Aşırı duygusalım :(

mehilcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
177
83
38
Merhaba kızlar. Kendimde en sevmediğim özelliğim aşırı duygusal olmam. Sanki gözümde yaşlar biri dokunsada dökülsek diye bekliyorlar. Kendimi bildim bileli böyleyim. Bunalımda olduğum için yasamıyorum yani bunu. Böyle biri olmayı ne is hayatımda ne de aile hayatımda istemiyorum. Psikoloğa gitsem mi diye düşünmedim değil ama çok pahalı :(

Buraya bu konuyu acmamin sebebi ise şu : Sevgilim her zaman söyler sen çok akıllı, sorumluluk sahibi bir kadınsın diye. O görünüşten ziyade böyle seylere önem veren bir adam. Böyle bir adam aynı zamanda güçlü bir kadın ister diye hep düşünürdüm ve korkardım bu huyumdan bikmasindan.

Erkek arkadaşım bu gunlerde zor bir surecten geçiyor, kırdı dün gece beni haksız yere. Biraz önce konuştuk, anlattım hislerimi.. Sonrasında ozür dileyen o, ağlayan ben :( Sorunu çözdükten sonra ise herseye ağlama dedi bana. Ona göre çok basit bir şey, sorun ortadan kalktı ya ağlayacak ne var. Ben iste böyle direk güçsüz görünüyorum ve bu daha da üzülmeme sebep oluyor :(

Ben nasıl degisirim, nasıl daha güçlü bir kadın olurum. Bunun için illa psikoloğa mi gitmeliyim? Yok mudur aranızda benim gibi olup da değişen?

Ay ben de tam tersi odunum. Can acısı, vefat vs dışında hiçbir şey için ağlamam, hele ki birinin yanında asla.

Kendinizi teskin etmeye çalışın, her şeye çok önem vermeyin. Dediğiniz anlamda güçlü olmak öyle bir anda olmuyor, ya karakterle geliyor ya Allah korusun büyük olaylar sonrasında öğreniyor insan.

Şunu düşünün, bu hayat sizin, dolayısıyla hayatta en önemli olan da sizsiniz. Başkaları için, başkaları yüzünden kendinizi üzmeye, ağlamaya değmiyor. Biraz boşvermeyi, umursamamayı öğrenin.

Ağlamak güzeldir iyidir hoştur. Ama herşeye agliyorsan etrafındakiler bu duruma bir sure sonra alışır ve önemi kalmaz artık nasılsa agliyacak diye düşünürler o yüzden kendinizi şartlandırin yapmamam gerek diye kontrol altına alin gozyaslarinizi

Valla sekerim, ben balik burcuyum, ben de asiri duygusalim.

Lakin soyle bir sey var, insanin hayatta diger insanlara sundugu tek bir yuzu yok. Mesela sevgilinleyken kendin olmalisin bence, hassas, kirilgan ve yumusak; ama is hayatinda kirilgan tarafini kimseye gostermemelisin. Duygusal olacaksin cunk yapin boyle ama bunu herkesin bilmesine gerek yok. Istemiyorsan gostermezsin.

Yani duygusal olmakla hayatta guclu durmak celisen seyler degiller. Ben de duygusalim ve saglam bir kisilige sahibim. Romantik, dramatik seyler izlerken genelde aglarim mesela, insanlarin bu ne be dedikleri seylere bile aglarim:) Ama calisma hayatimda karsimdakini cig cig yedigim de olmustur. Kisisel hayat baska, calisma hayatin baska, zamanla anliyorsun.

Zamanla kendini bulacaksin bence sekerim, kisilik ve kimlik, akil &kalp dansindan olusuyor zaten.

ta tam bende teraziyim..
eski mi yoksa şuanki sevgilim mi desem bilemedim neyse oda aynı şeyi bana söylüyor.
güçlü ol biraz herşeye ağlama bla bla.
ben bide sinirlenince ağlarım. güçsüzlüğümden değil
yada korktuğumdan değil öyle alışmışım hemen ağlıyorum
bende mutlu değilim bu durumdan napim ay dur ağliyim

Ayni dert bendede var bende hic sevmiyorum bu huyunu heleki simdi hamilelikte olunca sahada artti direk bekliyor sanki göz yaslari pusuda bide aslan bayani güçlü olur derler ama o güçten eser yok bende 3-4 senedir bu haldeyim

Terazi canım burcum
terazii unutmuşum yazmayı çok duygusal naif olur terazi kadını hiç şaşmadım bu duruma bence ve gerçekten zor duygusal olmak hayattan bezdirir insanı ve erkek arkadaşın haklı en ufak şeye aglayan kız çok iticidir biraz kötü düşün cadı ol : ) umursamaz ol , kendin aşabilirsin bu durumu. sana bağlı.

Sinirlendigimde, üzüldüğümde, duygusal bir film veya haber izlediğimde hemen dökülür gözyaslarim...kendimi bildim bileli böyleyimdir...dert etmiyorum bunu çok fazla.. ne yapayim çabalassm da böyleyim... Ama is hayatinda pek yansıtmamaya çalış derim :) burcum boğa:)

Tesekjur ederim yorumlariniz icin.Benim gibi olanlar beni alıyorlar şu an..

Sinirlenince de sinirimden ağlıyorum gene akıyor o yaşlar. Ciddi anlamda duygularımı kontrol altına almak istiyorum. Inşallah is hayatında insanlarla mesafeli duyabilirim ve onlara bu huyumu gostermem.

Erkek arkadaşımla dün gece tartismadim, iyi geceler dedim. Uyu dedim. Bugün öğlene kadar da düşündüm tartım biçtim. Ciddi bir konuşma yaptım. En sonunda yine ağladım. O son konuşmayı yapmayacaktim :KK70::KK70:

Değişmeyi çoook istiyorum. Güçlü olmaktan kastım duygularımi kontrol altına alabilmek...

Çok kilolu yada çok zayıf mısınız ?

Çok zsyif hiç mi hiç olmadım :KK12:
çok kilolu olduğum oldu, lise de hormonal sorunlarım oldu killanma + kilo sorunu yaşadım.
Şimdi ise vermem gereken kilom var :KK12:

Mesajınız çok ilginç geldi bana, hoşuma gitti yani. Sizce bununla alakası var mı?

Ben 16 -20 yaş aralığında öyleydim birde yengeç burcuyum felaketti ,

20 yaşımdan sonra yani 4 yıldır kolay kolay asla ağlayamıyorum,

yapı meselesi belki yaşca küçükseniz büyünce düzelir

Ben 16 -20 yaş aralığında öyleydim birde yengeç burcuyum felaketti ,

20 yaşımdan sonra yani 4 yıldır kolay kolay asla ağlayamıyorum,

yapı meselesi belki yaşca küçükseniz büyünce düzelir

Yapı meselesi aynen. Hep böyleydim, hep duygusal. Her zaman karşımdakine (ailem, arkadaşlarım, sevgilim vs vs ) çok değer veririm ve çabuk kırılırim. Sonuç ise böyle alıyo gözümden yaşlar.

26 yaşındayım, küçük de değilim ki :(

Yapı meselesi aynen. Hep böyleydim, hep duygusal. Her zaman karşımdakine (ailem, arkadaşlarım, sevgilim vs vs ) çok değer veririm ve çabuk kırılırim. Sonuç ise böyle alıyo gözümden yaşlar.

26 yaşındayım, küçük de değilim ki :KK43:

yapı meselesi demek ki
kendini herkesten çok sev üstün tut düşün bu işe yarar belki biraz bencil ol

Back
X