- 29 Ağustos 2011
- 1.440
- 292
- 173
Yoksulluk içnde büyüdüğü için böyle davranıyordur. Ama değişmez diye niye düşünüyorsun ki önce onunla mutlaka konuşmalısın.Cok iyi oldu paylaştığın canım. Evlilikte düzelmiyor yani dimi? Böyle gider bu. Benimkide köyde büyümüş ve dediğine göre o şartlar altında karakteri geliştiği için engel olamıyor kendine. Tüm gün tarlada çalışır cok az para alırdık diyor. ailesi hala köyde. Küçükken 7-8 yaşından beri çalışmış ırgatcılık yapmışlar. Ailesine de para göndriyor arada sırada. Annesine ablasına her gidişte veriyor. Belki de diyorum değişmez.
Paranın kıymetini biliyor. Paramı değeri az olana vermem harcamam diyor. Bazı konularda haklı buluyorum, gereksiz masraf gereksiz alışverişlerim oluyor.
Aslında insanlarada cok yardımsever. Yaslı bir teyze vardı, kirasını ödemişti. Komşuna gözü kapalı borç verir. Yolda dilenen bir teyze vardı. Onla konuştu muhabbet etti. Evini öğrendi, gidip gördü ve sonra ona yardım etti. Böyle de yardımsever biri aynı zamanda..
Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.
Bir mekanda çaylar şirketten mi abi ?diye soran, orası pahalıdır boşver diyen, aldığı herseyde illa pazarlık yapan biri.
Tamam pazarlık yapsın güzel birşey elbette ama bir restourant ta bile yapıyor. 35 TL tuttu diyelim ,30 veriyor,33 veriyor.
Mekandaki garsonda bakıyor ben varım yanında, garson bile utanıyor, tamam abi diyor. Resmen rezil olduğumu düşünüyorum. Yerin dibine giriyorum. Cebimden cıkarıp olaya müdahale ediyorum.''A dur bende bozuk var'' falan diyip veriyorum üstünü.
Pazarda falan neysede böyle mekanlarda cok ayıp oluyor.
Onunla dışarıda yemek yemek istemiyorum sırf bu yüzden. Bir mağazaya girmek istemiyorum.
İyi bir üniversiteden mezun. Mesleği iyi, parasıda iyi. Ayda en az 3000 Tl kazanıyor. Ben borç istesem bana fazla fazla veriyor. hatta borç kabul etmem diyor ,senin diyor. Bana karsı böyle tavırları var .
Sürekli para biriktiyor .bu cok hoşuma gidiyor. Altına yatırım yapıyor,ev alırız diyor.Ben cok eli acığım kazandığımı 2 haftada harcarım. Aslında beni frenliyor bu konuda.
Ama herseyin bir uslubu ,sınırı var. Her mekanda uygun düşmüyor. Yemiş içmişsin ,çayın hesabını sorman ayıp oluyor. millet dönüp bize bakıyor.
Bu mevzuyu kafamda cok büyütüyorum ve evleneceğimi düşünemiyorum açıkcası..
Varmı eşi sevgilisi aşırı tutumlu olan, tavsiyesi olan..
Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.
Bir mekanda çaylar şirketten mi abi ?diye soran, orası pahalıdır boşver diyen, aldığı herseyde illa pazarlık yapan biri.
Tamam pazarlık yapsın güzel birşey elbette ama bir restourant ta bile yapıyor. 35 TL tuttu diyelim ,30 veriyor,33 veriyor.
Mekandaki garsonda bakıyor ben varım yanında, garson bile utanıyor, tamam abi diyor. Resmen rezil olduğumu düşünüyorum. Yerin dibine giriyorum. Cebimden cıkarıp olaya müdahale ediyorum.''A dur bende bozuk var'' falan diyip veriyorum üstünü.
Onunla dışarıda yemek yemek istemiyorum sırf bu yüzden. Bir mağazaya girmek istemiyorum.
İyi bir üniversiteden mezun. Mesleği iyi, parasıda iyi. Ayda en az 3000 Tl kazanıyor. Ben borç istesem bana fazla fazla veriyor. hatta borç kabul etmem diyor ,senin diyor. Bana karsı böyle tavırları var .
Sürekli para biriktiyor .bu cok hoşuma gidiyor. Altına yatırım yapıyor,ev alırız diyor.Ben cok eli acığım kazandığımı 2 haftada harcarım. Aslında beni frenliyor bu konuda.
Ama herseyin bir uslubu ,sınırı var. Her mekanda uygun düşmüyor. Yemiş içmişsin ,çayın hesabını sorman ayıp oluyor. millet dönüp bize bakıyor.
Kredi kartımı kapatmak için yüklü miktarda iki kere aldım borç. Sonra ödedim az az. Bence hiçbir sakıncası yok. Ne var bunda, insan sevdiğinden borç alabilir canım.
Cok iyi oldu paylaştığın canım. Evlilikte düzelmiyor yani dimi? Böyle gider bu. Benimkide köyde büyümüş ve dediğine göre o şartlar altında karakteri geliştiği için engel olamıyor kendine. Tüm gün tarlada çalışır cok az para alırdık diyor. ailesi hala köyde. Küçükken 7-8 yaşından beri çalışmış ırgatcılık yapmışlar. Ailesine de para göndriyor arada sırada. Annesine ablasına her gidişte veriyor. Belki de diyorum değişmez.
Paranın kıymetini biliyor. Paramı değeri az olana vermem harcamam diyor. Bazı konularda haklı buluyorum, gereksiz masraf gereksiz alışverişlerim oluyor.Aslında insanlarada cok yardımsever. Yaslı bir teyze vardı, kirasını ödemişti. Komşuna gözü kapalı borç verir. Yolda dilenen bir teyze vardı. Onla konuştu muhabbet etti. Evini öğrendi, gidip gördü ve sonra ona yardım etti. Böyle de yardımsever biri aynı zamanda..
Tabii ki alabilir ama almamalı :) Sevgiliyken iyi ama insanlar ayrılınca evrim geçiriyolar ve bu alınan verilen paralar tartışmada dile geliyo. Yüzgöz olmaya gerek yok.
Bence bu konuda adama fazla yüklenilmiş. Cimri olan adam borç verince "borç değil" demez ne zaman ödeyeceksin diye içi içini yer hatta vermemek için bahane uydurur, yolda dilenen teyze umurunda olmaz aman ben mi kurtarıcam dünyayı der, komşusunun kirası da onu hiç ilgilendirmez.
Demek ki bu adam cimri değil. Dışarda yiyip içmeyi gereksiz masraf olarak görüyodur. Mesela babamdan örnek vereyim hiç cimri değildir ancak dışarda nezaman hamburger vs yemek istesem "o parayla et alsam 5 kişi yeriz" deyip bıdıbıdı yapar. Dışarıda minik çaya 3 lira verince içine oturur bilirim. Onun dışında bugün el gelsin ağlasın dardayım desin düşünmeden çıkarır para verir.
Şahsen ben olsam evlenmeyi düşündüğüm adama öyle yaptığı bi'anın sonrası "aşkım lütfen böyle yapma fiyatları bilerek geldik oturduk yedik, içtik utanıyorum böyle yaptığında madem öyle gidelim piknik vs yapalım" derim evleniyorum yahu ben bu adamla niye utanıyım bunu derken aksine o utansın kızın yanında 3 liranın hesabını yaptığı için sonuçta sen üstüne alınabilirsin acaba yediğimi ödemek adamın içine mi oturuyo diye... Tek başına gittiğinde istediğini yapabilir sonuçta...
valla evlenmeden önce sana tabiki "al senin" der.. ama evlendikten sonra, "sana şu kadar verdim nereye harcadın"a dönüşür. örneğin bir domatese o kadar para mı verilir illa ki demeye başlayacak. karar senin tabiki ama evlenmeyi düşünüyorsan umarım çalışıyorsundur. aksi taktirde hayat sana zindan..Merhaba kızlar, benim görüştüğüm biri var. Benimle evlenmek istiyor. Bende ona karşı boş değildim ,aileler tanıştı falan. Ama benim emin olmadığım hareketleri var. Aşırı tutumlu biri.
vallahi konuyu eşime okudum. eşim her zaman erkek tarafında olurdu. okuduktan sonra yüzüne baktım kafasını sallayark güldü. ne adamlar var diye söylendi. herşeyi anlarımda restaurantta pzarlık nasıl olur yahu? garson ne yapasın böyle müşteriye dedi. bir erkek bile destek vermiyor. sen bu adamı koy köşeye cnm. yoluna devam et.
canım benim babamda öyle inanki beş katı..sırf 2 lira için 1 saatlik yolu 3 saatte gitmeyi göze alıyor..inan babamda bile sinir bozuyorsa elin adamında daha çok bozar..
Ahh canım benim gerçekten zor bir durumev için birikim için parasını düşünmesi önemli tabii ama her zaman her yerdede böyle olmaz ki bunu ona anlatsan rahatsızlığını dile getirsen diyeceğim huy bu sonuçta değişeceğini sanmam bence sen sevdiğin adam değişmeyeceğine göre böyle yapabilir misin sıkılır utanır mısın bu tavırlardan diye biraz düşünmelisin yani evlenince belki eve getireceği şeylerde ne bişeyim bazı şeyler var ki marka gerektirir ucuz olsun diye herşey slınmaz hani bi bunları düşün ona göre karar ver yalnız ne karar verirsen ver sakın olsun evlenince düzelir deme o zaman hata yapmış olursun
gerçekten hiç çekilmez halde bu tutumluluk. yaptığı saçmalık.. İki liranın hesabını yapıosa eğer ayrılırsanız bence, borç adı altında aldığınız paraları geri ödemelisiniz bu kadar hesap yapan adam arkanızdan size neler der Allah bilir. üstelik aldığı maaşta iyiymiş buna karşın restaurantta bu denli hesap yapıosa bu durum hastalık durumuna varmış bnde olsam çok rahatsz olurdum açık açık konuşun bu kişiyle evlenmek içinde acele etmeyin zaman verin düzelme varsa evlilik yoluna gidin onu gözlemleyin.
bnm halamın eşi çok cimridir bir çay kaşığı kayboldu mu halama hayatı zindan eder çenesi bir hafta susmaz dışardan yemek yemez yemek yiyenleri kınar kıyafeti onu bunu luzümsuz görür halamın ömrünü yedi bu tip bi adamla ömür geçmez. Hakkınızda hayırlısı olsun
Bütün aldığım boçları ödedim zaten. Borç konusunda cok dikkatliyimdir.. çay kaşığı kaybolunca laf eden bir adam mıYa işte korktuğum başına gelmeden bitirmeliyim yada düzeltmeli kendini. Aman Allah korusun ya valla öyle bir evlilik düşünemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?