Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar bu aralar burası çok durgunn topiği biraz canlandırıyım :) Çok severim bu şiiri. Tüm taze annişlere , anne adaylarına ve anne aday adaylarına gelsin :)

Analık nedir Annem?” derdim de anacığıma; “Ben ol da bil” derdi Mevlânaca..

Ben ol da bil!

“Sen” oldum annem bak!..

“Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..

Hani “Köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle..

Anlamazdık o zaman biz zamâneler..

“Zor kızım, çok zor analık” derdin ardından derin bir iç çekişle..

Zormuş anam..

Ana olmak “Hiç” ken “Hep” olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan..

Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış..

Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..

Ana olmak meğer; Kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..

Hep; “Ben!” derken,
Artık; “O”, “İllâ O!” demesiymiş..

Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..

Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..

Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış..

Zormuş Anam..

Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..

Olduk, gördük, bildik bak..

Can Yücel

akşam akşam aglattın çok güzel........................

Selam kizlar,valla ben cok sey yazicam da buraya is yerinden ancak okuyabiliyorum sinir seyler:) simdi telden yaziyorum.
Karakedi cnm iyiyim diyeyim iyi olayim,bugun yine midemde birsey birakmadi velet,oturup aglayasim geldi,sonra da dedim kendine gel,gececek ins.haftasonu kontrolum vardi 1100 gr olmus bizimkisi:) iri bir bebek deniliyor hep ama bana normal geliyor.seker testimde yapilmisti,maalesef bnm icin cok kolay gecmemisti,allahtan olcumler yapilip yemek yedikten sonra solugu wcde aldim,eee mide su dolu sonucta:) neyseki sekerim de iyi cikti,hatta dusuk bile nerdeyse,zaten ciksaydi cikolata yemeden nasil dururdum bilmem:)
Karakedi baska yerde yazmissin hastanede yatmissin snrm,umarim hersey yolundadir cnm.
Charms kusmakta kotu ama gazi olmasin yeter ki bebisin,cok zordur baslar tahmin edebiliyorum,ben simdiden bunalima giriyorum:(
Jolly kizi buyuttun valla ne guzel,ben 5 ay bakabilsem keske diyorum,bunlari dusundukce daraliyor insan,calismak zor calismamakta,ama en yakinin bakacak nasilsa icin rahat olsun cnm.
Superisi gelismeleri yaz cnm...

Selam kizlar,valla ben cok sey yazicam da buraya is yerinden ancak okuyabiliyorum sinir seyler:) simdi telden yaziyorum.
Karakedi cnm iyiyim diyeyim iyi olayim,bugun yine midemde birsey birakmadi velet,oturup aglayasim geldi,sonra da dedim kendine gel,gececek ins.haftasonu kontrolum vardi 1100 gr olmus bizimkisi:) iri bir bebek deniliyor hep ama bana normal geliyor.seker testimde yapilmisti,maalesef bnm icin cok kolay gecmemisti,allahtan olcumler yapilip yemek yedikten sonra solugu wcde aldim,eee mide su dolu sonucta:) neyseki sekerim de iyi cikti,hatta dusuk bile nerdeyse,zaten ciksaydi cikolata yemeden nasil dururdum bilmem:)
Karakedi baska yerde yazmissin hastanede yatmissin snrm,umarim hersey yolundadir cnm.
Charms kusmakta kotu ama gazi olmasin yeter ki bebisin,cok zordur baslar tahmin edebiliyorum,ben simdiden bunalima giriyorum:(
Jolly kizi buyuttun valla ne guzel,ben 5 ay bakabilsem keske diyorum,bunlari dusundukce daraliyor insan,calismak zor calismamakta,ama en yakinin bakacak nasilsa icin rahat olsun cnm.

canım benim ikinizinde iyi olmasına çok sevindim maşallah cok da az kalmış zaman ne cabuk geçiyor.

evet cnm ben hastanede yattım 3 gün düşük tehlikemiz var cok kanamam oldu durduramadılar şükürler olsunki bebeklerim iyiler..ani bir şekilde işten ayrılmam gerekti işten ayrıldım bu nedenden dolayı..şimdi evde yatıyorum..daha doğrusu annemde yatıyorum sagolsun bakıyor bana azcık fazla gezindiğimde fln tekrar kanamam başlıyor bakalım bu riskli ayları atlatalımda nolcak..çalışmamak maddi açıdan bizi bayağı zorlıycak birde iki bebiş olunca insan düşünmeden edemiyor ama napalım kader böyleymiş dedim..önemli olan onların sağlığı onlar iyi olsunda ben başka bişey istemiyorum...

Yaramaz sıpa hala kusturuyo annesini hele doğsun bi poposunu sıkıştırırsın :) Valla çalışmak zor dediğin gibi evde olmakta zor :) Bazen 2 dk nefes aldırmıyo ay diyorum işte olsam dinlenicem orası kesin :) Evdede yanlızım biliyorsun annem hala ablamda :) Eşim bazen diyor bari ara haftada yarım gün gelsin dinlen. Arıyorum ne yapıyorsunuz diye ayy sorma rahatsızlar biraz zor oyalıyoruz 3 kişi diyor pısıp kapatıyorum oldu o zaman diye :)) Bişeyde diyemiyorum zaten 1 ay sonra başlarına kalıcak . Sendede şeker çıkmamış sevindim ordan yüzün gülmüş bari :)

canım benim ikinizinde iyi olmasına çok sevindim maşallah cok da az kalmış zaman ne cabuk geçiyor.

evet cnm ben hastanede yattım 3 gün düşük tehlikemiz var cok kanamam oldu durduramadılar şükürler olsunki bebeklerim iyiler..ani bir şekilde işten ayrılmam gerekti işten ayrıldım bu nedenden dolayı..şimdi evde yatıyorum..daha doğrusu annemde yatıyorum sagolsun bakıyor bana azcık fazla gezindiğimde fln tekrar kanamam başlıyor bakalım bu riskli ayları atlatalımda nolcak..çalışmamak maddi açıdan bizi bayağı zorlıycak birde iki bebiş olunca insan düşünmeden edemiyor ama napalım kader böyleymiş dedim..önemli olan onların sağlığı onlar iyi olsunda ben başka bişey istemiyorum...

Karakedicim çok geçmiş olsunn. Sağlıklı olsunlarda hepsi hallolur . İnan bebeklerin hiç masrafı yok okula gidene kadar .Çalışınca sadece almak olsun diye alıyorsun bi sürü şeyi. Ev artık ıvırzıvır bi sürü şeyle doldu. Düşünüyorum bi sürü masraf ve onlar olmasada büyür bebek. Bizim bebekliğimizde hangisi varmış mis gibide tertemiz büyümüşüz :) Sen dinlenmene bak 2-3 hafta sonra herşey normale döner inşallah .

Zaman ne kadarda çabuk geçiyor değil mi . Daha dün haber vermiştin sanki bize hamileyim diye .. Sağlıkla gelsin prenses yeni yılda şans,Uğur ,bereket getirsin ailesine :16: Doğum şekli belli oldu mu ? Normal mi görünüyor yoksa planlı sezeryan mı olacak ? Şimdi gebiş ve heyecanl son günlerinin tadını çıkar bakalım :)

valla canım günler su gibi akıp geçti anlamadım bende az kaldı miniğime kavuşmaya..amin diyorum güzel dileklerin için inşallah şans getirir bize..şuan için normal gözüküyo doğum zaten bebeğim minyon bi bebek normal doğum için uygun..tabi bakalım hiç belli olmaz bu işler..sürekli yatıp uyuyorum çok arıcam bu uykuyu sonra :1:

charms gözünaydın sağ salim kavuşmuşun yavruna.loğusalık sıkıntıları başıdaki kalabalık dağılınca bitecektir.ama ne olursa olsun bugünlerin tadını çıkar...

su perisi inşallah yılın ilk bebeğini sağ sağlim kucağına alısın.bu topikte hepimizin olduğu gibi eninde doğu hikayeni okumayı bekliyorum sabırsızlıkla...
kızlar bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun.inşallah hepimizin bütün hayalleri gerçekleşir...

amin inşallah sağlıkla kavuşurum bebeğime..bende merakla doğum hikayemi yazacağım günü bekliyorum buraya :16: buarada seninde yeniyılın kutlu olsun geç olsada bütün dileklerin gerçekleşir umarım..

charms canım bebeğin hayırlı uğurlu olsun rabbim güzel yazılar yazsın inşallah

superisi canım sanada hayırlı doğumlar diliyorum bebeğini sağ sağlim kucağına al bizde 8,5 aylık olduk minik faremin altta iki dişi var gülünce çok tatlı oluyor şimdi biraz zorluyor vbeni çorbayı falan içirirken baya zorlanıyorum bende suyla kandırıyorum ağzını açıp su geleceğini zannediyor ama malesef çorba geliyor..bizden haberler böyle ...hepinizi ve minik kuzuları bol bol öpüorum ....
:54::54::54:

teşekkür ederim cnm inşallah sağsalim alırım bebeğimi kucağıma..maşallah senin kızda kocaman olmuş öyle yada böyle kandırarak yemek yiyolar malesef şimdiki bebişler zor ama olsun :16:

kizlar teskkur ederim guzel dilekleriniz icin ilginiz icin.
o ilk gunlerdeki aglak halim gecti cok sukur ev de bosaldi herseyden onemlisi kayinvaldem gitti. dedikleri yaptiklari bi yere kadar da en cok beni evdeki hareket yordu. surekli konusan kafalar of kabus gibiydi.

simdi ruhen iyiyim gelin gorun ki bebegin kusmalari basladi ama oyle boyle diil fiskirir gibi kusuyor. kilo alimi iyi oldugu icin bisey yapilmadi kusmasi da sorun diil ama emiyor gazini cikariyorum dik bi sekilde yarim saat kcagimda tutuyorum o sirada ne uyursa o ki bazen o kadar uyku firsati da olmuyo ve basliyo kusmaya4 kez 5 kez dolu dolu

oyle olunca uyaniyo. ustunu degistiriyorum hatta bikac kez degistirmek zorunda kaliyorum ust uste daha degistirirken kusuyo degistir dur. e o kadar kusup uykusu kacinca bi daha meme istiyo ve bu sabahlara aksamlara kadar devam ediyo. o kadar az uyuyabiliyoruz ki. benim kollarim dayanmiyor o yazik el kadar uyku uyumuyor. tepemden asagi kusmukluyum kokuyor... bazi bebek boyle kusarmis 6 ay. esimde oyleymis sanirim genetik. dolayisiyla duygussal triplerden kurtulup gerceklerle ugrasmaya basladim.

ama elbette bu sikayet diil sadece nasil bir surec yasiyorum onu paylasmak istedim. bazi geceler sirf emzirirken uyuyakalmamak icin nete giriyorum. burasi biraz hareketlense gecelerim daha hos gecicek. siz de yazin biseyler:)

ise baslicaksiniz yavrunuzu birakip. simdi dusunuyorum suan calismasam da ben de bigun illaki bi ise baslicam cok zor olucak biliyorum ama allah sabrini da vericek. isi birakmayi dusunmeyin sonucta sosyal ve para kazanan bir anne evladina daha cok sey katar boyle bakin

superim heyecanla bekliyorum buyuk gunu. o kadar guzel bir duygu ki. onu kucagina almak kokusu nefesi. hayat duruyo dunya uzaklasiyo bi tek o ve ben kaliyorum. ne mutlu ki seninde bu duygu icin artik gunlerin sayili. allahim saglikla bebegine kavustursun seni ve isteyen bekleyen herkesi.

hangi hastane de dogum ypicaksin normal mi olucak belli oldukca detaylari yaz lutfen.

bende bekliyorum canım sabırsızlıkla az kaldı şaka gibi geliyo..onu kucağıma alıp koklayacağım anı iple çekiyorum..kocaman bir amin diyorum güzel dileklerine..acıbadem aile hastanesinde yapıcam doğumu canım şuan için herşey normal gözüküyo bebeğimde küçük biraz o yüzden normal doğum kolay olacak gibi görünüyo..tabi belli olmaz bu durum bakalım her hafta kontrol ve nstye giriyorum şuan için ters giden bi durum yok şükür..her kontrol sonrası yazarım..

buarada bebeğim çok kusuyo demişsin doktora götürdünmü yenidoğan reflüsü olmuş olabilir mide kapakçığı daha tam gelişmediğinden dolayı çok kusuyodur muhtemelen..6 aya kadar bu şekilde devam edebiliyo gitmediysen bi doktora görün istersen canım..

geçmiş olsun cnm hiç haberimiz olmadı hastaneye yattığından..herşeye rağmen bebeklerinin iyi olmasına sevindim..işten ayrılmakla doğru olanı yapmışsın sizin sağlığınız herşeyden daha önemli..masraf çok olucak evet ama allah yardım ediyo emin ol..inşallah kanaman ek kısa zamanda durur ve herşey yolunda gider..

Canım ya 1 haftadır ben bu göğüs ucu kremini sürüyorum ama göğüs uçlarım daha emzirmeden çatladı hamileliğimin ilk aylarından beri çatlak ve acıyo uçları..iyi gelir dimi bu krem emzirememekten korkuyorum acısından..

Canım ya 1 haftadır ben bu göğüs ucu kremini sürüyorum ama göğüs uçlarım daha emzirmeden çatladı hamileliğimin ilk aylarından beri çatlak ve acıyo uçları..iyi gelir dimi bu krem emzirememekten korkuyorum acısından..

Cnm ya benimde son 2 ay kala başlamıştı çatlaklar resmen patlamıştı hatta . Kremi 3 hafta felan kullanınca geçmişti . Tabi emzirmeye başlayınca tekrardan aynı yerler hassaslaşıyor ama emzirmeni etkileyecek şekilde değil . Benim ne yara oldu ne kanadı. Ama yaklaşık 1 ay yanma oluyor. Doğumdan sonrada her emzirme sonrasında hatta istediğin her zaman bol bol kremlen. Şu andada çabuk iyileşmesi için sabah akşamda sürebilirsin. Kesin faydasını göreceksin ;)

Cnm ya benimde son 2 ay kala başlamıştı çatlaklar resmen patlamıştı hatta . Kremi 3 hafta felan kullanınca geçmişti . Tabi emzirmeye başlayınca tekrardan aynı yerler hassaslaşıyor ama emzirmeni etkileyecek şekilde değil . Benim ne yara oldu ne kanadı. Ama yaklaşık 1 ay yanma oluyor. Doğumdan sonrada her emzirme sonrasında hatta istediğin her zaman bol bol kremlen. Şu andada çabuk iyileşmesi için sabah akşamda sürebilirsin. Kesin faydasını göreceksin ;)

her gece yatmadan önce bol bol sürüyorum canım inşallah ağrı sızı kalmaz geçer biran önce çok sağol :16:

iYİKİ DOĞMUSSUN YA RESURULLAH.SENİN ÜMMEDİNE LAYIK OLAN KULLARINDAN EYLE BİZİ.KANDILINIZ MUBAREK OLSUN

Yaramaz sıpa hala kusturuyo annesini hele doğsun bi poposunu sıkıştırırsın :) Valla çalışmak zor dediğin gibi evde olmakta zor :) Bazen 2 dk nefes aldırmıyo ay diyorum işte olsam dinlenicem orası kesin :) Evdede yanlızım biliyorsun annem hala ablamda :) Eşim bazen diyor bari ara haftada yarım gün gelsin dinlen. Arıyorum ne yapıyorsunuz diye ayy sorma rahatsızlar biraz zor oyalıyoruz 3 kişi diyor pısıp kapatıyorum oldu o zaman diye :)) Bişeyde diyemiyorum zaten 1 ay sonra başlarına kalıcak . Sendede şeker çıkmamış sevindim ordan yüzün gülmüş bari :)

Karakedicim çok geçmiş olsunn. Sağlıklı olsunlarda hepsi hallolur . İnan bebeklerin hiç masrafı yok okula gidene kadar .Çalışınca sadece almak olsun diye alıyorsun bi sürü şeyi. Ev artık ıvırzıvır bi sürü şeyle doldu. Düşünüyorum bi sürü masraf ve onlar olmasada büyür bebek. Bizim bebekliğimizde hangisi varmış mis gibide tertemiz büyümüşüz :) Sen dinlenmene bak 2-3 hafta sonra herşey normale döner inşallah .

geçmiş olsun cnm hiç haberimiz olmadı hastaneye yattığından..herşeye rağmen bebeklerinin iyi olmasına sevindim..işten ayrılmakla doğru olanı yapmışsın sizin sağlığınız herşeyden daha önemli..masraf çok olucak evet ama allah yardım ediyo emin ol..inşallah kanaman ek kısa zamanda durur ve herşey yolunda gider..

kızlar çok sağolun..hala yatmaya ve istirahate devam ediyorum kanamam durdu ama kanamadan sonra çamur seklinde knamam devam ediyor cuma günü doktora gittim artınca kanama alanım geçmemiş ondan hala çamur gibi gelmeye devam ediyormuş bebeklerimi gördüm iyilerdi o biraz rahatlattı beni ama su sıkıntılarımda geçse dahada rahatlıycam evde yatmak cok zor sanki zaman hiç geçmiyor gibi...

karakedi çok geçmiş olsun dikkat et kendine sakın hiçbirşeyi kafana takma.sen rahat ol ki bebeklerinde rahat olsunlar

cy inşallah bu sıkıntıların bitecek sonunu düşünüp sabret...
su perisi çok az kaldı doğuma.inşallah sende bizler gibi kucağına sağ sağlim alırsın bebeğini.bak benim kızım 1 yaşına girdi bile.zaman çok hızlı geçiyor.seneye bu zamanlar doğum günü hazırlıklarını düşünürsün inşallah...

bu arada mavi giriyormu siteye.çınar iyidir inşallah.kızlar ben fazla giremiyorum umarım herkes iyi ve herşey yolundadır.

her gece yatmadan önce bol bol sürüyorum canım inşallah ağrı sızı kalmaz geçer biran önce çok sağol :16:

Geçer geçer cnm merak etme. Sen yinede doğum çantanda Aventin koruyucu göğüs kalkanından bulundurabilirsin. İlk başlarda çamaşıra deyince çok hassaslaşıyor. Başlarda göğüs pedinden daha etkili bence . Yada sonrasında gerek görürsende alabilirsin . Zaten 2-3 gün sıkıntı olmuyor. Sonrasında hassaslaşıyor.

karakedi çok geçmiş olsun dikkat et kendine sakın hiçbirşeyi kafana takma.sen rahat ol ki bebeklerinde rahat olsunlar

cy inşallah bu sıkıntıların bitecek sonunu düşünüp sabret...
su perisi çok az kaldı doğuma.inşallah sende bizler gibi kucağına sağ sağlim alırsın bebeğini.bak benim kızım 1 yaşına girdi bile.zaman çok hızlı geçiyor.seneye bu zamanlar doğum günü hazırlıklarını düşünürsün inşallah...

bu arada mavi giriyormu siteye.çınar iyidir inşallah.kızlar ben fazla giremiyorum umarım herkes iyi ve herşey yolundadır.

Mavi ne zamandır gelmiyor. En son girdiğinde Çınar bebek iyiye gidiyordu . Güzel haberlerle gelir inşallah .
Senin bıdıkta 1 yaşında oldu bile darısı bizimkilerin başına :)

Mavi ne zamandır gelmiyor. En son girdiğinde Çınar bebek iyiye gidiyordu . Güzel haberlerle gelir inşallah .
Senin bıdıkta 1 yaşında oldu bile darısı bizimkilerin başına :)

merhaba jolly zaman o kadar çabuk geçiyorki emin ol ne olduğunu anlamadan doğum günü gelecektir senin kuzucuğununda...

Selam kızlar artık fırsat bulamıyorum boncuğumdan berilim 2 aylık oldu zaman onunlaylen su gibi akıp geçiyor öyle güzel bir duygu ki Allahıma her kokusunu içime çektiğimde şükrediyorum.
Karakedi canım geçmiş olsun aman yat canım sıkıcı evet ama bebeklerin için katlan cinsiyetleri belli oldumu?
Superim canım doğum ne zaman az kalmış okudum son sayfaları muhakkak göğüs kremi kullan hastanede emzirirken de sık sık sür onu benim çok yara olmadı birkez kabuk tuttu onlar dökülünce geçti ben sağarak veriyorum sütüm zaten. Hayırlı haberlerini bekliyorum.
Jolly canım sen emziyomjsun hala bende emzirme yok sağıp biberonla veriyorum biraz zor oluyor ama ilk ay kilo alamayınca doktor önerdi 350cc anne sütü 250 cc falan da mama ile besleniyor bir günde sen hiç takviye verdinmi?

Selam kızlar artık fırsat bulamıyorum boncuğumdan berilim 2 aylık oldu zaman onunlaylen su gibi akıp geçiyor öyle güzel bir duygu ki Allahıma her kokusunu içime çektiğimde şükrediyorum.
Karakedi canım geçmiş olsun aman yat canım sıkıcı evet ama bebeklerin için katlan cinsiyetleri belli oldumu?
Superim canım doğum ne zaman az kalmış okudum son sayfaları muhakkak göğüs kremi kullan hastanede emzirirken de sık sık sür onu benim çok yara olmadı birkez kabuk tuttu onlar dökülünce geçti ben sağarak veriyorum sütüm zaten. Hayırlı haberlerini bekliyorum.
Jolly canım sen emziyomjsun hala bende emzirme yok sağıp biberonla veriyorum biraz zor oluyor ama ilk ay kilo alamayınca doktor önerdi 350cc anne sütü 250 cc falan da mama ile besleniyor bir günde sen hiç takviye verdinmi?

oyy maşallah yesinler onu zaman ne cabuk geçiyor gerçekten gerçi ben şu an hamile olduğum için bana yavaşlatılmış gibi geliyor :)) sanki zaman hiç geçmiyor gibi..yok cnm henüz belli olmadı sanırım haftaya belli olucak haftaya gitmeyi düşünüyorum cinsiyet için..ben devlet hastanesine gidiyorum ordada cinsiyet söylemiyorlar o yüzden haftaya özele gidicem bakalım hakkımızda hayırlısı..

superisi cnm doum tarihi belli oldu mu rabbim bir seferde kurtarsın sağlıklı sıhhatli kucağına al inşallah meleğini..

cy76 sen nasılsın canım sesin sedan çıkmıyor merak ettim seni..sende bebişte iyidir umarım..

Cnm bende başlarda mama verdim . Dr bana emzirdikten sonra ne kadar istiyorsa o kadar ver demişti . Hiç mama kutusunun arkasında yazana bakma sen bebek kendisi belirler ne kadar içeceğini dedi o yüzden ben o dönemde sağmadım. Emerken daha fazla süt geliyor benden hormonsal sanırım. 3. Ayda artık mamayı reddetmeye başladı sadece akşam yatarken veriyordum onu bile bitirmiyordu. Ayda 1 buçuk kilo alıyordu . Dr bu kilo anne sütünden mamaya ihtiyacı yok dedi . Nitekim bıraktığımız ay yine 1 kilodan fazla almıştı. Şimdi ufaktan katı gıdaya başladık 1 öğün çorba versem hemen şişiyorum ve sağmak zorunda kalıyorum . İşe başlayana kadar anne sütü ağırlıklı gidiyorum. Sabah kahvaltı , meyve suyu , yoğur tgibi 2-3 kez ara öğün veriyorum . Anne sütü çoğalıyor yani cnm . Benim 2. Aydan sonra coştu . Şimdide benim kız maşallah diyim tam bir insan irisi oldu. 80 cm boyu var :)

ben geldiiimmm
bebgim 32 gunluk oldu o kadar hizla buyuyor ki masallah biraz uzuluyorum yani doyamadan ayaklaniyor sanirim bu bebekler:P

karakedicim durumunu yeni okudum umarim yolundadir hersey, moralini yuksek tut hemen hemen her gebelikte oluyor kanama benimbasima daha beteri de geldi. allahim korusun meleklerini saglikla gelsinler insallah.

superim sen nasilsin artik cook az kaldi ben bile heyecanlaniyorum seni dusunemiyorum:)

ercelfcim senin kiz da buyumustur artik ikinci ayi gormussun allahim nazarlardan korusun. sana bisey sorayim, ben sutumu ileriki aylarda yeterli olsun diye bugun sagmaya basladim yani emzirdikten hemen sonra 10 dk sagiyorum. daha oncede sagmayi denemistim canim cok yanmisti bugun de cok aci cektim. gogus uclarim aciyor ama emerken bu kadar kotu diil. pompayla acaip aciyo acitmamasi lazim diil mi? napicagimi bilmiyorum pompamda iyi ama neyi yanlis yapiyor olabilirim?

Back
X