Bu yöntemi duymuştum ama benim çok yumurtam olmadığından bana göre değil ne yazıkki.CGH yöntemi sayesinde çocuk sahibi olmak daha da kolaylaşacak. Tüp bebek merkezlerinin uyguladığı tüp bebek yönteminden olumsuz sonuç alanlar (düşük vb. nedenlerden dolayı) CGH (Komparatif Genomik Hibridizasyon) yani genetik tanı yöntemiyle çocuk sahibi olabilecekler. İşte CGH yönteminin ayrıntıları, CGH uygulaması…
CGH yönteminde ana mantık, yumurtalarda ve kromozomlarda olan bir genetik bozukluğun önceden tespit edilebilmesidir. Bu yöntem ile bu olumsuz durum tespit ediliyor ve yalnız sağlıklı yumurtalar donduruluyor. Böylelikle hamilelik istenildiğinde sadece sağlıklı ve kromozomu normal yumurtalar çözdürülerek döllenme sağlanıyor.
CGH Yönteminin Faydaları
Gebelik şansı artar,
Bebeğin özürlü ya da down sendromlu bebek riski azalır.
Gebe olunma ihtimali kısırlık tedavsinde %40′larda iken CGH yönteminde %80′lere çıkmaktadır.
ben aşılama sonrası hiçağrı olmadı 2-3gündür ağrı var inş.adet olmam yaa sanki olcak gibi ağrıo ama.6dan sonra alcam cnm sonucu
ben aşılama sonrası hiçağrı olmadı 2-3gündür ağrı var inş.adet olmam yaa sanki olcak gibi ağrıo ama.6dan sonra alcam cnm sonucu
HAMİLEYİİM kızlarrrr yaşasıııınnnn
12. günse yaptır bence canım bir çoğunun 12.gün çıkmış inşallah pozitif olur.Selam arkadaşlar,
ben 17 sinde aşılama oldum şuan kasıklarım, belim ve göğüslerim çok ağrıyor
ve çok akıntım var bugün 12. gün acaba ne zaman test yapsam
başka 17 sinde yaptıran var mı belirtileri aynı mı?
Çokkk sevindim canım darısı bizlere inşallah sağlıkla kucağına alırsın.HAMİLEYİİM kızlarrrr yaşasıııınnnn
İdrarda çıktıysa büyük ihtimalle hamilesin canım inşallah.slmmmm arkadaşlar bendee 13 hazirandaaaa aşılamam oldu dün benım test günümdü yapmayaaaa güç bulamadım kendimde bugun idrar testi yaptım ve 10 dk sürmeden 2. çizgii çokkk silikkkkk bugun 15. gün aranızdaaa böyle olan oldu mu yarın kandaa baktıracam inşallahh benımdee bebem karnımdadırrrrr
12. günse yaptır bence canım bir çoğunun 12.gün çıkmış inşallah pozitif olur.
Çokkk sevindim canım darısı bizlere inşallah sağlıkla kucağına alırsın.
İdrarda çıktıysa büyük ihtimalle hamilesin canım inşallah.
slmmmm arkadaşlar bendee 13 hazirandaaaa aşılamam oldu dün benım test günümdü yapmayaaaa güç bulamadım kendimde bugun idrar testi yaptım ve 10 dk sürmeden 2. çizgii çokkk silikkkkk bugun 15. gün aranızdaaa böyle olan oldu mu yarın kandaa baktıracam inşallahh benımdee bebem karnımdadırrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?