o kuru saçlardan azar azar kestirerek kurtulursun, yani normalde kuru saç cinsine sahip olsan başka şeyler de öneririm, ama seninki kimyasal işlem yüzünden hasar görmüş, saçın kimyası değişmiş diğer bir deyişle, eski haline döndüremezsin, ancak tarağa takılmasını, aşırı kabarmasını, dolaşmasını fln önleyebilirsin o kadar. benim saçlarımın geneli çok iyi halde, çünkü çok dikkat ederim , fön-düzleştirici ve maşa ancak özel günlerde değebilir saçıma. ama neden kaynaklandığını bilmediğim sorunlu bi kısmı var saçlarımın, kulaklarımın arkasında ve ensemde kalan kısmında, ordaki saçlar yanık gibi, ama dipten öyle çıktılar yani. uçları kupkuru ve çatır çatır. çatallar, kopmalar çok yoğun o kısımlarda. arada kendim kesiyorum uçlardan, temizlemek için,ama nafile. bu karışım biraz ıslah ediyo onları, ama onaramıyor maalesef.
ben bu yağları özellikle diplere sürüyorum gelen saçlar sağlıklı olsun diye. ve haftada 1 kez yapınca gerçekten saçlar kabarmıyor, uçuşmuyor, kolay kolay kırılmıyor.4 aydır kestirmiyorum saçımı, bahsettiğim kısımlar hariç hiç kırığım, çatallaşan uçlarım fln yok. hatta saç uçları 2 ayda incelmeye başlar kopmalar yüzünden, benim saç uçlarım hala yeni kesilmiş gibi sağlıklı maşallah.
kullandığım yağların hepsi sabit yağlar, o yüzden bi sorun yok, keskin bir yağ yok içlerinde diğerlerini bozacak. dediğim gibi haftada 1, sen haftada 2 de yapabilirsin, ama 2.yi diplere sürme, dökülmeye sebep olabilir fazla yağ. bephanten önemli aslında, eczanelerde satılıyor, bulabilirsin bence ama...çok önemli bi ayrıntı da bu yağları ısıtarak kullanmak, ısıtmak deyince öyle kaynatmayacaksın, parmakların içine girdiğinde yanmayacak, fakat ılık olmalı. ılık olunca saçın pulcukları açılıyor, yağ saça daha güzel işliyor.
banyodan çıkınca da badem yağı veya bebe yağını kullanırsan söylediğim şekilde biraz daha düzgün gözükürlera.s.