Kızlar günaydın. Daha çocuk istememe rağmen, belki ilerde düşünürsek bizim de olmazsa bu işlem adımlarından geçeceğimizden konu ilgimi çekti baştan sona kadar okudum. Öncelikle gün gün yapılanların detaylıca yazılması çok güzel bir bilgi olmuş, öncelikle bunun için emeği geçen arkadaşa çok teşekkür ediyorum. İnşallah gönlünüzden geçenin hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum.
Size çevremden bir kaç örnek vermek istiyorum çünkü eakgull arkadaşım zaman yaklaştıkça iyice stres yapıyor. Stres hamileliğin bir numaralı düşmanı.
Okulda öğretmen bir arkadaşım vardı. İlk çocuğu 4 yaşında 2. çocuğuna hamile kalmak istiyordu. İlk çocukları ilk ay olunca bununda o şekilde olmasını planlamışlar ancak olmamış. normalde öğretmen arkadaşım çok rahat biridir. İlk ay önemsememiş ancak 2,3 ay derken stres ve takıntı başlamış. Zaten ondan sonrada rahatlamak için konuyu bana söylemişti. Kızcağız baya uğraştı her olmayan ay stresi daha da arttırıyordu. Aşılama falan yaptırdılar olmadı 2 kez . Artık bir gün geldi ben bu işten bıktım. Ben artık tüm planımı tek çocuk üstüne yaptım. Artık olmazsa umurum da da değil dedi. Ben ilk başta bu kadar istediği şeyi kafasından bir kalemde atacağına inanmıyordum ama gerçekten bunu başardı. Sonucunda 2 ay içinde hamile kaldı hatta artık o kadar bıkmış ki 2-3 hafta adeti geçiktiği halde hamile değillimdir diye ne test yaptı nede kan tahlili vermişti. Hatta ben almıştım kendisine idrar testini oradan öğrenmişti.
Yine ünv sınıf arkadaşım 2 sene çocuğu olmadı ameliyat oldu aşılama tüp bebek derken bir türlü nasip olmadı. Artık bıktık bu işten hayatımızı yaşayacağız ne yapalım bizimde çocuğumuz olmasın diyordu. Gidip 0 araba aldı kendine. Ramazan bayramında aradım telefonu ağlamaklı açtı ne oldu neyin var demeye kalmadan hamileyim dedi 20 dk önce öğrenmiş.
Bu işleri gerçekten oluruna bırakmak lazım. İnşallah en kısa zamanda sizlerde bu güzel haberi alırsınız.:)