- 18 Aralık 2015
- 64
- 42
- 3
- Konu Sahibi cikolata_kahve
-
Belki de bir şeyleri hissediyorsun?
Henüz olmasa bile sevgilinde yeterince güven vermiyorsa bu hislere kapılman normal.
Bu davranışların nedeninin sizden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Ya mantığınız hayatınızdaki insana onay vermiyor ve bir şekilde açığını yakalayarak ilişkiyi sonlandırmaya çalışıyor ya da sevgilinizin size hissettirdiği bir güvensizlik söz konusu.
İçinizde bir şeyler kıpırdanıyor, adını koyamıyorsunuz ama peşindesiniz.
Ben de zamanında yaptım bunları, ama bilin ki temeli kıskançlık değildir, güvensizlik ya da karşınıza teslim olamayışınızdır.
Aşırı kıskançlığın nedenleri nedir?
Kimlerde gelişir bu sağlıksız kıskançlık hali? Egodan dolayı gelişir. Patolojik düzeyde kıskananların kendine güveni yoktur. Çocukken anne ya da babasının ihanetine şahit olmuş da olabilir. İşin içinde amigdala, limbik sistem ve prefrontal korteks var. Prefrontal korteks bizim duygu dünyamızı kontrol eden merkez. Kıskançlığın merkezi burasıdır. Amigdala da sevdiğimizi kaybetme korkusu verir bize.
Bu korku kimlerde daha yoğun oluyor?
İtalyan doktor Donatella Marazzitti tarafından 400 kişiyle yapılan bir aşk araştırması var. Âşıkların büyük çoğunluğunun serotonin düzeyinin düşük olduğu saptanmış.
Eskiden bende sizin gibiydim. Ama anladım ki bu kıskançlık beni yeyip bitiriyor. Gecelerce ortada bi sebep yokken sinirimden ağladıgımı bilirim düşüncesine bile katlanamıyordum ya birileriyle konuşuyorsa diye. Baktım kafayı yemek üzereyim bi yerde durmam lazım dedim ve durdum. Şuan normal olmaya çalışıyorum bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım şifresini bildigim halde bende girip saatlerce didikliyordum yanlış bişey görmememe rağmen yine de sürekli bakmak istiyordum. En son herşeyi silince bakmayı da kestim. Kendime zarar vermeye başlamıştım artık, sizde o yoldasınız anladıgım kadarıyla. En iyisi bakmayın incelemeyin. Gizli bişeyler yapmak isteyen adam gider fake bi hesap alır yapacagını ordan da yapar. Bu güvensizlik ilişkinize çok zarar verir bugun sadece şikayet eden adam bi süre sonra bıktım artık istemiyorum bile diyebilir. Bunun olmasını istemiyorsanız vazgeçin bu huyunuzdan bakmayın hiçbirşekilde meraktan ölseniz de bakmayın. Çünkü böylesadece sizin psikolojiniz bozulur doğru bir davranış şekli değil bu inanın ki
Kendimi gördüm resmen.evet tam olarak bu, adını koyamıyorum ama peşindeyim. ne aradığımı bilmiyorum takip halindeyim sürekli. mesela sevgilimin yıllar önce kapatmış olduğu bir twiter hesabı var. bu hesap kapanmış hesap yok ortada ama atılan twitler başka bir sitede kaydedilmiş. google a ismini yazınca çıktı karşıma ve bunları bile karıştırdım. düşünün yıllar öncesi. ben bile yoktum onun hayatında neyi kurcalıyorum bilmiyorum. hatta yuh diyeceksiniz ama okulunun öğrenci bilgi sistemine bile girip ta gidip 1. sınıf 2. sınıf notlarına baktım bilgilerine baktım orayı bile karıştırdım. google a isim yazıp aratmak bile nereden aklıma geldi bilmem. mantıklı düşününce saçmalık aslında hepsi !
Başlayın bi yerden kendinizi frenlemeye, herşey sizin elinizde çok isterseniz yaparsınızhaklısınız. bu bana da zarar veriyor.. iki taraf için de yıpratıcı. biliyorum doğru olmadığını ve kurtulmak istiyorum
psikolojim de bozuldu zaten sürekli şüphe içindeyim normal bulmuyorum bunu kendim bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?