aşk bitince duygularım değişir mi?

papatyam90

öyle bir geç zaman...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
371
1
46
İzmir
mrb kızlar. bi sevgilim var ve galiba aşık oldum. bu yüzden hiçbir kusuru yokmuş gibi geliyo bana.
oysa ki arkadaşlarım onun için olumsuz şeyler söylüyolar. (dış görünüşü hakkında)
yakışıklı olmayabilir ama ben karakterini seviyorum başından beri. karakterine aşığım yani. dış görünüşünü görmüyorum bile ona bakarken.
ama işte evlilik sonrasında aşk biterse, dış görünüşünü takar mıyım acaba?
şu an için hiç takmam gibi geliyo.
aşk evliliği yapmış ve daha sonra pişman olmuş var mı aranızda? doğru yolda mıyım sizce?

merhabalar...ben 11 aylık evliyim 2 yılda flört dönemimiz oldu yaklaşık 3 yıl önce 3 ocakta tanıştık eşimle ve zamanla haliyle aşık olduk 2 yıl flört dönemimizden sonra sancılı günler başladı onu okadar çok sevdim ki....çünkü hayatıma giren ilk erkekti!!!kişiliği karakteri yıllarca hayalini kurduğum gibiydi...iş evlilik zamanına gelince aşk,saygı,sevgi....bunları maalesef görmüyorlar haliyle senin de aşkın sevgin sanıyorsun ki bitti!!!ben evliliğimin hatırına bir nebze kalan saygımla yürütmeye çalışıyorum aşk biiti mi dersen kalbimden söküldü ama geri dönemeyince bir nebze saygı için yürütüyorsun!!!o kalan saygı d a aslında ona değildir kendinedir!!!

sevgilinin dış görünüşüne göre karar verme..bazı şeyleri önceden tahmin edemezsin ..ilişkini başkalarının evliliğiyle yada ilişkisiyle kıyaslayarak bir sonuç elde edemezsin..

ayrıca bir ilişkinin mutlu mesut ilerlemesinin , kişinin dış görünüşüyle uzaktan yakından alakası yok..dua etki seni mutlu edecek bir karakterde olsun ..değilsede Allah bunu sana göstersin..

inşallah doğru bir insanla evlenir ve hayatın boyunca mutlu olursun..

benim arkadaşlar da zamanında çok baskı yapmıştı o hiç yanına yakışıyomu diye ben de hep terslemiştim onları ben yakıştırıyorum diye. hatta bi gün çok çok uzaktan tanıdığım bi kız muhabbetim bile yoktu geldi yanıma sevgilin çok mu zengin dedi hayır dedim ne alaka. e dedi parası da yoksa ne buluyosun dedi.
insan kimi severse güzel o dur. annem dahil hiçkimseye anlatamadım bunu. onu sevdikten sonra 1 tane bile erkeğe yakışıklıymış diyemedim. bana da en yakışıklı sevgilim geliyo çünkü.
bence dış görünüş hakkında kim ne derse desin, sen bildiğini oku kimseye aldırış etme.
ama başka sorunlar da varsa o çocuk hakkında bilemem tabi.

Nasıl kötü dış görünüşü çirkin mı yoksa bakımsız falan mı.
Benimde erkek arkadasım yakışıklı degildi yüzünde sorunu verdi ameliyat izi falan onu harici De yakışıklı degildi arkadaslarım kesinlikle yanıma yakıştırmıyordu sürekli bırak o tıpsiz i falan diyorlardı hatta ablam bile kaç defa ayrılayım ondan diye neler yaptı sırf yakışıklı değil diye ama ben asık oldum sevdim ölümüne hiç bı kusuru gelmedi gözüme. Ne mı oldu ayrıldık 2 sene çok mutluyduk bitti iste. Hala seviyo beni bende onu ama eskisi gibi değil asık değilim. Ama bı kere beğeninde bı daha soğumuyosun hala güzel geliyo gözüme ama gercekten arkadaslarımın gösterdiğim herkes iyy diyodu o derece. Senin ki nasıl tarif erdeme biraz

evlilik dış görünüşle değil,karakter ve kişilikle sürdürürlür.kimin nasıl gördüğü değil sizin nasıl görüp,sahiplndiğiniz önemli.

millet de çok biliyormuş canım onlara neymiş sen beğenmişsin, sevmişsin. model, manken falan mı bekliyorlarmış. ay kızdım bak şimdi dışarıdan bakıp da ilişkilere yorum yapanlara sinir oluyorum aşk iki kişi arasında yaşanır sadece başkaları burnunu sokmasın artık

aynen katılıyorum valla

sen mutluysan bakma onlara, bak bak dış görünüşüne nereye kadar. adam içkici olsa, kumarbaz olsa, sana şiddet gösterse daha mı iyi? hem zannetmiyorum ki o kadar çirkin olsun. eli yüzü düzgünse sorun değil. karakter evlilikte daha önemlidir, arkadaşların gençlik heyecanıyla böyle yapıyorlar sanırım

Son düzenleme:
Belki birinin büyüsü altındasındır? Halamda aynı senin gibiydi.
Adamla arasında 20 yaş vardı, ve Allah'ım günah yazmasın çirkindi.
Ama nasıl olmuşsa aşık olmuştu. Sonradan bozuldu o iş.
Şimdi ben ona nasıl bakmışım diyor.
Şimdi hem yakışıklı hem de durumu iyi biriyle evli.
Olacaksa olur, hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim babamda evlendiği sırada çok çirkinmiş, aşırı zayıf birde..
Düğün fotoğrafını arada sırada ortaya çıkartır annem takılırız nasıl evlendin bu adamla diye.
Babam güler kıs kıs..:)
24 yıllık evliler 4 çocukları var arada sırada sorun olsa da ki her evlilikte olur.
Ben ikisinin birbirini sevdiğine eminim hala..

Gerçekten seviyosan dış görünüşü umrunda olmaz bence..
Hele birde aranızdaki sagıyı sevgiyi yitirmezseniz..
Bunu da denemeden öğrenemezsin sanırım

bazen diyorum ki keşke aileler akrabalar arkadaşlar olmasa da aşkı rahat rahat yaşasak :)
her düğünden sonra ellerine fotoğraf alıp damt ve gelin hakkında yorum yapar bide böyleleeri. oysaki beğenen beğenmiş size ne.

dış görünüşünü merak eden arkdaşa şunu söyleyebilirim ki tipik türk erkeği. :) bakımsız filan ama ben zaten erkeğin bakımlısını sevmem.

karakteri düzgün gibi ya o yüzden seviyorum. sahipleniyo, ailemden birinin sana laf söylemesine izin vermem filan diyo.

bundan daha önce mantığımı dinleyip bi birliktelik yaşıyım dedim. yapamadım. aşk olmadan evlilik olmuyo. ama aşktan dolayı da bazı kusurları kabullenmek zor oluyo. ve bi gün bu aşk bietecek bunu da biliyorum

arkadaşının düşüncesine biraz da olsa takılmışsın...yani az da olsa kendine itiraf edemesen de sanki sen de dış görünüş olayını biraz takıyorsun gibi geldi bana. ben evlenmeden önce babam bana dedi ki" ipek bu çocuk senin idolündeki insan mı? eğer evet diyorsan evlen ama X huyu var beğenmiyorum evlenince zamanla değişir diyorsan çok zor ya da görmezden gelirim diyorsan o daha zor. fiziki olarak da es geçtiğin yerler varsa, ilerleyen zamanlarda gözüne batar"bence sen kimin ne dediğini değil, kendi düşüncelerini teraziye koy. tek aşk evliliği ya da tek mantık evliliği yetmek. %40,%60 ya da buna benzer mantık aşk tutturabilenler şanslı. ama aşkın da bir mantığı olduğunu düşünüyorum.

onaylanma kaygımızdan kaynaklanıyor aslında tüm bunlar. onaylanmaya ihtiyacımız yok aslında. kimse seçimlerini yaparken sizin ne düşüneceğinize bakıyor mu. ya da size göre hareket ediyor mu? hayır. siz de umursamamalısınız. söylediğim kadar kolay olmuyor uygulaması biliyorum ancak doğrusu da bu. sevdiğinize sahip çıkın, sarın, sarmalayın onu :)

Çevremizden hep duyarız bu tarz cümleleri
Yok sen daha iyilerine layıksın.
Yanına hiç yakışmıyor falan
Aman bir sürü eleştirler
Yaparlar ve yapmayada devam edeceklerdir.
Dış görünüşe takılı kalan insanlara ciddi anlamda kızıyorum
İnsanın yüreği karakteri düzgün olsun
Önemli olan kişilik. Sakın böyle şeylere aldırış etme.
Bırak söylesinler Ben yakıştırıyorum de geç..
Benim nişanlımda benim gönlümde,gözümde, eşi bulunamaz bir yerde.
Aşıgımda,seviyorumda. Saygı duyuyorumda.
Önemli olan senin nasıl baktıgın. Unutma kimsenin lafı ve sözü ile hareket etmenin Sana hiç bir faydası dokunmaz

bence sen insanların dediklerii fazlasıyla önemseyen dışa dönük birisin...

çok yakışıklı biri bulunca başkaları harika der sende kabarır kabarır durursun ...

gercek aşk senden çok uzak birileri övsün yeter...

Son düzenleme:
canım senin bu durumunu ben bundan 2.5 sene önce yaşadım..
biri vardı 2009 un martında tanıştık ve 2010 marta kadar çok iyi arkadaş olduk, sonra onda duygu değişimi olmuş, 2010 martına doğru bende de hoşlantı oldu ve biraz belli etmemle bana açıldı meğerse o 1 senede bana aşıkmış.. sevgili olduk.. aynı dediğin gibi aslında tipsizdi ve kimse yakıştıramadı onu bana "sen deli misin napıyosun" diyenler oldu ama ben takmadım seviyodum çünkü.. ve 2.5 sene boyunca da hiçkimseyi takmadım.. ama benim "onun dış görünüşüne değil karakterine aşığım" dediğim adamda inanılmaz bir ego patlaması oluştu.. ve son 1 senede beni fena halde üzdü.. şimdi de ayrıyız.. yani sana diyeceğim evlenince aşkın sönmez yakışıklı olmadığı için ama çok değer verdiğini sevgiline belli etme derim ben.. çok şımarıyorlar sen ağzın açık kalıyorsun, benim karakterine aşık olduğum adama ne oldu diye..

Birincisi ve en onemlisi bence ciftlerin birbirine yakismalari cok onemli. Ayni sana "o senin yanina yakismiyor" dendigi gibi ona da "oglum, sen bu kizi nasil buldun lan" falan gibi laflar geliyordur. Er ya da gec ustunuzde hakimiyet kurmaya calisacaktir. Yaniniza yakismadiginin farkindadir ve bunu sizi ezerek giderecektir.

Cok mu karamsar dusunuyorum? belki... Ama genelde gercekten cevreden ve aileden gelen olumsuz tepkiler dogru cikiyor. Ne zamandir birliktesiniz?

Herseye ragmen, onu gercekten iyi tanidiginiza inaniyorsaniz ve hala onun mukemmel oldugunu dusunuyorsaniz devam edin. Ama unutmayin butun erkekler iliskinin basinda mukemmellerdir.

değer vermemek değil de bence fazla ilgi iyi değil. kadın da erkek dde fazla ilgiden rahatsız olur bence.

çok olmadı. çok iyi tanıdığımı da düşünmüyorum. şimdilk bi sorun yok. ilişkinin başında her erkek mükemmeldir demişsiniz. doğru galiba. çok yeni olduğumuz için mükemmel gibi geliyo belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…