Aşırı Sevgi

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
Yeni evliyim ve eşimi çok seviyorum, eşimele flört, nişanlılık döneminden beri aşırı derecede sevgimi gösterdim ve hala da bunu göstermekteyim.
Annem ve babam ben 16 yaşındayken ayrıldıkları için, sürekli o zamanlardan gelen Kaybetme Korkum var.
Sevdiğim kişileri kaybedicekmişim geliyo, ve bu yüzden çok bağlanıyorum aşırı bi sevgi kıskançlık gösteriyorum.
Bütün bunlar sanırım eşimi biraz sıktı, ve geçen bi tartışma sırasında, beni çok fazla boğuyosun dedi.
Aşırı ilgin sevgin hepsinde de öte kıskançlığın.
Şu bir kaç günden beri bu söz kafamı çok kurcaladı.

Eşimin beni sevdiğini biliyorum benimlede ilgili, beni kıskanıyo ama o bunun dozajını ayarlıyo.
Bense farkında olman bütün bunlarla onu sıkıyomuşum.
Şimdi ben bundan sonra sürekli kendimi frenlicem.
Ona karşı ilgimi sevgimi nasıl bastırıcam bilmiyorum, nasıl bi yol izlemeliyim ?
Annem hep derdi, Kızım sevgini çok belli etme.Şimdi ii anlıyorum.

Ve bi yandan da şunu fark ettim eşimde, '' nede olsa beni kaybetmeyi göze alamaz, bana çok bağlı ve deli gibi seviyo ''
Bu türlü düşünceler hakim onda.
Şimdi ben ne yapıcam. Birden bütün ilgimi sevgimi düşkünlüğümü kessem mi ?

Üzerine çok düşmeyeceksiniz. er fırsatta sevginizi sunmayacaksınız. Duygularınızı çok abartmayacaksınız.
Eşiniz haklı aslında. Hani sarmaşıkla gülün hikayesi vardır ya. Sarmaşık aşırı sevgisinden gülü bogar öldürür. Biraz ölçülü olmak gerekir
İnşallah eşiniz bu sevginizi sonsuza dek hakeder

Ve bi yandan da şunu fark ettim eşimde, '' nede olsa beni kaybetmeyi göze alamaz, bana çok bağlı ve deli gibi seviyo ''
Bu türlü düşünceler hakim onda.

böyle düşünmesine sebep sen olmuşsun canım zamanında şimdi frenlesen bile kendni bence pek faydalı olmaz gibi çünkü baştan nasıl başlarsa öyle gider tavrını sonradan degıstırdıgınde sen cok degıstın olur ...ama erkek milleti bu zaafı cok güzel kullanmasını bilir...

Biraz açar mısın,ne yaptın da beni boğuyorsun dedi ?
Hatırladığım kadarıyla sen çalışıyorsun.İş dışında bir meşguliyet bulsan,mesela spor veya dil kursu gibi birşey olabilir.Veya eski arkadaşlarınla temasa geç,kız kıza aktiviteler yapın.Aklını,ilgini biraz olsun başka yere yönelt.

valla cnm bende 2. seneme girmek üzereyım evlılıgımde 5 yıl sevgili kaldık 6 ay nısanlı ama anladımkı fazla sevgı boguyor gercekden benıde öle fazla kıskansa boguluyorum rahat olmak istiyorum erkeklerde öle eşim der mesela üstüme titreme bende titremem umursamam bırsey olunca ozmn o yaklasır bana bu sever o sever o kıskanır bence cek kendını bıraz ilgisiz kal derim cok guzel oluyor

erkekleri şımartmaya gelmez kendilerini bişe sanar.
bağlanmayacaksın birşeye öyle körü körüne..... der can yücel..

Gösterdiğin ilgiyi alakayı birden kesmek olmaz canım zaten bunu yapabilmende zor olur. eşini çok seversin onsuz yaşayamazsın bu duygular çok güzel ama bence sadece sen bilmelisin onsuz yaşayamayacağını :) eşindede kaybetme korkusu olmalı hiçbir korkunun aşka faydası yok kaybetme korkusundan başka

bi yerde problemde şurdan kaynaklanıyo, aynı iş yerinde çalışıyoruz !!!
Gün içinde sürekli birbirimizi görmüyoruz ama iş yerinde yaklaşık ortalama 45 dk falan aynı ortamda oluyoruz.
İş dışında bi meşguliyet bulmam çok zor, çünkü çalışma şartlarımız çok ağır. ekstra bi aktivite ile uğraşamam. zaten ev beni yeterinde yoruyo !!!

Mesela arkadaşlarıyla çok nadir dışarı çıkar, o da geçen gün gece çıktılar.Bütün bi gece beni aramadı yanii saat 21 de gitti saat gece 12 yi geçiyodu hala beni aramamıştı, ve ben evde yanlızdım.

Mantıklı düşündüğünde, büyük bi problem değil ama nasıl olurda beni aramaz, hiç mi aklına gelmedim sorularıyla başedemiyorum.
Çünkü aynı şekilde ben arkadaşlarımla bi yere gittiğimde mutlaka ararım,halini sorarım.
Demek ki benim ona göstermiş olduğum ilgiyi o bana göstermiyo.
Benim onu düşündüğüm kadar o da beni düşünmüyo.

Sen de öyle yapmayı dene.Yani arkadaşlarınla çıkınca,şu saatte dönerim de,gelene kadar arama mesela.
Evişlerine bir yardımcı tutamaz mısın ? En azından cumartesi çalışmıyorsan gelir,ortalığı toparlar,ütünü yapar.Sen de kendine biraz daha fazla zaman ayırırsın.

Çok sıkarsan ölür,serbest bırakırsan kaçar...

ölçülü davranmak çok önemli...

Bunun ayarlamasını yalnız siz yapabilirsiniz.

Ölçüler kişilere göre farklıdır çünkü.

durumunuzu çok iyi anlıyorum ..ben evli değilim değilim ama aynı şekilde sevgilime davranıyodum bende.tabiki cepte olduğum düşüncesi oluştu onda ve benden ayrılmayı istemeye başlamıştı...
kesinlikle kendinizi frenlemeniz lazım..her olayda hemen aşırı ilgi göstermemeye çalışın..ama tabi bunu birden yaparsanız ters tepebilir..zor bi durum ya:26:

canım bence bu senin ki psikolojik bir sorun, sakın yanlış anlama beni hastalık demiyorum ama sorun.
insanlar türlü sorunlarının üstesinden geliyorlar, sen bu sorunun mu üstesinden gelemeyeceksin
zaten kendin de söylemişsin, "Annem ve babam ben 16 yaşındayken ayrıldıkları için, sürekli o zamanlardan gelen Kaybetme Korkum var." diye.
Bazen küçükken yaşadığımız şeyler psikolojimizde derin izler bırakabiliyor, bu da ileriki yaşantımızda sorun olarak baş gösterebiliyor.
Bence bu konuda eğer imkanın varsa, psikolojik destek almalısın.
Elbette kendinin çözemeyeceği birşey değil bu ama, profesyonel bir destekle herşeyi daha kolay sağlayabilirsin.

arkadasım eşini çok iyi anlıyorum benimde kocamda böyle ve öyle çok bunaltıyorki insanı nefes alamıyorum evin içinde resmen ya. benimki evde böyle sürekli mıç mıç ayrı kanepelerde uzanmaya bile tahammülü olmayan kendisi çalışma odasındaysa benimde orda oturmamı isteyen her daim sarılıp öpen mıncıklayan nerdeyse tuvalet kapısında bile bekleyecek olan bi tip. bu durumu defalarca konuştuk artık çok bunalıyorum tahammül edemiyorum kendi evimde istediğim şeyi yapamıyorum yatma saati gelince bile o yatağa illa aynı anda girilecek ya benim uykum olmayabiliyor yada erken uykum geliyor saçma sapan bi durum yani. bana bağımlısın dedim önceleri kabul etmedi yok canım çok seviyorum seni ondan dedi ama hayır bu bence bir problem. ve bendede aynı düşünce var ben ne yaparsam yapayım benden vazgeçemez bu durumda bende ona zaman zaman söylemem gereken şeyleri söyleme bencilce davranma gibi durumlara yol açıyor o yüzden bir an önce kendine mukayet ol çok ilgilenmemeye çalış o gelsin senin ilgini istesin bunun yokluğunu hissetsin. sen karısı bile olsan insanın bazen bireysel zevkleriyle yada arkadaslarıyla görüşmek isteyebilir. ayrıca demişsinki dışarıda olduğu vakit içerisinde beni hiç aramadı bu çok normal bir durum abartmışsın ne olacakki arkadaşlarıyla bi kaç saat vakit geçirmiş seni araması gerekmiyokii

tebrik ediyorum eşini çok güzel tarif etmişin, bende eşinin dişi versiyonuyum. aynen eşin gibiyim.
Örneğin yatağa mutlaka beraber yatmamız gerekiyo, eşim uykum yok dese de bi şekilde mutlka onu yatağa çağırıyorum, çünkü bunu yapmamın bi nedeni de sabah kalkamıyo ve bana zorluk oluyo, ama tabii bu genede bahane...

İnanın bana içinde bulunduğum durum zor, psikolojik tedavi almak gerektiğini bende düşünüyorum, ama bu gün bi karar verdim ne kadar ölçüsünü ayarlayabilirim bilmiyorum ama bu gün onu hiç aramadım sadece büroda bir kaç dakika görüştük o kadar.bundan sonrada çok ilgili olmucam.
Mesela masada ben ağzıma lokmayı götürmeden önce onun lokmayı ona veririm. bu davranışı yapmıcam artık. bunun gibi bir sürü davranışı yapmıcam

Son düzenleme:
canım benimde eşim böyle
sürekli kavga ettiğimizi billirim bu yüzden ay yeter öpme sürekli aşkım bebeğim diye peşimde gezme diye sert çıkışlarım çoktur eee alınıyo doğal olarak
ama inanki nefes almak bile büyük bi zorluk oluyo böyle olunca, insan sıkılıyor boğuluyor resmen
ama noluyo biliyomusn? bunu kendisine söylediğimde alınıp yarım gün beni umursamasın, aşkım beni öpsene diye ben gidip sırnaşıyorum
senin eşinde boğuldugunu söylüyo ama biraz ilgiyi kessen de hemen özler o halini

doğru bir karar vermişsin arkadasım bebek gibi davranmana gerek yok sevdiğini göstermen için bi rahat bırak sen bak mutlaka o sana yönelecektir ilgi için böylece bi orta yolu bulursunuz umarım biz hala bulamadık gerçi ama eşimde zerre kadar davranış değişikliği yok

Tamam dün akşamdan beri hemen hemen hiç ilgilenmedim bu sefer de bana sorunun ne olduğunu neden bu kadar donuk olduğumu söyledi.
Dün gece yatarken ben yatıyorum canım sana iyi geceler dedim, aaa nereye dedi gel yat benim yanımda ezel bitince yatarız dedi, ben ısrarla yatıcam sen otur izle dediğimde, olmaz karımı yanlız yatırmam dedi tv yi kapattı beraber yattık.

Ben ilgisiz davranınca zannedersem eşim bi sorun olduğunu veya canımın bi şeye sıkkın olduğunu düşünüyo, ama böyle devam edicem bi kaç gün daha.
Fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim

bi arkadas bagımlı olmaktan bahsetmıstı katılıyorum bende esıme bagımlı oldugumu farkettım bunun bana cok zarar verdıgını gordum ve kendımı duzeltmeye calısıyorum herseyımı ona gore ayarlar onsuz bı yere gıdemez onsuz yataga gıremez haldeydım ama sımdı yavas yavas kurtulmaya calısıyorum bu halımden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…