Aşılama

zZeynepp1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2022
164
-40
48
26
Merhaba kızlar. Tecrübeli ve bilgi sahibi kızkardeşlerim yardımcı olur musunuz?
Ben 1,5 senedir evliyim. Evlendiğimden beri çocuk istedim. Eşimde bende hiç korunmadık. 8.ayımda hastanaye gitme kararı aldım özel bşr hastaneye gittim. Adet düzenimi sordu 33-34 günde bir olurum çok düzensiz değil aslında. Klomenle böylece ilk tedavime başladım derken 4 ay klomen 1 kere de ilk ayda yumurtalarım hiç çatlamadı çatlatma iğnesi olmuştum. Yani klomen veriyor yumurtam çatlıyor o anda şu tarihte ilişki olsun diyor yapıyoruz. Ama o ay adet oluyorum yani gebelik olmuyorrr. Doktorum bana bu ay istersen aşılama yapalım dedı. Tecbübeli kızkardeşlerimden bilgi istiyorum. Nedir aşılama? Nasıl yapılır? Nereden yapılır? Ağrılı bir tedavimidir? Ve hamile olasılığı yüksekmidir? Lütfen yardımcı olur musunuz? Artık anne olmak istiyorum

İlaç yada iğne kullanıyorsunux daha sonra vajinal muayene ile yumurtaların büyüklüklerine bakılıyor uygun büyüklüğe gelnce çatlatma iğnesi vuruluyorsunuz iğneden 36 saat sonrasi için Dr eşinizle sizi çağıracak eşinizden spremler alınacak yıkanacak ve kaliteli olanlar bir kataterin içine konulacak daha sonra iğnenin 36. Saati gibi falan size enjekte edilecek vajinadan işlem çok kısacık birşey birazcık çok az acı olabilir ama saniyelik bir işlem gerçekten belkide acı eşiğiniz yükseksr ağrı olmayadabilir daha sonra bı 15-20 dk yarım saat orda yatacaksınız

İlk aşılama da hamile kaldım bebeğim doğdu ve 10 aylık oldu şükür

Çok teşekkür ederim yorumun için. Peki vajinadan işlem anladım. Şırınga ile mi vajinaya enjekte ediyorlar sper mi? Bir de yatarken tamamen bacaklarını açıyor musun? Biraz beni aydınlatırsan mutlu olurum

Çok teşekkür ederim yorumun için. Peki vajinadan işlem anladım. Şırınga ile mi vajinaya enjekte ediyorlar sper mi? Bir de yatarken tamamen bacaklarını açıyor musun? Biraz beni aydınlatırsan mutlu olurum
Evet normal catalda yaptılar bana şırınga gibi birşey ince tel gibi onu tam yumurtalıklarına kadar sokuyor Dr yumurtalarin hemen yanına bırakıyor spremleri açıkçası benim o işlemde öyle aman aman ağrım olmamıştı sonrasinda yumurtalar acımıştı kataterle dokunuyormus bulamilmek için o daha çok acımıştı herkes için geçerli değil de tabi

Benimde 1 senedir evli olmama rağmen henüz gebeliğim olmadı.Kadın doğuma gittim sadece ultrason ile miyom vs var mı diye baktı.Çok istiyorum artık biz çocuğum olsun.Aşılama öncesi biliyorum alttan muayene gerekiyor,sence bu adımları nasıl yapabiliriz illa eşimin sperm testi vermesi gerekir mi?

Yani eşinin sperm değerlerine bakılması lazım sen gidiyorsun Dr sende birşey yok ama belki eşinde sıkıntı çıkacak aşılama dada zaten enjekte edilmesi için mecbur verecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…