Ya kocamın istediğini, kendi ailemi tamamen arka plana atıp kocamın ailesinin güvenini kazanıp her istediğimi yaptıracağım, yada onu terk edip kendi ailemin yanına taşınıp daha fazla ezik durumda kalmıyacağim. Siz olsanız ne yapardınız?.
Arkadasim iyi de kötü de ailen olsa senin ailen, ayni esinin ailesi yine ailen. Bu ayrimcilik neden. O sana bu sarti kosuyor ne hakki var. Evlenince ailemimizi mi reddetmemiz lazim. O kendi ailesini niye rededemiyor.
Ailelerin arasi neden bozuldu ? istemeselerde yarin bir gün yine bir araya gelmek zorundalar. Bebegin olursa oglunun sünneti vs. vs. Iki aileyi bir araya getirmek tekrardan birlestirmek yine sizin elinizde. Tek basiniza bir sey yapamazsiniz esinizde sizinle ayni fikirde olmali.
Zaten bebek olursa barışılır diyor eşimin ailesi, ama ben kimse kimseyle barışsın diye bebek yapamam, ikimizdw güzel bölümlerde okuyoruz ayrıca. Çocuk olacaksa en az 4-5 sene sonra olabilir, o zamana kadar kocamın ailesine karşılıksız iyi davranmak zehir içermiş gibi olur..
Zaten bebek olursa barışılır diyor eşimin ailesi, ama ben kimse kimseyle barışsın diye bebek yapamam, ikimizdw güzel bölümlerde okuyoruz ayrıca. Çocuk olacaksa en az 4-5 sene sonra olabilir, o zamana kadar kocamın ailesine karşılıksız iyi davranmak zehir içermiş gibi olur..
Bu söylediğiniz iki çözümde çok uçlarda olmuş. Eşinizin cümlelerinden çıkardığım kadarıylada eşiniz kendi ailenizi tamamen arka plana atmanızı istemiyor.
İstediği şey, ailesine biraz daha saygı ve içtenlik.
Siz bu içtenliği sağlarken mesafeyi koruyup dengeyide sağlayacaksınız.
Böylece hem mutlu olacaksınız hemde sevdiğiniz eşinizi üzmeyeceksiniz.
Anladığım kadarıyla husumetler aile arasında oluyor ve bunun yansıması sizin yuvanıza oluyor..Bunu yapmayın.
Aileniz elbette ki önemli faakat birinci planda şimdi kurduğunuz yuva var.
Hem kendi ailenizi hem eşinizin ailesini dengede tutacak sizsinizdir.Bu kurduğunuz dengede ise eşiniz de yürüyecek.
Eğer bunu yapmazsanız her defasında bu yüzden tartışır ve her defasında emirlere maruz kalırsınız.
Mutluluk insanın elindedir evliliklerde ilk başlarda tabi.Sonra ipler koptuğunda dengeyi kurmak imkansız oluyor.
İyi davranmanın ve sevginin karşılığı yoktur ki. Sizi anlıyorum, eşinizin ailenize karşı tavrı sizi üzüyor fakat bu yaptıklarınız evliliğe yakışmıyor.
Bu yakışmayan kısmıda siz düzeltmelisiniz. Bu dengeler erkeklere bırakılmamalı, bırakıldığı taktirde haddi aşıyorlar.
Siz üzerinize düşeni yapın, yapın ki size söyleyecekleri söz kalmasın..
Zamanla eşinizde bu halinizi görüp aynı durumları yapmaya başlayacaktır ve belkide sizden daha çok emek harcayacaktır.
Eşinizi seviyorsanız ve bu evliliğe güveniyorsanız bazı adımlar atmalısınız.
Siz büyük kötülükler yapmadıysalar sizde bu kadar zorlanmayın. Sevmek, iyi davranmak, güler yüzlü olmak o kadarda zor değil.Mesafeli birliktelikler güzeldir.
Yarın çocuğunuz olduğunda belkide en çok destek olacaklar onlardır size.
Ya da ne bileyim işye karşılığa gerek yok; aile işte.
İyi davranmanın ve sevginin karşılığı yoktur ki. Sizi anlıyorum, eşinizin ailenize karşı tavrı sizi üzüyor fakat bu yaptıklarınız evliliğe yakışmıyor.
Bu yakışmayan kısmıda siz düzeltmelisiniz. Bu dengeler erkeklere bırakılmamalı, bırakıldığı taktirde haddi aşıyorlar.
Siz üzerinize düşeni yapın, yapın ki size söyleyecekleri söz kalmasın..
Zamanla eşinizde bu halinizi görüp aynı durumları yapmaya başlayacaktır ve belkide sizden daha çok emek harcayacaktır.
Eşinizi seviyorsanız ve bu evliliğe güveniyorsanız bazı adımlar atmalısınız.
Siz büyük kötülükler yapmadıysalar sizde bu kadar zorlanmayın. Sevmek, iyi davranmak, güler yüzlü olmak o kadarda zor değil.Mesafeli birliktelikler güzeldir.
Yarın çocuğunuz olduğunda belkide en çok destek olacaklar onlardır size.
Ya da ne bileyim işye karşılığa gerek yok; aile işte.
Bir önceki mesajınızdaki dediğiniz herşeyi yaptim. Kocamın tutumu "ben ailene ister giderim ister gitmem, bana kalmış, ama sen benim ilemi hiçe sayarsan boşanırız".. Onun ailesini hiçe saymadım hiçbir zaman. Sırf kocam çok seviniyor diye, arada bi arayıp hal hatır sordum kaynanama, bana ettiği onca laflardan sonra, herşeyi unutmuş gibi yaptım her ne kadar her gün aklımı kemirseler bile.
Doğru, çok sık aramadım ailesini, ama bu da anneme etmiş olduklari hakaretlerden ileri geldi, burda yazmaya bile utandığım cok pis kelimeler kullanıldı hem anneciğim hemde babacığım hakkinda. Bunları unutmuş gibi yapsamda yansıtıyorum ailesine..
Bayramda onun ailesini arayıp sormak, benim ailemi yalnız başıma öksüz gibi aramam çok koyuyor.
Kocamın tutumu ailesi gibi olmasaydı, annesine "sizin gidip gelmeyeceğinize kendiniz karar verirsiniz, ama biz evli olduğumuz sürece ben sevmesemde saygimdan gidip geleceğim" dese, yemin ederim ki kimseyi daha fazla zorlamam hiçbirşey için.. Annesine babasına şimdiki gösterdiğim saygının on katını gösteririm.
Fakat kocam, teraziye koyunca kadın erkek eşit değildir, kadinin ailesi unutulur erkeğinkine bakılır deyince, çıkmaza giriyorum.. Sirf annemi babami el olarak görmediğim icin cezalandırıyor beni, buda beni çok üzüyor, çünkü hak etmediğimi biliyorum ..
Canım ya çok klasik olacak ama madem aşk evliliği yaptın hiçmi farketmedin şu kadın erkek eşitliği vs konularındaki görüşlerini ? Zaten ateş bacayı sarmışken evlenmeyin diyor uzmanlar, ne kadar doğru
Anladigim kadariyla ikinizde ögrencisiniz ve ailesi maddi olarak yardim ediyor. Bu da onlara istedigini yapma söz gecirme hakki taniyor. Eger 91 dogumluysaniz cok erken evlenmissiniz. Cocuk hayatinizi degistirebilir evet.Ama iki aile arasinda ki sorunlari asla cözmez... Esiniz cok bencil davraniyor. Ciddi bir sekilde esinizle konusun bunu birakmasini söyleyin . Aileniz suan durumu bilmiyor ama cok gecmeden fark edecektir . Durumlar daha da kötü hal alacaktir...
1sencim güzel tavsiyeler veriyorsun da, eşinin düşüncesini okudun mu?
Biz burada konu açan kocasının ailesini istemeyen kadınlara sevmesen bile saygı duymalısın diyoruz. Ama burada konu sahibinin kocası aileler arası anlaşmazlık var diye kendi de küsüp gitmiyor, gitmediği gibi benim ailemi öz kendi aileni el gibi göreceksin demiş. Bu eşe dengeli davransa da zihniyeti belli, aileler barışsa bile her zaman karısının kendi ailesini ön planda tutmasını bekleyecektir.
Bir de anlamadığım nokta aileler varsın görüşmesin neden bunun yükünü eşi karısına yükleyip arayı sen bulacaksın diyor. Şart mı dünürlerin birbirini sevmesi görüşmesi. Her ikisi de konu sahibi dahil neden bu durumu evliliklerine yansıtıyorlar?
Aileler arasında kavga olmuş kalp kırıcı sözler söylenmişse ve her ikisi de bunu kaldıramayorlarsa o zaman kadın da eşinin ailesine kendi ailesine konduğu gibi mesafe koysun, kocası haksızlık ediyor. Sen benim aileme iyi ol ama ben senin ailenle görüşmem. Benim ailemi öz ailen sayacak kendi aileni el gibi göreceksin. En nefret ettiğim zihniyetlerden.
1Sen'ciğim çok doğru ve güzel yazıyorsun.
Ancak artık yuvayı sadece dişi kuşun yapmasın. Erkekte o yuvaya çöp taşıdıysa, oda biraz sorumluluk alsın. Niçin karısından görüp düzelecek, düzeltmek istiyorsa düzelmeli, eşine ve yuvasına saygı duyuyorsa emek vermeli. Yada ailesiyle dengeyi kurmalı.
Bu serzeniş sana değil tüm kadınlara sakın yanlış anlama beni. Biz Türk kadınları hep çok vericiyiz, artık az durmanın zamanı gelmedi mi ? Tamam yuva kutsal ama devamı da sadece kadının görevi değil. Niye hep biz alttan alacağız ? İçinde kişilik haklarına saldırının olduğu bir evlilik yürüse ne olur, yürümese ne olur ? Baksana eşi resmen tehdit ediyor. Ben bir kadın olarak bıktım vallahi, kadınların hep verici, hep kurtarıcı, hep kotarıcı olmasından.
Bir önceki mesajınızdaki dediğiniz herşeyi yaptim. Kocamın tutumu "ben ailene ister giderim ister gitmem, bana kalmış, ama sen benim ilemi hiçe sayarsan boşanırız".. Onun ailesini hiçe saymadım hiçbir zaman. Sırf kocam çok seviniyor diye, arada bi arayıp hal hatır sordum kaynanama, bana ettiği onca laflardan sonra, herşeyi unutmuş gibi yaptım her ne kadar her gün aklımı kemirseler bile.
Doğru, çok sık aramadım ailesini, ama bu da anneme etmiş olduklari hakaretlerden ileri geldi, burda yazmaya bile utandığım cok pis kelimeler kullanıldı hem anneciğim hemde babacığım hakkinda. Bunları unutmuş gibi yapsamda yansıtıyorum ailesine..
Bayramda onun ailesini arayıp sormak, benim ailemi yalnız başıma öksüz gibi aramam çok koyuyor.
Kocamın tutumu ailesi gibi olmasaydı, annesine "sizin gidip gelmeyeceğinize kendiniz karar verirsiniz, ama biz evli olduğumuz sürece ben sevmesemde saygimdan gidip geleceğim" dese, yemin ederim ki kimseyi daha fazla zorlamam hiçbirşey için.. Annesine babasına şimdiki gösterdiğim saygının on katını gösteririm.
Fakat kocam, teraziye koyunca kadın erkek eşit değildir, kadinin ailesi unutulur erkeğinkine bakılır deyince, çıkmaza giriyorum.. Sirf annemi babami el olarak görmediğim icin cezalandırıyor beni, buda beni çok üzüyor, çünkü hak etmediğimi biliyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?