süren sağlıklı evliliklerin sırrı da bu sanki.
konusahibi, eğer evleneceğin adama, sevgi, saygı, dostluk duyuyorsan, kalbinde bir başkası yoksa o da bu duyguyla bir evlilik yapmak istediğini biliyorsa neden olmasın... ama burda sürekli okuduğumuz gibi, yok exaşkımı unutmak için evlenicem, yok o evlendi bende boşta kalmayayım, sevdiğimden hayır görmedim beni seveni buldum evleneyim, erkek milleti hepsi bir süründürcen bunları gibi düşüncelerle evleneceksen yazık etme ne kendine ne evleneceğin kişiye derim...
Kesinlikle dediğiniz özelliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.ama insan aşık olmadan evlenince gönlü bir başkasına kaymaz mı? yani duygusal olarak bir aldatma olmaz mı? ya da yaş ilerledikçe aşık zaten olamıycağı için böyle bir aldatma da olamaz böyle mi düşünüyorsunuz?
aşkın yaşı yoktur. 20 yaşında 40ında hayat biter sanırsın ama 40 olunca daha yeni başlıyormuş dersin... evlenip aşkları sevgi saygı olarak sürenler aldatmıyor. aldatma kişilikle ilgili bişey. Ama sen eğer aşkı hiç tatmamış tazecik bir kızsan bunları düşünerek evlenince bence hep aklının bir köşesinde bu soru işareti olacak, tutukulu bir aşk yaşamak hep içinde ukde kalacak, her kavganda sıkıntında biryerlerden fırlayıp acaba dedirtebilir, kişilik yapına göre bu ukde çok öne çıkarsa fena şeyler olabilir, bastırılırsa gül gibi yaşayıp gidebilirsin. zor bir ikilem...
Benim kalbimde bir başkası yok.sadece görüştüğüm kişiye aşık değilim.O çok iyi bir insan,dürüst,saygılı,beni çok seviyor ama bunlar yeterli mi bunu bilmiyorum.evlilik büyük sorumluluk aşık olmadan üstesinden gelinebilir mi?
Benim kalbimde bir başkası yok.sadece görüştüğüm kişiye aşık değilim.O çok iyi bir insan,dürüst,saygılı,beni çok seviyor ama bunlar yeterli mi bunu bilmiyorum.evlilik büyük sorumluluk aşık olmadan üstesinden gelinebilir mi?
seni kişiliğini olgunluğunu bilmiyorum bu soruya cevap vermek çok zor... aşkla evlendim hiç bir şey düşünmedim, herşeye gözümü kapadım evlendim, evliliğimi 10. yılına getiren şey aşk değil sevgi, saygı oldu. bugün evliliğim bitse dediğin gibi bir adamla evlenirdim, evlilik tecrübelerimi göz önünde bulundurur, çocuğumu düşünür bütün kriterlerim mantık üzerine kurulurdu üstüne birde aşk varsa oda işin süsü olurdu benim için ama evlendiğimde bugünki olgunluğumda değildim evlilikten beklediklerim hayallerim vs.. çok farklıydı, bugün mutluyum dediğim hayatı ozamanlar bana anlatan olsa asla istemem derdim. iyice kafanı karıştırdım galiba... kısaca şunu demek istiyorum aşkı tatmadıysan aklın aşkda kalacak ki aşk aklının kalacağı kadar özel birşey. evlilik kolay bir sorumluluk değil aşk da onu kolaylaştırmıyor ki... kendi adıma benimkini kolay yapan mantık oldu ama aşkla yontulup öğrenen aklım ve mantığım oldu...
Kesinlikle dediğiniz özelliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.ama insan aşık olmadan evlenince gönlü bir başkasına kaymaz mı? yani duygusal olarak bir aldatma olmaz mı? ya da yaş ilerledikçe aşık zaten olamıycağı için böyle bir aldatma da olamaz böyle mi düşünüyorsunuz?
Herkes bir gün aşık olacak diye bir şey yok bana kalırsa. Aşık olmanın tek bir tarifi bile yok benim görebildiğim kadarıyla. Görüştüğünüz kişinin özellikleri olumlu özellikler, ama siz bunlar bana yeter mi diye bir süphe duyuyorsanız, demek ki başka bir şeylerin daha olmasını bekliyorsunuz. Bunun adı aşk mı, başka bir şey mi bilemiyorum. Ama madem ki içinizden ben bu kişiyle evlenebilirim demek geçmiyor, o zaman evlenmek için acele etmeyin derim.
kardeş, eğer ki sevdiğiniz insanın kişiliği sağlamsa zaten zamanla severseniz o insanı. yok ahlaksız biri ise isterse kara sevdada olun, evlilikten sonra soğumaya başlar hatta nefret eder hale gelirsiniz.
hem insanın gönlü öyle bir anda başkasına kaymaz. eğer karşı cinsle olan iletişimde sınırları aşarsanız, muhabbet konularına girerseniz yani bu tür durumlara ve şarta uygun ortam hazırlarsanız gönlünüz de kayabilir. bu durumda suçlu olan da kişinin kendisidir.
kadınlardaki aldatmada genelde duygusal açlık sebep olur buna, eşiyle olan iletişimde çözülemeyen sıkıntılar onu anlayan birine kapılmasına sebep olur. oysa yapılması gereken eşiyle olan ilişkisine odaklanmasıdır, ilgiyi ve sevgiyi dışarda araması değil.
erkeklerdeki aldatma ise daha farklı bir boyuttadır. genelde kadın ilişkide kendi kimliğini kaybettiğinde, erkeğe çok fazla bağımlı olduğunda erkekte ilişkiye olan heyecanını kaybeder ve başka birinde olumlama arar. tabi bu da karşı tarafın yakınlık isteğine kadar sürer... yine aynı kısır döngü başlar. yani temelde evlilikteki iletişim dengeli bir noktada olduğunda iki tarafta böyle bir eğilime gerek duymaz çünkü başlangıçtaki birleşmede ya da partnerimizi seçmede tesadüf diye birşey yoktur. bu bizim kim olduğumuzu ve ne istediğimizi gösteren birşeydir aslında...
Haklısınız kişi kendisi bu ortamı sağlamazsa evet başkasına gönlü kaymayabilir.iş ortamında bile iş arkadaşlarına belli bir mesafe koyarsa onlara böyle bir yakınlık hissetmez.böyle bir şey olursa da eşinin ilgisizliği gibi sebeplerden ortaya çıkabilir.Ama işte zamanla sevebilir miyim evlenirsem? bir boşluk hisserder miyim?
Çok güzel yorumlar yapmışsınız tşk ederim.benim yaşım çok küçük değil.28 yaşındayım.daha önceden aşık olduğum için şimdi görüştüğüm kişiye aşık olmadığımı biliyorum.aslında dediğiniz gibi yanlış düşünüyorum belkide evliliği kolay kılan aşk değilde mantık,birbirinize uyuşmanız.evlendikten sonra aklım kalır mı? aşık olarak evlenseydim keşke dermiyim? siz 10 senelik evlisiniz şimdi olsa mantıkla hareket edip mutlu olurdum gene diyorsunuz.acaba ben de mutluluğu bu şekilde bulabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?