Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kizlar benim doktorum herman isci sezeryanin adini son ana kadar anmiyormus ona dogum yaptiran arkadasim var ayrica ben de evlendigimden beri hep ona gidiyorum bebek takibim de onda. eger bir arayisiniz varsa gonul rahatligiyla tavsiye edebilirim.benim tum arkadaslarim artik bu doktora gidiyor hepsi bayiliyor. bebek disinda cok farkli sorunu olan arkadasima da yardimci oldu arkadasim ona ilah gozuyle bakiyor artik:P

doktor avrupa florence nightingale'de ve sgk anlasmasi oldugu icin cok cuzzi muayne ucreti benim saglik sigortam oldugu icin ben klinigine gidiyorum o da besiktas fulyada hastaneye cok yakin. saglik sigortasi olana ikinci bir doktor tavsiyem daha var. o da seker mi seker ve basarili bir normal dogumcu. acibadem maslakta riskli gebelik uzmani ibrahim bildirici. ancak bu hastane dogum icin agzini 13.000 tlden acti. sigortam olsa da deger mi bu kadar paraya beni dusundurdu acikcasi. ben dr hermandan memnunum ama doguma hangisi kismet hesaplandigi gibi mi olucak hersey bilmiyorum.

bu iki doktor aklinizda bulunsun. ben tatilde o kadar kotu iki doktor deneyimi yasadim ki istanbula kosarak geldim omrumden omur aldilar hem de yok yere. bu nedenle doktorun onemini iyi anladim.

allah bebek dileyen tum kadinlara anneligi yasatsin. tedavi gorenlere yardim elini uzatsin. hamilelere de saglikli dogum nasip etsin. yurekten diliyorum...

canım bende normal doğum yaptıran doktor istiyorum ama daha gidemedim kafamdaki doktora bilmiyorum nasıl olduğunu..acıbadem çok saçma fiyatlara doğum yaptırıyo bi doğum için o kadar paraya yazık yani..senin hastanede doğum fiyatları ne kadar özel sağlık sigortan var sanırım..benimde var fakat doğum primi çok az karşılıyo..

kızlar merhaba keyifler nasıl bakalı bizimde iyi çok şükür kızımla çalışmaya devam . aşırı derece sırt agrılarımız başladı iyice agırlaşmaya başladık bu ay pazartesi kontrolümüz var nasıldır acaba kızım ne kadar büyümüştür. Bu arada çatlak kremi kullanan varmı benim bu haftaya kadar yoktu ama bugün bir iki tane çatlak olmuş gördüm ne kullanıyorsunuz.

ben yeni kullanmaya başladım canım bebe yağı ve lierac kullanıyorum doktorun ya lierac yada mustela önerir muhtemelen tüm doktorlar aynı kremden bahsediyo çünkü..sen hangi hastaneye gidiyosun kontrole izmiremi geliyosun..

senin bebiş kocaman oldu be canım söyle artık kendi işini görsün yormasın annesini :1: sorma canım hemde ne kıpırdak cadı yerinde durmuyo şimdiden böyleyse büyüdüğü zamanki tekmeleri düşünemiyorum valla..herkes doğumdan sonra çok özlüyorum diyo ben keyfini çıkarayım madem :34: sen 3 sene sonra yaşarım inşallah aynı duyguları demişsin benim koca 1 yıl dolmadan 2.yi istiyo oldu dedim önce bunu bir doğursaydım ondan sonra görüp karar verseydin sen :1:

Boy pos maşallah ama hala ilkel bir bebek :)) Vallaha tadını çıkar bencede . Aslında çok fazla hayatından ödün veriyorsun ama banada kalsa peşpeşe 3 tane olsun :)) Hep 3 çocukta hevesim var . Biraz büyüdüklerinde eğlenceli olur .İş durumundan dolayı 3 sene diyoruz bizde . Şimdi dönüp 1 sene sonra hamile kalsam artık dönüşte bölge müdürü ne yapar bilmem :)) Birde işyerindeki aynı işi yaptığım arkadaşımla aynı zamanda yaptık bebeleri ikimizde doğum iznindeyiz bide 2.leride birlikte yaparız diyoruz artık bizim tayini Van'a çıkarır adam :))
[/QUOTE]

canım yaşadıklarını birebir yaşamadım ama tahmin edebiliyorum çok zor olduğunu çok az kaldı inan güzel günler,hamileliğinin tadını çıkaracağın günler çok yakın biraz daha sabır sadece..ben hala aynı doktoruma devam ediyorum canım ama 1 aya kalmadan bırakıcam en azından şeker testimi yaptırayım ondan sonra sadece bebeğin kilosu vb şeyler kalıcak o zaman bende jollynin doktoruna gidicem bakalım inşallah memnun kalırım..doktor sezeryan taraftarımı normal doğumcu arıyorum demişsin?bende öyle istiyorum çünkü..ikili testinin sonucunuda yaz mutlaka bize..kendine iyi bak canım güzel günler çok yakın :16:

Biz şanslı hamilelerdendik vallahi hiç çekmedik mide bulantısı eminim çok zordur :( Benim Dr 'un normal doğum hastası çok vardı . Ama tüp hastalarında kesinlikle normal doğum yapmıyor . Bende baya bir araştırmıştım tüp bebekte son dönemde nedeni belli olmayan bebek kayıpları görülme olasılığı normal gebelere göre çok daha fazlaymış . Bide burda bi arkadaşın başına geldi 37. haftasında çok etkilenmiştim . Bebeğim sağlıklı olsunda dedim kessinler ne yapıyım dedim bende :) Belki normal doğum kadar keyifli değildir ama çok konforlu bi sezeryan geçirdim .

kızlar merhaba keyifler nasıl bakalı bizimde iyi çok şükür kızımla çalışmaya devam . aşırı derece sırt agrılarımız başladı iyice agırlaşmaya başladık bu ay pazartesi kontrolümüz var nasıldır acaba kızım ne kadar büyümüştür. Bu arada çatlak kremi kullanan varmı benim bu haftaya kadar yoktu ama bugün bir iki tane çatlak olmuş gördüm ne kullanıyorsunuz.

Ohh büyüt bakalım kızçeyi günlerin azalmaya başladı seninde :) Bende 5. ayda lierac kullanmaya başladım . 7. Ayda büyümeye başlayınca ek olarak palmers aldım . Organik bir ürün lieraca göre çok daha fazla nemlendiriyor . Lieracta jel gibi sıkılaştırıyordu .Garantiye alalım diye sabah birini akşam birini sürdüm :)) Hiç çatlak olmadı bendede .

Son düzenleme:
canım bende normal doğum yaptıran doktor istiyorum ama daha gidemedim kafamdaki doktora bilmiyorum nasıl olduğunu..acıbadem çok saçma fiyatlara doğum yaptırıyo bi doğum için o kadar paraya yazık yani..senin hastanede doğum fiyatları ne kadar özel sağlık sigortan var sanırım..benimde var fakat doğum primi çok az karşılıyo..

dr hermanin dogum yaptirdigi hastanede dogumu da sgk karsiliyor ama ne kadar doktor farki veriliyor hala sormadim. bi kere mail attim hastaneye cevap gelmedi ugrayip sormam lazim. ama uygun oldugunu biliyorum.

dr hermanin dogum yaptirdigi hastanede dogumu da sgk karsiliyor ama ne kadar doktor farki veriliyor hala sormadim. bi kere mail attim hastaneye cevap gelmedi ugrayip sormam lazim. ama uygun oldugunu biliyorum.

Günaydın kızlar ben yeni katıldım şu an tedavi görüyorum Antalyalıyım Antalyalı olanınız varmı? Rabbim ellerinine sağlıklı bir şekilde bebeklerinizi almayı nasip etsin

ben yeni kullanmaya başladım canım bebe yağı ve lierac kullanıyorum doktorun ya lierac yada mustela önerir muhtemelen tüm doktorlar aynı kremden bahsediyo çünkü..sen hangi hastaneye gidiyosun kontrole izmiremi geliyosun..

evet canım izmire geliyorum ege saglıkta Evrim hanım var zaten istanbul döünüşüde benimle çok ilgilenmişti memnunum o yüzden. daha sormadım pazartesi gidecegiz kısmetse banada saglık ocagındaki ebe nemlendiri yada bebe yaı sür zaten çatlayacaksa farketmiyor er türlü çatlıyor dedi. şimdilik bunlarla idare ediyoruz.

Boy pos maşallah ama hala ilkel bir bebek :)) Vallaha tadını çıkar bencede . Aslında çok fazla hayatından ödün veriyorsun ama banada kalsa peşpeşe 3 tane olsun :)) Hep 3 çocukta hevesim var . Biraz büyüdüklerinde eğlenceli olur .İş durumundan dolayı 3 sene diyoruz bizde . Şimdi dönüp 1 sene sonra hamile kalsam artık dönüşte bölge müdürü ne yapar bilmem :)) Birde işyerindeki aynı işi yaptığım arkadaşımla aynı zamanda yaptık bebeleri ikimizde doğum iznindeyiz bide 2.leride birlikte yaparız diyoruz artık bizim tayini Van'a çıkarır adam :))

Biz şanslı hamilelerdendik vallahi hiç çekmedik mide bulantısı eminim çok zordur :( Benim Dr 'un normal doğum hastası çok vardı . Ama tüp hastalarında kesinlikle normal doğum yapmıyor . Bende baya bir araştırmıştım tüp bebekte son dönemde nedeni belli olmayan bebek kayıpları görülme olasılığı normal gebelere göre çok daha fazlaymış . Bide burda bi arkadaşın başına geldi 37. haftasında çok etkilenmiştim . Bebeğim sağlıklı olsunda dedim kessinler ne yapıyım dedim bende :) Belki normal doğum kadar keyifli değildir ama çok konforlu bi sezeryan geçirdim .

Ohh büyüt bakalım kızçeyi günlerin azalmaya başladı seninde :) Bende 5. ayda lierac kullanmaya başladım . 7. Ayda büyümeye başlayınca ek olarak palmers aldım . Organik bir ürün lieraca göre çok daha fazla nemlendiriyor . Lieracta jel gibi sıkılaştırıyordu .Garantiye alalım diye sabah birini akşam birini sürdüm :)) Hiç çatlak olmadı bendede . [/QUOTE]

öyle tatlım büyüyor kızçem hiç de durmuyor maşallah bende senin gibi yapayım sorayımda bu hafta mantıklı geldi .Sende büyütüyorsun kızını aldın koynuna tabi sevişin bakalım:)

arkadaşlar hayırlı cumalar herkese :) benim ilk aşılamam 31 ağustosta oldu.idrarda yaptğm testler silik çizgiydi.aşılamamın 11.günümde kan 1 çıktı.bende birdaha bakmadım.bugün 14.günüm.adet sancılarım patlarcasına var ama adet yok henüz.ne yapcam bilemedim.ne zaman adet olurum.yada değerin yükselmesi imkansız dimi arkadaşlar.yarın doktora gitmeyi düşünüyorum.fikri olan varmı?

ercelfcim tesekkur ederim umarim dedigin gibi olur kolayca. sen nasilsin coktandir senin de mesajina rastlamadim giremeyince

iyiyiz çok şükür canım pek hareket olmuyordu topikte ben de okuyup çıkıyordum tedavileri geride bıraktığımız için sorucak yada anlatıcakda bişey olmuyordu pek. çok şükür 28. haftayı bitirdik hala inanamıyorum rabbime şükürler olsun. ağırlaştım birazcık aslında 61 kg ile başladık 65 kg ım şuanda çok kilo almadım ama bundan sonra daha hızlı alırım karnım geriliyor geceleri sıkıntılar oluyor zor dalıyorum uykuya ama hepsi güzel şeyler. tedirginim çok duygusallaştım bağlandım bebeğime Allah sağlıkla sıhhatle kucağımıza alacağımız günleri de gösterir inşallah.

mda cım seninle aynı gidiyoruz benim de sırt ve bel ağrılarım başladı göbeğim iyice gerildi kaşınıyor tatlı talı. ben 4. aydan beri sabah akşam vazelin kullanıyorum çok nemli tutuyor tavsiye ederim muhakkak bişey sür ama pahalı yada ucuz orası sana kalmış :)
en son gittiğimde 25. haftada 750 gr dı benim kızım şimdi 1000 kg ı geçmişmidir acaba oldukça hareketli dönüp duruyor içimde çok güzel bir duygu konuşuyorum onunla dinliyor beni. inanılmaz bağlandım rabbim yüzünü görmeyi nasip etsin.

arkadaşlar hayırlı cumalar herkese :) benim ilk aşılamam 31 ağustosta oldu.idrarda yaptğm testler silik çizgiydi.aşılamamın 11.günümde kan 1 çıktı.bende birdaha bakmadım.bugün 14.günüm.adet sancılarım patlarcasına var ama adet yok henüz.ne yapcam bilemedim.ne zaman adet olurum.yada değerin yükselmesi imkansız dimi arkadaşlar.yarın doktora gitmeyi düşünüyorum.fikri olan varmı?

aşılamadan sonra çatlatma iğnesinin etkisi 14 gün sürer ve idrar testleri bu yüzden pozitif çıkar. doğru sonuç için en az 15 gün geçmesi gerekir aşılamanın üzerinden. eğer kanda 1 çıktıysa muhtemelen gebelik yoktur canım ilaçlar sebebiyle de biraz geç adet olabilirsin endişelenme hayırlısı olsun :)

Uzgunum kizlar hamile deyilmisim:50::43: bundan 15 gun önce ilk asilamami olmusttum o kadar umutluydum ki, bugun gebelik testti yapttim tek bi cizgi ciktti:43: malesef olmadi birazdan esim de gelecek ben simdi ona ne diyecem :50: :43:

Superim ikili testimi yaptirdim bugun zor gecti yaaa,kalcam havada bir sekilde yoruldum,once karimdan bakti ama sonra vajinal bakacagim dedi,tedirgin oldum ama vardir bir bildikleri.hersey iyi gorunuyor dedi,kani da verdim 1 hafta sonra kendi doktorum degerlendirip cinsiyetine bakariz dedi,bugun bir sey gorulemedi.bu arada sen bilirsin yenibosnada nisa hast.var fatma ersana gittim,cok tatli ve normal dogumcu ama hastane cok kalabalik odalarda 2 kisilik mi neymis,bana gore degil yani.

Jolllyyyyy cnm deli etme beni ne olur 3 cocuk deyip:) bunu hayirlisiyla bir kucagima alsam baska ne isterim??? Sanirim senin gibi olmayi cok isterdim.pazartesiyi dusunuyorum simdiden atmiyorlar da isten:( allahim bir an once gecsin ne olur...

Uzgunum kizlar hamile deyilmisim:50::43: bundan 15 gun önce ilk asilamami olmusttum o kadar umutluydum ki, bugun gebelik testti yapttim tek bi cizgi ciktti:43: malesef olmadi birazdan esim de gelecek ben simdi ona ne diyecem :50: :43:

benimde ilk aşılamam tutmadı.bende çok ağladım ama çare olmuyor.üzülme dicem ama biliyorum üzüleceksin.yarına iyi olur yeni umutlara yelken açarsn :( ben gibi :(

arkadaşlarım çok şükür kucağıma aldım bende .. Hastaneden taburcu olduk evdeyiz süt kokulumla.. belden iğne ile lokal olan ameliyatım sorunsuzdu.. İlk oğlumda genel di bunu yaşamak farklı imiş .. Gaz sancıları ve ara ara giren şiddetli baş ağrıları dışında sorunum yok .. Dikişlerim gün gün iyileşiyor ... zor olan ilk 2 gündü atlattık şükür .. İyice iyleşsemde kızımın tadını çıkarsam diye gün sayıyorum .. bügün öğle vakti 3 günlük olduk bile .. sütüm henüz az olduğu için ameliyattan dolayı mama takviyesi yapıyoruz Dr kontrollü .. gerçi benim bünyesel olarak sütüm hep azdır , oğlum o yüzden çok ağladı mama vermek istemememdem dolayı :(( hamileliğin bittiğine seviniyorum yaşa bağlı olarak pek rahat olmadı. ama şükür sorunsuz geçti.. Şimdi bıcırığımla günler harika.. 3 kilo 240 gr doğdu.. ben zaten 8 kilo yü bile tamamlayamamıştım.. iyi doğdu maşallah... şimdilik böyle sizi seviyorum ...

Ohh büyüt bakalım kızçeyi günlerin azalmaya başladı seninde :) Bende 5. ayda lierac kullanmaya başladım . 7. Ayda büyümeye başlayınca ek olarak palmers aldım . Organik bir ürün lieraca göre çok daha fazla nemlendiriyor . Lieracta jel gibi sıkılaştırıyordu .Garantiye alalım diye sabah birini akşam birini sürdüm :)) Hiç çatlak olmadı bendede . [/QUOTE]

valla canım bakıldığında arka arkaya yapmak mantıklı bir anda ikisi birden büyüyo ama sen mahvoluyosun o ayrı bir durum..ben önce şu kızımı sağlıkla doğurayımda 2. şurda biyerde kalsın yani :1: nasip kısmet bakalım önümüzdeki zamanlar ne göstericek..senin doğum iznin ne zaman bitiyo ücretsiz izin alıcakmısın?unutmadan göğüs ucu kremi adı vermiştin doğumdan 1 ay önce kullanmaya başlayın demiştin kremi sadece ucuna mı sürücez kahverengi kısmınada sürcekmiyiz ve hergün mü sürücez?çok soru sordum ama :16:

Son düzenleme:

fiyatın uygun olduğunu biliyorum demişsin canım ama florence nightingale özel ve pahalı bir hastane diye biliyorum en azından 5000-6000 verilir gibi geldi bana niyeyse..sen hem sskdan hem özel sağlık sigortandan faydalanırsan 3000 gibi verebilirsin sanki..bende sanki hastanede çalışıyomuşum gibi konuşuyorum dimi :1: ay bu doktor hastane işi ne sıkıntılıymış yaa :25:

evet canım izmire geliyorum ege saglıkta Evrim hanım var zaten istanbul döünüşüde benimle çok ilgilenmişti memnunum o yüzden. daha sormadım pazartesi gidecegiz kısmetse banada saglık ocagındaki ebe nemlendiri yada bebe yaı sür zaten çatlayacaksa farketmiyor er türlü çatlıyor dedi. şimdilik bunlarla idare ediyoruz.

benim ablamda ege sağlıkta doğum yaptı doktoru dışardan geldi ama hastaneden memnun kalmıştık biz..doktorunun adını duymuştum memnun olmana sevindim canım..peki sezeryan mı düşünüyosun doğum için..

Superim ikili testimi yaptirdim bugun zor gecti yaaa,kalcam havada bir sekilde yoruldum,once karimdan bakti ama sonra vajinal bakacagim dedi,tedirgin oldum ama vardir bir bildikleri.hersey iyi gorunuyor dedi,kani da verdim 1 hafta sonra kendi doktorum degerlendirip cinsiyetine bakariz dedi,bugun bir sey gorulemedi.bu arada sen bilirsin yenibosnada nisa hast.var fatma ersana gittim,cok tatli ve normal dogumcu ama hastane cok kalabalik odalarda 2 kisilik mi neymis,bana gore degil yani.

Jolllyyyyy cnm deli etme beni ne olur 3 cocuk deyip:) bunu hayirlisiyla bir kucagima alsam baska ne isterim??? Sanirim senin gibi olmayi cok isterdim.pazartesiyi dusunuyorum simdiden atmiyorlar da isten:( allahim bir an once gecsin ne olur...

hadi hayırlı olsun testin canım sonucunu bekliyorum merakla..vajinadan bakılmasına korkma canım bişey olmuyo bende 2-3 hafta öncesine kadar baktırdım bikaç sefer..hatta ikili testi yaparken ense kalınlığını göbekten ölçememişti alttan baktı bizimki kıpır kıpır olduğu için yine ölçemeyip tekrar göbekten bakmıştı :1: doktorlar zarar vercek bişey yapmazlar için rahat olsun..valla canım nisa hastanesini duydum hastanenin yoğun olduğunuda söylediler ama odaların 2 kişilik olması iyi değil bence sonuçta yanında aileden birileri olucak sürekli zor ya rahat edemez insan..kendi doktorum değerlendircek demişsin hangisiydi kendi doktorun kafam çok karışık doktor ve hastane konusunda kusura bakma..

arkadaşlarım çok şükür kucağıma aldım bende .. Hastaneden taburcu olduk evdeyiz süt kokulumla.. belden iğne ile lokal olan ameliyatım sorunsuzdu.. İlk oğlumda genel di bunu yaşamak farklı imiş .. Gaz sancıları ve ara ara giren şiddetli baş ağrıları dışında sorunum yok .. Dikişlerim gün gün iyileşiyor ... zor olan ilk 2 gündü atlattık şükür .. İyice iyleşsemde kızımın tadını çıkarsam diye gün sayıyorum .. bügün öğle vakti 3 günlük olduk bile .. sütüm henüz az olduğu için ameliyattan dolayı mama takviyesi yapıyoruz Dr kontrollü .. gerçi benim bünyesel olarak sütüm hep azdır , oğlum o yüzden çok ağladı mama vermek istemememdem dolayı :(( hamileliğin bittiğine seviniyorum yaşa bağlı olarak pek rahat olmadı. ama şükür sorunsuz geçti.. Şimdi bıcırığımla günler harika.. 3 kilo 240 gr doğdu.. ben zaten 8 kilo yü bile tamamlayamamıştım.. iyi doğdu maşallah... şimdilik böyle sizi seviyorum ...

Hayırlı olsun cnm kızın dünyamıza hoşgeldi Allah analı Babalı büyütsün ömrü güzel olsun minik kızının..herşeyin yolunda olmasına sevindim artık birbirinizin tadını çıkarın bol bol..darısı bekleyen herkesin başına..

Canım gözünüz aydın hayırlı evlat olur inşallah nihal bebek maşallah hiç kilo almamışsın ben de şuana kadar 4 kg aldım inşallah son 3 ayda da böyle gider 10 kg dan fazla almak istemiyorum. Ben de 28. Haftayı doldurdum biraz daha rahatım günler geçtikçe tek başına hayatta kalma ihtimali artıyor kuzumun. 21 eylül de kontrolümüz var sonra da hazırlıkları hızlandırıcam. Darısı benim başıma inşallah:)

ibşallah temiz çıkar canım bu arada şeker yüklemesini bana 75 lik yaptılar ben de tatlıdan kesildim hamileliğimde hiç yiyemiyordum ama suyu içerken zorlanmadım hiç de abartılacak kadar tatlı bişey değil haberin olsun. zamanla daha da fazla hissedeceksin 24. haftada kulak gelişimi tamamen tamamlanıyor seni duyuyor sesleri algılıyor tepki veriyor çok güzel bişey Allaha şükürler olsun her hareketinde ağlayacak gibi oluyorum içimi sıcacık bir şey kaplıyor. Allah sağ salim kucağımıza almak nasip etsin inşallah.

superisine de söyledim canım abartılacak kadar şerbetli birşey değil aç karnına dişlerimi fırçalayıp gitmiştim tatlı tatlı içtim ki ben de hamileliğimde hiç tatlı istemiyorum baya da tok tuttu zaten kan vermek için 3 saat kaldım. bana 75 lik yüklediler. sana 50 lik yüklerseler 1. saatin sonunda sadece 1 kez kan veriyorsun işin bitiyor. ben 3 kere kan verdim. hepsi temiz çıktı şükür.

hoşgeldin canım artık bence de başla tedaviye zaman kaybetme al sen de bebeklerini hayırlısıyla.rabbim en kısa zamanda sana da nasip etsin bu duyguyu.

hoşbulduk cnm benim inşallah cnm yaa bayagı bekledik zaten artık yeniden başlamanın zamanıdır dedik bakalım. sanırım önümüzdeki ay transferim olur gibi merkezden bebişleri diğer merkeze transfer edince sorun kalmayacak inşallah ama işten vakit bulup bebeklerimi almaya bile gidemiyorum bakalım hakkımızda hayırlısı

canım inşallah sıkıntı zamanların en kısa zamanda gecer bir an önce rahat bir hamilelik geçirirsin

Back
X