• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliliği mi ? Mantık evliliği mi doğru olan ?

aşk mı mantık mı

• aşk

• mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Birsey soracağım arkadasiniz size böyle birşey demeseydi acaba böyle bır konu acarmiydiniz merak ettim. Arkadasinizdan etkilendiğinizi düşünüyorum. Bi zaman verseydiniz kendinize belki aşık olacaksınız. Pat diye Ahada aşık oldum denilirmi bilmiyorum. Tanıdıkça aşık olursun. Kabul edin etkilenmissiniz ve adamın direk fiziki görünümünü dusunmussunuz. Ben bunu anladım. Onun dışında aşk evliliği yaptım ve boşandım. Yi ne olsa yine aşık olup evlenirdim.
evet açmayındusunuyordum bu konuyu, ya gecmıs olsun sizede bende acaba mantıkla evlensem pısman olup ayrılmak ıster mıyım dıye tereddutteyım

Mantıklı bir aşk evliliği. Bakmayın siz buradakilerin tabi ki aşk evliliği dediğine.
Burada kayınvalidesiyle aynı evde yaşayan, kocası tarafından dayak yiyen, suratına tükürülen, küfür edilen kadınlar çıkıp "ama gidemem çok seviyorum, aşığım" diyor.
Tabi ki size de çıkıp ask evliliği diyecekler. Mantık ve aşk bir arada olunca gerçek bir evlilik oluyor bence. Digerleri çöp.

Ve daha da önemlisi evlendiğin adama saygı duymak bence. Bu da adamın özellikleriyle oluyor. Sana saygısı, sevgisi, kültürü, işi, her şeyi önemli bunun için.
ya cok guzel yazmıssınız içime su serpildi resmen haklısınız aptallık etmeyeyım

gelmiyor, eski sevgilim yattıgımızı aıleme falan anlatmıstı cunku soğudum cınsellıkten bu yuzden benı bunla tehtıd edıp dururdu serefsız eskı sevgılım

Bunun için terapi alacaksınız ama. Bunu da kendiniz için yapacaksınız en çok. Aşktır mantıktır evliliktir bunları bir kenara koyun. Bunlarla kafanızı meşgul etmeyin. Önce kendinizi dinleyin. Kendi sıkıntılarınızı mutsuzluklarınızı. Bunlarla mücadele edin. Yoksa hiç bir ilişkiniz aşk da olsa mantık da olsa düzgün gitmez. Cinsellikle olan sıkıntıyı da başkalarından önce kendiniz için çözmeniz gerekiyor.

kafam bu gunlerde karmakarışık, suan bır sevgılım var avukat bana çok çok iyi davranıyor, o gun hep yemeğe cıkıyor dıye bıraz soylendım ısyerınede goturdu vs kafamda soru ısaretı kalmasın dıye, herneyse bugun yemek yıyorduk sınıf arkadasımla karsılaştım bana sımdı bence daha yakışıklı bırıyle olmalısın sen ona fazlasın tarzı seyler yazmıs, gercekten dıs gorunus bu kadar onemlı mı ya çok bozuldum, sevıyorum mantıgımada cok uyuyor karıyerı var bana çok ılgılı gıttıgımız yerlerde bıle cogu kısı tanıyor boyle ılgı gormesı hoşuma gıtmıyorda değil, ama goruncede kalbim delı gıbı carpmıyor, ama sevıyorum işte ,sizce bu yaptıgım dogru mu, aşık olmayı mı beklemeylıyım siz olsanız napardınız, mantık evlılığı yada en dogru olan mıdır sızce, of of dusunup durdum burada aldım soluğu....
Bu kişisel bir tercihtir. Kime göre neye göre mantıklı?Ayşe'ye göre doğru kişi Fatma'ya göre yanlış olabilir. Kalbinle beynin doğru orantılıysa evet dersin zaten. Bana göre mantıksız aşk olmamalı. Yani her ikisini de bulduğun biriyle yaşamalısın hayatını.

anlattığın gibi biriyse gerçekten aşk olayına fazla takılma, seni seven değer veren hatta kahrını çekebilecek bir adama benziyor. Çevresinde de seviliyor ve saygınlığı var. Anladığım kadarıyla durumu da iyi ve sakin yapılı biri.
Böyle biriyle aşk olmadan da mutlu ve huzurlu olabilirsin.

Manyağın birine aşık olup her gün dayak yemek, ailesi ve kendisi tarafından ezilmek, kıskanç adamımım bahaneleriyle kısıtlanmak, aldatılmak da var... Okuyoruz burada. Bir de büyük aşk olduğundan bunları sineye çekiyor kadınlar.

Sen de tam tersini yapabilirsin, o büyük aşk yerine aşksız ama sağlıklı bir ilişki yürütebilirsin. Benzer bir durumdayım ben de 27 yaşına kadar aşkı bekledim. Aşık olduğum adamlar tarafından üzüldüm, aldatıldım, kırıldım vs. 3 senedir aşık olmadığım ama şuana kadar aşık olduğum adamlardan her konuda kat kat üstün biriyle beraberim. Özellikle erdemli biri olduğu için saygım sonsuz, aşka da ihtiyaç duymuyorum artık pek. Benim etrafımdakiler de benzer şeyler söylüyor aşk olmadan olmaz falan, ama bana ne :KK70: ben mutlu, huzurlu olmak istiyorum, aşk olmasa da olur. Düzgün biriyle sevgi saygı oluşuyor zaten.

Arkadaşın seni kıskanmış olabilir bu arada; Avukat, gittiğimiz yerlerde tanınan biri demişsin. Bu ihtimali de aklına tut bence milletin lafından bu kadar etkilenmeden önce.
çok guzel yazmıssınız o kadarda dogru yazmıssınız kı, haklısınız

Ben kalbim çarpmayan adamı kocam olarak görmek istemiyorum. Yapamam.
Hayranlık duymadığım, heyecan yaşatmayan ama sadece seviyorum dediğim bir adamla aynı evi paylaşmak, çocuğunu doğurmak istemem.
Aşık olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu bildiğimden böyle galiba. Sadece seviyorum, iyi işi var falan yetmez. Evlilik başka bi şey.
Sırf bu yüzden aynen sizin sevgiliniz gibi bana çok iyi davranan, bir dediğimi iki etmeyen, sevgisini yürekten hissettiğim, akıllı, bilgili, esprili doktor sevgilimi bıraktım.
Hiç de pişman değilim.
Ben kalbimi çarptıracak birini bekliyorum.
Herkesin beklentisi başka. Uça uça evlenmek yerine iyi hoş işte seviyorum, bana karşı iyi diyerek evlenmek istemiyorum.
Bu kişisel bir şeydir.
Siz zaten bu insana aşık olsaydınız etrafınızdakileri duymazdınız bile. Seçim sizin. Çok iyi düşünün.
Sadece mantıkla olmaz. O adamın her halini göreceksiniz evlenince.
casaretli değilim galıba ben sızın kadar

Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin herkese.

Bu durumun malesef doğru ve akla yatan tercih şıkkı yok bana göre..

Öyle evlilikler biliyorum ki aşık olup da evlenilen, onu kaybetmemek için bütün çabayı gösteren ama evliliklerinde huzursuzlukları bir türlü bitmek bilmeyen..

Öyle evlilikler de biliyorum ki görücü usulü olan, doğru düzgün tam anlamıyla birbirini tanımadan evlenen çiftlerin huzurlu ve mutlu bir şekilde evliliklerini devam ettiren..

Evet evleneceğin kişiye karşı bir şeyler hissetmeden olmaz evlenme olayı.. Sonuçta ömrünü onunla geçireceğimiz bir insandan bahsediyoruz.. ama bu hissin kuvvetli duygu olan aşk olması gerekmiyor bence.

Sevme, hoşlanma, kalbin ısınması,... gibi hisler de pekala evlenmek için yeterli duygular olabilir bana göre.. Aşk bittikten sonra sevdiğin kişinin o göze batmayan olumsuz özellikleri aşk bitince göze batar oluyor evlilik de.. Aşkın ömrü kısadır ve aşk bir müddet sonra yerini evliliğinizin durumuna göre yerini ya sevgiye ya da nefrete bırakır..

Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin herkese.

Bu durumun malesef doğru ve akla yatan tercih şıkkı yok bana göre..

Öyle evlilikler biliyorum ki aşık olup da evlenilen, onu kaybetmemek için bütün çabayı gösteren ama evliliklerinde huzursuzlukları bir türlü bitmek bilmeyen..

Öyle evlilikler de biliyorum ki görücü usulü olan, doğru düzgün tam anlamıyla birbirini tanımadan evlenen çiftlerin huzurlu ve mutlu bir şekilde evliliklerini devam ettiren..

Evet evleneceğin kişiye karşı bir şeyler hissetmeden olmaz evlenme olayı.. Sonuçta ömrünü onunla geçireceğimiz bir insandan bahsediyoruz.. ama bu hissin kuvvetli duygu olan aşk olması gerekmiyor bence.

Sevme, hoşlanma, kalbin ısınması,... gibi hisler de pekala evlenmek için yeterli duygular olabilir bana göre.. Aşk bittikten sonra sevdiğin kişinin o göze batmayan olumsuz özellikleri aşk bitince göze batar oluyor evlilik de.. Aşkın ömrü kısadır ve aşk bir müddet sonra yerini evliliğinizin durumuna göre yerini ya sevgiye ya da nefrete bırakır..
bende böyle düşünüyordum ama aklım karıstı ıste dun gece

Arkadaşım inançlı biriysen eğer hayırlısını Allah'tan iste. Tamam bu dünya imtihan yeri.. Seçme hakkımız var, irademiz var.. Bunlara Yüce Allah müsade etmiş... ama n'olursa olsun geleceğimizi bilemiyoruz, gaybı bilen yalnızca Allah'tır. İnsanları ne kadar tanıyabiliriz. Herkes kendini karşısındaki insana nasıl gösteriyorsa o insanı o kişi öyle tanıyor, öyle biliyor. Çoğu insan 40 yıl sonra bile karşısındaki insanı tanıyamamışım diyebiliyor....

Bırak kariyeri, yakışıklılığı, parayı, aşkı.. Senin hakkında ne hayırlıysa onu iste Allah'tan. Eğer hakkımda hayırlıysa bu evlilik, bu eş adayı onu kalbime ısındır Rabb'im diye dua et.. Hayırsızsa bir sebeple hayatımdan uzak eyle de..

Güzellik, yakışıklılık gelip geçici.. Hayırsız bir insan olduktan sonra manken gibi olsa ne yazar.. Seni aldatan, değer vermeyen biri olduktan sonra parasını, kariyerini görür mü o gözler. O ruh, o beden hayattan lezzet alır mı? O evlilik huzur, mutluluk getirir mi sana?

Hakkında hayırlısını dilerim.

ben de bunu anlamam bu kadar iyi birine neden aşık olunmaz benzer konularda da aynı şeyler oluyor adam çok iyi çok efendi ama aşık olunmuyor yani aşık olunması için it kopuk mi olması lazım erkeğin?

mantığına da az uydu mu aşk evliliğinin tadından yenmez
ama ticari bir evlilikse kastettiğin o evlilik değil noter huzurunda anlaşma gibi bişey geliyor bana
bi kere severek evlendiğinde her absürt diye nitelendirdiğin hareket o yapınca sempatiklik kazanıyor
onsuzluğu düşününce boğazın düğümleniyor...bence bu dunyada en şanslı insan sevdiği ve sevildiğini bildiği biriyle evlenmesidir...zorluk falan hak getire.hiçbirşeyi umursamazsın o varsa yanında

ay sonunu getiremezsin belki ..

belki istediğin kırmızı hunter marka botu uuuzuun süre alamayacaksın

ama akşam eve gelirken sana jelibon getirince şapşiğe bağlayacaksın.

niyee? cünkü seviyorsun

(yazar burada kendi hayatından betimlemeler yaparak konuyu coşturmuştur):rapci:

ben aşk evliliğimi mantıkla yaptım, iki seçenek birbirinden bağımsız olamaz.
sevmeden ömür geçmez.
sadece sevgi, aşk da yetmez.

Back
X