aşk acısı için

HAYATI ISKALAMA LÜKSÜN YOK SENİN !

Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların onun dudağında hafif bir gülümseme yaratmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Sen kendini paralarken o her zaman bahaneler bulmaya hazırdır. Hani ağzınla kuş tutsan "Bu kuşun kanadı neden beyaz değil?" diye bir soruyla bile karsılaşabilirsin.

İki ucu keskin bıçaktır bu işin...
Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman...

Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz.

Sen, "Ama senin için şunu yaptım" derken o, "şunu yapmadın" diye cevap verecektir ve ne söylesen karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır.

Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın.Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta.
Sen aşkını doya doya yaşarken o kendine engeller koyuyorsa bu onun sorunu. Bir insan eksik yaşıyorsa, ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak İçin uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için?

Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.

Her zaman ki gibi yaşayacaksın sen. "Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu. Hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değil. Sen mutluluğu hiçbir zaman bir tek kişiye bağlamadın ki.... Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor. Kitap okurken de mutlu oluyorsun Unuttun mu? Kentin hiç görmediğin sokaklarında gezip yeni yaşamlara tanık olmak da keyif verecek sana...

Yine içeceksin rakını balığın yanında. Üstelik dilediğin kadar sarhoş olma özgürlüğü de cabası...

Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun asıl olan yürektir. "Yürek sesi ne?" bilmeyenler, ya da bilip de duymayanlar acıtsa da içini unutma; yasadığın sürece o yürek var olacak seninle birlikte. Sen yeter ki koru yüreğini ve yüreğinde taşıdığın sevda duygusunu...

Elbet bitecek güneşe hasret günler. Ve o zaman kutuplarda yetişen cılız ve minik bitkiler değil, güneşin çiçekleri dolduracak yüreğini...

Nazım Hikmet RAN

Bir ilaci varsa bende istiyorum perisanim canim cok yaniyor:((((Kalbim okadar agirlasdiki tasiyamiyorum nasil bir sey bu kalbimi söküp atmak istiyorummm

.....................................................................................................

Son düzenleme:
Ben bir gurbet kuşu senden uzak sürgünde
Sen bir sewda suçu başkasının gönlünde
Unutmanın tek çaresi zaman denen ilaçmış
Bu nasıl bir çareymişte bir bana yaramamış

Hasretle bin pare olmuşum sen nerdesin)
Günümde gecemde her yerde benimlesin )
Avuçlarım yanmazmı hiç başkasının elinde
Dudaklarım kavrulmazmı başka biri öpünce

Hala ara sıra aklına gelirmiyim
Yoksa senin için yabancı birimiyim
Şu hayatta her zorluğu gördüm yaşadım bilirim
Ama seni unutmayı bir türlü bilemedim

öLmek üZere oLaN YoKLuĞuNa CaN ÇeKi$TiRMeK hO$uMa GiDiYoR!senağlama!

ya ozmn geçermiki onsuz bi an bile geçmezken geçermi ya nası unuturum ben 4 yılımı verdim ona

αxі;2238865 .!.:
Günlerdir zaman ilactir diyen arkadaslarimiza inaniyorum
ins bizlerde atlaticaz canim birbirimiz icin dualar edelim

axicimm nasilsin ? mesajini okurken sevindim, bize inaniyorsun ya çok iyi gerçekten. canim merak etme tamammi. bu arada anlatmak istersen burdayiz biz.

öptümmm

Zaman gerçekten en büyük ilaç tam olarak unutamıyorsun ama acıyı içine sindiriyorsun zamanla acısıda azalıyor zaten yukarda bi arkadaş yazmış "ben psikologun yolunu tutarken, aglayarak eve dönerken o baba bile olmustu" gerçekten o kadar acı çekmeye değmez kimse acınızı hafifletin nasıl mı? "neden bana böyle yaptı" diye üzülürken şunu düşünün sizden çok daha acısını yaşayanlar görenler vardır ilişkiler 1 yıl ya da 10 yıl olsun insanlar o kadar kolay harcıyor ki aşkı sevgiyi sizin sevginizi haketmediğini sık sık kendinize tekrarlayın siz ağlarken kimbilir o gününü nasıl gün ediyor bunu düşünün başka şeylere yoğunlaşmaya çalışın onu hatırlatan her şeyden uzak durmaya bakın (ben hala aşk şarkıları dinleyemiyorum mesela) bu dünyada insanlar ne büyük acılar çekiyor siz bi aşk acısı çekmişsiniz çok mu?

o kadar kolay bi şekilde ilişkiyi bitirip ve o kadar rahat devam ediyorlar ki yollarına...acı çeken, yas tutan taraf sadece biz oluyoruz..yukarıdaki alıntıdaki gibi; Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman...
yourumlarınızı okudukça bazı şeyleri daha iyi görüyorum ..yorum yapan herkese teşekkür ederim a.s.

herkes aynı seyleri söylüyor zamanla azalır diyor...olmuyor arkadaşlar zamanla büyüyor içimde..hemde ölesiye nefret ederken aynı derecede sevmek..bana yasattıklarını düşman düşmanına yapmaz ama ben 9 ay gecti hala aglıyorum..hemde kucagımda bir cocukla..şimdi söyleyin bir ilacı varsa bu acının bende alayım..

herkes aynı seyleri söylüyor zamanla azalır diyor...olmuyor arkadaşlar zamanla büyüyor içimde..hemde ölesiye nefret ederken aynı derecede sevmek..bana yasattıklarını düşman düşmanına yapmaz ama ben 9 ay gecti hala aglıyorum..hemde kucagımda bir cocukla..şimdi söyleyin bir ilacı varsa bu acının bende alayım..

Allah sabır versin, seni kucağında çocuğunla böyle bir şey yaşatan adamı bir an önce unutman dileğiyle, çocuğuna sarılacaksın hayata tutunacaksın başka yapacağın bir şey yok umarım o insan layığını bulur sende bunu görürsün :teselli:

seviosun,değer veriosun.hep ilk günlerdeki gibi gidicek zannediosun.zamanla bişiler oluo ve umduğun gibi ilerlemio işte.kavgalar illaki olucak tartışmalar ilişkiyi yıpratanda bunlar :) ayrılık çok acı yaşadım biliorum hep giden ben oldum sonrada toparlayan onsuz olmuo çünkü.ama hayatta tek olduğumuzu kendimize inandırmalıyız yoksa ayrılıkla baş etmek çok zor.....

Sevgi,aşk,hoşlantı nasıl şeyler bunlar???????
Bazen öyle ki hiç aklından geçmeyecek,mantığının almadığı,zihninin yakıştırmadığı insanlara köle yapıyor seni......Gururunu hiçe sayabiliyorsun.......
Aşka aşık insanlardan birisiyim ve bu da çok hırpalıyor beni , bende şu anda içi yananlardnaım ve ilk defa bu kadar uzun süre bu kadar bilinmezlik içinde kaldım.ilk defa yenildim,anlayamadım,anlatamadım,anlayamıyorum,anlatamıyorum......
Anlaşamıyoruz ve bitti.......

Bu zaman ne kadar zaman benim 10 sene mi unutturur? silermi onca yaşananı sağlığımdan olmamı bir günde satılmış olmamı ?..Aldatılmış olmamıı gelecekteki hayatımla oynanmış olmasını bunları unuttururmu zaman ?...sizece bakarmıyım bunlara ben ilerde tebesümmle....?:çok üzgünüm:

yaa hele ben aynı seyı bend ecekıoruma sk acısınıa rkadasları ımkansız bu ama hala aglıorum ama aglamadaan yapamıorum o aklıma geldıkce cıldırıorum ya napıcamm daha gecen gun ayrıldıgım sewgılımınn ya nından geldım bı gun oldu şimdi onsuz yapamıorum ama ayrılmaıdık ole bı gorusduk onu arıorum ordada onun gozu benı arıomuss bence napım ya coks asarıdımmm ask acısı ah ah

Uzun ya da kısa sürmüş,son derece emek verilmiş karşılık alınamamış ve bir sebepten yollar ayrılmış..Buna alışamıyoruz acı çekiyoruz ama hakkımızda gerçekten hangisinin hayırlı olacağını bilemiyoruz.Belki ileride iyiki bitmiş diyeceğiz,karşımıza gerçekten emek vermeye layık ya da anlaşabileceğimiz insanlar çıkacak..Anlayacağınız kendimize gelmeliyiz,biliyorum söylemesi çok kolay ama yapması çoook zor....Gazetede biraz da mizahi tarafı olan ama sonuçta başımıza gelen kötü sandığımız şeyin aslında kurtuluş da olabileceğini anlatan bir hikaye okudum ve paylaşmak istedim..Beni rahatlattı baya sizi de rahatlatır umarım ;)
Köyün birinde bir yaşlı adam varmış.Çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanırmış..Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki,Kral bu at için ihtiyara nerdeyse bir hazine teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış...'Bu at değerli bir at benim için;bir dost,insan dostunu satar mı' dermiş hep.
Bir sabah kalkmışlar ki at yok.Köylü ihtiyarın yanına toplanmış:
'Seni ihtiyar bunak,bu atı sana bırakmayacakları çalacakları belliydi.Krala satsaydın,ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın.Şimdi ne paran var ne de atın' demişler...İhtiyar:
'Karar vermek için acele etmeyin demiş.Sadece at kayıp deyin,çünkü gerçek bu.Ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz karar.Atımın kaybolması,bir talihsizlik mi,yoksa bir şans mı?..Bunu henüz bilmiyoruz.Çünkü bu olay henüz bir başlangıç.Arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez.'
Köylüler ihtiyar bunağa kahkahalarla gülmüşler.Aradan 15 gün geçmeden at ansızın dönmüş...Meğer çalınmamış,dağlara gitmiş kendi kendine.Dönerken de vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş.Bunu gören köylüler ihtiyardan özür dilemişler.
'Babalık demişler.Sen haklı çıktın.Atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için şimdi bir at sürün var'....

Gidenin ardından kendimiz yorum yapıp hayıflanmayalım kızlar :)

bu acıyı çekmeyen çok nadir ama anladığım kadarıyla unutulmayacak insan yok hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değil

Back
X