• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olmamak mümkün mü? Mümkünse,olmamak için neler yapılabilir?

Jumblante

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.437
987
363
ben genelde aşık olduktan sonra acısını derin yaşayanlardanım
bu yüzden acı çekmek istemediğim için aşık olmak istemiyorum
mümkün mü ve nasıl?turkbayragi

bunun mümkün olduğunu sanmıyorum.aşkkendiliğnden gelen duygudur.mümkün olsa heralde acı çekmemek için kimse aşık olmazdı.

Aşık olmayı engellemek insanların elinde değil..Ama her ne kadar kalbimizde aşk olsa da gözleri kör etmemeli,mantığı cepte tutmalı..

mümkün degil, ask güzel sey neden kacalim?
hem sadece bir erkege degil insan cok seye asik olabilir:)

benim bi tane sevgilim oldu ondanda olaylı bi sekilde ayrıldım ve o kadar kötü seyler yaptıki ask acısı yerine ayrıldıgıma bayram ettim...aman be canım bırak acı cekmeyi.inan degmez.yeni asklara yelken acma zamanı kaydirigubbakcemile4

değmeyeceğini bende biliyorum ama acısı katlanılmaz oluyo
heleki imkansız birineyse aşktan tövbe ediyosun
aşık olmak istemiyorum ama engelde olamıyorum
bi yolu yok sanırım aşık olmamanın
ama bazıları kendine söz veriyo aşık olmıycam diye ve tutuyo
o nasıl oluyo sizce?

o nasıl oluyo sizce?

Tuttuğunu zannediyorlar çünkü duygularını bastırıyorlar,ne kadar sağlıklı bir davranış tartışılır..Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ki,bakarsın aşık olmuşsun üzülmüşsün,ya da tam tersi çok mutlu olmuşsun.Her şey insanlar için canım,incine incine yara izleriyle büyüyor insan,akışına bırak su akar yolunu bulur :)

o nasıl oluyo sizce?

canım ben kendimden örnek veriyim.eger hoslandıgım kişinin yanlıs yönleri coksa irademe sahip cıkıyorum ve duygularımı bastırıyorum.eger yanlıs oldugunu bile bile gözüm kapalı evet dersem ve o ilişki baslarsa sonu olmayacagını ve sonunda üzülecegimi biliyorum.son yasadıgım ilişki tecrübe oldu artık sütten agzım yandı yogurdu üfleyerek yiyorum..

Tuttuğunu zannediyorlar çünkü duygularını bastırıyorlar,ne kadar sağlıklı bir davranış tartışılır..Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ki,bakarsın aşık olmuşsun üzülmüşsün,ya da tam tersi çok mutlu olmuşsun.Her şey insanlar için canım,incine incine yara izleriyle büyüyor insan,akışına bırak su akar yolunu bulur :)

belkide öyle ama tuttuğunu sansa bile tutyo
onların ki güçlü bi irde sanırım

canım ben kendimden örnek veriyim.eger hoslandıgım kişinin yanlıs yönleri coksa irademe sahip cıkıyorum ve duygularımı bastırıyorum.eger yanlıs oldugunu bile bile gözüm kapalı evet dersem ve o ilişki baslarsa sonu olmayacagını ve sonunda üzülecegimi biliyorum.son yasadıgım ilişki tecrübe oldu artık sütten agzım yandı yogurdu üfleyerek yiyorum..

iradene nasıl sahip çıkıorsun nasıl bastırabiliyorsun duygularını?

aşık olmamak :uhm: nasıl mümkün olurkii.aşk nasıl gelir nezman gelir belli olmaz.we genelde elimizde olmadan bişeyleri çok derin yaşarız.şöle yap böle yap aşık olmazsın demek saçmalık olur.tawsiye edebileceğim tek şey yeni tanıştığın hoşlandığın yada sewdiğin birini tanıyana kadar kendini çok kaptırma

ulaşılmaz olan herzaman güzeldir.aşkta ne kadar acı çekersen okadar alevlenir. ağer o kişiyi aşık olunmayacak biri olarak görüyosan elde ettikten sonra inanki soğuyorsun.ama eğer kötü biri değilse her aşık olduğundada acı çekeceksin diye bişey yokki sevmek sevilmek çok güzel insanı hayata bağlıyor.yaşama isteği oluyor kendini kıymetli görüyosun.

evet söylediklerinizde haklısınız ama aşk acısı en kötü acılardan biri
kendini kaptırma demişsin belkide ben bunu başaramıyorum
hemen benim için en değerli olanlar listesine tepeden iniyo buna engel olmam lazım

Aşk ya siyah ya beyaz oluyor genelde... Ya çok mutlu oluyorsun ya da dayanılmaz acılar çekiyorsun. (Mutluluğu da acıyı da içinde eşit olarak barındırıyorsa o tutkulu bir aşk değil alışanlıktır.) Eğer şansınız varsa ve "beyaz"a rastlarsanız ömürlük bir mutluluğu yakalayabilirsiniz. Bu az şey mi... Yarı yarıya "Siyah"a denk gelme olasılığınız var. Ömür boyu mutluluk için bu risk göze alınmaz mı? yerimseniben
O zaman hem aşık olacağız hem de acı çekmeyeceğiz. a.s Bunun için tavsiye edilen formül; hayatımızdaki her öğeye belli paydalar vermek: İşiniz %20, aileniz %20, arkadaşlarınız %20, hobileriniz %20, aşkınız %20. Bu durumda aşkı kaybetseniz de hayat %80 devam ediyor. sositososito
Oysa %100 değer verdiğiniz aşkı kaybetmek hayatınızın değersizleşmesidir, canı hiçbir şeyi yapmak, kimseyle konuşmak istememektir. İşte bu durum aşkı "öcü" yapar ve bu güzel duygudan kurtulmak, aşık olmamak, kendini bu tatlı sevinç halinden esirgemek, mahrum bırakmaktır... a.s

Sınırları geçme ........ Kuralları bozma... Aşırıya kaçma....

ask formullere dayali somut bisey degilki, dozunu fln ayarlayasin,
tamamen akla ve mantiga aykiri bile olabiliyo bazen,
o yuzden asik olmama yontemi diye bisey yok bence..

Back
X