- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 28
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Bilmem ki,öğreneyim mi dersiniz ? Şu an evde yok kendisi ama gelince söyleyeyim.E tamam öğretmek istiyorsa öğrenin siz de. Sorun ne?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilmem ki,öğreneyim mi dersiniz ? Şu an evde yok kendisi ama gelince söyleyeyim.E tamam öğretmek istiyorsa öğrenin siz de. Sorun ne?
Ne yapmalıyım sizce,yemek olayı için değil genel olarak.Aynı durumları ben de yaşadım ama bunun üstüne gitmek of moralim bozuldu of yapasım kaçtı durumları bana normal gelmiyor
çünkü çaba göremiyorum
Valla araba var, öğretmek isteyen baba var gerisi size kalmış.Bilmem ki,öğreneyim mi dersiniz ? Şu an evde yok kendisi ama gelince söyleyeyim.
İzin vermezler çalışmamaeğer ailenizin baskısından bunaldıysanız hem çalışın hem okuyun..
Genel olarak cidden üstüne gitmelisin bazı şeylerin araba sürmeyi öğrenmek istiyorsan ailene söyle hani şuan pandemi var amaNe yapmalıyım sizce,yemek olayı için değil genel olarak.
İşte olay popo kaldırma değil yemek yaparken bile bebek sever gibi ayy sen yemek mi yapıcan falan der.1500 kere yemeği yaparken kontrol etmek ister.Genel olarak cidden üstüne gitmelisin bazı şeylerin araba sürmeyi öğrenmek istiyorsan ailene söyle hani şuan pandemi var ama
Sen teklif et sen söyle
Yemel yapmak istiyorsan da yap ama kendin için sen çabala buradan senin popişini kaldıramayız
fazla üşengeçsin
hah işte aynen öyle.Sorun ben neden yemek yapamıyorum neden araba süremiyorum değil.Arabayı örnek verdim arkadaşlarımın aileleri onları kontrol etmiyor diye.Ben sizi anladım. Bende her şeye karar verme yetkisini kendinde gören baskıcı bir aile de büyüdüm.
Arkadaşların dediği gibi evet üstüne gitmek lazım belki ama bir süre sonra insan gerçekten yoruluyor. Her şeye karışmaları her şeye olumsuz yorumları artık pes ettiriyor yapmam en azından kimseyle uğraşmam moduna sokuyor insanı. Hem de insanda moral kalmıyor , mod düşüyor. Yapsanda bazı şeyleri zevk vermiyor
Konu sahibi araba kullanmayı çalıştırmaktan bahs etmiş.işe gitmekten değil.Birey olmak istiyorsun ama çalışma teklifini reddediyorsun. Sebep de havanın sıcak olması. Sence bizler sıcak havada işe gitmekten çok mu memnunuz? Problem ailende değil sende. Sen istiyorsun ailenin himayesi altında olmayı. Çünkü bu rahat.
Biraz başına buyruk olmak gerekiyor sanırım. Gerektiği yerde ailende olsa hayır yapabilirim , hayır ben bunu istiyorum diyebilmek. Zamanla biraz geri çekiliyorlar. Ben yapamadım ama kardeşim aynı böyle yaparak durdurdu kendine yapılan müdahaleleri. Nasılsa kendi bildiğini yapacak diye kimse bir şey demiyor artıkİşte olay popo kaldırma değil yemek yaparken bile bebek sever gibi ayy sen yemek mi yapıcan falan der.1500 kere yemeği yaparken kontrol etmek ister.
hah işte aynen öyle.Sorun ben neden yemek yapamıyorum neden araba süremiyorum değil.Arabayı örnek verdim arkadaşlarımın aileleri onları kontrol etmiyor diye.
Yemek yapmayı da zaten biliyorum.
Asıl sorun,neden benim hiçbir şey yapamayacağım ya da yardım almadan bir işi halledemeyeceğim düşünülüyor ? Sınav kağıdımı hocaya kendi başıma gönderemeyeceğim neden düşünülüyor ? Neden markete giderken kapıdan içeri girene kadar balkondan bakılıyor bana ?
Böyle düşünmelerine ve yapmalarına nasıl engel olabilirim ?
Haklısınız,aslında hep haklıydınız.Dediğiniz gibi üstüne gitmek gerekiyor.Üstüne gitsek de ilerleme olacağının garantisi olmadığı için ve zaten yorgun olduğumuz için içimizden gelmiyor,söylendiği kadar kolay değil ama başka yolu da yok.Mecburuz.Biraz başına buyruk olmak gerekiyor sanırım. Gerektiği yerde ailende olsa hayır yapabilirim , hayır ben bunu istiyorum diyebilmek. Zamanla biraz geri çekiliyorlar. Ben yapamadım ama kardeşim aynı böyle yaparak durdurdu kendine yapılan müdahaleleri. Nasılsa kendi bildiğini yapacak diye kimse bir şey demiyor artık
Neden markete giderken kapıdan içeri girene kadar balkondan bakılıyor bana ?
Böyle düşünmelerine ve yapmalarına nasıl engel olabilirim ?
Ettim daha önce bu isyanı ama isyan=ergenlik bizim ailede.Ergen demek de çocuk demek.sence neden
yani 10 yaşındaki oğluma bakmıyorum ben
ama babası bakıyor
oğlum da ona isyan ediyor "yeterrrrrr, kontrol etme beni" diye
yaşı 10
siz neden şimdiye kadar bu isyanı dile getirmediniz
bizim ailede kötü polis benim yani oğlumun hoşuna gitmeyecek şeyleri ben yapar ben söylerim, baba cicidir ama yine de o müdahaleci ve çocuk bunun farkında
siz neden şimdiye kadar markette sence başıma ne gelebilir diye cırlamadınız yani başka şehirde üniversite okuyan birisine bu tavır garip ama neden böyle davranılıyor, bunun sebebini bilen de sizsiniz
Ettim daha önce bu isyanı ama isyan=ergenlik bizim ailede.Ergen demek de çocuk demek.
Ben mi beceremedim acaba ?
daha cocuksun be tatlım bende 35 falan sandım yaa prensesligin keyifne varrrY
yaşım 19
Ne gibi bir çaba göstermeliyim sizce ?Çalışmanıza neden izin vermiyorlar? Hayatı nasıl öğreneceksiniz peki?
Ailenin yaptığı yanlış, bende çok şımarık büyütüldüm ama vakti gelince onlar istemeseler bile onların himayesinden kendim kurtuldum. Tabi kolay olmadı, ailenin hastalıklı doğan ilk çocuğu olduğum için hep bir baskı, bırak sen yapma biz yapalım düşüncesi vardı üzerimde. Bunun için "çok çaba harcadım" ama sonunda kurtuldum. Maalesef sende o çabayı göremiyorum.