• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliliği mi ? Mantık evliliği mi doğru olan ?

aşk mı mantık mı

• aşk

• mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ask varmi ask ? Yok mu ?
O zaman yaşasın sonsuz bekarlik :)
45 yasina gelince kessssske mantik evliligi şeyisinden yapsaydim iyi kotu bi hayat arkadasim cocuklarim olurdu cok pismanim diyecegim diyecegiz biliyorum ama yinede bu pismanligi goze alarak ask evliligi diyorum cunku isterse dunyanin en mukemmel
Adamida olsa ayni evde kalbinin hiic carpmadigi bi adamla yasamak iyyy ne bilim zor y

Ask varmi ask ? Yok mu ?
O zaman yaşasın sonsuz bekarlik :)
45 yasina gelince kessssske mantik evliligi şeyisinden yapsaydim iyi kotu bi hayat arkadasim cocuklarim olurdu cok pismanim diyecegim diyecegiz biliyorum ama yinede bu pismanligi goze alarak ask evliligi diyorum cunku isterse dunyanin en mukemmel
Adamida olsa ayni evde kalbinin hiic carpmadigi bi adamla yasamak iyyy ne bilim zor y
dogru okudukça soğudum zaten cocukcagızdan

Birsey soracağım arkadasiniz size böyle birşey demeseydi acaba böyle bır konu acarmiydiniz merak ettim. Arkadasinizdan etkilendiğinizi düşünüyorum. Bi zaman verseydiniz kendinize belki aşık olacaksınız. Pat diye Ahada aşık oldum denilirmi bilmiyorum. Tanıdıkça aşık olursun. Kabul edin etkilenmissiniz ve adamın direk fiziki görünümünü dusunmussunuz. Ben bunu anladım. Onun dışında aşk evliliği yaptım ve boşandım. Yi ne olsa yine aşık olup evlenirdim.

Kişiye göre değişir.
Ben mesela aşksız evlilik yapamam gibi. Yapamıyorum yani adım atamıyorum o kişiye ne kadar değer versem de içimde bir huzursuzluk hissediyorum, oldu ki adım attım başkasına aşık olma ihtimali mi yüksek görüyorum bu yüzden düşünemiyorum şuan için. Hem mantık hem aşk diyorum.
Ama bazıları da aşka doymuş oluyor ya da bir şekilde hazır hissediyor kendini yoğun duyguların olmadığı bir evliliğe, istemiyor. Emin olmak lazım bunun için, değilseniz yapmayın.
Ayrıca hayret ediyorum insanların başkasının ilişkisine nasıl bu kadar rahat gereksiz yere olumsuz yorum yaptıklarına.
Hadi kötü bir davranışını görsün söylesin anlarım, görüntü olarak sana yakışmıyor ne. Takılmayın buna.

Eğer arkadaşın bunu söylediği için ilişkinizi sorguluyorsan duyguların yoğun değil demektir. Evlenmek için evlenilmez; sevgi de aşkta mantıkta aynı oranda olmalıdır diye düşünürüm ben. Ama eğer bir ilişkim varsa ki seviyorum demektir bu, o zaman arkadaşımın lafıyla da sorgulamam açıkçası. İstemiyorsan, için sinmiyorsa ne onun ne de kendinin vaktini çalma.

Mantıklı bir aşk evliliği. Bakmayın siz buradakilerin tabi ki aşk evliliği dediğine.
Burada kayınvalidesiyle aynı evde yaşayan, kocası tarafından dayak yiyen, suratına tükürülen, küfür edilen kadınlar çıkıp "ama gidemem çok seviyorum, aşığım" diyor.
Tabi ki size de çıkıp ask evliliği diyecekler. Mantık ve aşk bir arada olunca gerçek bir evlilik oluyor bence. Digerleri çöp.

Ve daha da önemlisi evlendiğin adama saygı duymak bence. Bu da adamın özellikleriyle oluyor. Sana saygısı, sevgisi, kültürü, işi, her şeyi önemli bunun için.

anlattığın gibi biriyse gerçekten aşk olayına fazla takılma, seni seven değer veren hatta kahrını çekebilecek bir adama benziyor. Çevresinde de seviliyor ve saygınlığı var. Anladığım kadarıyla durumu da iyi ve sakin yapılı biri.
Böyle biriyle aşk olmadan da mutlu ve huzurlu olabilirsin.

Manyağın birine aşık olup her gün dayak yemek, ailesi ve kendisi tarafından ezilmek, kıskanç adamımım bahaneleriyle kısıtlanmak, aldatılmak da var... Okuyoruz burada. Bir de büyük aşk olduğundan bunları sineye çekiyor kadınlar.

Sen de tam tersini yapabilirsin, o büyük aşk yerine aşksız ama sağlıklı bir ilişki yürütebilirsin. Benzer bir durumdayım ben de 27 yaşına kadar aşkı bekledim. Aşık olduğum adamlar tarafından üzüldüm, aldatıldım, kırıldım vs. 3 senedir aşık olmadığım ama şuana kadar aşık olduğum adamlardan her konuda kat kat üstün biriyle beraberim. Özellikle erdemli biri olduğu için saygım sonsuz, aşka da ihtiyaç duymuyorum artık pek. Benim etrafımdakiler de benzer şeyler söylüyor aşk olmadan olmaz falan, ama bana ne :D ben mutlu, huzurlu olmak istiyorum, aşk olmasa da olur. Düzgün biriyle sevgi saygı oluşuyor zaten.

Arkadaşın seni kıskanmış olabilir bu arada; Avukat, gittiğimiz yerlerde tanınan biri demişsin. Bu ihtimali de aklına tut bence milletin lafından bu kadar etkilenmeden önce.

kafam bu gunlerde karmakarışık, suan bır sevgılım var avukat bana çok çok iyi davranıyor, o gun hep yemeğe cıkıyor dıye bıraz soylendım ısyerınede goturdu vs kafamda soru ısaretı kalmasın dıye, herneyse bugun yemek yıyorduk sınıf arkadasımla karsılaştım bana sımdı bence daha yakışıklı bırıyle olmalısın sen ona fazlasın tarzı seyler yazmıs, gercekten dıs gorunus bu kadar onemlı mı ya çok bozuldum, sevıyorum mantıgımada cok uyuyor karıyerı var bana çok ılgılı gıttıgımız yerlerde bıle cogu kısı tanıyor boyle ılgı gormesı hoşuma gıtmıyorda değil, ama goruncede kalbim delı gıbı carpmıyor, ama sevıyorum işte ,sizce bu yaptıgım dogru mu, aşık olmayı mı beklemeylıyım siz olsanız napardınız, mantık evlılığı yada en dogru olan mıdır sızce, of of dusunup durdum burada aldım soluğu....

Bu işlerde başkasının ağzına bakmayacaksın. Evlenmeden önce eşim için aman iki çocuklu, sen nelere layıksın, çirkin bile sayılır, bu adam alemci bundan koca olmaz diyenler şimdi ayy eşin çok yakışıklı, seni ne kadar çok seviyor, ne şanslısın diyorlar. Evlenirken duymadım şimdi de duymuyorum:) sadece aşkla karar vermedim mantığımda devredeydi. Bende manken gibi güzel , alımlı bir prenses değildim. Yaş, meslek, uyum , sevgi her şeyi koydum masaya ve öyle karar verdim, kimseyi de dinlemedim. Doğruyu yapmışım çok şükür

Ben kalbim çarpmayan adamı kocam olarak görmek istemiyorum. Yapamam.
Hayranlık duymadığım, heyecan yaşatmayan ama sadece seviyorum dediğim bir adamla aynı evi paylaşmak, çocuğunu doğurmak istemem.
Aşık olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu bildiğimden böyle galiba. Sadece seviyorum, iyi işi var falan yetmez. Evlilik başka bi şey.
Sırf bu yüzden aynen sizin sevgiliniz gibi bana çok iyi davranan, bir dediğimi iki etmeyen, sevgisini yürekten hissettiğim, akıllı, bilgili, esprili doktor sevgilimi bıraktım.
Hiç de pişman değilim.
Ben kalbimi çarptıracak birini bekliyorum.
Herkesin beklentisi başka. Uça uça evlenmek yerine iyi hoş işte seviyorum, bana karşı iyi diyerek evlenmek istemiyorum.
Bu kişisel bir şeydir.
Siz zaten bu insana aşık olsaydınız etrafınızdakileri duymazdınız bile. Seçim sizin. Çok iyi düşünün.
Sadece mantıkla olmaz. O adamın her halini göreceksiniz evlenince.

Öncelikle lütfen bu kadar telkine açık olmayın, arkadaşınızın bir lafıyla kafanızda hemen acabalar oluşmuş.

Aşk mı mantık mı diye seçim yapılmamalı ikisi de olmalı çünkü. Ha aşkın tanımı herkese göre değişir, bana göre fiziksel çekim hissettiğim ve beğendiğim bir adam olmalı. Saygı güven uyum denklik ortak değerlerimizin olması da işin mantık kısmı. Bunlardan biri eksik olunca benim o adamla ilişkim bozulur.

Öyle ilk görüşte çarpılmak gibi şeyler aramam, bazı adamlara da zamanla alışır seversin, tabi telkine bu kadar açık olmazsan. Şimdi kafan karışmış ama zamanla netleşir hislerin merak etme. Ama aylar geçtiği halde birlikte aynı yatağa girdiğini hayal edemiyorsan evlenme bence.

kafam bu gunlerde karmakarışık, suan bır sevgılım var avukat bana çok çok iyi davranıyor, o gun hep yemeğe cıkıyor dıye bıraz soylendım ısyerınede goturdu vs kafamda soru ısaretı kalmasın dıye, herneyse bugun yemek yıyorduk sınıf arkadasımla karsılaştım bana sımdı bence daha yakışıklı bırıyle olmalısın sen ona fazlasın tarzı seyler yazmıs, gercekten dıs gorunus bu kadar onemlı mı ya çok bozuldum, sevıyorum mantıgımada cok uyuyor karıyerı var bana çok ılgılı gıttıgımız yerlerde bıle cogu kısı tanıyor boyle ılgı gormesı hoşuma gıtmıyorda değil, ama goruncede kalbim delı gıbı carpmıyor, ama sevıyorum işte ,sizce bu yaptıgım dogru mu, aşık olmayı mı beklemeylıyım siz olsanız napardınız, mantık evlılığı yada en dogru olan mıdır sızce, of of dusunup durdum burada aldım soluğu....
dış görünüş önemli bence ama kimegöre neye göre?
mesela sen beğenmezsin başkası beğenir tipini olmaz
ama sen beğenirsin başkası beğenmez tipini gayet de güzel olur:)
insanın içi ısınmalı tabiki evleneceği kişiye

Back
X