- 3 Aralık 2010
- 1.333
- 168
- 373
ah canım ah keşke ben de sorunsuz bir gebe olabilsem çoğu kadınları duyuyorum zırt pırt doktora bile gitmiyolar ama ben öyle olamicam. sandığın gibi rahat bir hamilelik geçiremicem. bende kan pıhtılaşması yok ama rahim anomalim var. düşük erken doğum ve düşük kiloda doğum gibi risklerim var. doğuştan tek tüpüm yok. rahmim de unicorn uterus yani yarım rahim. normal bir kadının rahminden daha ufak tüpümün olmadığı taraf gelişmediği için. gelişmeyen kısmından dolayı bebeğin beslenebilmesi için ben de kan sulandırıcı iğne kullanıcam ve düşmemesi için 3 aylık olana kadar her gün kalçadan progestan iğnesi. 3 aylık olunca da rahim ağzına düşük ve erken doğuma karşı önlem amaçlı serklaj uygulanıcak yani dikiş. daha ne diyim ki :)bütün bunlara rağmen rabbim istedikten sonra olur herşey. benim gibi rahim anomalisi olup da rahmine dikiş attırmadan sağlıklı doğum yapan da var. herkesin rahmi bir olmuyor.
cnm biliyorum senin derdinde daha değişik ama kan sulandırıcı kullanacağını bilmiyordum. ben progestanı her gün 2 kez fitil olarak kullanıyorum 3 ay dolana kadar dedi. allahım hepimize hayırlı sağlıklı hamilelikler bebişler nasip etsin.