Aşırı sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşure hiiiccc sevmem. Komsuculuk oynamayı da hiiicc sevmem. Böyle günlere de önem vermem. Fakat komşuların birbirine ikramda bulunmadı cok hoşuma gidiyor :) Çok kibar bir davranış. Komşum bana aşure ya da herhangi bir ikram getirse cok mutlu olurdum isterse ateist olsun yani banane :KK70: Kapıyı açmayanlar da çok kaba davranmış. Coronadan dolayı açmak istemiyorum teşekkür ederim demek bu kadar zor olmamalıydı. Kapiyi kitleyene diyecek sözüm yok yani. Boşverin o onların kabalığı. Siz insanlık yapmışsınız 🌸

Nerde yaf gece gece fotoya bakıp fantazi yaptım... benim evde yiyecek bir şey kalmamış iyi şeylerin hepsini yemişim ben de foto isteyip bakayım dedim. 🙈şu aşure şimdi yanımda olsa ne yerdim🙈🙈
[/QUO dondurulmuş pizza al at buzluğa gece acıkınca 11 dakika da mikrodalga da pişirip afiyetle yiyorum ben ha 5 kilo aldım evde adım dombili dostik e çıksa da umrum değil :KK48:

Aşure hiiiccc sevmem. Komsuculuk oynamayı da hiiicc sevmem. Böyle günlere de önem vermem. Fakat komşuların birbirine ikramda bulunmadı cok hoşuma gidiyor :) Çok kibar bir davranış. Komşum bana aşure ya da herhangi bir ikram getirse cok mutlu olurdum isterse ateist olsun yani banane :KK70: Kapıyı açmayanlar da çok kaba davranmış. Coronadan dolayı açmak istemiyorum teşekkür ederim demek bu kadar zor olmamalıydı. Kapiyi kitleyene diyecek sözüm yok yani. Boşverin o onların kabalığı. Siz insanlık yapmışsınız 🌸
Bu arada portekizli hıristiyan bir oda arkadaşım vardı. İstisnasız en iyi anlaştığım oda arkadaşımdı. Bir kere bile olsun dini inancın lafı aramızda geçmedi hıristiyan olduğunu nasıl öğrendim onu bile hatırlamam. Erkek arkadaşı müslüman annesi de kapalıydı ama annesi de kizi cok severdi. Etrafinda da bir sürü kapalı kız arkadaşı vardı. Sizin apartmandakiler nasıl insanlarmış öyle çok şaşırtıcı

Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim 😊
İnsanlığın kalmadığı bu zamanda ne kadar güzel bir davranış yapmışsınız.. Onlar insanlığını unutup size bu şekilde davranmış olabilirler ama fikrimce niyetinizi Rabbim kabul etmiştir inşallah kabul eder.. İster alevi ister sunni ya da başka birşey olun insanlık bence sadece ikiye ayrılıyor ; İYİ İNSANLAR ve KÖTÜ İNSANLAR.. Bana göre bizler arasındaki tek fark bu..Aksini düşünen insanlara da üzülüyorum maalesef.. Sizde canınızı sıkmayın lütfen maalesef böyle insanlar her yerde var.. Ama yine de vazgeçmeyin iyiliğinizden ne demişler iyilik yap denize at..

• Beğen
Reactions: 000
Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim 😊
Allah kabul etsin On iki imamlar yoldaşın olsun canım boşver sen insanlığını yapmışşın insan olmayan anlamamış hiç canını sıkma keske senle komşu olsaydım bana getirirdin 😄

Ayni ben:KK52:

Bana verebilirsin canim aşure ben yerim hem o süt artırıyormuş bana kimse getirmedi bende yapmayı bilmem zaten. 🥰
Bir de bir daha o insanlara cidden selam vermeyin ama iste haketmiyor kimisi gerçekten ya.. Ama sizin düşündüğünüz gibi birşey değildir bence . Covid den ötürü dur. Yine de yaptığı cok ayıp. Alırsın huylaniyorsan yemezsin yani(covid açısından) bu günlerde boyle insan kırmak ne bileyim. Sikma canini ;)

• Beğen
Reactions: 000
Aleviler diye ayırmanıza gerek yok biz bir bütünüz , alevi fala değilim bende aşure yaptım yedik biz yedik kimseyede dağıtmadım haketmiyor bizim binadakiler.. analdığım kadarıyla sizinkilerde haketmiyormuş.
Çok hoşsunuz güldüm affedin bazı insanlar gerçekten haketmiyor benim komşularım verdi hakediyormuşum demek ki buna sevindim ama 🥰

Bana verebilirsin canim aşure ben yerim hem o süt artırıyormuş bana kimse getirmedi bende yapmayı bilmem zaten. 🥰
Bir de bir daha o insanlara cidden selam vermeyin ama iste haketmiyor kimisi gerçekten ya.. Ama sizin düşündüğünüz gibi birşey değildir bence . Covid den ötürü dur. Yine de yaptığı cok ayıp. Alırsın huylaniyorsan yemezsin yani(covid açısından) bu günlerde boyle insan kırmak ne bileyim. Sikma canini ;)
Dolapta var bir tencere yakında olsan da versem buzluğa da atıyoruz biz ilk gebeliğimde aşure aşermiştim buzluktan çıkartmıştık😁

Ben sırf virüs için yemeyecek olsam bile nezaketen kapıyı açar kabul ederdim. (Ki bence sebebi bu)
Ortalıkta herkes fıldır fıldır geziyorlar ama işlerine gelmeyince corona...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X