- 4 Aralık 2016
- 147
- 185
- 103
- Konu Sahibi Fazla fazla
-
Malesef bilmiyorum türkçe kaynaklarda da yeterince bilgi yok.Nasıl başa cikicam ne tür bi yol izleyeyim bir fikrimde yokIngilizce biliyor musunuz? maladaptive daydreaming diye aratin ve yalniz olmadiginizi gorun.
Benim küçüklüğümden beri var ancak son 3 sene zirveye ulaştı.Ne ders calisabiliyorum ne aklımı baska bir seye odaklayip dusunebiliyorum.Olumsuz etkiliyor hayatımı önümde okul dersleri kpss varBende de var bir dönem çok fazlaydı aynen dediğiniz gibiydim ama şimdi azaldı yinede arada hala dalıp gidiyorum. Bildiğim kadarıyla bazı yaşlarda sık karşılaşılıyormuş.
Hah ışte malesef problem orda.istemsiz oluyor.yani dur ben bi ara vereyim yada simdi bi haka kurayim gibi bir sey malesef söz konusu değil.Bugun de hayal kurma uzerine konular.
Yani tek cozumu hayal kurmayacaksiniz. Kendinizden baska kimse yardimci olamaz ki.
Malesef bilmiyorum türkçe kaynaklarda da yeterince bilgi yok.Nasıl başa cikicam ne tür bi yol izleyeyim bir fikrimde yok
Hah ışte malesef problem orda.istemsiz oluyor.yani dur ben bi ara vereyim yada simdi bi haka kurayim gibi bir sey malesef söz konusu değil.
Cok sevinirim teşekkür ederim.Biraz göz gezdirdim ve sanırım baya varmış böyle.Cok fazla bilgi yok aslinda siz gene de maldaptive daydreaming nedir yazip bir iki turkce yazi okuyun. en azindan yalniz olmadiginizi bilmek cok ise yariyor. su an firsatim yok ama firsatim olunca bir iki bilgi cevireyim.
Aynen öyle.Maleswf bu konuyu kolay kolay birinede anlatamiyosunuz.Zira bu durumu yasayamayan anlayamıyor ve dalgaya vuruyor.Cidden kötü bi durumCok ilginc. Yukarida arkadasin dedigi
maladaptive daydreamingi arastirdim ve sanirim tam da buna uyuyorsunuz.
İstemsizce rollere burunme. Gercek olmadiginin farkindasiniz ama yine de kendinizi hayal kurmaktan oteye alamiyormussunuz . Turkiyede bir hastalik olarak gorulmuyor sanirim cunku Turkce bir kaynak yok.
Cozumu nedir bilemiyorum maalesef.
Eskiden mutlu olmak içindi simdi beni mutsuz eden seyleri hayal etmeye kurgulamaya başladım.Ya ne zaman gececek bendemBu t sey yuzunden c bir işe odaklanamiyorumHayatımın bir döneminde ben de yaşadım bunu. Geçici bir süre ama 1-2 yıl kadar.
Yaşadığım kötü olayların yansımasıydı farkındayım.
Kötü olan ne varsa onun tam tersini kurarak yaşıyordum kendi içimde, hatta bazen ona inanıp etrafıma o şekilde yansıttığım oluyordu.
Yardımcı olur mu bilmem ama bir süre sonra geçiyor..
Doktora falan da gitmedim, şizofren olduğumu düşünmedim.
Sanırım hayatımda bazı şeyleri düzene oturttuğum zaman ben de gerçeğe döndüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?