• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama

@symyvz @hasret_65 @xxperia @tgceinto41 @slnykbly ozgeanne ozgeanne @ido @plusoznur @busenazzz H holaholaa @Lavinia61 @Bedriyeisiler N nurbrn @Sanlikbr @Aydaaaaaa @userr44 @fenerbahce94 @seri42 M mutluannemb @derincenk92 @duzelicezinsallah @Pembikbulut @Onikiagustos @69ozge43 @gastronott @gns gulu @blossom9012 @elfth91 @duygu7434 @fizyoterapist1996 @elairemm2 @prensesbiri @duha2026

Arkadaşlar merhaba hepinizi buraya toplamamın sebebi sürecimiz hakkında bilgi edinmek destek olmak. Açıkçası niyetim birbirimize destek olmak ben uzun zamandır çocuk bekliyorum bu süreci aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşarak geçirmek bize iyi gelir diye düşündüm. Hepimiz ayrı ayrı yerlerde yorum yazmışız. Benim eşimin sperm sayısı çok düşük ileri hareket sayısı da ondan daha düşük. Bunun için nohut kürü deniyoruz ve keçiboynuzu A D E vitamini ve çakşır otu da kullanmayı düşünüyoruz, benim de yumurta rezervi düşük onun için ne önerirsiniz öncelikle size bir sorayım 😊 ben isim özelden yazarsanız dualarıma sizi de katmak isterim sorun ne olursa olsun ne mucizeler oluyor şu hayatta yeterki iyi niyetimizi ve çabamızı koruyalım. Takdir yaratanın. Bu arada manevi olarak da birşeyler yapabiliriz süre günlük katılmak isteyen olursa özellikle Meryem suresini okuyabiliriz. Asıl yazmam gerekeni unuttum geçen cmt aşılama oldum. 15 gün sonra test vereceğim işlem esnasında zorlamadan dolayı kanamam olduğu için hemşire Protestan verdi asrın kullandığım için olabileceğini önemli olmadığını söyledi. Sizler ne durumdasınız süreç nasıl ilerliyor 🥰
İnşallah hayırlı haberler alırsın canım💕.1 buçuk yıldır olmuyor. Bende aşılama düşünüyorum ama memlekete gidip geldikten sonra. Sana bol bol sorularım olabilir sonra 🤣

Pcos olarak söyleyeyim kilonun biraz da olsa verilmesi kandaki değerlerin düşük veya çok yüksekse bunlar için takviye veya ilaç yani bunlar sadece.. ama kimisine bakıyorum değerleri çok kötü ve gebe kalmış ağzıma alkol vs süren bir insan da değilim bakıyorum çevremde alkolü sigarayı kullanan insanlar bir anda gebelik müjdesi veriyor 🤷‍♀️ ki ben 2 senedir ha oldu ha olacak veya ya varsa diye çok dikkat ettim hareketlerime zararlı hiçbir şey yiyip içmemeye çalıştım canım çok istese bile ama aslında ne kadar dikkat edersek edelim herşey takdiri ilahi.. bende biraz garanticilik var yani değerler çok güzel olsun o şekilde gidip aşılama yapayım diye sonuç negatif olursa bak işte şu değerin düşüktü şu değerin yüksekti küçücük bişey dahi etkilemesin hayal kırıklığı yaşamayayım diye önlem almaya çalışıyorum diyeyim aslında hiçbir sorun yokken oldurmayan bi sürü sorunu varken de olduran Allah sonuçta.. sentetik tercih etmiyorum demişsiniz ama değerler oldukça düşükse doğal destekler yeterli kalmaz sonuçta 1 elma yemek faydalı iken 5 elma yemekde zararlı 🤔 doğal olan şeyler tabiki daha güzel geliyor ama şu an herşeyin doğalını bulmak çok zor yediğimiz çoğu şey maalesef hep gdo lu e yani hormonlu.. bide fitoterapi konusu var bitkisel tedavi adı altında birçok reklam izlemişsinizdir asla ama asla güvenmeyin onuda çok araştırdım.. bir yola girmişsiniz inşallah güzel sonuçlar alırsınız..
Baya zorlanmışsınız süreç zaten zor siz de kendinize çok fazla yüklenmişsiniz halbuki farkında oluyor insan olduranın da öldürenin de Allah olduğunu o kadar sorunlara rağmen olan insanlar varken kendimizi de haddinden fazla yıpratmamamız lazım sonuçta nefse de eza cefa vermemek lazım canımız da emanet sonuçta çabalayacağız ama yormadan üzmeden olmazsa da vakti vardır diyeceğiz çocuk sevindireceğiz gidebilirsek umrede ravza da duaların kabul edildiği yerde dua edeceğiz. Allah dua edin duanıza cevap vereyim demiş yılmadan bıkmadan usanmadan Allah'tan sabırla isteyeceğiz. Musa as bir menkıbesi var tür dağında Allah ile görüşmeye giderken çocuğu olmayan bir çift Allah bize çocuk verecek mi Rabbine sorar mısın diyor. Hz Musa tur dağında Allah ile konuşurken çocuk yok kaderinde onlara yazmadım onların çocuğu olmayacak diyor Allah-u Teala hz azze ve celle. Sonra aradan yıllar geçiyor hz Musa o çifti çocukları olmuş bir şekilde görünce tur dağında rabbına soruyor çocuk nasibinde yok onların hikmeti nedir diye sorduğunda hz Allah onlar yine de benden ümidini kesmedi dualarına devam ettiler dedi. Bu uzun bir menkıbe ama ancak bu kadarını yazabiliyorum eksiğim ve hatam varsa Rabbim affetsin. O misal ne olursa olsun Allah'tan ümidimizi kesmeyeceğiz. Ama bu süreçte de Allah'a olan kulluk görevlerimizi yerine getireceğiz.

İnşallah hayırlı haberler alırsın canım💕.1 buçuk yıldır olmuyor. Bende aşılama düşünüyorum ama memlekete gidip geldikten sonra. Sana bol bol sorularım olabilir sonra 🤣
Amin inşallah teşekkür ederim tabi ki sorabilirsin😂 oy maşallah şöyle ilk yıllar neşemizi korusak olana kadar hep korusak nolur sankim🤣 ben ilk infertilite den randevu aldığımda doktor bana ne için geldi kontrol için dedim ne zamandıe olmuyor çocuğunuz dedi şaşırdım ben infertilitenin kısırlık birimi olduğunu bilmiyordum söylemesi ayıp bizde bir iki kez denedik öyle gitmiştik. Dedim bir aydır deniyoruz 🤣 kadın yüzüme baktı kızım daha sizin yolunuz var hele bi bir yıl dolsun de öyle gelin dedi gelmişken tahlil yaptıralım dedik bi baktı sıkıntılar var hemen işlemlere başladı 🤗 infertilite o denli neşeyle az kişi vardık bo gün bölümü sıkıntıları öğrendikten sonra o denli neşeli gitmedik

Beni etiketlediğiniz konu hakkında kendi sürecimi kısaca anlatayım. Pcos var ben de de çatlatma tedavisiyle gebeliklerim olmuştu
Ben daha önce birkaç düşük yaşadım ve sebeplerini araştırıp tedavi sürecine girdim. İlk gebeliğimi 58 beta HCG ile öğrenmiştim, 18. haftaya kadar devam etti ama servikal yetmezlik nedeniyle kaybettim.
İkinci gebeliğimde beta 19 ile başladı, değerim 5000’lere kadar yükseldi ama sonra artış durdu ve maalesef o gebelik de sağlıklı ilerlemedi.
3. gebeliğim ise kimyasal gebelik olarak sonuçlandı Bu sebeplerle doktorumla birlikte daha kontrollü ve sağlıklı bir gebelik elde etmek amacıyla aşılama (IUI) yapmaya karar verdik.
Tedavi sürecimde adetin 3. günü kontrole gittim ve Gonal-F kullandım. 7 gün boyunca iğne vuruldum. Daha önceki çatlatma tedavilerinde zaten yumurtlama sağlanmıştı, bu sefer aşılama ile şansımızı artırdık.
Aşılama sonrası 11. günde evde test yaptım, testte silik çizgi gördüm. Silik çizgiden 3 gün sonra (aşılamanın 14. ya da 15. günü) kan testi verdim, beta HCG’m 268 geldi. Tarih olarak 12 Kasım’da 268 çıktı.
Sonra 14 Kasım’da tekrarladım, bu kez beta 743 oldu. Değerlerim düzenli yükseldiği için doktorum da gebeliğin sağlıklı ilerlediğini söyledi.
Şu an sürecim kontrollü şekilde devam ediyor. Yaşadıklarım tamamen benim kendi tedavi ve gebelik geçmişimdir; herkesin süreci farklı olabilir. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.”
Kullandığınız ek bir takviye varmıydi acaba aşılama öncesi veya hemn sonrasi takviyelerdr çok önemliymiş

Baya zorlanmışsınız süreç zaten zor siz de kendinize çok fazla yüklenmişsiniz halbuki farkında oluyor insan olduranın da öldürenin de Allah olduğunu o kadar sorunlara rağmen olan insanlar varken kendimizi de haddinden fazla yıpratmamamız lazım sonuçta nefse de eza cefa vermemek lazım canımız da emanet sonuçta çabalayacağız ama yormadan üzmeden olmazsa da vakti vardır diyeceğiz çocuk sevindireceğiz gidebilirsek umrede ravza da duaların kabul edildiği yerde dua edeceğiz. Allah dua edin duanıza cevap vereyim demiş yılmadan bıkmadan usanmadan Allah'tan sabırla isteyeceğiz. Musa as bir menkıbesi var tür dağında Allah ile görüşmeye giderken çocuğu olmayan bir çift Allah bize çocuk verecek mi Rabbine sorar mısın diyor. Hz Musa tur dağında Allah ile konuşurken çocuk yok kaderinde onlara yazmadım onların çocuğu olmayacak diyor Allah-u Teala hz azze ve celle. Sonra aradan yıllar geçiyor hz Musa o çifti çocukları olmuş bir şekilde görünce tur dağında rabbına soruyor çocuk nasibinde yok onların hikmeti nedir diye sorduğunda hz Allah onlar yine de benden ümidini kesmedi dualarına devam ettiler dedi. Bu uzun bir menkıbe ama ancak bu kadarını yazabiliyorum eksiğim ve hatam varsa Rabbim affetsin. O misal ne olursa olsun Allah'tan ümidimizi kesmeyeceğiz. Ama bu süreçte de Allah'a olan kulluk görevlerimizi yerine getireceğiz.
Evet doğru söylüyorsunuz bende çok dua ettim hep hayırlısını istedim dilerken de hayırlıysa kolaylıkla olsun dedim ilk defa belkide bişeyi bu kadar çok istedim çok yaşlı duası aldım hamilelerin duası kabul olur derler birçok hamilenin duasını da aldım yani eski ebelere gittim terkipleri uyguladım hacamat yaptım bir sonuca varamadım bu arada ağır pcos da değilim eşimde de bir sorun yok o yüzden zamanı gelmemiş daha diyorum hep kendi kendime vardır bir bildiği Allah gerçekten kalpten isteyen güzel evlatlar yetiştirmeyi isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah 🙏 yine burda bir arkadaşımızın yazısını görmüştüm hiç öyle bir fikrim olmamıştı ama okuyunca çok etkilenmiştim çok çaresizdi çocuğu olmuyordu Allahım nolur benimde karnımı şişir diye dua etmişti burayı hala kullanıyorsa inşallah bir çocuğu olmuştur Allah hiçkimseyi böyle çaresiz bırakmasın bu konu herşeyden çok farklı..

Beni etiketlediğiniz konu hakkında kendi sürecimi kısaca anlatayım. Pcos var ben de de çatlatma tedavisiyle gebeliklerim olmuştu
Ben daha önce birkaç düşük yaşadım ve sebeplerini araştırıp tedavi sürecine girdim. İlk gebeliğimi 58 beta HCG ile öğrenmiştim, 18. haftaya kadar devam etti ama servikal yetmezlik nedeniyle kaybettim.
İkinci gebeliğimde beta 19 ile başladı, değerim 5000’lere kadar yükseldi ama sonra artış durdu ve maalesef o gebelik de sağlıklı ilerlemedi.
3. gebeliğim ise kimyasal gebelik olarak sonuçlandı Bu sebeplerle doktorumla birlikte daha kontrollü ve sağlıklı bir gebelik elde etmek amacıyla aşılama (IUI) yapmaya karar verdik.
Tedavi sürecimde adetin 3. günü kontrole gittim ve Gonal-F kullandım. 7 gün boyunca iğne vuruldum. Daha önceki çatlatma tedavilerinde zaten yumurtlama sağlanmıştı, bu sefer aşılama ile şansımızı artırdık.
Aşılama sonrası 11. günde evde test yaptım, testte silik çizgi gördüm. Silik çizgiden 3 gün sonra (aşılamanın 14. ya da 15. günü) kan testi verdim, beta HCG’m 268 geldi. Tarih olarak 12 Kasım’da 268 çıktı.
Sonra 14 Kasım’da tekrarladım, bu kez beta 743 oldu. Değerlerim düzenli yükseldiği için doktorum da gebeliğin sağlıklı ilerlediğini söyledi.
Şu an sürecim kontrollü şekilde devam ediyor. Yaşadıklarım tamamen benim kendi tedavi ve gebelik geçmişimdir; herkesin süreci farklı olabilir. Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.”
İlk asilamada tuttu mu?

Teşekkür ederim özge bende size edeceğim. Macun da yaptıralım inşallah sağolun. Özelde mi ilerliyor sunuz devlette mi bir deaşılama oldunuz mu
Özelden ilerliyordum ama bundan sonra Erzurum eğitim araştırma düşünüyorum. Aşılama yapmadım, geçen Mart'ta hamile kaldım Mayıs'ta düşük yaptım, femara ile gebe kalmıştım. Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım aylarında yine femara kullandım üstelik ovitrelle de vuruyordum ama olmadı. Bu ay da femara ve ovitrelle kullandım, bu ay olmazsa gelecek ay Erzurumda aşılama yapacağım

Özelden ilerliyordum ama bundan sonra Erzurum eğitim araştırma düşünüyorum. Aşılama yapmadım, geçen Mart'ta hamile kaldım Mayıs'ta düşük yaptım, femara ile gebe kalmıştım. Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım aylarında yine femara kullandım üstelik ovitrelle de vuruyordum ama olmadı. Bu ay da femara ve ovitrelle kullandım, bu ay olmazsa gelecek ay Erzurumda aşılama yapacağım
Bende egitim araştırmada olmuştum aşılama fakat pek memnun kalmadım özele devam etmeyi düşünüyorum.

Evet doğru söylüyorsunuz bende çok dua ettim hep hayırlısını istedim dilerken de hayırlıysa kolaylıkla olsun dedim ilk defa belkide bişeyi bu kadar çok istedim çok yaşlı duası aldım hamilelerin duası kabul olur derler birçok hamilenin duasını da aldım yani eski ebelere gittim terkipleri uyguladım hacamat yaptım bir sonuca varamadım bu arada ağır pcos da değilim eşimde de bir sorun yok o yüzden zamanı gelmemiş daha diyorum hep kendi kendime vardır bir bildiği Allah gerçekten kalpten isteyen güzel evlatlar yetiştirmeyi isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah 🙏 yine burda bir arkadaşımızın yazısını görmüştüm hiç öyle bir fikrim olmamıştı ama okuyunca çok etkilenmiştim çok çaresizdi çocuğu olmuyordu Allahım nolur benimde karnımı şişir diye dua etmişti burayı hala kullanıyorsa inşallah bir çocuğu olmuştur Allah hiçkimseyi böyle çaresiz bırakmasın bu konu herşeyden çok farklı..
Öyle gerçekten umudumuz Allah'a Allah tattırsın. Özellikle o iğneler insanı duygudan duyguya girdiriyor. Ağlama isteği sinir krizi duygularımız etkileniyor vücudumuz uyarılıyor. Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın. Son olarak rahim sülüğü deneyeceğim en yakın arkadaşlarım olumsuz sonuçlanan iki tip bebek iki aşılamadan sonra 3 kez rahim sülüğü gitti bu esnada hacamat bele ve göbeğe de sülük atıldı faydasını gördü. Size de tavsiye ederim muhakkak deneyin eskilerin terk-i bi sebepsiz infertiliteden bi yakınum var o da şuan rahim sülüğü ne gidiyor faydasını görürse yazarım inşallah

Eşimde de bende de herhangi bir sorun yok 29 ekimde aşılama oldum negatif çıktı bu ay dinlenmek istediğim için aşılamayi bir sonraki ay yapmayı istiyorum. İnşallah dualarımız kolaylıkla kabul olur. Rabbım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Rahim sülüğü deneyim derim güvenilir ellerde çok faydasını gören tanıdığım var. Rahim deki kist polip kan pıhtılaşması ne varsa temizliyormuş

Hadi ya üzüldüm sağlıklı değilmiş demekki olanda bir hayır varsa olmayanda bin hayır ara demiş mevlana anlamını geç öğrendim ama öğrendikten sonra olmayan herşeyin arkasından bu sözü düşünür biraz olsun ferahlarım. Femara ne oluyor bu arada iğne mi o ovitrelle iğneyi bulmak ne kadar zor ağız birliği yapmışlar resmen reçete olmadan kimse sipariş girmiyor.

Öyle gerçekten umudumuz Allah'a Allah tattırsın. Özellikle o iğneler insanı duygudan duyguya girdiriyor. Ağlama isteği sinir krizi duygularımız etkileniyor vücudumuz uyarılıyor. Allah çabalarımızı boşa çıkarmasın. Son olarak rahim sülüğü deneyeceğim en yakın arkadaşlarım olumsuz sonuçlanan iki tip bebek iki aşılamadan sonra 3 kez rahim sülüğü gitti bu esnada hacamat bele ve göbeğe de sülük atıldı faydasını gördü. Size de tavsiye ederim muhakkak deneyin eskilerin terk-i bi sebepsiz infertiliteden bi yakınum var o da şuan rahim sülüğü ne gidiyor faydasını
Amin inşallah 🙏 asla cesaret edipte yaptıramayacağım tek şey diyebilirim böcek fobim var yani bayılacak kadar kötü oluyorum temasa geçince.. onu da çok iyi bilen birisine yaptırmak gerekiyor sonrasında kanama devam edebileceği için olası bir enfeksiyona karşı antibiyotik vs alınmalı mı bilemiyorum çoğu doktor bile yazamıyor artık.. ve sülüklerin kişiye özel olduğundan emin olmak lazım yani çok tereddütte bırakıyor beni hacamat daha risksiz gibi

Back
X