• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı duygusallık

ya ayni ben! bende burdaki yazilanlari okurken gözlerim doldu, süreklide dolarlar zaten, $u durumlarda
- çok güzel bir bebek görünce
- TVde dizi izlerken
- anne-çocuk veya sevgililer veya baba-çocuk kavu$unca ben aglamamak için zor tutarim kendimi
- güzel bir manzaraya bakinca
- birinin kalbini kirinca
- fakir insanlar görünce
ve liste daha çok uzuyor

İktisat dersinde Thomas Robert Malthus'un nüfus kuramı ve sosyal darwinizm den bahsetti hocamız... Bilmeyenler için kısaca anlatırsam... Dünya üzerindeki gıda ve imkan stoklarından fazlaca hızla artan bir dünya nüfusu var... Bir süre sonra kimseye bu tok yetmeyecek... Parası olan yada güçlü insanlar ellerindekiyle hayatta kalsınlar... Toplumun alt tabaka kesimi (fakir) açlıktan bırakın ölsünler... Güçlü olan yaşasın, güçsüz olan silinsin... Ben buna gayet sempatiyle bakıyorum dedi hoca ve ben onun o an kafasını koparmak istedim...

aynı durumlar bendede mevcut.artık bu halimi bende sevmiyorum kendimi çok zayıf hissediyorum.herşeye hemen ağlıyorum eşim nefret ediyo ağlamamdan ama napim gerçekten elimde değil gözyaşlarım su gibi akıyo hemen.

Bence de bir şeyler yapmayı denemelisin yardım kuruluşlarına filan başvurabilirsin ya da bizim okulun mesela görme engelli arkadaşlarımız için sınav dönemi onların sınavını okumamız için gönüllüler aranıyor.Yine başka bir üniversitede devlet parasız yatılı okullarına düzenli yardım ve etkinlik yapan bir gönüllü topluluğu var.Sizin üniversitede de vardır belki böyle şeyler onları da araştır.Ama bence büyük adımlar atmak istiyorsan bunu ancak eline mesleğini alınca yapabilirsin benim de bir hayalim var inşallah ileride gerçekleştireceğim ama önce meslek sahibi olmam lazım kendi ayaklarımın üstüne sağlam basmam lazım diye düşünüyorum:)

Sen de ankaradaymışsın ki :) Özelden konuşalım istersen,sana birkaç seçenek sunabilirim dilersen :)

benim de duygularımı o kadar güzel paylaşmışsınız ki.. üni'de okuyorum ben yurtta kalıyorum bugün arkadaşlarla çarşıya dolaşmaya çıktık hep yaşlıları/(dilenci demeyeyim) yardım toplayanları görünce onlara dert yandım falan, şimdi de sizin yazdıklarınızı okurken ağaladım yanımda arkadaşlarım dalga geçiyolar benimle artık gerçekten sorunlu oldun falan diye, gerçekten öyle miyim, ya da neden tüm insanlar böyle değil? Neden bu kadar vurdumduymaz insanlar!

yaa aynen bende böyleyim işte arkadaşlar...
herşeye ağlıyorum bende..çok aşırı duygusalım..bu huyumu bazen hiç sevmiyorum çünkü eşimle en küçük tartışmalarımızda bile hemen gözlerim doluyo, ağlıyorum..çocuk gibi..ama elimde değil neden böyleyim bilmiyorum..tvde dizi izlerken bile acıklı sahnelerde hemen ağlıyorum, yanımda kimse görmesin diye siliyorum hemen..küçük te değilim 24 yaşındayım gülersiniz belki bazen gece yastığa başıma koyduğumda aklıma kötü şeyler getirip saatlerce ağladığımı bilirim...aileme bişey olacak, onlarsız kalıcam diye, bu korkuyla yaşanmaz ama ben ailemi kaybetmekten çok korkuyorum ve çoğu zaman sadece bu sebepten saatlerce ağlıyorum :43:

Bende çok duygusalim,duygusallık bir problem değil bence insanın içindeki merhamet duygusundan kaylaknanan duyarliliktir.Rabbim her insanın kalbine merhamet koysada senin bizim gibi duygusal olsalar.

Güncelleeeeeeeen.
Bende aşırı duygusalım , ne yapaluum :14:

Son düzenleme:
Back
X