canım ben ilk bebeğimde normal bir kadın doğum doktoruna ve hastaneye gidiyordum yani
tüp bebek merkezi olsaydı kesinlikle isterlerdi. karambole geldi bizimki. sonra da prof a falan gittik kesinlikle 1 düşük herkes de olur araştırılmasına gerek yok. tekrarlayan düşüklerde araştırılır kesinlikle bunu kafana takma demişti. doğum kadar düşük de doğal bir olaydır demişti. sonrasında da birdaha gebe kalamadım işte. aşılamalar tutmadı artık tüp bebeğe kadar geldik. tüp bebek doktorum da istemedi şuan için. hem histeroskopi gibi bişeyi de istedim ben aşılamalar tutmadı kürtajdan sonra bir komplikasyon mu gelişti diye. ilk denemeyi yapmadan açıp bakmamız mantıksız dedi. ya birşey yoksa gereksiz bir inceleme olur demişti. eğer tutmazsa sonrasında bakarız. genetik için de yine gerek yok dedi. ard arda tutmazsa o zaman yapılabilir dedi.
aslında tüp bebeğe kadar gelen insanların artık kaybetmeye tahammülleri olmadığı için kesinlikle yaptırılmalı bence. çünkü bu çiftler zaten hamile kalamadıkları için belki kan uyuşmazlığı var pıhtılaşma vs.. hepsinin önlemi önceden alınmalı. ama artık bu yola bu şekilde geldik. adet tarihim geldi çattı artık başlicaz dondurulmuş tedavisine. eğer ilk denemem tutmazsa zaten ara vericem. histeroskopi olucak ve genetiklerimi yaptırıcam. 2. deneme yi asla bunları yaptırmadan başlamicam. eğerki histeroskopim temiz çıkarsa ki temiz olsaydı heralde 1.5 yılda 3 aşılama ve spontan denediğimiz aylarda tutardı diye düşünüyorum. yani ben tüpümün yapıştığını falan düşünüyorum hep artık. eğer öyle bişey varsa da tedavisini olucam ve hemen 2. tüpe geçmek istemiyorum en azından 6 ay.