Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
tedavin hayırlı olsun,,sorduğun sorunun cevabını doktorun dahi yanıtlayamaz canım büyüyüp büyümediğini aşılama öncesi gireceğin son ultrason muayenende öğrenebilirsin ancak..benim ilk aşılamamda 9.günde ki en büyük follikülüm 12.günde gelişimi durdurmuştu daha küçük olan atağa geçmiş büyümüştü bunu bilmek tahmin etmek mümkün değil.[/QUOTb

ilk tedavim oldugu için pek bilgim yok cevapladıgın için tşkler

rica ederim canım ,,umarım beklenilen gibi olur aşılamanda hayırlı olsun..daha fazla bilgilenmene tecrübelenmene gerek kalmadan hamile kalmanı diliyorum

bu ay kendiliğinden gelmez ise bebek evet canım bu ay sonu adetimle birlikte olacağım muayenemde bir sorun yoksa tüp bebek tedavisine başlayacağım ben doğum kontrol hapı kullanmıyorum tüp bebeğe başlayacağım diye çünkü aşılamalardan sonraki aradaki aylarda kendi kendine kalma ihtimalinde oluyor iğneler etkisini devam ettirdiği için bu şansımı ekart etmek istemiyor doktorum,,ayrıca kendisi tüp bebek için şayet aynı doktorumla devam edersem kısa protokol adayı olduğumu söyledi..anlayacağın aşılamada ki gibi adetin 3.günü direk iğnelere ilaçlara başlar..bu ay adetimin 3.günüde hiçbir hormon testi istemedi iğneler hormon düzeylerini etkilediği için sağlıklı çıkmaz hakikatı yansıtmaz tüp bebeğe başlarken olacağım ay sonunda ki adetle hormon testleri yapılacak ..bakarsın adet olmam da hiçbirine hacet kalmaz keşke kendiliğinden olsa bu ay kısmet..şu an sadece folik asid..bemiks..omega 3 kullanıyorum her ay kullandığım gibi eşimde bu ay yeniden arjinmax ve L-Carnitine takviyesi alıyor

İnşallah bu ay kendiliğinden gelir bebeğin de bunların hiç birine gerek kalmaz canım. :)))

Selam kızlar ben oglen gelıyorum kımsecıkler kalmıyo bu saate nasılsınız herkes ıyıdır ınsallah superım mıyden bulanmıs ınsallah hamılesındır senden guzel sonuclar beklıyorum canım bıze gelınce bız cok ıyıyız kızlar 2lı testımız cok ıyı cıktı sukur hersey ıyı gıdıyo masallah dıyeyım nazar degmesın optum hepınızı kızlar

Selam kızlar ben oglen gelıyorum kımsecıkler kalmıyo bu saate nasılsınız herkes ıyıdır ınsallah superım mıyden bulanmıs ınsallah hamılesındır senden guzel sonuclar beklıyorum canım bıze gelınce bız cok ıyıyız kızlar 2lı testımız cok ıyı cıktı sukur hersey ıyı gıdıyo masallah dıyeyım nazar degmesın optum hepınızı kızlar

yelizcim maşallah:nazar: 2 li taramanda iyi çıkmış herşeyin yolunda olması çok güzel.aşamaları sırayla geçiyoruz .benimde cumartesi kontrolüm var doktorumuda değişiyorum.inşallah gösterirse cinsiyetinide öğreneceğiz bu sefer heyecan bastı beni çabuk gelsin cumartesi istiyorum...ben 3 lü taramamı yaptırmicam zamanı geldiğinde direk 4 lü taramayı yaptırcam.canım sıkılıyo evde bende internetten bebek battaniyesi gördüm dut ipten çok basit onu başlicam ip alıp.malum kış bebeği olduğundan hazirlıklara başladık...

Son düzenleme:
bu gün adetimin 15. günü doktor kontrolu oldum tek yumurtam kalmış(diğerlerine ne oldu bilmiyorum) 15,5mm boyunda 2 gün daha 50ml gonal f kullanacağım perşembe yine doktor kontrolu var çatlatma iğnesini o gün verecek.bu ay biraz sıkıldım sanırsam bu koşuşturmadan ben oturduğum şehirde değilde 1,5 saat uzaklıktaki doktora gidiyorum.her ne kadar stres yapmıyacağım desemde bu zamanın bu kadar uzamış olması tutmayacağı düşüncesini güçlendiriyor ???ne yapacağım şimdi ben??

bu gün adetimin 15. günü doktor kontrolu oldum tek yumurtam kalmış(diğerlerine ne oldu bilmiyorum) 15,5mm boyunda 2 gün daha 50ml gonal f kullanacağım perşembe yine doktor kontrolu var çatlatma iğnesini o gün verecek.bu ay biraz sıkıldım sanırsam bu koşuşturmadan ben oturduğum şehirde değilde 1,5 saat uzaklıktaki doktora gidiyorum.her ne kadar stres yapmıyacağım desemde bu zamanın bu kadar uzamış olması tutmayacağı düşüncesini güçlendiriyor ???ne yapacağım şimdi ben??

canım sakın olumsuz düşünme,stres yapmamak insanın elinde değil ama belki tek yumurtanla bebeğine kavuşacaksın.o günleri bizde geçirdik hep olumsuz düşündüm pes ettiğim anda mucizeme kavuştum.inşallah sende kavuşacaksın...

yelizcim maşallah:nazar: 2 li taramanda iyi çıkmış herşeyin yolunda olması çok güzel.aşamaları sırayla geçiyoruz .benimde cumartesi kontrolüm var doktorumuda değişiyorum.inşallah gösterirse cinsiyetinide öğreneceğiz bu sefer heyecan bastı beni çabuk gelsin cumartesi istiyorum...ben 3 lü taramamı yaptırmicam zamanı geldiğinde direk 4 lü taramayı yaptırcam.canım sıkılıyo evde bende internetten bebek battaniyesi gördüm dut ipten çok basit onu başlicam ip alıp.malum kış bebeği olduğundan hazirlıklara başladık...
cok sukur canım hersey ıyı gıdıyo benım doktorum 2lı test ıyı cıkarsa 3lu teste gerek yok dedı evet canım nasıpse kıs bebeklerı olcaklar bızım babanemız bır suru sey ordu batanıyesıde hazırlanıyo cınsıyetı bende merak edıyorum bız ta temmuzun 28 ınde ogrenıcez tabı gosterırse ınsallah sız ogrenırsınız canım ıcıne dogan bısey varmı benım ıcıme erkek doguyo bakalım herseyın hayırlısı tabı kız erkek farketmez saglıklı olsunlarda doktorunla ınsallah elektırıgın tutar kendıne ve bebısıne ıyı bak canım

canım 2li teste ne oluyordu? unuttum yani nasıl yapılıyordu:44: birde ben keseye ayın 16 17sinde görecekmişim ozamana kalpte duyulmazmı en azından görünür bekleyişim hala devam ediyor ama bebegimin karnımda oldugunu bilmek onunla uyunmak çook güzel:16::16:

su perisi inş hamilesin ne zaman sen tahlilin?

canım sana bişey sorucaktım sanırım sendin 2. aşılamam adetimin 23. günü yapılmıştı demiştin dimi. o tutmadı sanırım çünkü sen 3. aşılamanda hamile kaldın diye hatıylıyorum. cumma günkü bunalımımmdan sonra toparlandım iğnelere hala 75 dozla devam ediyorum dotkorum 2 haftadan sonra büyümezse doz arttırımı yapıcaz demişti o da pazartei günü oluyor ve adetimin 18. günü :( yani yarın 14 mm bir yumurta görse bile aşılamanın yapılması benim de 23. günü hatta 24. günü bulacak. bu kadar geç yapılan aşılamanın tutma şansı da olmaz değil mi.gerçi öyle yada böyle prosedür gereği yapılsın da umrumda değil. ama yine de insan düşünüyor tutabilir mi diye.ben çok korkuyorum puregon u 2. kullanışım her ilaca vücudum ilkinde güzel tepki veriyor. ilk klomen kullanışımda hamile kaldım sonrakiler fayda etmedi ilk puregonda yumurtalığım coştu ama tutmadı. bu ay puregon a alıştı sanırım banamısın demiyor.artık son imidim gonal f ve tüp bebek ama bende tüp bebekte de yumurta bulamicaklar bu gidişle.

canım bence adet oluyorsun ama moralini boozma test gününü bekleme madem zaten yarın 12. günün ve belli olur pazartesi gidip kan ver.

kızlar onca git gellerin gergin bekleyişin 15 günlük iğne olma periyodunun ardından bugün doktor tedavimi iptal etti. bugün 18. günüm ve hiç gelişen folikülüm yok.bu zamandan sorna da gelişse bile ne kadar tutarki.ben de hiç itiraz etmedim tamam dedim çünkü bunaldım artık nasibin önüne geçemeyiz.yani ilaçlara tepki vermiyorsunuz iptal edelim dedi ben de tamam dedim. dozu arttırsak iğnem bitti cebimizden alıcaz. bi de bana da yazık artık tepki vermiyorsa 18. günden sonra büyüyen yumurtadan hayır da gelmezdi.yapılmasını çok istedim sırf 2 aşılamayı atlatıp tüp bebeğe geçmek için ama olmadı nasip değilmiş sırf yapılsın diye de vücuduma daha fazla yüklenmeye gerek yok. yapılacaksa adam gibi yapılsın aşılamamda. en azından düzgün ilerleyen birşeyde tutma şansı olur. tekrar dosyamı heyete soktum 3. aşılama raporum haftaya salı çıkmış olcak. sonra adet olacağım ve ara vermeden bir sonraki adetimde tekrar başlayacağım ara vermicem bu sefer peşpeşe kullanıcam bakalım ilaçları.
zaten bu ay çok isteksiz başlamıştım iğnelere bile 4. günümde başlamıştım insan inanmayınca bence vücut etkileniyor herşey beyinde bitiyor.inşallah 3. süde iptal edilmez. tüp bebeğe geçememekten çok korkuyorum :(

kızlar benim anne olma ümitlerim azalıyor git gide. sanırım ben hiç anne olamayacağım. neden ki sadece rahim anomalimden mi yani. herşeyim normal.hormonlarım normal sol yumurtalığım ve tüpüm sağlıklı.neden 1 yumurtayı bile büyütemiyorumki.ard arda olumsuz giden tedaviler. nereye kadar. sanırım ben hiç anne olamicam.

kızlar bana bu aşılamamda puregon verilmişti hiç işe yaramadı 3. aşılamamda da puregon verilirse yine yaramaz mı acaba. mcan canım 23. günde yapılan aşılamandan sonra yine puregon mu kullanmıştın canım? beni hep 75 ile başlatıyolar. belki de ondan büyümüyor. bu sefer yüksek doz isticem bakalım. adet olana kadar 10 gün rahatım artık en azından...

ercelf merhaba mesajlarını yeni okudum .öncelikle aşılamanın iptal edilmesşine üzüldüğüm gerçektendebende 2.aşılamaı 24.günümde olmuştum.ben her umudumukaybedişimde doktorum bana cesaret verdi bu kadar iğne boşamı gidecek dedi ve aşılama aşamasına kadar geldik sonuç negatifti ama olsun hem doktorum hem de ben elimizden geleni yaptık.2.aşılamada 6 kutu puragon kullandım 125 le başladım ben 150 ile devam edip son günlerde hep 200 kullandım yanındada 5 tane menogon iğne.fakat olmayınca olmuyor o kadar ilaca 22.günümde 4 tana işeyarayacak yuımurta oldu oysa ilk aşılamada klomen ve 3 tane menogonla üç harika yumurtam olmuştu.son aşılam ise gene puregonla oldu adetmin 12.günü yapıldı hep 150 kullandım ve tek yumurtaydı ama demekki vakti saati gelmişki tuttu bu kez.lütfen sende umudunu kaybetme.ne yaparsan yap hangi doktora gidersen git hangi ilacı hangi dozu kullanırsan kullan vakti saati gelmeden olmaz bu iş.o yüzden sadece sabret ve bol bol dua et.umarım en kısa zamanda Allah yüzünü güldürür.

Son düzenleme:
ercelf bu arada tek umudum gonal f demişsin ama dediğim gibi hangi ilaç olursa olsun vakti saati gelmedikçe işe yaramaz.ben gonal f kullanmıştım ama hiçbir işe yaramadı.klomen kadar bile fayda görmedim 262 ünite kullandığımda bile e2 sadece 109 olabildi.o yüzden ümidini asla kaybetme ve sadece dua et...

canım 2li teste ne oluyordu? unuttum yani nasıl yapılıyordu:44: birde ben keseye ayın 16 17sinde görecekmişim ozamana kalpte duyulmazmı en azından görünür bekleyişim hala devam ediyor ama bebegimin karnımda oldugunu bilmek onunla uyunmak çook güzel:16::16:

canım 2lı teste kanla bakılıyo ama bende tam olarak bılmıyorum cok sukur testler ıyı cıkınca cok arastırmadım acıkcası bız kalp atıslarını 7ncı haftadan sonra duyduk ve kalbını tam olarak ultrasonda 12ncı haftada gorduk senınkı daha kucuk oldugu ıcın duyman zor gormen dahada zor canım sız gıttıgınızde mercımek kadar kucuk bısey goreceksınız sadece sana tek tavsıyem hamılelık takvımı yapman gelısmelerı okumak cok guzel oluyo hamıle oldugumu ogrendıgımden berı okadar mutlu uyanıyorumkı yuzumden gulucuk hıc eksık olmuyo Rabbım mutlulugumuzu bozmasın kucagımıza almayıda nasıp etsın ınsallah

ercelf merhaba mesajlarını yeni okudum .öncelikle aşılamanın iptal edilmesşine üzüldüğüm gerçektendebende 2.aşılamaı 24.günümde olmuştum.ben her umudumukaybedişimde doktorum bana cesaret verdi bu kadar iğne boşamı gidecek dedi ve aşılama aşamasına kadar geldik sonuç negatifti ama olsun hem doktorum hem de ben elimizden geleni yaptık.2.aşılamada 6 kutu puragon kullandım 125 le başladım ben 150 ile devam edip son günlerde hep 200 kullandım yanındada 5 tane menogon iğne.fakat olmayınca olmuyor o kadar ilaca 22.günümde 4 tana işeyarayacak yuımurta oldu oysa ilk aşılamada klomen ve 3 tane menogonla üç harika yumurtam olmuştu.son aşılam ise gene puregonla oldu adetmin 12.günü yapıldı hep 150 kullandım ve tek yumurtaydı ama demekki vakti saati gelmişki tuttu bu kez.lütfen sende umudunu kaybetme.ne yaparsan yap hangi doktora gidersen git hangi ilacı hangi dozu kullanırsan kullan vakti saati gelmeden olmaz bu iş.o yüzden sadece sabret ve bol bol dua et.umarım en kısa zamanda Allah yüzünü güldürür.

tek yumurtayla tutmuş olmasına sevindim benim de şu an tek yumurtam var ve muhtemelen 20. günümde aşılama olacağım

ercelf bu arada tek umudum gonal f demişsin ama dediğim gibi hangi ilaç olursa olsun vakti saati gelmedikçe işe yaramaz.ben gonal f kullanmıştım ama hiçbir işe yaramadı.klomen kadar bile fayda görmedim 262 ünite kullandığımda bile e2 sadece 109 olabildi.o yüzden ümidini asla kaybetme ve sadece dua et...

evet sana tamamiyle katılıyorum. herşey ilaçlarda bitmiyor. ama arkadaşımıza azcık moral olsun diye yazıyorum. bende ege üniversitesinde tüp bebek tedavisiyle şu an 6 haftalık hamileyim. allahım tüm isteyenlere nasip etsin,hamiş arkadaşlarımızada kucaklarına almayı nasip etsin. benim ilk trasferimdi ve gonal f kullandm. gonal f in diğer ilaçlara nazaran daha çabuk etki ettiğini duymuştum arkadaşlardan. fakat 4 yumurta toplandı ve bunun 3 tanesi döllendi. tabi bunuda 1tanesi transfer oldu. diğerleri dondurulacak seviyeye bile gelmedi. öyle olunca o geçmek bilmeyen bekleme döneminde olumlu dan çok, olumsuz sonuca alıştırmaya çalıştım kendimi. rabbime şükürler olsunn bebeşim sımsıkı tutunmuş bana. yani mcan ın dediği çok doğru ,ümidinizi hiç bir zaman kaybetmeyin arkadaşlar. doktorlar için tek yumurta,tek sperm,tek rahim olsun yeter. gerisi bünyeye,tabikide en çok ta Allaha kalmış. herşeyin hayırlısı..

Son düzenleme:
Sevgili yoldaşlarım canlarım..
takip edenler bilirler fsh değeri düşmediği sürece tüp bebeğe geçiş yok...senmisin fsh düşmeyen bende tatile gidiyorum :)
Çalışan arkadaşlarıma da ev hanımlarına da bol bol dinlenme ve sabır diliyorum...
ben bir süreliğine HERŞEYE MOLA veriyorum :)
Masalcım,mdacım,superim,seyhancım,gayecim,mcan,ercelf,mavi ve ismini sayamadığım diğer arkadaslar kendinine çok çok iyi bakın...
superim güzel haberlerini bekliyorum

derin35 'den haberi olan var mı arkadaşlar, bugün test yaptırcaktı. ? umarım herşey yolundadır. Deeeerrriiiinnnnn bize de haber ver merak içindeyiz , yani en azından ben çok merak ediyorum tatlımç ;) olumsuz çıkarsada üzülmek yok, sabretcez dimi canım, öyle konuşmuştuk. ;)

cok sukur canım hersey ıyı gıdıyo benım doktorum 2lı test ıyı cıkarsa 3lu teste gerek yok dedı evet canım nasıpse kıs bebeklerı olcaklar bızım babanemız bır suru sey ordu batanıyesıde hazırlanıyo cınsıyetı bende merak edıyorum bız ta temmuzun 28 ınde ogrenıcez tabı gosterırse ınsallah sız ogrenırsınız canım ıcıne dogan bısey varmı benım ıcıme erkek doguyo bakalım herseyın hayırlısı tabı kız erkek farketmez saglıklı olsunlarda doktorunla ınsallah elektırıgın tutar kendıne ve bebısıne ıyı bak canım

bana erkek gibi geliyor ama yanılabilirimde artık rabbim bize hangisini nasip ettiyse sağlıklı olsunda dediğin gibi...

inşallah canım o güzel haberi hayırlısıyla hepinize vermek istiyorum cumartesi günü..sana ve bebişinede çok sevindim ne güzel herşey yolunda gidiyo şükürki..maşallah nazarlar değmesin :16:

hadi hayırlısı olsun bence kesin(inşallah) hamilesin.:))

inşallah canım inşallah hamileyimdir :49:

cumartesi tahlil yaptırıcam canım inşallah senin ardından gelirim bende..

Back
X