Beni etiketlediğiniz konu hakkında kendi sürecimi kısaca anlatayım. Pcos var bende de çatlatma tedavisiyle gebeliklerim olmuştu.
Ben daha önce birkaç düşük yaşadım ve sebeplerini araştırıp tedavi sürecine girdim. İlk gebeliğimi 58 beta HCG ile öğrenmiştim, 18. haftaya kadar devam etti ama servikal yetmezlik nedeniyle kaybettim.
İkinci gebeliğimde beta 19 ile başladı, değerim 5000’lere kadar yükseldi ama sonra artış durdu ve maalesef o gebelik de sağlıklı ilerlemedi.
3. gebeliğim ise kimyasal gebelik olarak sonuçlandı Bu sebeplerle doktorumla birlikte daha kontrollü ve sağlıklı bir gebelik elde etmek amacıyla aşılama (IUI) yapmaya karar verdik.
Tedavi sürecimde adetin 3. günü kontrole gittim ve Gonal-F kullandım. 7 gün boyunca iğne vuruldum. Daha önceki çatlatma tedavilerinde zaten yumurtlama sağlanmıştı, bu sefer aşılama ile şansımızı artırdık.
Aşılama sonrası 11. günde evde test yaptım, testte silik çizgi gördüm. Silik çizgiden 3 gün sonra (aşılamanın 14. ya da 15. günü) kan testi verdim, beta HCG’m 268 geldi. Tarih olarak 12 Kasım’da 268 çıktı.
Sonra 14 Kasım’da tekrarladım, bu kez beta 743 oldu. Değerlerim düzenli yükseldiği için doktorum da gebeliğin sağlıklı ilerlediğini söyledi.
Şu an sürecim kontrollü şekilde devam ediyor. Yaşadıklarım tamamen benim kendi tedavi ve gebelik geçmişimdir; herkesin süreci farklı olabilir. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.”