Aşılama sonrası günlüğüm

morula1108

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2025
21
14
3
35
Merhaba, cok uzun zamandır bu forumu takip ediyor ve hemen hemen hergun okuyorum. 2014 yılında bile hamile kaldığını okuduğum arkadaşlara bugünmus gibi seviniyorum. Bugun bende kendi günlüğümü tutmak istedim çünkü bu sefer olmasını çok istiyorum.
Ekim ayında kimyasal gebelik yaşadım hayatimin şoku oldu. Hem hamile olma fikrine adapte olurken hemde kaybetmenin acisi yaşadım ve ne kadar istediğimi o zaman anladım. Yaşım 35. Hemen doktora gittim, yumurtlama değerlerin iyi normal dene dedi Mayıs ayına kadar denedik olmadı. Haziranda doktora gittim hsg cekildi amh bakıldı bir sorun yok asilama yapalım dedi. 28 temmuz akşamı ilk lekelenmem başladı ama o sayılmadı 29 agustos sat kabul edildi ve 2 ağustosta klomen kullanmaya başladım. Her iki günde bir ultrason ile yumurtalar kontrol edildi ve 6 gün kullandım. 8 ağustosta biri 21 diğeri 23 mm iki yumurta vardı. 9 ağustosta ovitrelle vuruldu ve 11 ağustosta cipli asilama oldum. 4 ağustos 12 agustos arasında gün aşırı birliktelik oldu. Kasik ağrım 8 agustostan beri var hiç geçmedi ara ara tatlı tatlı yokluyor. Bel ağrım çok ayakta kalınca oturunca oluyor. Goguslerim ağrımiyor ama sistiklerini agirlastiklarini hissediyorum. İğnenin etkisini görmek için 16 sindan beri test yapiyorum. 16 si silik 17 18 19 negatif. Her sabah yapmaya devam edeceğim. Bakalım beni neler bekliyor. Bu bekleme sürecinde beni meşgul ederseniz çok mutlu olurum

Merhaba inşallah gönlünüzce olur, ben de 32 yaşındayım. Geçen sene Eylül de hsg cekildim. Mart ayinda histeroskopi ameliyatı oldum. Yaklaşık 1.5 yildir cocuk düşünüyoruz. Doktorum mayıs ayinda biraz daha bekleyelim gebelik olusmazsa asilama önereceğim dedi. Bu ay asilama icin gideceğim. Surec nasil işliyor? Özel de mi devlet te mi yaptirdiniz?

İnşallah hepimizin gönlüne göre olsunben özel hastanede yaptırdım. Reglinin 5. Günü başladık ilaca, 2 günde bir yumurtaları takip ettiler, tek doz kullandım ben günde, yumurta istediği olgunlaga erisince igne yapiyorsun igneden 36 sonra asilama yapiyorlar. Cipli denilen bir yöntemle, cipli dedikleri olayda spermi alıp belli işlemlerden geçirip en kaliteli olanlarını enjekte ediyorlar. Yani asilama yaptırdıktan sonra biraz mantıksız gelmedi değil çünkü zaten eşimin sperm kalitesi %85 mis yikadilar %100 oldu o 15 le çok şey değişirmiydi bilemiyorum. 5 dk bile sürmüyor, acı hissetmedim sadece biraz rahatsızlık vericiydi. Sadece ovitrelle diye bir iğne veriyorlar çatlama için onu önden alın bulması çok zor

İnşallah bebeginiz tutunur bırakmaz sizi benim yarin 6. Gün oluyor regl. Acaba alırlar mi bu ay icin? Sanki hep 5. Günde başlatılıyor diye okudum. Bide ücret olarak nasildi? Esim de gecen sene Eylül de sperm testi yaptı hiçbir sorun olmadığını söylediler. Ama neden hala olmuyor bilmiyoruz biz de bütün tuşlara basalım diyoruz artık. Beklemek biraz can sıkıcı çünkü

Stres birinci etken, zamanalama da ikinci etken bence. Hapa 2. Veya 5. Günü başlatiyorlar - neye göre seçiyorlar bilmiyorum - ama 6. Günde zaten dominant yumurta çoktan belirlenmiş olabileceği için başlamaya bilirler. Çünkü yumurtalar daha secilmeden olgunlaştırma işlemine basliyorlarmis öyle anlattı doktor. Hapı hatırlamıyorum iğne 1150 tlydi diye hatırlıyorum, asilama işleminde tüm işlemlere 25.000 verdik. Ama bence asilamadan önce iki ay hap + iğne ve normal birliktelik kombinasyonunu konuşun doktorla. Biz biraz düşününce Yani asilamadan çok yumurtanın çatlama zamanını planlamaktan olduğunu düşünüyoruz. Forumda okudum, asilama olmadan hap ve iğne kullanan ve gebe kalan çok. Zaten asilamanin olayida spermi rahim ağzına değil rahmin içine bırakılmış olması.

Maalesef stres hayatımızın büyük parçası.. özelikle benim için. Hap ve iğne dediğiniz çatlama iğnesi mi acaba? Ayrıca asilama fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı anladığım kadarıyla. Bakalım yarin sabah gidip konuşacağız

Maalesef benim içinde ve son 7-8ay sürekli bir acaba ile yaşamak çok zor. Hap yumurtaları olgunlaştıran - benimki klomendi. İğne de evet çatlatma iğnesi - ben ovitrelle vurdum. Yumurta çatlama iğnesinden 36 -40 saat sonra çalıyormuş. Bu yüzden iğneden 2 gün önce, iğne günü, iğneden 24 saat sonra, 36 sonra cinsel birliktelik. Bu arada bana doktor asilama yapacağız ama yapabiliyorsaniz bu günlerde yapın dedi. Bizde reçeteye uyduk yani bebek olduysa bu kimin başarısı hiç bilmiyoruz

Yaa inşallah tutmuştur. Peki asilama öncesi mi denediniz bu süreci ne kadar süre sonra asilama istediniz? Kusura bakmayın her seyi soruyorum ama bilmediğimden.

Yaa inşallah tutmuştur. Peki asilama öncesi mi denediniz bu süreci ne kadar süre sonra asilama istediniz? Kusura bakmayın her seyi soruyorum ama bilmediğimden.
Estağfurullah hiç problem değil zevkle anlatirim yardımcı olabileceksem. Ben ilk defa bu ay bir tedavi görüp hemen peşine de asilama yaptık. Ondan önce 7-8 ay normal denedik olmadı. Yaş ilerleyince malum beklemeyelim dedik daha fazla.

Anladim canım inşallah gönlünce olur gerçekten belki bana da bu sekilde bir tedavi önerir. Hem gün olarak da gecti sayılır. Sabah gidecegim bakalim ne diyecek

M morula1108 merhabaadediğiniz gibi oldu ilac verdi doktor letu 2.5 mg ve folden takviyesi verdi 5 gün letuyu sabah akşam kullanacağım. Pazartesi de tekrar kontrole gideceğim. Asilama öncesi bunları da deneyelim dedi

M morula1108 merhabaadediğiniz gibi oldu ilac verdi doktor letu 2.5 mg ve folden takviyesi verdi 5 gün letuyu sabah akşam kullanacağım. Pazartesi de tekrar kontrole gideceğim. Asilama öncesi bunları da deneyelim dedi
Çok sevindim inan inşallah hiç gerek kalmaz asilamaya bende birazdan kan vermeye gideceğim umarım güzel habervalirim

11 ağustosta idi asilama işte 19 agustos sonucu bu. Bilmiyorum çok gebe gibi hissediyorum kendimi goguslerim kafam kadar oldu son 3 4 gündür bel ağrım ara ara kasik kramplarim bilemiyorum umarım yanilmam

Merhaba. Aşılama da acı oluyor mu? Anestezi veriyorlar mı? Kaç dk sürüyor? Eşinizden sperm örneğini ne zaman alıyorlar? Eşiniz aşılama için sperm örneği vermeden dikkat etmesi gerekn birşey oldu mu (diyet vs)?

Hayırlı olsun süreciniz , umarım en mutlu olacağınız şekilde ilerler benim 1 aşılamam denemem oldu ve olumsuz sonuçlandı. ikinci ay da deneyecektim, yumurtalık kisti oluşmuş 1 ay beklemeliyiz dedi doktor. beklemedeyim şu an, regl olmayı bekliyorum. ama bu sürece girince zaman algım tamamen bozuldu gerçekten, 1 ay geçmedi ya bitmek bilmedi. zihnimi rahatlatmalıyım stres zararlı filan ok hepsi ama yapamıyorum. kendim için faydalı yapabildiğim tek şey daha doğru beslenmek oldu sürece başladığımdan bu yana. oyalanmanız için ben elimden gelen desteğpi vermek isterim, ben de oyalanırım iyi olur :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…