AŞIRI HAYAL KURMA

ne güzel keşke benimde olmasa.aynen dediginiz gibi kitaplar filmlet baya kliyor hayallerde masaallah hani her cesit

Aynisini ben de yasiyorum.. asiri derecede hayal kuruyorum hatta özellikle müzik dinliyorum dedigin gibi daha da artiriyo kendimi iyi hissediyorum gercekleri dusundukce daha kötü oluyorum sanki azaltmak istiyodum ben de ama hayatim o kadar kötü ki şu an daha iyi geliyor gibi..Ben de korkuyodum kötü bir sey mi diyince benim gibi birini görünce rahatladim biraz

1.ayım doldu daha yani yni sayılır ama 2. haftada etksini göstermeye başladı bende en azından kaygilarım vs baya bi azaldı aama hayaller konusunda hiç bir degisiklik yok.
Nasıl bir süreç olacak bilmiyorum
Bir anda olmaz herhalde. Bilemedim. Hiç senin anlattığın kadar olmadım ben. Boş vakitlerimde müzik dinlerken, uzun yol yolculuğunda olurdu. Bu bana sıkıntı vermezdi :)

Az değilmişiz bayada çogunlukmusuz.
n kacmamak gerek ya her türlü hayallerden daha iyi.Tamam o esnada bizim için bi kaçış olabilir ancak varsa ortada bir sorun çözüm odaklı pek olamıyor ve o öylece durabiliyor

Öyle ama ben de de sen de oldugu gibi anksiyete bozuklıgu ve okb var kafamdaki düşüncelerden kurtulmak icin müziğe sıgındım hep müzikle kendimi hep iyi hissettim o müzik sayesinde de asiri hayal kurma basladi ama iyi degil tabiki ben de farkindayim

gerçek hayatta sorumluluklar arttıkça, insanlar üstüne geldikçe, başa çıkamadığın durumlar oldukça insanda gerçeklerden kaçış başlar. hayallere sığınma, daha fazla uyuma isteği(rüya görmek için) gibi belirtiler verir. bende de bir dönem oldu uyumayla ilgili, baya araştırmıştım ve gerçeklerden kaçma psikolojisi olduğunu anladım. problemlerden uzak durmak yerine üstüne gidip çözmeye çalış, çözemiyorsan herşeyi yık baştan yap.

Zaten can damarlarım kitap film muzik.oonlarda yardımcı olmuyor bu surece aksine

Çok haklısınız.Sanırım beni uzun bir süreç bekliyor

Kesinlikle bahsettiğiniz noktalar bende var.
Ancak nasıl dizginleyebilirim onun çaresini arıyorum zira artık hayatımı olumsuz etkilemekle beraber iyiden iyiye bi kopuş oluyor bende

Benım hayatımı olumsuz etkilemediği için cokta ustune dusmedm bazen motive nile ediyor benı
Ama ne yapılablnr bılemedm :))) cok takılmadmm

Aynı durum bende de var ve ben baska bir insanın bunu yaşadığını hiç dusunmemistim.
Rahatsızlığını çok iyi anlıyorum ders çalışırken bi anda kendini hayallerin içinde buluyorsun ve kendine geldiğinde odağın tamamen gitmiş oluyor.
Ama zor çocuklukla alakasi olduğunu düşünmüyorum.
Kendi adima yorum yapayım mesela ben istediğim hic birşey olmadığı için olduğunu biliyorum.Yani küçüklükten beri ben şu olacağım ben bunu başaracağım dedigim hicbir şeyi yapamadım.
Bende kendimi hayallere verdim.
Evet kitap okuduğumda veya film izlediğimde deli gibi tetikliyor çoğu karakterin yerime gecerim bende hemen.
Benim çok hoşuma gidiyor ama bu durum.
Gerçeklerden kaçmak her zaman mutlu etti beni.

Benım hayatımı olumsuz etkilemediği için cokta ustune dusmedm bazen motive nile ediyor benı
Ama ne yapılablnr bılemedm :))) cok takılmadmm
Benime ilk baslarda motive etme gibi etkileri vardi tabi bazen.Ancak son zamanlara demotive etmeye yönelik etmeye yönelik.Sanırım bunu duzeltmem gerek

Tuhaf...
Ben de böyleyim ama hiç sorun etmemistim.
Sorun olabilecegi aklimin ucundan bile gecmedi yada bir hastalik olacagi, aksine bence cooook keyifli.
Hayalsiz bir hayat dusunemiyorum şuan gayet sıkıcı monoton olurdu sanirim
Nicin aklindakilerini yaziya dökmuyorsun
Bir harry potter serisi de sen cikarabilirsin
Neden olmasin

Psikoyatr da yzsana demişti
Ya benim baya ileri anladığım kadarı ile.Su lanet odaklanma problemim olmasaydı ve istediğim zaman hayal kurmaktan vazgwcseydim belki evet bende sorun yapmazdim.Ama istemsiz bir şekilde ve sürekli var.O yüzden hicbirseye odaklanamiyorjm

Arkadaşlardan biri bahsetmiş "maladaptive daydreaming"e tam uyuyor anlattığınız durum. Bu bir hastalık değil. En azından bu aşamasında değil. Sosyal hayatınızı etkilemediği, gerçekle bağınız kopmadığı sürece de hastalık olarak kabul edilmiyor. Hatta bu durumu çok güzel amaçlar için kullanmanız mümkün. Sanatsız bir hayat olmaz diyorsunuz ya hani. Büyük sanatçıların bir kısmı aynen sizin durumunuzda olduğu için büyük sanatçı. Bu arada 17-18 yaşlarıma kadar ben de öyleydim. Tabiri caizse sanki kafamın içinde evcilik oynar gibiydim. Hayalini kurduğum kahramanın söylediği cümlelerde ağzımı oynatırdım hatta. Bazen aynı şekilde hareket ederdim odamın içinde. Bir kitap okuyorsam mutlaka oradaki karakterlerden biri olurdum ve uyumadan önce saatlerce hayal kurardım. Bir film izlediğimde de aynısı söz konusu oluyordu. Benim durumum yaşla beraber geçti. Halen hayal kuruyorum ama bu ölçüde değil:)))) Ayrıca hayatınızı etkilemediği sürece hayal kurmak güzeldir.

Konumun nedir bilmiyorum ama şu sekilde yardimci olmaya calisayim.
Yasadigin zorluklari bir meslek sahibi olana kadar ben de yasadim. Evet benimki de asiriydi ders calisamiyordum aninda hayaller hayaller.
Sonra çözümü SESLI çalismakta buldum.
Ozaman beyin, sesine odaklaniyor boylece dikkatin de dagilmiyor.
Enerjin düsunerek konusmaya harcaniyor doktorla konus bu taktigi istersen
Unv sinavlari kpss kpds ales bilmem ne hepsini bu sekilde hallettim
Ve atandim simdi özgurce kasmadan hayal kuruyorum
Doktor dogru soylemis, aklin yolu bir ))

Valla hastalik midir nedir bilmem ama ben de cok hayal kuruyorum aşiri hemde. Konuyu gorunce farkettim
Tanidigim tanimadigim hayalini kurdugum karakterlerle ailem arkadaslarim akrabalarimla aklimda senaryolar yazip oynuyorum. Konular genelde alakasiz oluyor. Mantiksiz. Amaci yok.
Durduk yere kitap okurken o karakterlerin yerine kendimi ve baskalarini koyup okuyorum . Dizi film hep karakterler benim aklimdaki kisiler oluyor.

Nasi yani oturup biyere odaklanip oyle hayal mi kuruyosun ne kuruyosun mesela bukdr?? nasi seyler cok sasrdm

eşimin de benzer bir durumu var o gerçek karakterler ve gerçek olaylar üzerinden hayal kuruyor böyle olursa nasıl olur söyle olursa nasıl olur diye tüm olasılıkların hayalini kuruyor gece çok zor uyuyor yaklaşık 4 senedir psikoloğun verdiği ilacı kullanıyor ilacı kullanınca durum daha iyi bi kaç gündür uyku müzikleri ile daha rahat uyuyor
sana önerim başka bi psikoloğa git
rabbim herkese şifa versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…