Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Arkadaşlar ben 3 buçuk yıllık evliyim ilk günden itibaren bebek istiyoruz eşimle ama malesef bir kez bile hamilelik duygusunu henüz tadamadım :KK43: yapılan tüm tahlillerim normal çıkıyor eşimin de öyle.. bir kez çatlatma iğnesi oldum ama işe yaramadı ve aşılamaya karar verdik kısmetse ocak ayının ilk günlerinde aşılama olucağım için çok heyecanlıyım ilk aşılama da tutma şansı çok düşük biliyorum baştan çok umutsuzdum ama gün yaklaştıkça umutlanmaya başladım tefriciye okuyoruz bana lütfen dua edin.. kendim balıkesirde oturuyorum ama aşılamam İzmir de olucak inşallah tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde.. lütfen dua edin yalvarıyorum size beni en iyi sizler anlarsınız yaşamayan bilmez tanımadığınız birine ettiğiniz duaların sevabı tartışılmaz bende isteyen herkese dua ederim bir yasin bile okuyup göndermek nelere kadir olabiliyor dünya duayla ayakta duruyor arkadaşlarım Rabbim isteyen herkese de bizlere de nasip etsin inşallaah anne olabilmeyi kimsenin kucağını boş bırakmasın.. amiiiiiiiiiiiiiin...
Slm büşra hamile misin ??

merhaba arkadaşlarım dert ortaklarım,,

bu konunu sahibi olarak size güzel haberimi paylaşmak isterim. ben hamileyim :anneadayı::anneadayı:
kurban olduğum ALLAH nasip etti.. hemde kendiliğinden süpriz yaparak geldi meleğimiz.

arkadaşlarım, bende 3 yıl uğraştım tedaviler, ümitsizlik korkular vs. her hamile haberi aldığımda ağlayışlarım..
inanın sadece inanın Allah zamanını vaktini biliyor. bizim yaptıklarımız sadece vesile. ben 2 kez aşılama 1 taze 1 dondurulmuş tüp tedavisi gördüm. bu önümüzdeki eylülde tekrar tüp bebek tedavisine başlıcaktık. hatta bahçeci erbil beyle ön görüşme yaptım. ama bir baktım ki hayalim benimle. vakti zamanı var diyenlere içten içe kızıyordum. ama gerçekten öyle, öyle güzel zamanda geldi ki daha güzel oldu. nolursunuz içinizi ferah tutun Allahın sizede nasip edeceğine yürekten inanın. ve belki çocuk istediğimizden bu yana ilişkilerimizde ilk defa geçen ay bebek mevzusu olmadan eşimle birlikte oldum. yok ayaklarımı kaldırayım yastık koyayım falan hiç bunları düşünmedim.

kızlar bide size tavsiyem nolur kızmayın bana yaşadığım tecrübelere dayanarak söylüyorum. aşılama için boşuna zaman ve para kaybetmeyin. ya aşılama yaptırmayın akışına bırakın ya da direk tüp bebeğe geçin. soracağınız bişeyler varsa yardımcı olmak isterim.

Kizlar bence umudunuzu yitirmeyin ilk asilamamdi benim ve tuttu simdi tutunmasini bekliyoruz
hersey rabbimden gerisi boş
sadece guvenilir yerlere kendinizi bebeginizi emanet edin para tuzaklarina dusmeyin derim ben erkenden gebelik testi yaptirip kendinzi bosuna germeyin 10. Gumde yaptigim gebelik testi negatifti ama 17. Gunde yapilan hcg miz 57.9 du aceleci davranmayin bemden size ufacik tavsiye umarim dileyen herkezin kucaklari saglikli sihhatli azada noksansiz bebislerle dolar tez zamanda
aminnn

Kizlar yardminiza ihtiyacm war nrmalde ozel bi hstanede tedawiye baslamistm ama kist nedenyle bu ay ara werdk bgn devlet hstanesine gttm cok ilgili bi doktr neden ozele para yedirceksn gel asilamani burda yaparz dedi blmiyorm hc dewlette yaptranida duymadm sizce napmaliym dewlette yaptraninz warmi asilamayi guwenmelimiyim

Kizlar yardminiza ihtiyacm war nrmalde ozel bi hstanede tedawiye baslamistm ama kist nedenyle bu ay ara werdk bgn devlet hstanesine gttm cok ilgili bi doktr neden ozele para yedirceksn gel asilamani burda yaparz dedi blmiyorm hc dewlette yaptranida duymadm sizce napmaliym dewlette yaptraninz warmi asilamayi guwenmelimiyim
Bende asilamami devlette yaptiriyorum 2 kez denedim ama tutmadi tabi doktorun elinde degil tutup tutmamasi rabbim nasip etmedi simdi 3.asilamaya basliyimcam onumuzdeki ay ben devlete gidiyorum ve doktorumdan cok memnunum egerki devletteki doktoruna guven duyduysan bosuna ozele para verme derim sonucta islem ayni tek fark biri ozel biri devlet

Bende asilamami devlette yaptiriyorum 2 kez denedim ama tutmadi tabi doktorun elinde degil tutup tutmamasi rabbim nasip etmedi simdi 3.asilamaya basliyimcam onumuzdeki ay ben devlete gidiyorum ve doktorumdan cok memnunum egerki devletteki doktoruna guven duyduysan bosuna ozele para verme derim sonucta islem ayni tek fark biri ozel biri devlet
Haklsn ya bnde oyle dusunuyorm bu ay burayi denicem doktr cok iyiyms ilgili moral weriyo.senin yumrta nsl buyudu haplami igneylemi bnm hapla 1tane gelisio dewlette igne yazarmi doktr acaba

merhaha kızlar, bende uzun zamandır takip ediyorum burdan sizleri. Bende 3 senelik evliyim ve ilk 2 sene çocuk istemedik.
takii evliliğimizin 2.senesini bitene kadar. bende polikistik over hastasıymışım, bebek düşündüğümüz ay adet olmadım ve belki hamileyimdir diye test yaptı tabii negatif çıktı. sonra dr. gittim adet olamıyorum diye. muayene etti ve daha önce hiç duymadığım polikistik over olduğunu söyledi. ve söktürücü verdi ve adet oldum. hiçbirşey bilmediğimden doğum kontrol ilacı verdi ve 3 ay kullan dedi. dr. çok ilgisiz gelmişti bana.
neyseki 3 ay kullandım ve dr. gittim klomene başladık. adetimin 5.günü dedi. (bu arada ssk ile anlaşmalı hastaneydi gittiğim yer)
doktor işte gençsin (27 yaşındaydım) olur falan diyoo ama beni tatmin etmio dedikleri. 2 ay klomen kulllandım bu dr.la.
sonrasın çatlama iğnesi verdi. ama saçmalık ki çatlamış mı diye kontrole hiç çağırmadı. ilişki önerdi sadece.

dedim ki bu doktordan bişey çıkmıcak.bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka bir dr. yöneldim. özel muayenesi vardı ve muayene ücreti 130 TL idi. daha önce yapılanların doğru olduğunu ama tamolarak takibin yapılmadığını söyledi ve yeni dr. ile mecamız 2013 şubat ayında başladı. 6 ay klomen tedavisi ve ovitrelle çatlama iğnesi olarak tedaviye başlıcaz dedi. eğer gebelik olmaz ise aşılama yaparız 6. aydan sonra demişti. ve bu arada ben kanal film çektirdim, kanallarda bir sıkıntı var mı diye Allahtan yoktu, eşimin sperm tahlilleri de gayet normal çıktı.

ve ilk ayımıza başladık. klomen +çatlama iğnesi
hazirana kadar bu şekilde devam ettik. her ay bir veya 2 yumurtam oldu. büyüdü çatladı ama birtürlü gebelik olmadı.
haziran ayında adet olmadım ki gebe değilmişim. polikistik overden kaynaklandı.
sonra söktürücü kullandım vs. adet gördüm.

gel gelelim ki doktorum 7.ay tedavisi için aşılama yapalım artık dedi. doktorum her ay 1 tanede olsa yumurtan oluyor büyüyüor çatlıyor.ve bunu klomenle yapıyoruz dedi. normalde aşılama öncesinde klomen yerine iğnelerler yumurtalar büyütülüyor ama bende klomenle yumurtalar büyüğünü için iğnelere gerek yokmuş hemde iğneler pahalıymış.

ve ilk aşılamamı 06 eylül 2013 de saat 16:00 gibi yapıldı. (dokroun muayenesinde)
20 eylülde adet olmaz isem kan tahlili yaptırmamı söyledi doktorum.
tahlil yaptırmama şuan tam 1 hafta var ve bekliyorum.

Dediğim gibi bende 1 senedir hamile kalmak istiyorum. ve benden sonra evlenenlerin hepsi ya doğurdu ya hamile ve kimisi 2. ye hamile. artık birinin hamilekaldığını duyunca moralim acayip bozuluo.
abimin eşi ikinciye hamile ve durumları olmadığı için kesinlikle istemeyerek oldu. ben duyduğumda ağladım benim neden bebeğim olmuyor diye.

Evet Allah vaktini zamanını biliyor bende hayırlısıyla o vakti beklemeye çalışıyorum.
Allahım herkese sabır versin. Çok zor bir süreç.
buarada doktorumdan da memnunum.
Bende sizinle aynı süreci yaşıyorum 3.5 yıllık evliyim 2 yıl korundum pko olduğumu biliodum drum çocuk düşünene kadar doğum kontrol ilacı kullanmalısın dedi düşünmeye başladığımda tekrar gittim kan testleri vs 1 sene kadar duphaston vb şeylerle denedik olmadı sonra klomene başladık benimde sizin gibi klomenle yumurtam oluşuyor ve kendiliğinden çatlıyormuş ama ne gebelik nede adet olamadım adet söktürücüyle ancak olabiliorum dr hsg istedi Allaha şükür temiz çıktı eşimin spermiyogramda da sıkıntı çıkmadı tek sıkıntı PKO bu ay glifor verdi drum adet olduğumda ağustos sonu eylül başı gibi Aşılamaya geçeceğiz Siz hamile kalmışsınız sanırım aşılamanız tuttu mu nasıl bir süreç yaşadınız bilgilendirebilirnisiniz problemimiz bire bir benziyor çünkü banada yardımcı olun lütfen

bildiğim kadarıyla hayır çıkmıyor

Ben 3 kez klomenle aşilama yaptırdım onlarda rapora gerek olmuyor klomen pahalı bir ilaç değil catlatma iğneleri de 10 lira falan. Ama aşılama ıgne ile olacaksa ve gereken şartları taşıyorsanız çıkarılıyor.bana cikarilmisti tavsiye de ederim iğneler pahalı çünkü

Ben 3 kez klomenle aşilama yaptırdım onlarda rapora gerek olmuyor klomen pahalı bir ilaç değil catlatma iğneleri de 10 lira falan. Ama aşılama ıgne ile olacaksa ve gereken şartları taşıyorsanız çıkarılıyor.bana cikarilmisti tavsiye de ederim iğneler pahalı çünkü
Dr herhangi bişey demedi femera lafı geçti bi de catlatma ignesi. Aşılama için ilaçlarla 1500 2000 lira tutar dendi eczaneden. 2 kez aşılama olucak sonra tüp bebek baya masraflı .o yüzden rapor çıkıyorsa çıkarmak istedim . Peki şartları neler ? 3yil evlilik aranıyor diye okudum tüp bebek için ama aşılama için var mı bilmiyorum. Sizden neler istenmişti

Dr herhangi bişey demedi femera lafı geçti bi de catlatma ignesi. Aşılama için ilaçlarla 1500 2000 lira tutar dendi eczaneden. 2 kez aşılama olucak sonra tüp bebek baya masraflı .o yüzden rapor çıkıyorsa çıkarmak istedim . Peki şartları neler ? 3yil evlilik aranıyor diye okudum tüp bebek için ama aşılama için var mı bilmiyorum. Sizden neler istenmişti

Canim ilaçla daha doğrusu hapla yapılan aşılamalar için rapora gerek duymuyorlar ama ıgne ile yapılan aşılama icin rapor çıkart zaten doktorlar yönlendiriyor.evet 3 yıllık evlilik, hıc çocuğun olmayacak eşinin veya senin 5 yıllık sigorta girişi yada 900 gun primi olduguna dair ssk ciktisi ,evlilik cüzdanı fotokopisi senin ve esinin nufus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği hem senin adına hem eşinin adına , 2 adet foto hatırladığım bunlar canım. Ben puregon 600 lik ıgne ile tedavi oldum raporla 130 küsüre aldım.

Son düzenleme:
Canim ilaçla daha doğrusu hapla yapılan aşılamalar için rapora gerek duymuyorlar ama ıgne ile yapılan aşılama icin rapor çıkart zaten doktorlar yönlendiriyor.evet 3 yıllık evlilik, hıc çocuğun olmayacak eşinin veya senin 5 yıllık sigorta girişi yada 900 gun primi olduguna dair ssk ciktisi ,evlilik cüzdanı fotokopisi senin ve esinin nufus cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği hem senin adına hem eşinin adına , 2 adet foto hatırladığım bunlar canım. Ben puregon 600 lik ıgne ile tedavi oldum raporla 130 küsüre aldım.
Saol canım bilgiler için bizim daha 3 sene dolmadı bana uymuyor sanirim

aşılama için rapor çıkıyor canım. önce bir devlet hastanesine gidip oradan neler istediklerine dair bilgi alabilirsin.
bende rapor çıkarmıştım ve iğneleri 250 tl fark ödeyerek almıştım. aşılama için 3 yıl evli olmak şartı aranıyor mu hatırlamıyorum ama tüp bebekte gerekiyor. bence en iyisi araştırma hastanesi infertilite bölümüden randevu alıp gitmen daha iyi.

aşılama için rapor çıkıyor canım. önce bir devlet hastanesine gidip oradan neler istediklerine dair bilgi alabilirsin.
bende rapor çıkarmıştım ve iğneleri 250 tl fark ödeyerek almıştım. aşılama için 3 yıl evli olmak şartı aranıyor mu hatırlamıyorum ama tüp bebekte gerekiyor. bence en iyisi araştırma hastanesi infertilite bölümüden randevu alıp gitmen daha iyi.
Saol canım
Senin de bebişini hayırlı olsun aşılama ile mi oldu

Ben sizlere bsy danismak istiyorm asilama yaptrcam bu ay ilk defa..adetin 3.gunu doktra gttm kan testmde hormnlarda sukur bi prblem yok ama 16mm folikulum warms gecen ay bu folikul icn dgum kontrl kullandm kaybolmams doktr istersen bu ay ara wer tedawiye istersen bslayalm dedi bnde baslamak istiyorm dedm ama kafamdada sorular acaba hamileligi engellermi bu folikul .folikulde catlamayan yumurta demekms bi ay oncesnden kalms

Back
X