Bir insanla sırf çok iyi ve saygılı olduğu için evlenilmez bence. Çünkü evlendiğin insan hayat arkadaşı oluyor her anlamda iyi biriyle çok güzel dost olunabilir vakit geçirilebilir ama aşık olmadığınız biriyle aynı yatağa girmek pek de hoş ve tutuku dolu bir şey olmasa gerek. Ya da insan sevdiği insana ne bileyim zevkle yemek hazırlar, bir takım şeylere karşı fedakarlık gösterir daha hoşgörülü ve sabırlı davranır. Yeri geliyor insan sevdiği aşık olduğu insana karşı bile bu durumların tersi şekilde davranabiliyorken aşık olmadığım biriyle aynı evi bile paylaşamazdım ben.
Arkadaşlar lütfen söyleyin aşık olmadan,heyecan hissetmeden evlenilir mi? Evlenince nasıl olsa bu heyecan biteceğine göre sizce evlenilebilir mi? Diyelim çok iyi anlaşıyorsunuz,çok güzel vakit geçiriyorsunuz,aranızda saygı sevgi var,karşınızdaki insan çok iyi bir insan siz evlenir miydiniz?arkadaşlar aşksız evlilik olur mu? özellikle evli bayanlar bu konuda ne düşünüyor?
Ben de düşünüyorum insan çok sevmediği,aşık olmadığı bir insanla aynı evi nasıl paylaşır diye.acaba ne kadar fedakarlık gösterebilir? ben mesala sürekli telefonda konuşuyorum aynı şehirde yaşamadığımız için bazen bazı yaptığı şeylere çok fazla tepki verebiliyorum halbuki sevsem belki daha çabuk görmezlikten gelebilcem.bunun olgunlukla da alakası yok olgun biriyim.ama şu da var benim teyzem,halam aşık olmadan evlenmişler ama zamanla bağlanmışlar.çünkü ister istemez bağlanıyosun eşine birşey olmasın istiyosun diyorlar. bilmiyorum kafam karışık.siz evli misiniz?
Benim kalbimde bir başkası yok.sadece görüştüğüm kişiye aşık değilim.O çok iyi bir insan,dürüst,saygılı,beni çok seviyor ama bunlar yeterli mi bunu bilmiyorum.evlilik büyük sorumluluk aşık olmadan üstesinden gelinebilir mi?
Ben bunu yapamıyorum işte, denedim olmuyor, aşık olmadan ya da çok sevmeden olmaz. Yanındaki insan sana saman tadı verir zamanla, bu çok kötü, sabah uyandığında onu görünce mutlu hissetmek var, bir de yüzünü bile görmek istememek.
Bilmiyorum ben yapamam gibi geliyor aşk olmadan.
Aşk, tutku yoksa her zaman bir yanınız eksin kalacaktır bence. Ve muhakkak bir gün daha büyük heyecanlar arayıp yanınızdaki adama dayanamaz hale geleceksinizdir. Koca bir mutluluk ve heyecanla aynı evi paylaştığınız bir adamla olmak varken sizi heyecanlandırmayan biriyle evlenmemelisiniz. Zorla sevmek olmuyor. Umutsuzluğa, karamsarlığa da kapılmamak gerek. Elbet tam da size göre, ayağınızı yerden kesecek biri karşınıza çıkacaktır. 28 yaşına geldim, toplum baskısı vs. illa evlenmem lazım diye düşünmeyin.
bu tür evlilik yapan çok var sadece para için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?