Aşırı kibar biri olduğum için dışarıdan saf, pasif görünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Kibar, nezaketli biriyim ve yeni tanıştığım kişilerle hemen samimiyet kuramıyorum, resmi davranıyorum. Bunun üzerine minyon, çocuk sesli biri olunca dışarıdan saf, pasif biri gibi duruyorum. İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum. Birkaç yakın arkadaşım var, onlara karşı öyle değilim ama onlarla da uzun sürmüştü o mesafeleri aşmak. Ne yapmam, nasıl davranmam lazım fikir almaya ihtiyacım var.

Bende böyleyim. Samimiyet oluşana kadar resmi oluyorum. Tabi samimiyet oluşuyor mu çok nadir. Çünkü hemen şaka espri yapıp senli benli konuşamıyorum. Gayet ılımlı yaklaşsam da olmuyor. Yeni tanıdığım insana hemen sen diye başlayamıyorum, doğru da bulmuyorum.

Normali bana göre o. Şu an birkaç kişi hariç tüm sağlam ilişkilerim özellikle dostluk uzun gözlem ile mesafe ile başladı. Temel sağlam oluyor bırakın boşverin siz dışardan nasıl göründüğünü ne olduğunu.

Ya sanki beni anlatmışsın bi an acaba ben mi yazdım dedim. tarif ettiğin kişi aynı ben ve senin yaşadıklarını yaşıyorum. Bu duruma çok üzlüyorum diğer insanlardan farklıyız

Kendinizi başkaları için değiştirmeyin. Normalde kibar olduğunuzu söylüyorsunuz. Sizden çekindikleri konular varsa bile tanıdıklarında aşmaları lazım. Benim arkadaşımda sevmediğim ama kimsenin dört dörtlük olmadığını bildiğim için görmezden geldiğim huyları da var. Ben neşeli, güler yüzlü, iletişimi kuvvetli insanım ama elbette ilk günden canım cicimli olmam kimseyle bu durumu soğuk bulup tepki gösteren biriyle de arkadaş olmak istemem. Sizinle uzun süre muhabbet etmeyen biriyle belki zevkleriniz, fikirleriniz uyuşmuyor olabilir.

Ya sanki beni anlatmışsın bi an acaba ben mi yazdım dedim. tarif ettiğin kişi aynı ben ve senin yaşadıklarını yaşıyorum. Bu duruma çok üzlüyorum diğer insanlardan farklıyız
Bazende ne istediğimizi bilmiyoruz :) üzerimize çok düşülünce geri çekiliyoruz. Karşı taraf çekilince de yalnız hissediyoruz. Halbukiiki muhabbet edip, karşılıklı birşeyler paylaşacaksın. Çok mu anlam yüklüyoruz?Kendimiziçok kastığımız için mi karşı tarafa tuhaf geliyoruz. Anlamadım, anlamlandıramadım.
Aslında bunun üzerine düşünüp kendimi kastığım için zamanla da olmuyor bazı şeyler. Ve nerede, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum sanırım.

Sizi anlayacak kadar yaninizda kalmayan insandan zaten hayır gelmez o yuzden çok takılmayın derim ben

Bence böyle kalmaya devam edin. İnsanlar uzun vadede size daha çok saygı duyacaktır. Bende böyle biriyim. Yakın zamanda çalışmaya başladım. Benden önce başka bir kızda işe başlamış. Nasıl samimi herkesle, sürekli muhabbet, gülüşmeler... Aradan 6 ay geçti şimdi çoğu kişi ile arası kötü, hepsi birbirinin arkasından konuşuyor. Ben ise mesafeli ve nazik davranıyorum. Hepsi bana karşı çok saygılı ve kullandıkları kelimelere dikkat ediyorlar.

Sizi anlayacak kadar yaninizda kalmayan insandan zaten hayır gelmez o yuzden çok takılmayın derim ben
Haklısınız ama diğer taraftan da aslında beni, ben olarak tanımadıkları için/kendimi doğru ifade edemediğim için anlayamıyorlar
Umarım öyle olur ama genelde dısardan pasif görünen birine saygı duyulmuyor malesef bilakis tepeden bakılıyor

Ben de minyon, çocuk sesli, kibar ve fazla nazik biriyim. Hiç de dislandigimi düşünmüyorum, bu özelliklerle neden dışlanasiniz ki? Gayet sevilen insan özelliği bence naziklik, benim çevremde kibar herkes el ustunde tutulur
İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum.
Bunun sebebi sohbetinizin sarmiyor oluşu olabilir mi? Çünkü insanlar sizi seviyormuş. Size şans da veriyorlar,sadece devamı gelmiyor. Demek ki ilk intiba güzel, devamı sıkıntılı.
Bence 'kibar olduğum için böyle' diye çok doğru olmayan yargılara sarilmayin, esas sebebi bulmaya çalışın. Belki de akıcı konusmuyorsunuzdur , ya da anlattığıniz şeyler sıkıcıdir, ketum olmak isterken keyifli sohbet kuramayan biri olmussunuzdur, belki iyi bir dinleyici değilsinizdir. Ne bileyim, belki size yakın davranıyorlardir ama siz soğuk görünüyorsunuzdur.
Bence esas sebebi bulun, hatta yakın arkadaşlarınıza sorun, "dışarıdan bakan biri olarak,dürüst olman gerekirse bende neyi sevmezdin" diye. Onun üzerinden yürürsünüz

Bende sizin gibiyim aynı sorunları yaşıyorum. Bu yüzden hiç arkadaşım yok diyebilirim. Olanları da beni zor zamanda bıraktıkları için silmiştim.

Bence 'kibar olduğum için böyle' diye çok doğru olmayan yargılara sarilmayin, esas sebebi bulmaya çalışın.
Ya insanlar boş boş konuşan bir söyleyip beş gülen tipleri çok seviyorlar. Büyüklenen havalı tipler hep popüler. Mütevazi, saygılı, mesafeli insanlar etrafa sıkıcı geliyor. Konu sahibi böyle düşünüyor. Haklılık payı da var bence. Bu durum tabii çevresindekilerin niteliğine göre değişir.

Bilmem, benim çok ayrı insanlardan oluşan kalabalık bir çevrem var. Çok az tanık oldum boş konusup gulen, kendini havalı sanan insanların popüler olduğunu. Genelde öylelerine uyuz olunur benim bildiğim.

Aman herkes doğrusu bu değil mi falan demiş ama konu sahibi haklı bence. Gerçek hayatta gözlemlediğim kadarıyla böyle kişilerin arayanı soranı pek olmuyor pasif bulunuyorlar. Seviliyorlar ama şey gibi “ay tatlı kız yazık” tarzında. Ortamın aranılan insanı falan olmuyorlar yani. Bence girişken ve akıcı konuşan iyi hikaye anlatıcısı insanlar dikkat çekiyor. Bu kişileri sevmeseler bile ortamda istiyorlar. Bana kalırsa kibarlık güzeldir ama fazla kibarlık da karşı tarafı kasıyor yani. Şahsen ben çok kibar insanlarla konuşurken geriliyorum espri yapsam alınır mı diye. Ne gerek var ki ya biraz doğal olmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…