AŞIRI KURALCI OLMAK

Aç durması daha iyi ozaman size göre ?

yemeğini yemediyse aç yatar. Ne yapacaksınız anlamadım. Yemek vermişsiniz o yememiş. Ne verdiniz bu akşam sorması ayıp? Neden yutmuyor, ne tetikledi bu yutmamayı? Anaokuluna gidiyor mu?
Hayır okula gitmiyor. 3,4 aydır yemek yemek istemiyor sevdiği şeyleri bile yemek istemiyor, inanaın çorba bile yutturmakta zorlanıyorum yemiycem diyor bir iştahsızlık var anlamadım gitti

Ben de çok relakstım eskiden ama reflü yüzünden bir düzeni olmalı denilince düzene girdik çok da iyiydi, son 3,4 aydır reddediyor çok yöntem denedim bu akşam yemeyince ısrarı bıraktım gece acıktı bu sefer yedirmedim haliyle yedirseydim gece mide ağrısı ve kusmayla gece zindan olacaktı salsam ayrı dert zorlasam ayrı dert

Yedikten sonra sadece gece değil gün içinde de midesi rahatsız oluyor da ondan mı yemeye karşı bi direnç geliştirdi acaba

Hayır okula gitmiyor. 3,4 aydır yemek yemek istemiyor sevdiği şeyleri bile yemek istemiyor, inanaın çorba bile yutturmakta zorlanıyorum yemiycem diyor bir iştahsızlık var anlamadım gitti
Artık olula gidip sosyalleşmesi, sizin de biraz nefes alıp ona daha faydalı olabilmeniz gerekiyor olabilir.

Ne oldu 3,4 ay önce?

Çorba yememesi bence çok normal. Çorbayı siz yediriyorsunuz. Onun büyüme, ben herşeyi yapabilirim düşüncesine ters. Onun kendi başına yiyebileceği, besleyici yiyecekleri tercih edin. (Ben çocuguma çocuk masasında tabak verirdim ve o tabağı hiç almazdım. Kendi yedikçe yerdi. Hiç süre kısıtlaması olmazdı.)

Siz zaten ona yutturamazsınız. O bir refleks. Nasıl ki kimse size yutturmuyorsa çocugunuza da kimse yutturmayacak. O kendisi yapacak bunu. Bu kadar temel bir reflekse bile karşı koyduguna göre bir yerlerde fena kopmuş gelişim.

Benim 2 tavsiyem var. 1 kendi yemesine teşvik edin. 2 2-3 saatliğine anaokuluna gönderin.

İlk kavga olmuyor bizdede önce sohbet ediyorum neden yemiyorsun niye istemiyorsun tek cevap yemiycem diyip fırlıyor sofradan ne yiyceksin diyorum hiç bişey sevdiği şeyleri bile istemiyor ki kaç saattir hiç bir şey yememişti acıktığını söylemişti ama yemeğe oturunca yemiycem diyip kaçıyor önceki günler yediriyordum bi şekilde bu gün pes ettim aç yattı belki ders olur ve yarın yemeğini yer

Bu sene başlayacak yarı özel yarı devlete göndericem 3 yaşında olduğu için sadece özele verebilirim ona da bütçem yok maalesef Eylül de başlayacak. Kendi kendine de yiyordu zaten yemeği bırakınca ben müdahil oluyorum haliyle. Çorbayı örnek olarak gösterdim yutumu kolay onu bile ağzında saklıyor diye. Ya 3 yaş sendromuna girdi ya da başla sıkıntı var bilemiyorum

Saçmalamışsınız ne istismarı ya acıktım dediğinde bile yemiyor diyorum. Çikolata bile yemiyor ki hangi çocuk hayır der yemiyor canı çeksede acıksa da yemiyor iştahı yok saçma sapan konuşmayın

Bu sadece bu gün oldu bi şekilde ağlaya zırlaya yedirdim hep ama bu gün pes edip yedirmedim sonuç gece açım demesi yedirsemde yemezdi zaten, gün içinde de acıktım diyor ama yemiyor en sevdiği yiyecekleri bile istemiyor.

Sorun şu ki acıkınca da yemiyor

İstediği şeyi yese keşke benimkide istiyor ama yemiyor Ben de kıyamadım hiç normalde hiç yedirmeden yatırmazdım o akşam yemeğini illa yedirirdim ama kusardı ama öyle böyle yedirirdim bu gün hiç gücüm yoktu hastaydım zorlamadım yemezsen yeme dedim gece acıksada yediremem reflüsü astımını tetikliyor maalesef benim oğlum aynı zamanda astım hastası o yüzden gece acıktım diye ağlamasın vicdanım sızlasada göz yumdum

Sorun şu ki acıkınca da yemiyor
Ben de diyorum ki bütün çocuklarda oluyor bu. Bir üye yazmış günlerce enkazda kalan çocuklar nasıl dayandı açlığa? Ağzında tuttuğu lokmayı ille yutmasın, tamam yemek istemiyorsan çıkarabilirsin ağzından deyin. Anlaşma yapın çıkış imkanı verin çocuğa. Hastalığı nedeniyle niye gece yiyemeyeceğini anlatın. Yok diye tutturursa da bir musibet bin nasihatten iyidir, yaşasın bir kez reflüyü. Ya da madem sabah okula gitmiyor, reflü oluşmasın diye yedikten sonra uyanık tutun bir süre. Bu sorunun çözümü ben yemeği hazırlarım o da mecbur yemeli değil.

İstismar yazan üyeye kızmışsınız ama evet istismara giriyor. Siz yemeği masum bir şey olarak görüyorsunuz, onun gelişimi sağlığı için diyorsunuz ama çocuğun gözünden bakınca istemediği kabul etmediği halde anne ağzına zorla bir şey koyuyor ve onu yutmak zorunda olduğunu söylüyor. Yutmadığı için bağırıyor kızıyor ve onu açlıkla cezalandırıyor. Çocuk için saat öğün kavramı yok, onu biz biliyoruz düzenliyoruz. Çocuğun bildiği şey açlık-tokluk. Ayrıca acıktığından ziyade korktuğu için de saat başı uyanıp ağlamış bence. Kendini sizinle güvende hissetmez bu gidişle. Geçici bir sorun için kalıcı travma oluşturmayın. Bak mutfak orada, acıktığın zaman gidelim bakalım ne yemek istersin deyip güven verin.

İki çocuk annesiyim her ikisinde de benzer durumu yaşadım. Şimdi benim boyumda koca ergenler. Hala aynı kural geçerli, istemiyorsan yemek zorunda değilsin.

Bu bikaç gündür olan bişey olsa inanın böyle olmazdı her zaman illa yut demiyorum hadi yemiyorsan çıkar dediğim de oluyor, lokmaların tavşan olup zıpladığı da oluyor, yeme diyip bu gün kaldırdım sofradan zorlamadım ama aç olduğunu biliyorum en son öğlen yiyip acıkmamış olması mümkün değil ki zaten yemek öncesi parkta anne acıktım eve gidelim diyen de kendisi, yemeği görünce en sevdiğim yemek diyen de ama sıra yemeye gelince yemiyor yemiycem diyor. Bu gün diğer günlere nazaran bi değişiklik yapıp yemesi için zorlamadım yeme o zaman diyip kaldırdım uykuda acıktım diye ağlıyor haliyle reflü mevzusuna gelince biliyor o ağrıyı zaten ağzına acı su gelmesini ama işte sadece reflüde kalmıyor astımını tetikliyor bunu göze alamam o yüzden vermedim, verseydim yedirseydim şimdi yerini öksürük krisleri kusmalar boğulmalar mide ağrıları alacaktı, bu yönlü akıllansın istedim bi nebze acıkmak kötü yemeliyim demeli diye düşündüm ama vicdanım tabi ki de sızlıyor

Duzenli gordugu cocuk doktoru yok mu? O ne oneriyor?
Var ligon kits diye bir şurup önermişti içiyoruz ama yok fayda göremiyorum sonra kendim araştırdım zühre ana diye bişey aldım oda işe yaramıyor Doktorumuz mama başlamıştı onu bile içmiyor. Birde saldım çayıra yapıcam bakalım o zaman ne oluyor

Bu kadar yemeğe karşı önyargılı olma sebebi ne acaba? Bi uzman desteği almanız gerekebilir

Reflü başlangıcı ne ki böyle devam edin yakında şekeri düşüp bayılmaya uykusundan uyanamamaya başlayacak
Şimdi kusturana kadar ağlatıyorsunuzya ağlarken nefesi tıkanıp bayılacak

Tepenize zebellah gibi hiçbir şekilde gücünüzün sözünüzün kar etmeyeceği bir devin dikilip ciyak ciyak bağırarak “ye- ağzını aç-yut” diye sizi korkudan ve çaresizlikten ağlattığını hatta kusacak kadar ağlattığını bir an düşünün, yalnızca bir an

Kurallı olmakla despot olmak vicdansız olmak çoooooooook farklı şeyler
Böyle davranarak ne yapmış oluyorsunuz? Çocuğa şiddet uygulamak dışında ne yapmış oluyorsunuz? Bunun sonucunda ne olacak size göre?
Çocuğunuza işkence yapıyorsunuz, Allah sizi ıslah etsin, sizin çocuğunuzu etmeye çatıştığınız şekilde ıslah etsin o sübyanı da kurtarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…