aşk denilen şey..

• Konu Sahibi Konu Sahibi TBD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TBD

bir de oğluşumuz olsa ♥
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
97
2
16
İstanbul
eşimle 1 yıldır evliyiz.
ilk bakışlar,ilk sarılmalar,ilk el ele tutuşma,ilk öpüşmeler..
neden herbirşey zamanla heyecanını yitiriyor ki?
onu gördüğümde kalbim çarpardı,sımsıcak gülerdik birbirimize.
her gece onun resmini öperek yatardım,onunla ilgili hayaller kurardım.
evliliğimiz harika,Allahıma çok şükür.
Rabbim bize bağşlasın ki dünyalar tatlısı bir bebeğimiz de var..

fakat ben eşime yeniden aşık olmak istiyorum.
onu öperken heyecanlanmak,sarılınca içimde kelebekler uçussun istiyorum.
acaba bazen düşünüyorum.dışarıda buluşsak falan?
ilk buluştuğumuz yere gtsek.yine aynı elbise mi gysem,yine süslensem falan??
ama çok kilo aldım,saçlarım kısack =((
heralde gttiğimz yerde de oturur faturalardan,borçlardan bahsederdik :D

şaka bir yana aşk geçici,insan evlenince ya da çok uzun yıllar brlkte olunca aşk ömrünü yitiriyor.
geriye bağlılık kalıyor.aşktan çok daha önemli birşey aslında.
çünkü hayatımız boyu kmlere tutulmuyoruz ki=)) geçici aşklar bitince ilişkiler de bitiyor tabi.
derken hayatımızın adamı çıkıyor karşımıza..ve hayatın gerçekleriyle karşılaşıyoruz bir bir...
eşlerimizin ailesi,evimizin işi gücü,çocuk sahibi olmak,komşular,arkadaşlar,maddiyat ile ilgili herşey..
rutinleşiyor herşey..
fazla açamadım.

bu duygusallık beni boğdu..daha fazla tek başıma konuşamıycam.
dertleşmek isteyen var mı?

inanın gerçek aşk bitmez...
bence bir süre özleyin birbirinizi
çalışmıyorsanız gidebilirseniz annenize gidin kalın 1 hafta yada 10 gün falan
inanın daha ilk geceden eskiden olduğu gibi
hayallere dalacaksınız.

inanın gerçek aşk bitmez...
bence bir süre özleyin birbirinizi
çalışmıyorsanız gidebilirseniz annenize gidin kalın 1 hafta yada 10 gün falan
inanın daha ilk geceden eskiden olduğu gibi
hayallere dalacaksınız.

ailemn yanındaym zaten =))
ama bu kısa ayrılıklar da malesef aşkı geri getirmiyor =(

ha şmdi yok cinsel hayatınıza renk getirin,ha yok romantik bir yemek ya da ne bileym böyle tipik önerilerde bulunanlar olucak.
onları yapsam da yatak odasında biten bir aşk da istemiyorum.
acaba eşimle mi konuşsam?
o da çok duygusal ve de romantik.
bir birimize farklı gözlerle bakalım falan desem.

bnm istediğim evlilikteki heyecan değil,ilk gün ki gibi aşk..

aşk yapısal olarak geçici bir şey bence, alışmanın bir tık altı... alıştığınız bir insanı her gördüğünüzde aynı heyecanı yaşayamazsınız bu çok normal, biz oluyorsunuz bir süre sonra sen ve ben den çıkıp... ve aşk bir huzursuzluk hali,çünkü korku var içinde ya giderse ya biterse endişesi var... ama yanınızda kalınca ve aynı çatı altına girince korkular bitiyor, huzur başlıyor, ee dolayısıyla aşk da bitiyor.. huzurluysanız ve mutluysanız dert etmeyin derim ben...

aşk yapısal olarak geçici bir şey bence, alışmanın bir tık altı... alıştığınız bir insanı her gördüğünüzde aynı heyecanı yaşayamazsınız bu çok normal, biz oluyorsunuz bir süre sonra sen ve ben den çıkıp... ve aşk bir huzursuzluk hali,çünkü korku var içinde ya giderse ya biterse endişesi var... ama yanınızda kalınca ve aynı çatı altına girince korkular bitiyor, huzur başlıyor, ee dolayısıyla aşk da bitiyor.. huzurluysanız ve mutluysanız dert etmeyin derim ben...

çok haklısınız.bnde rahat batıyor heralde bana diye düşünüyorum bazen :))
ama msjlaşsak mesela arada bi s.s demek fena olmazdı =((

tbd evliliğinin ve eşinin kıymetini bil o dediğin sıkıntılar rutinler herkeste var ne güzel bi yaşantın var şükret canım :nazar:

evliligin %80 nin özetidir bu cümle malesef:1:

ben nişanlıyım henüz,15 gün sonra nikahımız olacak... 1.5 yıldır birlikteyiz "seni seviyorum" cümleciğini yazıldığı haliyle ağzından duymadım henüz, ama çok hissediyorum sevildiğimi... (çok hissetmek neyse artık) unutmayalım ki her erkeğin içine kaçmış irili ufaklı öküzcükler vardır... biz bayanlar özel varlıklarız bence,söylense de söylenmese de anlıyoruz sevildiğimizi ya da sevilmediğimizi... evlilik sürecini yaşamadım bilemem ama siz de bazen onun kuralları ile oynayın, net olun (anlamıyorlar imalardan,inceliklerden bkz.öküz) mesajlaşalım bugün konuşmayalım canım öyle istiyor diyin, eskiden yaptığınız şeyleri yapın, günlük tutun bu beklentilerinizle alakalı(ama suçlayıcı olmayın yazarken) bazen esprili bazen romantik yazın... özel bir günde de hediye edin günlüğü ona... 5 kez okuyup özetleme cezası verin...( vallahi işe yarıyor):52:

hepsinin içindeki öküz eşit değil sonuçta haksızlık etmeyelim:1: arama kısmında öküz diye aratınca hep benim yazdıklarım çıkacak, nişanlım nickimi de biliyor, yazık olacak bana...
nişanlım demişken; geçenlerde şöyle dedi kendileri; erkek dediğin hayvanın konuşabilen halidir, neden bu kadar irdeliyorsunuz ki siz kadınlar, kumandayı eline ver tv nin önünden çekil, bütün olay budur... (ben bu adamla evlenicem kızlar,konu sahibinin eşi romantikmiş en azından, 1 yıl sonra benim konu başlıklarım nasıl olacak acaba:18:

günlük yazmak mesela!
kızım biraz daha büyüsn fırsatm olunca başlarım.
bugün şöyle yaptık,bana bunu dedi falan.heyecan verici olabilir.
bnm derdim sadece eşim değil.hem kendim hem eşim.

yeni evli arkadaşlar önerilerde bulunursa daha doğru olur sanırım...
sohbet edin bol bol, şakalaşın, özel şeyler yapın,imkanınız varsa dışarı çıkın başbaşa, evin çeşitli yerlerine romantik msjlar yazın, görebileceği şekilde...
Ama her şeyden önce takıldığınız şey "aşk" değil, "huzur" olsun... Neler okuyoruz şu forumda, şükredelim...

canım seni çok ii anlıyorum , ewlilik uzun bir yol ve her aşamasında farklı bir lezzet war.sen bir aşamadan diğerine geçmissin ve biraz boşluğa düşmüşsün.
aşk kısa kelimedir kendide manasını kavrayamayanlar için kısadır.
sen eski günleri güzel bir anı olarak sakla ve merak etme cok daha güzelleri seni beklio

orası öyle kzlar..
gençliğim gidiyor elden.ben ona çabalıyorum.
yeniden her güne heyecanla uyanmak,geceleri hayallere dalmak falan..
msj olayı kafama takılıyor.eşim yoğun çalışıyor,işçi.
ama diğer zamanda konuşmak yerine 1-2 msjlaşsak.telefonu faturalı ama msjı sevmiyor.
bnse çok heyecanlı buluyorum.bekarken çok yapardık ama evlenene kadarmış malesef =((
hatta bi kere bebeğimz yokken ona demştm bana romantk msjlar falan at diye.
o da bana tarifem konuşma üzerine,msj ücretli demişti şaşkn bir şekilde bakarak :D

o günden beri msj konusunu açmadm bir daha.
keşke atsa.ahh o bana 1-2 adım atsa ben koşa koşa gidicem.
ya normalde sarılır,öper,güzel konuşur,hediyeler alır,süprizler yapar.
beni mutlu etmek için çamaşır asar,bulaşk yıkar,küveti bile ovar =((
bebişimz daha 1.5 aylk.yardm amaçlı çoğu ama kızımz yokken de yapardı.

herkes yuh dicek şmdi bana =))
sorun bnde sanırım çoğunlukla.

Son düzenleme:
ona ilk sarıldığm günü hatırlıyorum.
çalıştığm hastanenin önündeydik.
hava buz gibiydi.
uzun maşalı siyah saçlarım vardı.
rüzgardan bozuldukça onları düzeltiyordu eliyle.
bnm otobüsüm gelene dek beni beklemişti.
giderken sarılmştm ona ilk defa,sıcacıktı..
çok heyecanlanmış yaptığmz bu masum şey ile.
sonra arabasına binip gitmişti.
sonra gün boyu,gece boyu msjlar.
iç kıpırtıcı sözler falan of off=((

yarın sabah koşarak uzaklaş burdan:32:
şu yazdıklarının birkaçına sahip olmayı mükemmel evlilik olarak görecek bir sürü kadın var canım
bence herşey yolunda, yukarıdaki arkadaş ne güzel yazmış, bir aşama geçtin ve sonrasının tadını çıkar diye...
bir de eşine sms paketi hediye et, hadi yine yazmasın bakalım neler oluyor:34:

canım önceden sana sevgisini mesaj ile gösteren adam şimdi çamaşır asarak gösterio,
tavsiyem sen de ona sevdiğini hissettir.yane neden hoslanıosa onu yap. anlattıklarına göre o da daha ii bi sekilde sevgisini sana gösterecktir.ii bir eşe sahipsin bence kıymetini bil umarım en büyük sıkıntın bu olur

Klasik olacak ama aşk kavuşamamaktır. Bak Leyla ile Mecnun'a, Kerem ile Aslı'ya. Onlar kavuşamadıkları için tanıyoruz, belki kavuşsalar Aslı'da kayınvalideden şikayet eden bir geline dönüşecekti. :1:

Şaka bir yana, belki çok açık olacak ama eşinle / sevgilinle birlikte olduktan sonra o büyü kalmıyor.

Kalıyor diyenlere saygı duyarım ama inanmam :34: O kadar çok kadın bunu kendine itiraf etmekten kaçıyor ki, zamanında bunlardan biri de bendim. Bende bu yazdıklarımı anlayana kadar epey sıkıntı çekmiştim. Artık sevgilime (eşim yerine tercih ettiğim bir kelimedir) aşık olmadığımı farketmek gerçekten zor birşeydi, nasıl ya diyordum ben bu adamı birkaç saat bile görmemeye dayanamazken, şimdi aylarca görmeyebiliyorum (yurtdışı işi) yada birlikte olmak o heyecanı vermiyor ama oldu aştım. Aşık değilim ama çokkk seviyorum, hep hayatımda olsun istiyorum, sıkı sıkı sarılsın istiyorum.

Önceleri insan sanki aşk bitince herşey bitecek gibi hissediyor. Aşk bitebilir ama yerine gelen sevgi, bağlılık, alışkanlık tadından yenmez bir duygudur.

Sen eşini seviyorsan , eşin seni seviyorsa daha ne olsun ki.

eşimle 1 yıldır evliyiz.
ilk bakışlar,ilk sarılmalar,ilk el ele tutuşma,ilk öpüşmeler..
neden herbirşey zamanla heyecanını yitiriyor ki?
onu gördüğümde kalbim çarpardı,sımsıcak gülerdik birbirimize.
her gece onun resmini öperek yatardım,onunla ilgili hayaller kurardım.
evliliğimiz harika,Allahıma çok şükür.
Rabbim bize bağşlasın ki dünyalar tatlısı bir bebeğimiz de var..

fakat ben eşime yeniden aşık olmak istiyorum.
onu öperken heyecanlanmak,sarılınca içimde kelebekler uçussun istiyorum.
acaba bazen düşünüyorum.dışarıda buluşsak falan?
ilk buluştuğumuz yere gtsek.yine aynı elbise mi gysem,yine süslensem falan??
ama çok kilo aldım,saçlarım kısack =((

şaka bir yana aşk geçici,insan evlenince ya da çok uzun yıllar brlkte olunca aşk ömrünü yitiriyor.
geriye bağlılık kalıyor.aşktan çok daha önemli birşey aslında.
çünkü hayatımız boyu kmlere tutulmuyoruz ki=)) geçici aşklar bitince ilişkiler de bitiyor tabi.
derken hayatımızın adamı çıkıyor karşımıza..ve hayatın gerçekleriyle karşılaşıyoruz bir bir...
eşlerimizin ailesi,evimizin işi gücü,çocuk sahibi olmak,komşular,arkadaşlar,maddiyat ile ilgili herşey..
rutinleşiyor herşey..
fazla açamadım.

bu duygusallık beni boğdu..daha fazla tek başıma konuşamıycam.
dertleşmek isteyen var mı?

çok haklısın :) genelde nişanlı çiftler hep der:) neden bitsinki aşk yok biz evlenncede böyle oluruz eskisi gibi blşrz knşrz msjlşrz vs:) ama hayat öyle değil:) bende nişanlıyım mesela ama çevremde çok yakınlarım hep evlndiği için biraz daha bilinçliyim bu konuda:) evlenince dediğin gibi aşk bitiyor heycan kalmıyor:) aslında evlenince değil zaman asımından dolayı bitiyor:) fakat dediğin gibi önemli olan sevgi :) kalıcılık ... zamanla arasıra bi aşk gelir yine insanlara bu genelde tatil yerlerinde yada bi akraba yanında olur:) tekrar kanın kaynar böyle:) aşık olursun ehycan yaparsn vs:) ama sürekli aynı evde birde bebek olunca elbette monotonluk baslıyor:) evliliğinz yolunda gitsin de gerisi önemli deil:)

aşk gelirrr ve geçer. önemli olan sana huzur veren birinizi bulabilmek, seni mutlu eden. bazen bir bakışıyla, bir hareketiyle ve bazen umamdık yerden çıkan sürpriz bir notla. bunların hepsi hayatı güzel kılar. Allah herkesi yuvasında mutlu etsin, kimsenin yuvası bozulmasın inşallah..

Back
X