Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yaaa offff ilk aşılaması tutmayanları duydukca daha cokkk endişeleniyorummmmm.korkuyoruummmmm.cimegiii allah ikincisini tuturmayı nasip etsinnn bolll şans canım yaaaaaaa .....

merak edenler için söylüyorum ilk aşılamam tutmadı dün tahlil yaptırmıştım hiç ara vermeden ikinciye geçicez adet olmayı bekliyorum

canım ya üzüldüm ama kendini fazla üzmemeye gayret et bu konuda sakin olmak çok önemli bak benimde 2.aşılamam oldu 3 ocakta bekliyorum bakalım 17 ocakta sonuç ne olacak inşallah tutar ama şılamada %100 tutar diye bişey yok biliyorsun.bekle 1 ay ara ver bence bana öle yaptılar çünki ilaçlar ağır gelir diye sanırım ben fazla etkilendim ilaçlardan 2.si ağır geldi yaniii

merak edenler için söylüyorum ilk aşılamam tutmadı dün tahlil yaptırmıştım hiç ara vermeden ikinciye geçicez adet olmayı bekliyorum

Canım biliyosun şansımız zaten normal ilşkiden çokta fazla değil.Normalde bile sorunsuz çiftler aylarca deneyip sonra sonuca ulaşıyorlar.Bu yol uzun ve zor bir süreç.Dilerim bizimki daha uzun sürmeden.İlk denemelerimizde pozitifi görürüz.

merhaba kizlar esimde sperm normalligi 3% cikti en az 5%-15% olmasi gerekiyomus dr asilama olmaz dedi sizce ne yapmaliyiz? engin bilgilerinize ihtiyacim var ozellikle darkinlife bekliyorum.

Sağol canım bende yaşadıklarım okuduklarımla konuşuyorum.Umarım sana da yararım dokunur.
Öncelikle spermiyogram kruger kriterlerine göre mi yapıldı? Bir de semen analizi şeklinde who kritelerine göre olanı var.Sizinki hangisi?
Sanırım krugere göre yaptırdınız siz morfolojiye bakılmış heralde.Sayı kaç?
Yooo çok ta kötü değil toplam 60 milyon üstündeyse %3 te iyi bi rakam.
Başka bi yerde daha mutlaka yaptırın derim ben.
Bizdede yüzde 1 çıkmıştı aşılama önerildi.
Özel bi merkeze mi gittin doktora?Ticari bi kaygı olmasın.
Sorularımı cevaplarsan daha fazla yardımcı olabilirim.Sayı da önemli çünkü.

canım ben bişey sorucam hani aşılamadan önce spermler labaratuar ortamında yıkanıyo sonradagelişmiş yumurtaya en yakın yere bırakılıyoya ultrasyondan bakıyolarmı işlem sırasında en gelişmiş yumurta en yakın yere koyarken
benım arkadas olmuş bakmamıslar pekı nerden anlıyolarkı gelişmiş yumurta oldugunu.bende yaptırcamda önce zayıflıy cam merak ettım

Hareketlilik iyyise tutar tabi niye tutmasın.Başkada bi sorun yoksa.Ama aşılamadan çok ta bi mucize beklemeyelim.
Malesef kimseye anlatamıyoruz.Merak ettiğin şeyleri sor canım benimde (3) bana göre 2 denemem var aşılama ile ilgili, tecrübeliyiz artık
İnşallah gebelikle ilgili tecrübelerimizi de paylaşırız bigün burdan .....

Yıkanan spermler rahme bırakılıyo canım.En yakın yer diye bi ayrım yapmıyorlar.Rahmin uygun herhangi bi yerine konuluyor.Sperm zaten iyi yumurtayı bilir ve yolunu bulur o merak etme.
Döllenme zamanı spermle yumurta birbirini çekermiş.Tıpkı mıknatıs var gibi.Tam döllenme bitincede yumurta artık spermlere gelmeyin der, itermiş onları.Birden çok sperm yumurtayı döllemesin diye.

canım ya pek umutlu degılım aslında asılamada ama yaptırmak ıstıyorum hayırlısı bakalım 2,5 yıldır bebek istiyorum bayada olmuş demi
allahım herkese hayırlı evlat versin amin

Bende 3 yıldır korunmuyorum baya oldu benimde.Ama pek üzerine düşmedik.Düzenli bi cinsel hayatımızda olmadığından normal kabul ettik.Ama sonrada uğreşırken zaman geçiyor ve paniğe kapılıyor insan.
Ben çok üzülüyorum aşılamam tutmadığında ama kendimi çabuk toparlıyorum, elbet bundada bi hayır vardır diyorum.
Doktorun ne dedi?Diğer sonuçlarınız nasıl?

bende sadece pko var hormonlar normal spermiyogram normal hsg cekılmedı bende gonophene ve pregly tedavısı uygulandı 4 ay sonra ben şehir degısıklıgınden dolayı doktoru bıraktım 8 aydır hiç tedavı gormedım zayıflamam lazım doktorada ondan sonra gıdecegım doktor ne der bılmıyorum ben asılama düşünüyorum canımmm

Öncelikle zayıflamaya başlarken bu arada hsg de çektir mutlaka.Tıkanıklık varsa zaten tüpe yönlendirirler.İnşallah o da temiz çıkar.O zman aşılamada şansın yüksek olur.
Benim tek kanal tıkalı mesela normal bi kadına göre şansım yarı yarıya azalıyor.
Pko o kadarda kabus olmaktan çıktı sanıyorum.Yumurta geliştirici işlemler güzel sonuçlar veriyor.Spermlerin normal olması büyük avantaj senin için.

tesekkur ederım canım eskı doktorum pek bişey anlatmıyodur ama sag yumurtalıgımda hiç yumurta büyümüyodu galıba ondada sorun var sol yumurtalıgımda büyüyordu hep

İşte buda önemli mesela benim gibi sol kanalında bi sorun olsa yanarsın walla.Allah korusun.Neyse ki benim her iki tarafta da gelişiyor.
Aşılamada zaman iğne verirlerse yumurtaların daha iyi gelişir.Belki sağdada gelişme gözlemlersiniz.İnşallah tez zamanda hayallerine kavuşursun.
Yeni doktoruna tüm yaşadıklarını anlatmayı unutma.Tek taraflı yumurta gelişimi gözlendiğini de söyle.

tesekkurler canım valla doktor secımıde cok önemli ya insan bı hsg ister ozamanlar bilmiyordum bilseydım söylerdım

tesekkurler canım valla doktor secımıde cok önemli ya insan bı hsg ister ozamanlar bilmiyordum bilseydım söylerdım

Çok da üzülme önce hap yada iğne tedavisi uygulayan dr. lar genelde hsg istemiyorlar zaten.Eğer bi kaç denemede olmazsa aşılamaya geçmeden istiyorlar.
Ben üniversite hastanesine gitim bebeğim olmuyor diye.Baştan sona hepsini istediler.Ben hsg olmasa olmaz mı dedim, korkumdan.Olmaz demişlerdi.İyiki çekmişler.
Aslında ben tekrar çektirmek istiyorum ama burdaki dr. um gerek yok dedi.Zaten burdaki sırf interfilite ile ilgilenen bi dr.ç değil.
Eğer çevrende varsa bu konuyla ilgilenen bi dr. seçmeye çalış.
Ben keşke Adanada yaşasaydım.Başkent.hast. de özellikle infertiliteyle ilgilenen dr.lar var.
Gebelerle ilgilenenler başka.Böyle olması daha güzel.Bir de mümkünse üviversite hast. tercih et.Bence tabi.

bilecikte dogru düzgün doktor yok bende ya eskişehire yada bursaya gidecem tüp bebek merkezlerı daha ıyıymiş bu konuda sence nasıl ?
kacıncı asılama olacaksın canım inşaallah cabalarımız boşa cıkmaz bi tanem

Benimki karışık bi kez özelde(MUayene) oldum ama adam ne 36 saate dikkat etti, ne sol tüpümün kapalı olduğuna dikkat etti.
Bir de sperm yıkatmak için tek bir özel lab. vardı.Ve o da dandik çıktı.Tüm spermler ölüydü nerdeyse adam yıkamayı bilmiyodu heralde.
Hem korktuk hem umudumuz,hem paramız, hem zamanımız boşa gitti.
Sonra bende Konyaya gitmeye karar verdim.Ordaki başkente gittim.
İlk yaptırdığım aşılamayı sildim hayatımdan yani.
Konya da 2 kez yaptırdım ilki hapla, ikincisi iğneyle yapıldı.Tutmadılar.Şimdi 3. yapılcak sonra da rapor alcam artık.
Yani ben 2 aşılama yaptırdım diyorum hep.Ondan özele dikkat etmek lazım hastane bile olsa.Ben zaten en az 2 yere danıştım.Biri üniv. hast. diğeri tüp bebek merkeziydi(Özel). İkiside aynı şeyi tavsiye edince yaptırdım aşılamayı.
Ama 3. aşılama öncesi laparoskopiyi düşünüyorum şimdi.Eşimde tamam derse önce laparoskopi olcam sonra aşılama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…