Arkadaşlar merhaba, bahçemizde yavru kedinin gözleri iltihaplanmıştı yakalamaya çalışırken parmak ucumu tırmaladı . Aşı yaptırdım , dört doz. Bugün yemek verirken yine parmağıma dokundu iz yok ama tırmalasa bir sorun olur mu kuduz aşısı yaptırdım geçen hafta . Yine yaptırmam gerekir mi?
Bir kedi sizi çizdiğinde ennn kötü ihtimalle yara derinse mikrop kapar ve bir iki güne geçer. Hiçbir şey olmaz. Kedi bu çizer. Gözlerini tedavi etmeye çalıştığınız için çok teşekkürler. Sadece iltihap varsa birkaç kere teramicin kremi süreniz geçer. Ama müdahale etmezseniz böyle basit bir sebepten kör oluyorlar peşini bırakmayın lütfen olur mu? Yaş mamayla falan kandırabilirsiniz
Bir kedi sizi çizdiğinde ennn kötü ihtimalle yara derinse mikrop kapar ve bir iki güne geçer. Hiçbir şey olmaz. Kedi bu çizer. Gözlerini tedavi etmeye çalıştığınız için çok teşekkürler. Sadece iltihap varsa birkaç kere teramicin kremi süreniz geçer. Ama müdahale etmezseniz böyle basit bir sebepten kör oluyorlar peşini bırakmayın lütfen olur mu? Yaş mamayla falan kandırabilirsiniz
Gözleri iyileşti çok şükür ama çok saldırganlar , aç kalsınlar istemiyorum yemek verirken tırmalama falan olursa her seferinde kuduz aşısı yapılmak zorunda sanıyordum. Zaten daha yeni aşı oldum 4 doz. Sanırım bu aşı belli bir süre koruyor
Çocukluktan beri dışardaki kedi kopeklerle iç içeyim annem babam da severler ama mikrop kapicam diye korkarlardı..onca mikrop insan varken ve sokak canlarindan gelicekse mikrop gelsin dedim..hastalik kapmadim halen deli gibi severim..bakarken cirmik atan kedide oldu ne kudurdum ne mikrop kaptim diyorum ki zaten aşısinı olmuşsunuz bisey olmaz tetanoz asısıda olmuşsunuzdur kuduzun yaninda tetanoz yaparlar genelde..bisey olmaz çok tesekkur ederim ben o bicıriklar adina halen iyi insanlar olarak nadir de olsa varız..havalar sogudu hergun taze bir kap mama bir kapta su koyalim ve bolca sevgimizi verelim..
hiçbir şey olmaz. sürekli sokak hayvanlarını besliyorum bakıyorum yeri geliyor çiziyolar aşı da yaptırmadım. zaten kuduz hastalığı o hastalığı taşıyan bir hayvandan geçebilir ancak. hayvanlar için ölümcül olduğundan senden önce ona bir şeyler olur ve o zaman korkmaya başlarsın.
Hayvanlar kuduz virüsünü aldıktan 5 dk sonra ölmüyor yada belirti göstermiyor emin olmak için 10 gün karantinada tutup ölen hayvanın kafasının laboratuara gönderilmesi lazım.Yani virüs taşıyan hayvani anlayamazsınız. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.