• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı acil yemek derdi

ezogelin çorbası yapabilirsin yayla yerine. Benim pilavım çok güzel olur, yarım saat ılık tuzlu suda bekletiyorum, iyice yıkayıp pirinçleri tereyağı,zeytinyağı karışımı yapıp 1 avuç şehriyeyi kavuruyorum sonra pirinçleri atıp kavuruyorum ama çok değil, 1 e 1,5 sıcak suyu koyup kaynatıp kaynayınca altını kapatıyorum.. Tatlı olarak burdan tarifini aldığım tatlıyı kopyalayım, basit ve çokk güzel oluyor

Etimekli Profiterol (Resimli)

Süt ,şeker ve un birlikte pişirilir.(daha tatlı olması için şeker 1,5 bardak kullanılır)Soğuyunca margarin ve vanilya ilave edilir.
Yarım bardak sütle hazırlanan krem şanti muhallebi soğuyunca birlikte karıştırılır.
Etimekler iri iri kırılıp,muhallebiye eklenir.
Suyla ıslattığımız borcama bu karışım dökülür.
Üzerine ılık çikolata sosu eşit miktarda yayılır..
Biraz soğuduktan sonra üzeri süslenir..

Çikolata sosu, 2 bardak süt ile hazırlanır
Krem şanti, yarım bardak süt ile hazırlanır
Süsleme için ceviz ve hindistan cevizi

1 kilo süt
1 bardak un
1 veya 1,5 bardak şeker
1 kaşık margarin
1 pk.vanilya
1 pk.çikolata sosu
1 pk.krem şanti
1 pk.tuzsuz etimek

Profiterolünüz 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir

ayy iyi ki online mışsınız:)
pilav tarifini yazdım ama bu kahvaltıda yenen tereyağlarından 1.5 yemek kaşığı koysam margarin yerine daha mı güzel olur? yoksa margarin-sıvı yağ mı yapayım

ben de öyle düşünmüştüm çok da severim tavuğu ama adam tutturdu et diye :26:

Allah bebeğinize de ailenize de uzun ömürler sağlıklar versin ablacım:) bu arada tatlı için aşırı kolay bir şeyde karar kıldım. puding ve petibör bisküvilerle yapılan 5 dk süren bir tatlı artık idare ediversin, öğrenci evinde bulup da böcümesin :27:

Sen şuna bir baksan, sıralama falan bir garip mi oldu ki :D

Eki Görüntüle 1068948

Canım corba- taze fasulye- et yanında pilavla- ortada salata-en son tatlı :) 1. Sirke sevdiğinden emin ol 2. Biftegimde salçali su yok. Ama mutlaka kekik. 3. Pirinçte sehriye yok, sade. 4. Pirinçte limon suyu hic denemedim bilmiyorum. 5. Yayla çorbasına arpa sehriye koyabilirsin. 6. Tatlı secimi güzel, cokta şımarmasın:)) duaların için cook sagol canım. Sende insallah evlenince evinde de yaparsın güzel yemekler, bugünleride neşeye hatırlarsın :)

Kizz cimcime ne yaptin nasil gecti yemek ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabaaaa. İlk defa buraya eften püften bir dert için yazıyorum bu sebeple iyi hissediyorum :27:
Belki konumu önceden okuyanlar vardır; erkek arkadaşım benimle yanyana olabilmek için bulunduğum şehre, benim okuduğum üni.ye yatay geçiş yapacaktı. Yaptı çok şükür, bir sorun çıkmadı. Yemek dışında.

Ben şimdi günlerdir gayet bulunduğum yerin en uygun ve lezzetli yerlerinde dürümü dayadım çocuğa, gayet de beğeniyordu ama artık bıktığını ve ev yemeği yemek istediğini söyledi. Ben de o gazla "ay tabi ben yaparım ne güzel" falan dedim.

Menüm şöyle:
yayla çorbası
pilav
taze fasülye
biftek
salata
tatlı (ne yapsam bilmiyorum kolay bir şey olması lazım)

çorbayı yaparım kolay, taze fasülye konserve yapıcam zaten, salata en kolayı, tatlı için sizden fikir istiyorum, gelelim en büyük 2 sıkıntıya: biftek ve pilav.

şimdi canım anneciğimin elinden zehir olsa yerim, annem bana yardımcı oldu ama onun yaptığı biftek biraz sert oluyor ona diyemedim:(
o dedi ki, tavaya biraz sıvı yağ koy, biftekleri hafif çevir, sonra üstüne salçalı su koy suda pişsin. ama o öyle mi yapıyor ki, sert oluyor baya.
pilavın da ölçüsünü çok iyi tutturmak lazımmış, çok zormuş. nasıl olacak, püf noktası falan yok mudur bu işin? tatlı ne yapsam kolay bir şey?
öğrenci evi olduğu için imkanlar da çok rahat değil tabi.

not: bu gece bu işi çözmem lazım, yarın yapıcam.

Biftek icin biz sey yapmistik , 1 bardak sut yarim cay bardagi zeytinyagi yarim sogan dilimli bir sekilde kekik biber falan boyle salamura yapip 5 saat buzdolabinda beklettik sobra yagli tavada 10-15 dk arasi cevirdikd yumusacik olmustu valla

Sogan koymamizin sebebi icindeki asitten dolayi ayni sekilde sutteki laktik asitte biftegin sinirlerini parcaliyo yumusacik yapiyo

Back
X