Aşırı tutumlu eşi, sevgilisi olanlar!

ben olsam bu adamın ısmarladığı yemeği yemem
yeri gelir kafana kakar sana şu kadar yedirdim diye
ayrıca 33 liranın 3 lirasını ödemeyerek mi köşeyi dönmeyi planlıyormuş

Yoksulluk içnde büyüdüğü için böyle davranıyordur. Ama değişmez diye niye düşünüyorsun ki önce onunla mutlaka konuşmalısın.
Ama şuan bayağı yol kattetik. biraz bundan sonra seninin tutumuna göre değişir cnm. Ilk yapman gereken yaptıklarında aşırıya kaçtığını ve senin bu durumdan çok fazla rahatsız olduğunu anlatman gerekiyor. Çok kafaya takılacak bir durum değil bence.

Son düzenleme:

Çok kötü bir alışkanlık bu :/ Benim sevgilim bile öğrenci haliyle yemek yediğimiz merkana 4-5 tl fazladan bahşiş bırakır, düşünün öğrenciyiz, kaldı ki sizin eş adayınız iyi bir geliri olan işi olan biri... Anlattıklarınızdan şunu çıkardım; Eş adayınız dışarıda başkalarına harcadığı parayı israf olarak görüyor sanırım, çünkü size para verirken cimrilik yapmıyormuş. Bence açık açık konuşun bu konuda onunla.. Çünkü gerçekten ayıp ben olsam ben de utanırdım sevgilim yanımda böyle bir şey yapsa...

Rahatsizliginizi çok iyi anlıyorum kim olsa rahatsız olur ama bazı arkadaşlar konuşun demiş.Kocaman adama nasıl söylenir ki bu ? Çok tatlı dilli olmak lazım,belki de asilir bir durumdur.Eski yaşamından bahsetmissiniz biraz tamamen onunla alakalıdır,benim de böyle bir arkadaşım var zorluklarla büyümüştür tutumludur ve ona da bizim yaptığımız çoğu şey gereksiz masraf olarak geliyordu.Kendisi öğretmen yeni şehirler yeni insanlar tanıyarak çok geliştirdi kendisini bunları aştığını konuşuyoruz şimdilerde ama onunki bile bu kadar aşırı değildi.Direkt olarak rahatsız olduğunuzdan bahsederseniz sizin ondan utandığını bile zannedebilir o yüzden dikkatli olmak lazım

Yeme içmenin pazarlığı mı olurmuş arkadaş bence hesapları ortak ödemeyi teklif et ama evlenince canın daha da sıkılabilir. Şuraya bak ben de erkek arkadaşım biraz olsun tutum bilsin diye uğraşıyorum ortasını bulmak çok zor

O zaman mekanlara gitmeyin siz en iyisi pikniğe gidin termosunuzu alıp yanlış birşey eğer hesabı yarım yamalak verecekse bir yere çıkmasın o zaman yani senide küçük duruma düşürüyo onunla bu konuyu ciddi olarak konuş bence düzelmesi için

Son düzenleme:
Kredi kartımı kapatmak için yüklü miktarda iki kere aldım borç. Sonra ödedim az az. Bence hiçbir sakıncası yok. Ne var bunda, insan sevdiğinden borç alabilir canım.

Tabii ki alabilir ama almamalı :) Sevgiliyken iyi ama insanlar ayrılınca evrim geçiriyolar ve bu alınan verilen paralar tartışmada dile geliyo. Yüzgöz olmaya gerek yok.

Bence bu konuda adama fazla yüklenilmiş. Cimri olan adam borç verince "borç değil" demez ne zaman ödeyeceksin diye içi içini yer hatta vermemek için bahane uydurur, yolda dilenen teyze umurunda olmaz aman ben mi kurtarıcam dünyayı der, komşusunun kirası da onu hiç ilgilendirmez.

Demek ki bu adam cimri değil. Dışarda yiyip içmeyi gereksiz masraf olarak görüyodur. Mesela babamdan örnek vereyim hiç cimri değildir ancak dışarda nezaman hamburger vs yemek istesem "o parayla et alsam 5 kişi yeriz" deyip bıdıbıdı yapar. Dışarıda minik çaya 3 lira verince içine oturur bilirim. Onun dışında bugün el gelsin ağlasın dardayım desin düşünmeden çıkarır para verir.

Şahsen ben olsam evlenmeyi düşündüğüm adama öyle yaptığı bi'anın sonrası "aşkım lütfen böyle yapma fiyatları bilerek geldik oturduk yedik, içtik utanıyorum böyle yaptığında madem öyle gidelim piknik vs yapalım" derim evleniyorum yahu ben bu adamla niye utanıyım bunu derken aksine o utansın kızın yanında 3 liranın hesabını yaptığı için sonuçta sen üstüne alınabilirsin acaba yediğimi ödemek adamın içine mi oturuyo diye... Tek başına gittiğinde istediğini yapabilir sonuçta...

Canım daha önce ayrıldığımızda falan kesinlikle parayı dile getirmez ben sana verdim hep demez. Ki cüzdanıma bakar param yoksa koyar kendi,almıcam diyorum ,olurmu paran yok diyor.
Hiç bir kavga tartışmada paradan laf etmez. Ben sana hep veriyorum demez.
Bir kaç hafta üst üste haftada 4-5kez mangala gittik. O çok seviyor mangal, etini herşeyi kendi alıyor, bende meyve suyunu falan alıyorum.ona bile kızıyor olsun ben veririm.biz evlenicez senin benim yok diyor.

Yani aslında dediğin çok doğru. Bu adam anladığım kadarıyla dışarıda yemeğe karşı Ne yalan söyliyim hiç bunları düşünmemiştim. Aynı dediğin mantık dışarıda vereceğimiz parayı kendimiz et alırız diyor.
Buarada Et alırken de pazarlığını tabiki yapıyor.
Dışarıdaki hareketleri için bugün konuşucam. kafede restorantta yapmaması gereken tavırlar için konuşucam

sunsea
Rahatsizliginizi çok iyi anlıyorum kim olsa rahatsız olur ama bazı arkadaşlar konuşun demiş.Kocaman adama nasıl söylenir ki bu ? Çok tatlı dilli olmak lazım,belki de asilir bir durumdur.Eski yaşamından bahsetmissiniz biraz tamamen onunla alakalıdır,benim de böyle bir arkadaşım var zorluklarla büyümüştür tutumludur ve ona da bizim yaptığımız çoğu şey gereksiz masraf olarak geliyordu.Kendisi öğretmen yeni şehirler yeni insanlar tanıyarak çok geliştirdi kendisini bunları aştığını konuşuyoruz şimdilerde ama onunki bile bu kadar aşırı değildi.Direkt olarak rahatsız olduğunuzdan bahsederseniz sizin ondan utandığını bile zannedebilir o yüzden dikkatli olmak lazım
[/QUOTE]

Sunsea arkadaşım çok haklsın .Çünkü fevri biraz ve de kabul etmiyor tutumluyum diyor,işin içinden cıkılmıyor. Ama karar verdim bu akşam güzel bir konuşma yapacağım. Onu kırmakda istemiyorum. Başa kalkar gibi söylemeyeceğim, elimden geldiğince tatlı dilli olacağım

herşeyi geçtim de yeme ve içme konusunda cimri insanlardan nefrettttt ederim...

canım benim babamda öyle inanki beş katı..sırf 2 lira için 1 saatlik yolu 3 saatte gitmeyi göze alıyor..inan babamda bile sinir bozuyorsa elin adamında daha çok bozar..

vallahi konuyu eşime okudum. eşim her zaman erkek tarafında olurdu. okuduktan sonra yüzüne baktım kafasını sallayark güldü. ne adamlar var diye söylendi. herşeyi anlarımda restaurantta pzarlık nasıl olur yahu? garson ne yapasın böyle müşteriye dedi. bir erkek bile destek vermiyor. sen bu adamı koy köşeye cnm. yoluna devam et.

valla evlenmeden önce sana tabiki "al senin" der.. ama evlendikten sonra, "sana şu kadar verdim nereye harcadın"a dönüşür. örneğin bir domatese o kadar para mı verilir illa ki demeye başlayacak. karar senin tabiki ama evlenmeyi düşünüyorsan umarım çalışıyorsundur. aksi taktirde hayat sana zindan..

Ahh canım benim gerçekten zor bir durum ev için birikim için parasını düşünmesi önemli tabii ama her zaman her yerdede böyle olmaz ki bunu ona anlatsan rahatsızlığını dile getirsen diyeceğim huy bu sonuçta değişeceğini sanmam bence sen sevdiğin adam değişmeyeceğine göre böyle yapabilir misin sıkılır utanır mısın bu tavırlardan diye biraz düşünmelisin yani evlenince belki eve getireceği şeylerde ne bişeyim bazı şeyler var ki marka gerektirir ucuz olsun diye herşey slınmaz hani bi bunları düşün ona göre karar ver yalnız ne karar verirsen ver sakın olsun evlenince düzelir deme o zaman hata yapmış olursun

valla bende olsam çok rahatsız olurdum..
takılınmayacak bi konu değil haklısın...

Doğru canım. Dayanılmaz hale geldi artık. Erkek bu ya..Mertlik yakışır bir erkeğe.

canım benim babamda öyle inanki beş katı..sırf 2 lira için 1 saatlik yolu 3 saatte gitmeyi göze alıyor..inan babamda bile sinir bozuyorsa elin adamında daha çok bozar..

Aynen canım cok sinir bozucu. Baba da zordur ya... Benden ailemden hele babamdan cok alışmışım eli açıklığa. Benim babam da tam tersi aşırı mert, yeme içmeye asla para sordurmaz.Baba pahalıdır neden aldın deriz..Olsun kızım cok pahalı değil,siz beğenin yeterki der..Ay canım babam ya .valla birde uzaktayım cok özledim.

gerçekten hiç çekilmez halde bu tutumluluk. yaptığı saçmalık.. İki liranın hesabını yapıosa eğer ayrılırsanız bence, borç adı altında aldığınız paraları geri ödemelisiniz bu kadar hesap yapan adam arkanızdan size neler der Allah bilir. üstelik aldığı maaşta iyiymiş buna karşın restaurantta bu denli hesap yapıosa bu durum hastalık durumuna varmış bnde olsam çok rahatsz olurdum açık açık konuşun bu kişiyle evlenmek içinde acele etmeyin zaman verin düzelme varsa evlilik yoluna gidin onu gözlemleyin.

bnm halamın eşi çok cimridir bir çay kaşığı kayboldu mu halama hayatı zindan eder çenesi bir hafta susmaz dışardan yemek yemez yemek yiyenleri kınar kıyafeti onu bunu luzümsuz görür halamın ömrünü yedi bu tip bi adamla ömür geçmez. Hakkınızda hayırlısı olsun

Doğrusun canım,evlenince düzelir demiyorum asla. Bu yüzden vazgecme asamasına geldim..

Bütün aldığım boçları ödedim zaten. Borç konusunda cok dikkatliyimdir.. çay kaşığı kaybolunca laf eden bir adam mı Ya işte korktuğum başına gelmeden bitirmeliyim yada düzeltmeli kendini. Aman Allah korusun ya valla öyle bir evlilik düşünemiyorum..

ödediysen süper canım. çok iyi yapmışsın ..

evet hiç abartmıyorum halamın eşi böyle. daha nice cimrilikleri var anlatsam aklın hayalin durur aslında özünde iyi biridir ama bu cimriliği adamı kanser eder halamın onun yüzünden sinir ilacı kullanıyo valla.

işi ciddiyete dökmek için sakın acele etme bu durumu ciddi ciddi konus tamam daha dikkatli olcam yapmıcam dese de zaman tanı izle gözlemle. Artık düzeldiğinden emin olduktan sonra bu kişiyle ciddi şeyler düşün.

bnde evliyim 9.5 aylık evliyim 8 ayda nişanlı kaldım eşimle. O zaman nasılsa şimdide öyle. Aksine bn daha tutumluyum o her zaman ne beğenirsen al içinde kalmasın dısardan gelirken istedgn bişey var mı sana ne alayım diye arar sorar yada canım sunu istiyo hadi yiyelim dediğinde zevkle gideriz yeriz içeriz hesaba bu zamana kadar gık dediğini duymadım görmedim bu adamla balayına da gittk dsarda da çok yemekler yedik.

gerçekten bunaltır o seni. hakkında hayırlısı. Gelişmeleri yazarsan seviniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…