Aşırı derecede anksyete

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Arkadaşlar, aslında herşey başlıkta yazılı.
Ben kendimi bildim bileli aşırı derecede stresli biriyim. Öyle böyle değil. Hergün sanki miğdemi bıçaklıyorlar. Artık nefes almak istiyorum. Bunun için psikologa gideyim dedim, 1 saatlık seyansı 50€ muş (avrupa da yaşıyorum). Yani öğrenci halimle benim bu parayı vermem imkansız ötesi.
Doktora gittim ilaç verdi, ama bu ilaçlar beni resmen ayakta uyutuyor. Aldığım da okulda neredeyse uyuyordum. Stresten ve anksyete'den saçlarım dökülüyor. Tansıyonumu 1 hafta önce doktor ölçtü ve şaşırdı bu kadar yüksek olmasına. 24 yaşındayım ama kendimi 60 yaşında hisediyorum. Kendimi ya yemeye vuruyorum ya açlığa. Stajda bile farketmişler benim bu anksyetemi, aralarında bana takma isim vermişler ( aşırı stresli insanlar için fransızca da verilen kötü bir hitap).
Lütfen size iyi gelen, yada bildiğiniz birşey bir çareniz var mı, din ile ilgili de olabilir. Ben yaşamak istiyorum artık.

Doktoruna sadece düşüncelerinde seni rahatlacak ama sersemlik hali yaşatmayacak bir ilaç yazmasını talep edebilirsin eger ilac öngördüyse tabi. Ben de zamaninda işimden dolayı uyku, sersemlik yaşamak istemediğimi belirtmiştim doktorum daha çok memur kesime yazdığımiz ilacı yazıyorum uyku sersemlik olmaz demisti gerçekten de öyleydi.

Öncelikle kafanı dağıtman gerekiyor. Düşün bakalım senin kafanı dağıtan aktiviteler neler. Hobiler, gezmek, yeni bir şey öğrenmek örneğin dil vs. Ne ise onu bul. İnsan beynini kandırabilen ve onu yönlendirebilen bir canlı bunu unutma.

Kimisi dua ile kimisi örgü ile kimisi gezerek kafasını dağıtır. Mutlu olacağın aktiviteleri keşfet. Ne kadar az düşünürsen o kadar az anksiyete atağı geçirirsin. Mutlu olmaya odaklan

Bende de aşırı anksiyete var uyku yapmayan ilaçlar da var bunu doktorunla konuşman gerekli terapi de bi yere kadar ilaçsız da olmuyor açıkçası ara ara nüksediyor ve bununla başa çıkmak gerçekten zor ve yorucu tam iyi oldum diyorsun hayatında ters giden bişey olduğunda başa sarıyorsun ben pek çözümünü bulamadım 1 yıldır terapi alıyorum eskisine nazaran biraz daha iyiyim hatta çok iyiydim ilacımı bırakmıştım 2 ay sonra koronanın da vesilesiyle yine patlak verdi ve yine ilaç kullanmaya başladım bir psikiyatriste gidip okul hayatının olduğunu ve çok aşırı uyku yapmayan bir ilaç yazmasını tavsiye etmelisin doktorun da bunu dikkate alacaktır tüm antidepresanlar uyku yapıyor diye bişey yok

Bir de geçmişten kalan kötü bir anınız mı var aklınızda acaba rahatsızlığınızın belli başlı bir sebebi var mı.

Ilactan once telkinler iceren odevlere videolara ihtiyaciniz var bence. Turkiyede olsanız bircok büyük sehirde seans 150 tl. Cok rahatlardiniz. Ben 1 aydir gidiyorum. Bin kere masallah icimden yeni bir ben cıktı.

Ilactan once telkinler iceren odevlere videolara ihtiyaciniz var bence. Turkiyede olsanız bircok büyük sehirde seans 150 tl. Cok rahatlardiniz. Ben 1 aydir gidiyorum. Bin kere masallah icimden yeni bir ben cıktı.
Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz 150 TL ye mi seansınız doktorunuzun adı nedir çok şaşırdım ben 2 katı ücret ödüyorum

Arkadaşlar, aslında herşey başlıkta yazılı.
Ben kendimi bildim bileli aşırı derecede stresli biriyim. Öyle böyle değil. Hergün sanki miğdemi bıçaklıyorlar. Artık nefes almak istiyorum. Bunun için psikologa gideyim dedim, 1 saatlık seyansı 50€ muş (avrupa da yaşıyorum). Yani öğrenci halimle benim bu parayı vermem imkansız ötesi.
Doktora gittim ilaç verdi, ama bu ilaçlar beni resmen ayakta uyutuyor. Aldığım da okulda neredeyse uyuyordum. Stresten ve anksyete'den saçlarım dökülüyor. Tansıyonumu 1 hafta önce doktor ölçtü ve şaşırdı bu kadar yüksek olmasına. 24 yaşındayım ama kendimi 60 yaşında hisediyorum. Kendimi ya yemeye vuruyorum ya açlığa. Stajda bile farketmişler benim bu anksyetemi, aralarında bana takma isim vermişler ( aşırı stresli insanlar için fransızca da verilen kötü bir hitap).
Lütfen size iyi gelen, yada bildiğiniz birşey bir çareniz var mı, din ile ilgili de olabilir. Ben yaşamak istiyorum artık.
Pisikolojik kitaplar oku cnm azalma olur inşallah 🙏 gez dolaş farklı ortamlara gir

Ya 150 iyimis ben pandemk döneminde online görüştüm her hafta demidti 350 ydi aylik cok fazlaya geldiği için bırakmak zorunda kaldim

Aslinda bedeni yormak kafayi rahatlatiyor. Mumkunse yuzme yada uzun tempolu yürüyüş yapmalısın. Bir de bu halinin geçici olduğunu bilmelisin ve inanmalisin.
Kendine sesli telkinde bulunmak da iyi geliyormuş. Beynimiz herhangi birşeyi duyarak algiladiginda , daha etkili oluyormuş.
Kendi kendine sesli olarak 'iyi olacağım hepsi geçecek' diye on kez mesela tekrarlayabilirsin.

Bendede var yoğun anksiyete. Hayatta hep bilinmedik acılarla ızdıraplarla yaşıyorum..Annemden geçmiş genetik ama bende ondan daha fazla. Bendende kızıma geçti:KK43: Hamilelik döneminde yaşanılan stres bebeğe böyle miraslar bırakıyor sanırım.Sonraki travmalarda üstüne tuz biber.Benim hamileliğimde anksiyeteden gece sürekli ağlardım..Hatırlamak dahi istemiyorum.Şu anda da öyleyim. Antidepresan kullanmasam deliririm anksiyeteden sanırım. Bu acıyı ancak yaşayan anlar. Aldığın her nefeste ızdırap çekmek tuhaf birşey..

Back
X