- 7 Aralık 2018
- 7.505
- 19.190
- 248
- 28
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Bi de böyle insanlar bana Ezel dizisindeki Bahar vibe’ı veriyorlarAman herkes doğrusu bu değil mi falan demiş ama konu sahibi haklı bence. Gerçek hayatta gözlemlediğim kadarıyla böyle kişilerin arayanı soranı pek olmuyor pasif bulunuyorlar. Seviliyorlar ama şey gibi “ay tatlı kız yazık” tarzında. Ortamın aranılan insanı falan olmuyorlar yani. Bence girişken ve akıcı konuşan iyi hikaye anlatıcısı insanlar dikkat çekiyor. Bu kişileri sevmeseler bile ortamda istiyorlar. Bana kalırsa kibarlık güzeldir ama fazla kibarlık da karşı tarafı kasıyor yani. Şahsen ben çok kibar insanlarla konuşurken geriliyorum espri yapsam alınır mı diye. Ne gerek var ki ya biraz doğal olmak lazım
Ben çok gülerim ama neşeliyimdir.Arkadaşlarım bayılır bu huyuma.Yani elimde değil genelde neşeliyimdir.Kibar,nazik insanlar iyidir.Ama ben soğuk,kendini beğenmiş tipleri sevemiyorum fazla.Sanki benim enerjimi sömürüyorlar gibi geliyor.Ya insanlar boş boş konuşan bir söyleyip beş gülen tipleri çok seviyorlar. Büyüklenen havalı tipler hep popüler. Mütevazi, saygılı, mesafeli insanlar etrafa sıkıcı geliyor. Konu sahibi böyle düşünüyor. Haklılık payı da var bence. Bu durum tabii çevresindekilerin niteliğine göre değişir.
Mesela insanlar Cansu Dere’yle işyerinde bir kahve içerler ama partiye Demet Akalınla giderler. Ha bana sorsan gitmem. Orda küfürlü konuşur, ağzıyla içmezse rezil olurum diye düşünürüm itici gelir ama çoğunluğun tercihi dediğim gibidirBilmem, benim çok ayrı insanlardan oluşan kalabalık bir çevrem var. Çok az tanık oldum boş konusup gulen, kendini havalı sanan insanların popüler olduğunu. Genelde öylelerine uyuz olunur benim bildiğim.
Size virgulunden noktasına kadar katılıyorum. Sizlerden yaşça büyük olabilirim. Bana küçükken tas yerinde ağırdır. Osmanlı gemisi ağırdan gider vs abuk sabuk şeyler söylüyorlardı öyle bir yetişen x kuşağı oldu. Evlendigimde ilk lojmanlara taşındık. Bir komşu ile tanıştım sık sık gelmeye başladı. Sonra arkadaşlarını getirmeye başladı yenildi içildi bende. Nihayet birgün beni kahveye çağırdılar. Gittim bir baktım ki kahvaltı yapmışlar beni üstüne kahveye çağırmışlar. Çok üzüldüm belli etmedim. Şimdi o komşumla çok samimi dost olduk aradan 16 yıl geçti. Ve ben geçen ay benzer bir olay yaşadım ofkelendim. Sordum arkadaşıma sende yapmıştın. Neden böyle?lütfen dürüst ol dedim. Ne var bende diye? Senin için bir çaba harcamaya gerek yoktu ki sen cepte görünüyordun dedi .Aman herkes doğrusu bu değil mi falan demiş ama konu sahibi haklı bence. Gerçek hayatta gözlemlediğim kadarıyla böyle kişilerin arayanı soranı pek olmuyor pasif bulunuyorlar. Seviliyorlar ama şey gibi “ay tatlı kız yazık” tarzında. Ortamın aranılan insanı falan olmuyorlar yani. Bence girişken ve akıcı konuşan iyi hikaye anlatıcısı insanlar dikkat çekiyor. Bu kişileri sevmeseler bile ortamda istiyorlar. Bana kalırsa kibarlık güzeldir ama fazla kibarlık da karşı tarafı kasıyor yani. Şahsen ben çok kibar insanlarla konuşurken geriliyorum espri yapsam alınır mı diye. Ne gerek var ki ya biraz doğal olmak lazım
"Sen cepte görünüyordun" demek,nasıl bir düşünce tarzıSize virgulunden noktasına kadar katılıyorum. Sizlerden yaşça büyük olabilirim. Bana küçükken tas yerinde ağırdır. Osmanlı gemisi ağırdan gider vs abuk sabuk şeyler söylüyorlardı öyle bir yetişen x kuşağı oldu. Evlendigimde ilk lojmanlara taşındık. Bir komşu ile tanıştım sık sık gelmeye başladı. Sonra arkadaşlarını getirmeye başladı yenildi içildi bende. Nihayet birgün beni kahveye çağırdılar. Gittim bir baktım ki kahvaltı yapmışlar beni üstüne kahveye çağırmışlar. Çok üzüldüm belli etmedim. Şimdi o komşumla çok samimi dost olduk aradan 16 yıl geçti. Ve ben geçen ay benzer bir olay yaşadım ofkelendim. Sordum arkadaşıma sende yapmıştın. Neden böyle?lütfen dürüst ol dedim. Ne var bende diye? Senin için bir çaba harcamaya gerek yoktu ki sen cepte görünüyordun dedi .
Genelleme yapılacaksa öyle . Ama o arkadaşımın ayrı bir grubu vardı. Şimdi benim için çok kıymetli bir dost. Dürüst olmasını istedim. O da söyledi. Aradan çok uzun zaman geçti. Tabii ben nasıl hissettigimi hiç unutmadım."Sen cepte görünüyordun" demek,nasıl bir düşünce tarzıaçıkçası böle çıkarcı arkadaşım olacağına hiç olmasın daha iyi. Hazır iyi birini bulmuş, cepte nasıl olsa diye diğerleri için çaba harcıyor. Offf bazı insanları anlamak gerçekten zor. Kötüden şikayet ederler, iyiyim bulunca kıymet bilmezler.
Saf ve pasif gözükmenin cocuk sesli ya da minyon olmanla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bende çocuk gibi biriyimdir dıştan görünüş olarak yaşımı bile göstermem. Ama aksine dışarıdan kaba saba duranlardan daha sert bi mizacım olabilir. Sana gerekli olan şey bence özgüven unutma çevrendekileri senin secmen gerekir. Çevrenin seni seçmesine izin verme. Birde oturmuş bir karakter ve sınırların olsun mesela herkesle arkadaşlık yapmaya okey olma. Mesela insan kriterin olsun asla şu insanlarla arkadaşlık kuramam diyebil. Çevrendekilerde o zaman sana saygı duyucaktır.Kibar, nezaketli biriyim ve yeni tanıştığım kişilerle hemen samimiyet kuramıyorum, resmi davranıyorum. Bunun üzerine minyon, çocuk sesli biri olunca dışarıdan saf, pasif biri gibi duruyorum. İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum. Birkaç yakın arkadaşım var, onlara karşı öyle değilim ama onlarla da uzun sürmüştü o mesafeleri aşmak. Ne yapmam, nasıl davranmam lazım fikir almaya ihtiyacım var.
Fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Yeni tanıştığın birine samimi olacak kadar, güvenilir değil insanlar. Bazen herkesi kendimiz gibi sanabiliyoruz. mesafe her zaman yerinde çok iyi . Zaman geçtikçe tanıdığın, sende güven oluşturan birine samimi davranabilir kendin olabilirsin . Ama yeni tanıştığın birilerine bir sınır bir duvar koy. Bu olması gereken . Doğru olan bu, kendinde kusur aramaKibar, nezaketli biriyim ve yeni tanıştığım kişilerle hemen samimiyet kuramıyorum, resmi davranıyorum. Bunun üzerine minyon, çocuk sesli biri olunca dışarıdan saf, pasif biri gibi duruyorum. İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum. Birkaç yakın arkadaşım var, onlara karşı öyle değilim ama onlarla da uzun sürmüştü o mesafeleri aşmak. Ne yapmam, nasıl davranmam lazım fikir almaya ihtiyacım var.
Valla kimin ne dedigi bana gore ailemde dahil cok umurumda olmuyor herkesin karekteri bende nazik kibar biriyim genelde hemen sana kanım ısındı derler ama bazı insanlar zaten saf bu diye kuyumu kazarlar ana hep o kazdıkları kuyuya düşerler benim icin insan yapmacık olmamalı.Insanlar karakter olarak öz ve biriciktir.Siz sizin olun sizinle ilgili kotu fikirlere sahip olanlardan uzak durun ben soğuyorum hemen boğa burclari vardir aramizda bilirler.Siz nasıl içinizden geliyorsa öyle davranın.Kibar, nezaketli biriyim ve yeni tanıştığım kişilerle hemen samimiyet kuramıyorum, resmi davranıyorum. Bunun üzerine minyon, çocuk sesli biri olunca dışarıdan saf, pasif biri gibi duruyorum. İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum. Birkaç yakın arkadaşım var, onlara karşı öyle değilim ama onlarla da uzun sürmüştü o mesafeleri aşmak. Ne yapmam, nasıl davranmam lazım fikir almaya ihtiyacım var.
Bence olması gereken bi özellik.”Saf” nitelendirilmesini siz kendiniz yaftalamışsınız kendinize ,zamanla da buna inanmışsınız.Kibar, nezaketli biriyim ve yeni tanıştığım kişilerle hemen samimiyet kuramıyorum, resmi davranıyorum. Bunun üzerine minyon, çocuk sesli biri olunca dışarıdan saf, pasif biri gibi duruyorum. İnsanların sevdiği ama asla uzun süre sohbet edip, arkadaşlık etmek istediği biri olamıyorum. Birkaç yakın arkadaşım var, onlara karşı öyle değilim ama onlarla da uzun sürmüştü o mesafeleri aşmak. Ne yapmam, nasıl davranmam lazım fikir almaya ihtiyacım var.
Ya insanlar boş boş konuşan bir söyleyip beş gülen tipleri çok seviyorlar. Büyüklenen havalı tipler hep popüler. Mütevazi, saygılı, mesafeli insanlar etrafa sıkıcı geliyor. Konu sahibi böyle düşünüyor. Haklılık payı da var bence. Bu durum tabii çevresindekilerin niteliğine göre değişir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?