Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
günaydın nasılsın cnm yoktun 2 gündür nasıl gidiyo çalışmalar :34:

ahh perimm benim aklına gelmek ne güzel ,,ilgi alaka sevgiler karşılık bulunca çok daha güzel..öyle alışmışızki buraya birbirimize sadece cumartesi giremedim ama bana da daha uzun muş gibi geldi inan..Çalışmalara gelince anlatayım da gül sana pazar neşesi olsun...
Cuma günü 12.gündü ya,,yani çalışılması gereken ilk gün hani misafirlerimde iptal olunca ohh dedim rahat rahat akşam işten geldim yemek faslı falan eşimin uzun süren toplantısından eve gelmesi gece dokuzbuçuğu buldu zaten bizim meslek iğrenç o benden çok daha yoğun ve fazla çalışır..uzatmayayım geldi gözler kanlı bitkin yemeğini yiyip kanepede anında uykuya geçti,,benim cinlerde ayağa kalktı tabi neyse sesimi çıkartmadım ben tv..na takıldım nasılsa uyanacak diye uyandı fakat sonra tekrar uyudu...ayrıntılara girmiyorum anlamışsındır ,,,kıyamadım olmayacaksa olmuyor günlerdir yorgundu bugünde çalışıyor mesela ,,sen okadar 15 gündür bekle 12.günü o güne kadar say... o gün geldiğinde o an uyu..bende yorgundum işin ilginç yanı gözümü kaldıramadım koca hafta bitirmiş bizi ,, anlayacağın arkadaşım cuma gecesi bir hayallll oldu fakat dün cumartesi sabah testim 13.gün pozitif verdi üstelik çok net... bizde dün gece gerekeni yaptık artık kısmet ....
Hayatta hiçbirşey planlanmıyor sen iste istediğin kadar ...:))))) bakalım artık 17.güne kadar elimizden ne gelirse ,,,her ay sadece bir kez şansın var o da ortalama % 15
kaçtı mı güle güle koca ay...gelsin yeni ay.....mucize bu.beklersin planlarsın olmaz tamam bitti olmadı der unutursun gelir...yerinden kıpırdamaz dikkat edersin olmaz hoplar zıplar sın aaa varmış dersin...Kader:))

Kizlaar asilamadan sonra adet miktariniz azmi oldu sizlerinde? Benim hem dun vok sgrili oldu dayanamadim igne vurumdum fakat sonrasinda azaldi ki benim normalde 2. Gunum en cok adetimin yogun gunudur. Birde cok pihti seklinde gelior :37:Kaf iyice karisti ve moralimi duzeltmeye calistica olmuyor. Robot gibi ruhsuzum dunden beri:43:

canım aşılamadan sonraki ilk adet te,,çok kastı beni ,progestanın geciktirici etkisini yaşadım ben olması gereken günden 2-3 gün gecikti 29.günümde hasta olmuştum.İlk gün lekelenme tarzında oldu açılmadı hatta hiç... ben çok şiştim gerildim ağrım çok oldu 2.gün acaip açıldı bir pakete yakın ped tek günde neredeyse bitti fakat gel gör kü 3.gün de bıçak gibi kesildi bitti...ama ben zaten normalde de 2-2.5 gün olurum hatta net 2 o yüzden benim için süre bakımdan bir değişiklik olmadı sadece 2.gün miktar çok fazla idi.Bu durumu da birden çok yumurta olmasına bağladım o ay.

iyi pazarlar çok masalcım. çok haklısın. umut hiç bir zaman bitmemeli. birinci aşılamada gerçekten başından beri olumsuz düşündüm. test sonucunu bile beklemeden geldi kırmızılar. ikici aşılamada ise daha ilaçlara başlamadan içimde bir heycan vardı. olacak dedim. bu sefer olacak. tüm aşamalarda ters giden durumlarada bile yoluna girecek olacak bu defa dedim. rabbim nasip etti şükür. inşallah sonuda güzel olur. bu sefer kucağımıza alabiliriz sağlıklı bir şekilde. psikoloji çok etkiliyor.

canım ,,aynen bende 1.aşılamaya hiç umutlu girmedim o anda da sinirlerim boşaldı yapılacağı dakika bir ağlama krizi tutmuştu sağolsun iğneler ilaçlar ruhsal durumlarımızı bozuyor malum olmadık küçücük şeylere takıp bahane ettim sinir yaptım hatta aşılamadan çıktım hastanede istirahat ederken tüm huysuzluğum aksiliğim üstümdeydi eve geldim bir karış surat ağladım falan yattığım yerde ertesi gün normal uyandım bitti gitti ama dedimki hep içimden beklerken bu ay olursa mucize olur nasıl girdim nasıl çıktım en güzel günü mahvettim tabi elimde olmadan istemeden..şimdi herşeye daha başka bir gözle bakıyorum hatta negatif sonucumu aldığım andan beri bir an olsun üzülmedim sanki biliyordum daha vakti gelmediğini ama hissetsemde nasılsa olmayacak diye bırakamazsın ki herşeyi...zaten hayatın anlamı bu ne zaman nerede nasıl öleceğinide bilmeden yaşıyorsun o yüzden herşeye devam.....zamanı nı bulana dek....olmaz ise de Allah'ın taktiri denemeden asla bilemeyiz...
Bebeşine de sana da kucak dolusu sevgiler....

Gunaydın kızlar herkese ıyı pazarlar benım ıcın cok guzel bırgun cunku hala oldummmm kızımız oldu cok sukut sag salım dogdu

selam arkadaşlar yine ben bu kez yine sorunlu hamilelik.çok ama çok moralim bozukkk..ama hayırlısı demekten başka hiç bir çarem yokk..neden diye soruyo insan ister istemez..ve bunalıma girmekten korkuyorum.dün muayenem vardı..biliyosunuz bunlarda ikizdi.biri gelişmemiş ve diğeri haftasına göre normaldi..fakt kesenin etrafını saran halomu nedir.o gelişmemiş..ve doktorum üzüm gebeliğinden şüphelendi..tekrar kan tahlili oldum..insallah değerlerim cok yüksek çıkmaz..üzüm gebeliği hakkında bilgisi olan varmı:2::2:

arkadaslarım selam
yenı topiş hayırlı olsun ınsallah
ben de asılamaya baslıyorum bu ay hafta ıcı doktora gıdıcem 3. gunu klomenle baslıycaz ne olur dua edın aslında en cok ıhtıyacımız olan sey bu

Hayirli uğurlu olsunn asilama sürecin ins. Gelir bekletmeden bebisinn ;)

Gunaydın kızlar herkese ıyı pazarlar benım ıcın cok guzel bırgun cunku hala oldummmm kızımız oldu cok sukut sag salım dogdu

Gunaydinnn Oyy ne tatlıdir o şimdi miss miss:) Bendede 3 tane kiz yeğen var. Kendi çocuğum olsa farksız olur sanki yarı anne sayılıyoruz boyle yegenlerle:16:

Cebplr ivin tsekurler arkadaslar;) yarina doktorumdan randevumu aldi. Bakalim neler oldugunu yarin ogrenirim artik. Bakalim 2. Asilamanin startinida vericekmiyiz yarin hadi hayirlisi insallah. Umarim rabbim herkeslere gonlundekini nasib eder.Hamis arkadaslarada sorunsuz hamilelik sureci ve. Kolay dogum nasib olsun inssllah.

selam arkadaşlar yine ben bu kez yine sorunlu hamilelik.çok ama çok moralim bozukkk..ama hayırlısı demekten başka hiç bir çarem yokk..neden diye soruyo insan ister istemez..ve bunalıma girmekten korkuyorum.dün muayenem vardı..biliyosunuz bunlarda ikizdi.biri gelişmemiş ve diğeri haftasına göre normaldi..fakt kesenin etrafını saran halomu nedir.o gelişmemiş..ve doktorum üzüm gebeliğinden şüphelendi..tekrar kan tahlili oldum..insallah değerlerim cok yüksek çıkmaz..üzüm gebeliği hakkında bilgisi olan varmı:2::2:

Cnm yaa benim arkadasım oldu üzüm gebeligi diger adida mol gebeliğiydi sanırım. Adet tarihi gecti 1 ay idrarda çıkmıyordu sadece kanda çıktı. Cok sonra ultrasonda göründü ama esmen üzüm görüntüsünde salkım salkim yuvarlaklar diyordu, Sonra kurtajla aldılar, Ama ultrasonda cok net gorunuyor salkımlar demişti. Senin anlattığına göre gorunt normal. Sonuc çıkana kadar hiç yıpratma kendini hayirlisiyla Bebisin seninledir ins.

Cnm yaa benim arkadasım oldu üzüm gebeligi diger adida mol gebeliğiydi sanırım. Adet tarihi gecti 1 ay idrarda çıkmıyordu sadece kanda çıktı. Cok sonra ultrasonda göründü ama esmen üzüm görüntüsünde salkım salkim yuvarlaklar diyordu, Sonra kurtajla aldılar, Ama ultrasonda cok net gorunuyor salkımlar demişti. Senin anlattığına göre gorunt normal. Sonuc çıkana kadar hiç yıpratma kendini hayirlisiyla Bebisin seninledir ins.

inşallah jolly benim eğer durumum böyleyse doktor kürtaja gerek yok dedi..ben kürtajdan sonra tekrar aşılama oldum.4.gün kanama oldu ve kanda 475 çıktı çok yüksekti. 8 yumurtam oluşmuştu doktor hepsi döllendiği için böyle oldu dedi..benim rahimde bir kaç tane yuvarlak gibi şeyler var..progestan kullanıyordum küçülmüş dedi doktorum.şimdi o arkadaşın ne durumda..inşallah değildir üzüm gebeliği..çok moralim bozuk:2::2::2:

sana da iyi pazarlar canım zaten iyi haber almışsın da gözünüzaydın olsun darısı senin ve hepimizin başına inşallah sen de ikinci kızı doğuracaksın inşallah ailene :))

Gercekten tebrik ederim canim benim insallah hayirlisi ile saglikla kucagina almak nasip olur

Çok sağol arkadaşım, Allah isteyen herkese versin! :)

:49::49::49:ya çok güzel bir haber bu çokk sevindim canım bende çoğul olsun isterim :) sen hangi ilacı kullandın, kaç doz ve kaç yumoş oldu boyutları, problem neydi senin?karşılaştırma yapalım diye amma soru sordum :P tekrar hayırlı uğurlu olsun allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.darıı tüm isteyen dostlara...:13:

Çok teşekkürler! :)
Ben Menogon kullandım. İlk iki aşılamada olumlu sonuç alamayınca dozu 1,5 yaptı doktor.
Rahimin de yumurtaların da durumları çok iyiydi.
3 yumurtayla yapıldı aşılamam sanırım 19-20 mm idiler.
Bizim sebepsiz infertiliteydi ama geçen sene bir polip aldırmıştım, doktorum ondan öncesini hesap etmeyin demişti.

Oyy süper bişey yasa 3 tane birden Allah ins. Saglikla kucağına almayı nasip etsin. Bir ara sırf cok hoşuma gittiği icin her gun 3 'uz hamilelerin topigini okuyorum. Hepside saglikla aldılar bebislerii kucaklarına. Etrafdan gelicek saçma sapan tepkilerede kulaklarını kapat. İnsanlar bazen acımasız oluyorlar . Bu arada dr'larda vazife olarak 1 tanesini sonlwndirmak isteyecekler. Ama kararı tamamen anne babaya bırakıyorlar. Pozitif duşun ins. Sonrasi cok eğlenceli olucak. Evin icinde kıpirik kıpirik 3 tane velett:)

Amin! Çok sağol canım.
Ben de o başlıklarda takılacağım sanırım bundan sonra. :)
Doktor da bazen sonlananlar olabiliyor ama bunların hiçbiri gidecek gibi görünmüyor dedi. :)
Sağlıkla gelirler inşallah, bizim hiçbirinden vazgeçmeye niyetimiz yok.
Bence de çok eğlenceli olacak inşallah! :9:

Minikbeyazbulut,,inanamıyorum üçüzzz demek Allah'ım sen büyüksün bir bebek için girilen yoldan üç bebek haberi aldın,, gözünaydın olsun Allah sağlıkla tamamını erdirsin İnşallah hamileliğin hayırlısı ile sağlıkla devam eder kucağına alırsın bebeklerini seni tebrik ediyorum xx 3 kere:))

Çok sağol! :)
Aşılama başına bir tane oldu ama hepsi tek seferde. :)

canım tebrik ederim.rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin minikleri. tek atışta 3 bebiş. inşallah herşey yolunda gider.

Amin canım, çok teşekkür ederim. :)
Allah isteyen herkese nasip etsin!

ahh perimm benim aklına gelmek ne güzel ,,ilgi alaka sevgiler karşılık bulunca çok daha güzel..öyle alışmışızki buraya birbirimize sadece cumartesi giremedim ama bana da daha uzun muş gibi geldi inan..Çalışmalara gelince anlatayım da gül sana pazar neşesi olsun...
Cuma günü 12.gündü ya,,yani çalışılması gereken ilk gün hani misafirlerimde iptal olunca ohh dedim rahat rahat akşam işten geldim yemek faslı falan eşimin uzun süren toplantısından eve gelmesi gece dokuzbuçuğu buldu zaten bizim meslek iğrenç o benden çok daha yoğun ve fazla çalışır..uzatmayayım geldi gözler kanlı bitkin yemeğini yiyip kanepede anında uykuya geçti,,benim cinlerde ayağa kalktı tabi neyse sesimi çıkartmadım ben tv..na takıldım nasılsa uyanacak diye uyandı fakat sonra tekrar uyudu...ayrıntılara girmiyorum anlamışsındır ,,,kıyamadım olmayacaksa olmuyor günlerdir yorgundu bugünde çalışıyor mesela ,,sen okadar 15 gündür bekle 12.günü o güne kadar say... o gün geldiğinde o an uyu..bende yorgundum işin ilginç yanı gözümü kaldıramadım koca hafta bitirmiş bizi ,, anlayacağın arkadaşım cuma gecesi bir hayallll oldu fakat dün cumartesi sabah testim 13.gün pozitif verdi üstelik çok net... bizde dün gece gerekeni yaptık artık kısmet ....
Hayatta hiçbirşey planlanmıyor sen iste istediğin kadar ...:))))) bakalım artık 17.güne kadar elimizden ne gelirse ,,,her ay sadece bir kez şansın var o da ortalama % 15
kaçtı mı güle güle koca ay...gelsin yeni ay.....mucize bu.beklersin planlarsın olmaz tamam bitti olmadı der unutursun gelir...yerinden kıpırdamaz dikkat edersin olmaz hoplar zıplar sın aaa varmış dersin...Kader:))

merak ettim cnm girmeyince dedim acaba misafirleri gelmeyemi karar verdi..çok güldürdün beni allahta seni güldürsün inşallah..:9: valla cnm bebiş gelmek istedikten sonra 12.gün olsun 17.gün olsun geliyo hiç farketmez..zaten o gün eşinle ilişkiye girseydin bile belki sağlıksız olurdu 1 haftanın yorgunluğu,stresi etkilenirdi spermler..böylesi daha iyi olmuş..sonuna kadar çalışmalara devam olucak inşallahh..bol bol besle kocanı kuruyemiş bal falan :9:

slm kızlar dün 2.aşılamamıda oldum bu sefer ilkine göre daha sıkıntılı bir işlem oldu dr rahim pozisyonunudn ötürü zorlandi (önde olduğunu söyledi) fazla ağrılı ve uzun süren bir işlemdi, ilki bu kadar acı vermemişti.dr yine umutlu konuştu benimde içimde busefer tutacağına dair hisler var zaten o yüzden geçen sefer işyerim için(bu arada ben 112 de çalışıyorum,ambulans ta düşünün)rapor almamıştım dün 10 günlük rapor aldım eşimde izinli bol bol kociş yemekleri yiyorum keyf benim :) geçenkinden farklı olarak bu sefer fazla bel ağrım var hamiş kalanlar sizde olmuşmuydu? daha 2.gün ama umut işte:1: bu arada sonuç 1 hazirann :)

inşallah bu aşılamada gelir bebeğin.
inşallah cnm benim ben pko lu oldugum için doktor adetini beklememize gerek yok dedi ignelere başaldık bu şekilde pkolu olup adetini beklemeden iğnelere başlayan var mı arkadaslar

çok şaşırdım iğnelere başlamana.bende pko luyum üç aşılamamda da adetin 3. günü başladım iğnelere.
Oncelikle yeni topigimiz hayirli olsun girmeyeli baya yeni arkadaslar gelmis hepiniz aramiza hosgeldiniz arkadaslar benim asilama cok kotu sonlandi:((((((((((((((((( 9 haftaliga kadar hersey normal gitti kalp atislarini doktorla birlikte dinledik dun biraz kanamam oldu acile gittim ultrasyona girdim bebek yok dediler sok oldum inceleme sonunda bebek kise donmus taslanmis dediler hadi kocaa 3 yillik tedaviden sonra sil bas yine:((((kendimdende hayattandan herseyden nefret ediyorum:(( acaba neden olabilir hep dusuncesi icindeyim ama icinden cikamadim geceden beri bendeki sorun ne anlamadim bu arada baya hamile arkadaslarimiz var hepinizin asilamasi hayirli ugurlu olsun rabbim hayirlisi ile kucaginiza versin

xaylax çok ama çok geçmiş olsun.inan hem çok şaşırdım hem çok üzüldüm.
Çok teşekkürler hepinize!
Yeni haberleri vereyim önce. :)
Dün yaptırdığımız tahlilde sonuç 10.000'in üstünde çıkmıştı ve bu değer bana yüksek gelmişti ama tam bilemedim tabii ki.
Bugün doktora gittik, çoğul gebelik gibi görünüyor dedi ve ultrasonla baktı.
Sonuç: üçüz! :)
Zaten üç yumurtayla aşılama yapılmıştı. 19-20 mm'ydi sanırım yumurtalar ve e2 değerim de bayağı yüksekti.
Çoğul gebelik riskini göze alarak yaptırmıştım aşılamayı zaten tutmuyor diye (ki bu risk her zaman var aslında), bu sefer de üçü birden tuttu.
Doktor iyi yerleştiklerini ve güzel göründüklerini söyledi.
Açıkçası şaşkınlığım hala devam ediyor ama çok sevinçliyiz de tabii.
Allah hepimize hakkımızda hayırlı olanı versin. Amin.

Bu arada, sonrasında en fazla ağrı çektiğim aşılamamdı bu.
On gündür falan adet sancısı çekiyorum.
Şimdi azaldı ama doktor normal olduğunu söyledi.
Bir de kahverengi akıntım oldu dün akşam, o da normalmiş.
Bundan başka gün içinde uyku basmaları ve iştah artışı oldu.
Başka belirgin bir belirtim yok şu an.
Hepinize sevgiler..

ay inanmıyorum üçü birden tutmuş demek maşallah.inşallah sağlıkla kucağına almak nasip olur.
Aşılaması tutan anne adyları bize pozitifleri görmeden önce neler yaşadınız? belirtileriniz nelerdi, lütfen yazarmısınız?

pelikan iaşılamalarımın hepsindede karın kasık ağrım oldu göğüs uçlarım hassaslaştı.ama son aşılamada bu belirtileri diğerlerine göre çok çok hafif hissettim ve o aşılama tuttu.

Kizlaar asilamadan sonra adet miktariniz azmi oldu sizlerinde? Benim hem dun vok sgrili oldu dayanamadim igne vurumdum fakat sonrasinda azaldi ki benim normalde 2. Gunum en cok adetimin yogun gunudur. Birde cok pihti seklinde gelior :37:Kaf iyice karisti ve moralimi duzeltmeye calistica olmuyor. Robot gibi ruhsuzum dunden beri:43:
evet aşılamalardan sonra adet miktarı az oluyor.

yeliz çok tebrikler.inşallah analı babalı büyür.

inşallah değerlerin normal çıkar ve sorunsuz devam eer hamileliğin.bu arada üzüm gebeliği denen şeyide yeni duydum maalesef yardımcı olamayacağım sana bu konuda..

inşallah jolly benim eğer durumum böyleyse doktor kürtaja gerek yok dedi..ben kürtajdan sonra tekrar aşılama oldum.4.gün kanama oldu ve kanda 475 çıktı çok yüksekti. 8 yumurtam oluşmuştu doktor hepsi döllendiği için böyle oldu dedi..benim rahimde bir kaç tane yuvarlak gibi şeyler var..progestan kullanıyordum küçülmüş dedi doktorum.şimdi o arkadaşın ne durumda..inşallah değildir üzüm gebeliği..çok moralim bozuk:2::2::2:

Anladım cnm yaa bence seninki üzüm gebeliği değilde Çoğul gebelik gibi duruyo.Sanki keseler olusmus bir kismi kuculup kaybolacak gibi.Sen yinede Dr ne derse desin son kararı vermeden önce başka bir Dr 'ada mutlaka görün. Arkadasım sonrasında dogum kontrol hapı kullanmaya başladı zaten 1 sene felan oldu cocuk düşünmüyorlardı su an.Uzum geriliği yazıp resimlerdende bak sanki 30 tane yuvarlakcik gorunuyor. O yüzden seninki değildir gibi. Haber verirsin mutlaka.

canım benimmm ne güzel bende üçüz istiyorum ama bu ay iki follop görünüyor inşallah ikiz olur benimde dualarını bekliyorumm her zamann:emir_bebek::emir_bebek:

Allah seninde gönlüne göre verir ins. 2 tane olsun biri icerde bölünürse 1 tek yumurta ikizi birde ayrı 3 tane Bebisin olur böylede bı sürü vaka var:))

Çok teşekkürler hepinize!
Yeni haberleri vereyim önce. :)
Dün yaptırdığımız tahlilde sonuç 10.000'in üstünde çıkmıştı ve bu değer bana yüksek gelmişti ama tam bilemedim tabii ki.
Bugün doktora gittik, çoğul gebelik gibi görünüyor dedi ve ultrasonla baktı.
Sonuç: üçüz! :)
Zaten üç yumurtayla aşılama yapılmıştı. 19-20 mm'ydi sanırım yumurtalar ve e2 değerim de bayağı yüksekti.
Çoğul gebelik riskini göze alarak yaptırmıştım aşılamayı zaten tutmuyor diye (ki bu risk her zaman var aslında), bu sefer de üçü birden tuttu.
Doktor iyi yerleştiklerini ve güzel göründüklerini söyledi.
Açıkçası şaşkınlığım hala devam ediyor ama çok sevinçliyiz de tabii.
Allah hepimize hakkımızda hayırlı olanı versin. Amin.

Bu arada, sonrasında en fazla ağrı çektiğim aşılamamdı bu.
On gündür falan adet sancısı çekiyorum.
Şimdi azaldı ama doktor normal olduğunu söyledi.
Bir de kahverengi akıntım oldu dün akşam, o da normalmiş.
Bundan başka gün içinde uyku basmaları ve iştah artışı oldu.
Başka belirgin bir belirtim yok şu an.
Hepinize sevgiler..

canım çok sevindim bir tane isterken RABBİM üç tane birden vermiş çok sevinmelisin bence çok şükretmelisin bu tam bir mucize. inşallah bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucağına da alırsın canım ...

Back
X