Aşılama

mlekaalan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2024
20
3
1
31
Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık evliyim . 1 yıldır gebe kalmak için uğraşıyoruz. Bu süreçte polip alındı ve hsg çektirdim gebeliğe engel hiçbirsey kalmamıştı. Denemeler sonucunda hep negatif sonuç aldım . Ve sonunda aşılamaya karar verdik. Adetin 2. Günü gonol f 900 Luk olandan 75 kullanmaya başladım. Ve 10 kullandım kontrole 3 kez gittim . Sol tarafta bir yumurta büyüdü ve çatlatma iğnesi yaptım 36 saat sonra aşılama planlanildi . Aşılama günü 1.5 litre su içerek sıkışık bı şekilde işlem gerçekleştirildi. 15 gün sonra kan vereceğim dua edin lütfen hayırlısıyla gebe kalırım inşallah

inşallah bebişin sağlıkla tutunur sana aynı süreçlerden geçmişiz, benden de polip alındı, rahim filminde sol tüpüm tıkalıydı o açıldı fakat gebelik oluşmadı. klomen tedavisine başladım ondan da yanıt alamadık. mayıs reglimde aşılamaya başlıyoruz. bende dua beklerim nasıldı işlem, neler hissettin?

Bende yarın aşılamamın sonucunu öğreneceğim. Benim sperm hareketsizliği ile alakalıydı sorunum umarım ikimizde pozitif sonuç alırız

Ben de 25 inde oldum aynı süreçleri yaşamışız inşallah hayırlı haberler alırız beklemek çok zor

Başladınız mı siz tedaviye ben de aynı süreçteyim 5 gündür gonal f 50 uı kullanıyorum ve dün son dozumu vurdum bugün bekleyip yarın kontrole gidicem ve asilama planı yapılacak hayırlısı ile insallah

Merhaba banada salı yada Çarşamba günü aşılama yapılacak.bana doktor ilk 5 gün letu 2.5 mg ilaç ve 4 gün 50 dozluk gonal iğne verdi.Size sadece iğne mi verildi?

Merhaba sanırım negatif çıkmış değeriniz.İnşallah sonraki ay tedaviye gerek kalmadan doğal yollarla hamile kalırsınız.Bende iki tane kimyasal gebelik yaşadım.ilk defa aşılama yapıyorum bende sebepsiz infertilite var.Bu yüzden ilk aşılamamı önümüzdeki hafta yapacağım inşallah ama çok tedirginim.bende gonal iğneye başlayacağım ama doktor dozunu 50 vermiş.Düşük bir doz sizde 75 vermesine rağmen bir folükül oluşmuş o kafama takıldı sormak istedim.Sizin adetin ikinci günü toplamda sağ ve sol overlerdeki yumurta rezerviniz kaç taneydi?

Merhaba banada salı yada Çarşamba günü aşılama yapılacak.bana doktor ilk 5 gün letu 2.5 mg ilaç ve 4 gün 50 dozluk gonal iğne verdi.Size sadece iğne mi verildi?
Evet sadece iğne benim yumurtalıklarım ilaca çabuk yanit veriyor ama benim asilmamam iptal oldu maalesef siz yaptınız mı folikol kaç mm olmuştu sizde

Eğer ilk defa iğne yapacaksanız normal bu dozla başlaması çünkü büyük ihtimalle rahim-yumurtalık ve hormon değerleniz normal ve sonuc alirisniz 50 ünite ile daha fazlası yumurtalıları fazla uyarırsa aşılama iptal olur çoğul gebelik riskine karşı

Evet sadece iğne benim yumurtalıklarım ilaca çabuk yanit veriyor ama benim asilmamam iptal oldu maalesef siz yaptınız mı folikol kaç mm olmuştu sizde
Ya çok üzüldüm.Sağlık olsun bi sonraki ay inşallah tedaviye gerek kalmadan hamile kalırsınız yok ben farklı bir şehire gittiğim için doktor 10.gün gel dedi o zaman bakacakmış sadece ilk kontrolde overlerin sayısına bakmıştı.Sizin iptal olma sebebi fazla folükül oluştuğu için mi?

Evet ilk defa.Haklısınız dediğiniz gibi muhtemelen.İnşallah

Yok maalesef benim sağ tüpüm kapalı ve sağ yumurtalıktan folikül geliştiği için bende 50 ünite doz ile başladım beş gün boyunca yani kontrollü bir şekilde gelişiyor korkmayın

Son düzenleme:
Gelecek aya kaldı maalesef oda bayrama denk gelinecek büyük ihtimalle ama umut etmekten başka çaremiz yok umarım siz güzel haberler alırsınız bizede umut olursunuz

Bende iki yıllık evliyim ve 1 yıldır aktif olarak tedavi görüyorum ilk tedavim klomen ve ovitrelle ile oldu ise yaradı yumurtam gelişti ve catladi o zaman spontane ilişki önerdi doktor ama gebelik olmadı 5 ay önce hsg yani rahim filmi çektim iki tüpüm kapalıymış sol tüpüm film de ilacın etkisiyle açıldı ondan sonra da iki ay üst üste letu kullandım yumurtam kendiliğinden catladi yine gebelik oluşmadı geçtiğimiz ay yine gonalf 50 ünite ile 5 günde sağ yumurtalıkta 22 cm folikül gelişti bu ay da 17 cm gelişmiş küçük bir ihtimal olduğu için iki aydir asilamam iptal oluyor Bide geçen ay ovitrelle bulamadım ben zaten

Dediğiniz gibi Allah'tan umut kesilmez bence bayrama denk geliyor diye ertelemeyin çünkü ard arda olunca daha etkili oluyormuş.

Peki sizde 2.gün baktıkları ultrasyonda overlerde ki yumurta sayınız kaçtı?
Ya normalde zaten benim yumurtalıklarım normalden biraz fazlaydı ilk başladığım zamanlarda hatta çok fazlaydı dr. Bana yeteri kadar beslenemediği için gelişemiyor diyordu ama bu son iki 3 aydır olması gereken düzeyde yani sayisini bilmiyorum bu ay geçen ay 4 sag 7 sol şeklinde en büyüğü 4 mm folikül ler vardı sizde peki durum nasildi ve siz rahim filmi çektirdiniz mi hiç merak ettim

Dediğiniz gibi Allah'tan umut kesilmez bence bayrama denk geliyor diye ertelemeyin çünkü ard arda olunca daha etkili oluyormuş.
Evet insallah benlik sıkıntı yok zaten hepimizde kendimizi bu yola adadık bence doktor çalışma takvimini bilemiyorum işte bayramda ama hayırlısı rabbimin vardır bi bildigi diyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…