Aşık olmadan evlenilir mi?

Bir insanla sırf çok iyi ve saygılı olduğu için evlenilmez bence. Çünkü evlendiğin insan hayat arkadaşı oluyor her anlamda iyi biriyle çok güzel dost olunabilir vakit geçirilebilir ama aşık olmadığınız biriyle aynı yatağa girmek pek de hoş ve tutuku dolu bir şey olmasa gerek. Ya da insan sevdiği insana ne bileyim zevkle yemek hazırlar, bir takım şeylere karşı fedakarlık gösterir daha hoşgörülü ve sabırlı davranır. Yeri geliyor insan sevdiği aşık olduğu insana karşı bile bu durumların tersi şekilde davranabiliyorken aşık olmadığım biriyle aynı evi bile paylaşamazdım ben.

Ben de düşünüyorum insan çok sevmediği,aşık olmadığı bir insanla aynı evi nasıl paylaşır diye.acaba ne kadar fedakarlık gösterebilir? ben mesala sürekli telefonda konuşuyorum aynı şehirde yaşamadığımız için bazen bazı yaptığı şeylere çok fazla tepki verebiliyorum halbuki sevsem belki daha çabuk görmezlikten gelebilcem.bunun olgunlukla da alakası yok olgun biriyim.ama şu da var benim teyzem,halam aşık olmadan evlenmişler ama zamanla bağlanmışlar.çünkü ister istemez bağlanıyosun eşine birşey olmasın istiyosun diyorlar. bilmiyorum kafam karışık.siz evli misiniz?

Son düzenleme:

Aşık olmadan karşınızdakine büyük tutkuyla bakıp heyecanlanmadan evlenilemez evlilik sağlam temeller üzerine kurulmalıdır herkesin herkese sevgisi saygısı var zaten öyle bir duygu değilki bu duygu karşınızdakine kalbiniz çarpıntı yapmıyorsa eliniz ayağınız titremiyorsa heyecanlanmıyorsanız evlenmeyi düşünmeyin bile karşılıklı aynı duyguları hissede biliyorsanız nemutlu ben 18 yıllık evliyim aynı heyecanı yaşıyorum yaşatıyorum bitirip bitirmemekte çiftlerin kendi elinde daha öncede böyle bir konu açılmıştı ozamanda yazmıştım ben kesinlikle Aşk+Sevgi =Evlilik diyorum tabiiki bu benim düşüncem.

aşık olmadan karşıdaki insana nasıl dokunulur nasıl sarılıp yatılır bilemiyorum,olmaz tabikide...aşk ahh o bambaşka birşey,kalbin titremeden olmaz.

Bence zamanla birbirini daha iyi keşfedip tanıyabilir insanlar. Özellikle günümüzde yapılan aşk evliliklerine bakınca belli bir zaman sonra o sevgiden o aşktan o romantizmden eser kalmadığını görebiliyoruz maalesef. Çoğu arkadaşımızdan duyuyoruz 'evlenmeden önceki o adam gitti yerine adeta başkası geldi' gibi ifadeler. Öyle ki çoğu insan kadınlardan da erkeklerden de, o evliliği sadece çocuk için devam ettirir noktaya geliyorlar. Her evlilik için geçerli değil bunlar tabi ama çoğunda görmek mümkün. Eğer ikarşıdaki insan gibi insansa pekala da güzel bi evlilik hayatı olabilir diye düşünüyorum. Yanlışlarım da olabilir tabi sadece kendi fikrim.

Çok seviyomuş ya belki zamanla çok sevgi aşka dönüşür bilmiyorum ki yani sevgi varsa olabilir aslında ama ne tür bi sevgi dostluk gibi mi yoksa başka türlü mü yoksa hepmiz dostlarımızla evlenirdik o sevgi başka bi sevgi olmalı bence. He evlendiğin insan da dostun olacak tabi orası ayrı.
Her neyse benim de aklıma takıldı çok sevmek aşık olmak mıdır ya da aşka dönüşebilir mi ?

Son düzenleme:

Evli değilim 3 yıllık bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz Allah kısmet ederse. İlerde bağlanmış onlar olabilir elbette olmaz diye bir şey yok ama ya sen bağlanamazsan. Onlar belki şanslıydı bu konuda herkesin aynı olcak diye bir durumu yok. Bir de sen de bağlansan bile peki alışana bağlanana kadar geçen sürede o insanın her hareketine her davranışına katlanabilecek misin onun bu durumda aynı evi paylaşabilecek misin bunu da düşün bence.

Aşık olmadığım biriyle, herhangi bir insanla paylaşabileceğim şeylerden daha fazlasını paylaşamazdım. Ruhum da bedenim de kaldırmaz bunu. O yüzden asla evlenmezdim.

Aşık olmadan olmuyor,ne yapsa batıyor sana konuşmaları,davranışları,ailesine bile hoşgörülye bakamıyorsun...Aşk olsa herşeyi alttan alırsın kızmaz sinirlenmezsin ama aşk olmayınca ya hiç birşeye katlanamıyorsun.Karşındaki ne kadar iyi,saygılı,hoşgörülü olsa da olmuyor çünkün herşey sende bitiyor...

Ben bunu yapamıyorum işte, denedim olmuyor, aşık olmadan ya da çok sevmeden olmaz. Yanındaki insan sana saman tadı verir zamanla, bu çok kötü, sabah uyandığında onu görünce mutlu hissetmek var, bir de yüzünü bile görmek istememek.

Bilmiyorum ben yapamam gibi geliyor aşk olmadan.

evet olmuyor.. hani diyorlarya nikahta keramet vardır evlen seversin diye ..koca bir yalan
belki bir dönem kendini kandırıyorsun ama olmuyor..

herkes çok güzel cevaplar vermiş, ne şanslısınız ki böyle bir site ve size bu kadar çok görüş verebilen insanlar var. benim diyeceğim, evlilik aşk olmadan olacak bir şey değil. yaşınız 40 değil ki, altı üstü 28. günümüzde gençlik çok uzun sürüyor, siz de hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. aşık olmadan evlenmek zorla yürütülen bir görevden başka bir şey olamıyor/olmuyor ne yazık ki. konunuzu okurken ağlayacaktım. yapmayın, sırf iyi diye tutup da kimseyle hayatınızı birleştirmeyin. hem aşkı hem de karakteri bulun öyle evlenin. er geç evleneceksiniz ve evlendikten bir gün sonra anlayacaksınız ki evlenmek şart değil aslında bu hayatta. bekarlar evlenmeye özeniyor, evliler bekarlık günlerini özlüyor. tercihinizi bir kere yapın, tam yapın. ve içinde iki taraflı aşk olmayan bir evlilik baştan sakat olmaya mahkumdur. yapmayın. o da gitsin, kendisine aşık olan bir kızla evlensin.

Aşk, tutku yoksa her zaman bir yanınız eksin kalacaktır bence. Ve muhakkak bir gün daha büyük heyecanlar arayıp yanınızdaki adama dayanamaz hale geleceksinizdir. Koca bir mutluluk ve heyecanla aynı evi paylaştığınız bir adamla olmak varken sizi heyecanlandırmayan biriyle evlenmemelisiniz. Zorla sevmek olmuyor. Umutsuzluğa, karamsarlığa da kapılmamak gerek. Elbet tam da size göre, ayağınızı yerden kesecek biri karşınıza çıkacaktır. 28 yaşına geldim, toplum baskısı vs. illa evlenmem lazım diye düşünmeyin.

Eger sevgi ve ask yoksa bunun ai evlenmek icin evlenmek oluyor.evlendikten sonra mutsuz umutsuz gunler basliyor.ne yasim gecti diye ne mantik evliligi diye evlenme

Arkadaşlar çok tşk ederim yorumlarınız için.İki gün önce görüştüğüm kişi sürpriz yapıp işyerime geldi hiç beklemiyordum.ve geldikten beş dakka sonra elinde yüzük evlenme teklifi etti.ben şok oldum....tabi cevap vermedim biraz düşüneceğimi söyledim...hiç beklemiyordum buraya gelip teklif edeceğini ayrı şehirlerdeyiz sabah geldi akşamına otobüse binip gitti....Ya çok iyi bir insan,beni çok seviyor,ama öyle bir heyecan hissetmedim evlilik teklifine.hani dedim acaba çok sevinmem heyecanlanmam mı lazımdı.ya bilmiyorum bana karşı çok anlayışlı.biryıldır görüşüyoruz yaklaşık.ona çok alıştım,bağlandım ama bir heyecan hissetmiyorum,siz evlilik teklifi aldığınızda mutluluktan havalara uçtunuz mu? Onu üzmek,oyalamak asla istemiyorum.evlenirsem de onu mutlu etmek için elimden gelen herşeyi yaparım..işyerinden birkaç kişiyle tanıştırdım işte dediler çok iyi,efendi biri diye zaten karakterinde takıldığım birşey yok.ya hala ne yapıcağıma karar veremedim.onu üzmekte istemiyorum.

Evet canım birazda toplum baskısı var... daha hala evlenmedin mi diyen kişilere tahammül etmek gerekiyor.ama onlar yaşamıycakki bu hayatı ben yaşayacam yarın öbür gün mutsuz olunca onları ilgilenirecek mi bu durum tabiki hayır.. bunu biliyorum ama genede insanın sinirini bozmakta üstüne yoklar.zorla sevmek olmuyor evet canım ama zamanla aşk da bitmiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…