Aşıları sağlık ocağında mı, hastanede mi yaptırıyorsunuz?

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
158
Selam kızlar...
Bebeklerin aşılarını 1.5 yaşına kadar sağlık ocakları ücretsiz yapıyomuş, biz bu zamana kadar 2 kez özel hastanede yaptırdık hepatit aşılarını, boyunu kilosunu ölçtü aşısını yaptırdı yolladı doktor...
Bebek hasta olmadığı sürece aşılarını sağlık ocağında yaptırayım diyorum hem yakın bizim için daha iyi olur...
Aranızda aşıları sağlık ocağında yaptıran var mı? çocuk hasta olmadan aşı zamanı hastaneye kontrole götürmenin ne anlamı var? sağlık ocaklarıda boya kiloya falan bakıyomuş..

canım eşim devlette sağlık çalışanı,
sağlık ocaklarında ciddi bir ilaç ve aşı kullanımı olduğundan ilaç ve aşılar taze bitip taze vuruluyor,fakat özelde daha uzun süredir bekleyen aşıların olduğunu söyler,
muhakkak ki özelde de aksi birşeyden sözetmiyorum fakat sağlık ocakları gerek taze ürün gerek ilgi ve takip noktasında isabetli seçim bence,tavsiye ederimm..

Ben sağlık ocağına yaptırıyorum.Hata doktoru söylemişti.Sağlık ocağı muayene ediyor öyle aşılar yapılıyor.ayrıca devit üç damlamızıda veriyorlar.Sadece rota virisü aşısı yapılmıyor onuda özelde yaptıracağım.

tşk ederim cnm verem aşısı için randevu aldım sağlık ocağından 14 aralığa, bundan sonra orda yaptırcam aşıları...
bende buna benzer şeyler duymuştum, bir kez daha duymak rahatlattıŞeniz

hmm devit 3 dışında ilaçda yazarlar ozaman iyi bariyerimseniben
yaa bu rota virüs aşısı tam olarak ne aşısı? illa yaptırmak gerekiyor mu?

bende keremdede sağlık ocağına gittim herşeyıne ağır hastalıklar hariç..aylık rutın muayene vs hep s.ocağındaydık çokta memnundum devlet böyle bı ımkan sunmuşken başka yerlere para vermeye değmez..

ya bizim burdaki s.ocağında kilosuna boyuna baş çevresine bakıyolar okadar sizin orda muayene ediyolarmı?? bide kilosunu giyinik tartıyorlar ben 2. aşıyıda doğum yaptığım hastanede yaptım ama kararsızım oraya devam etsemmi diye bide siz normal s ocağınamı yoksa ana sağlık ocağınımı gidiyonuz

muayene edıyorlar sen hatırlat bı muayene edın dıye ben sölemeden baktı heryerine...benımkı sağlık ocağı

valla 2 çocuğumuda sağlık ocağında aşı yaptırdım allaha şükür şimdiye kadar bir sorun olmadı size en yakın ana sağlık ocağına götürmeni tavsiye ederim canım :hulya:

elacım benim doktorum artık bütün aşıları sağlık ocakları da yapıyor bence orada yaptırın dedi. hastane de ilk doğduğunda hepatit b ilk aşıyı yaptılar dün 2. sini gittim sağlık ocağında yaptırdım bundan sonrada sağlık ocağında yaptırmayı düşünüyorum

Bende sağlık ocağına gidiyorum aşıları için..Hatta geçenlerde oğlum öksürüyodu sağlık ocağına götrdüm..Dr.da gayet güzel baktı anlattı ayrıntlı herşeyi..ama aşıya götürdüğümde muayne etmediler..söylemek mi gerekiyo bunu ?

ben bağlı bulunduğumuz sağlık ocağına güvenemediğim için götürmüorum hatta onlar yüzündende bir mikrop kapma olayı yaşamıştık daha üç günlüktü kuzum(güzü şişti kapandı) eve geldiler şu topuk kanı davasına ve doktor cebinden çıkardığı kimbilir kaç kişiye dokuduğu eldivenle çocuğun yüzüne dokunmasıyla haftalarca uğraştık o mikrobu temizleyebilmek için üstüne ilk aşısından sonra kayıt yapılması için karnesini götürdüğümde bu kezde ben grip kaptım ordan eee nasıl güvenipte oraya sokayım çocuğu.birde aşırı pis burdaki sağlık ocağımız içerde yemek kokuları ve ilaç kokuları birbirine girmiş durumda.başka bir bebeğe yapılan bi muameleyede şahit oldumki kafama silah dayasalar sokmam oraya çocuğu ilk aşısı için getirmişler görevli aldı bebeği antre gibi hastaların beklediği yerde soydu oraya kayıt için konmuş masanın üzerine yatırdı elinde tahta bir metre boyuna bakıyo.yine aynı yerde kilosuna bakıldı.düşünün tam salgının olduğu dönemde diğer hastalarla aynı yerde ve çıplak zavallı kapılar açık ben montla üşüyorum öyle bir hava var o gün ama bebek bir tek altındaki bezle buz gibi masanın üzerinde. neyse ölçme tartma bitti bekleyin dediler.20 dakka sonra hemşire hanım elinde kahvesiyle geldi bir eline bebeği alıp aileyi dışarda bırakıp çocuğu odaya soktu kapıyı kapadı 5 dakika falan içerdelerdi çocuğun acı acı sesi geliyo aile dışarda bekliyo birde üstüne azarlamazlarmı niye giydirdiniz diye.hanım kahve keyfi yapcak ufacık bebek o soğukta ve mikrobun içinde çıplak beklicek. ben katil olurum oraya sokarsam çocuğumu.ayrıca tüm özellerde şimdi ücretsiz vurmak zorunda aşıları bilginiz olsun.
Konuyu düzenle/Sil

benım baglı oldugum saglık ocagı hem temız hem ılgılıler hatta benım ebe takıp zamanlarını gecırdıgım zaman cep telını almıstım arıyor benı nezaman geleceksın dıye benımde aklıma takılan bısey oldugunda ebeye acıp soruyorum ve ıkıdır zor zamanımda ısıme yaradı ben saglık ocagında asılarını yaptırıyorum haftaya karma asımız var yıne saglık ocagına goturucem.
saglıgı yerınde oldugu muddetce dr goturmeyı dusunmuyorum.
bu ay kılo kontrolu ıcın bı gotureyım dıyorum kılo alımı nasıl sonra bakalım ne dusunurum

sağlık ocakları gebelik ve bebek takipleri konusunda ciddi gelişme gösterdiler ve bakanlıktan takip altındalar,
bu yüzden sağlık ocaklarına yada yaşadığınız olumsuz tecrübelere dair gelişemeleri sağlık bakanlığına yazın lütfen..
Ama bunun küçük bir yüzde olduğunu düşünüyorum,genelde memnuniyet gördüm ben..

elacım kızımın bütün aşılarını sağlık ocağında yaptırmıştım ve hiç bir problem yaşamadım...
ve barışında aşılarını sağlık ocağında yaptıracağım...yerimseniben

ben bağlı bulunduğumuz sağlık ocağından ve ebemizden memnunum. iki kez gittik. topuk kanı ve 15. gün konrolü için. açıp arada bir şey sorsam da cevapsız bırakmadılar sağolsunlar.
ancak ilk aşımızı özel doktorumuza yaptırdık. ona devam ettiğimiz sürece kendisi yapabileceğini söyledi. bayat olması söz konusu değil zira üniversite hastanesi.. bugün de ebemizi aradım.. zaten grip aşılamalarına başladıkları için gelmemeniz isabet olur dedi. kontrole bile istemedi. ana baba günü gibiymiş orası..
doktordan çok memnun kaldık. biraz masraflı ama devam edebildiğimiz kadar her ay kontrollerini yaptıracağız.. aşıları da ona keza.. ama olur da devam edemezsek gönül rahatlığıyla sağlık ocağına yaptırabilirim..

ben sağlık ocaklarını tercih etmiyorum..bu hastalıkta mlyonlarca insan var...
özelde aşıları ücretsz vurmak zorundalar taze bayat olayına gelnce tarhleri var aşılarn tarihi geçik aşıyı hangi hast uygular??
hem bebeğe daha nazik daha sevmli davranıolar..aşıdan sonra hemen annesi al al bekletme dio dru..sağlık ocaklarnda bek katılana kadr muayneye devam

ne yazık ki şahıslara bağlı memnuniyet bizim memlekette.. öyle olmamalı pek tabii..

her iki gidişimizde de ebemiz saat verdi bize bekletmemek için. diğer hastaları görmedik bile. giriş de ayrı kapıdan zaten.. ve biz varmadan evvel ısıtıcıyla muayenehaneyi sıcacık yapmıştı..

bak şimdi kanım kaynadı kadına a.s. ama yine de doktora devam yerimseniben çünkü onun kendine güveni ve konuya hakimiyeti beni ve eşimi rahatlattı. biraz paniğiz de :sinifsinif:

Son düzenleme:

ne kadar güzel böyle bir durumda gözlerin kapalı güvenebilirsin tabi. ama malesef bizimkilerde durumanlattığım gibi :1no2:

-

ben de bağlı bulunduğumuz sağlık ocağından ve ebemizden memnunum. hamileyken kontrola gitmediğim de eve gelmişlerdi.doğum yaptığımda da eve gelip bilğilendirmişlerdi.Ayrıca muayene etmeden aşı yapmıyorlar.Muayene ettikleri odaya da bebek dışında hasta almıyorlar.Ama çok kalabalık............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…