• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask mi? Kariyer mi?

kariyerrrrrrrrrrrr diyeli bir konuda anlaşamadın ayrıldın.arka plana attığın kariyeri zamanında değerlendirmediğin için pişman olablirsin.

Sevgili konu sahibesi, genc yasta oldugun icin sen bu psikopatca davranislari aska baglamissin ama ask bu degil. Senin konun ask mi kariyer mi degil aslinda, cunku senin aslinda bir secim yapmana gerek yok. Hem guzelce mezun olabilir, hem de guzel bir iliski yasayabilirsin diger genc kizlar gibi, ikisinin bir arada olmamasi icin hicbir sebep yok.

Birini gercekten seviyorsan onu ne olursa olsun hayallerinde, hayatinda desteklersin, mutlulugu icin elinden geleni yaparsin.

Bu adam senin mutlulugunu istiyor mu sence? Kendi psikopatliklari icin senden okulu birakmani istiyor, sence bu sevgi mi? Sence bu adam seni dusunuyor mu? Bu adam seni eve kapatmaya calisiyor farkinda misin? Seni hayattan izole etmeye calisiyor. Yorulmani istemiyorum, cocuk istiyorum vs vs hepsi fasa fiso, senin kendi aklin yok mu? Yorulup yorulmayacagina kendin karar veremez misin? Daha 20 yasindasin, once bir hayatin , gencliginin tadini cikar, gez toz, calisma hayatina atil, kendi paranin olmasinin tadini cikar, ondan sonra tabi ki cocuk sahibi ol. Sence de 20 yas cocuk sahibi olmak ve eve kapanmak icin biraz genc degil mi?

Baska bir konu daha var, universite insanin civil civil, en mutlu oldugu yillaridir, neden bu adami cekerek bu yillari harciyorsun guzel kardesim? Gez, dolas, arkadaslarinla sosyalles, kafelere git, kluplere, degisik aktiviteler katil.Neden bu adamin en guzel yillarini kiskancligiyla karartmasina izin veriyorsun?

Biraz dusunursen adamin sacmaladigini sen de goreceksin, pek cok calisan anne var ve hepsi hem basarili, hem mutlu, hem de iyi "ev kadinlari". Yani okumus olmak evlenmeye ve mutlu olmaya engel degil, bilakis iyi egitimli ve guclu bir kadinsan karsina da senin gibi es adaylari gelecektir.

Daha genceciksin, sevgi bile olmayan bir sey icin okulunu birakmaya deger mi? Onunde uzun yillar var, okulunda, sonra is hayatinda mutlaka karsina birileri cikacaktir. Aile ozlemi duymani anliyorum ama bu yuzden yanlis adimlar atma kuzum, pisman olursun.

Baska deginmek istedigim bir sey daha var, hayatta insan sadece kendisine guvenmeli. Yani diyelim ki evlendiniz, mutlu degilsin (ki olacagini hic sanmiyorum boyle bir insanla) bosanmak istiyorsun, maddiyata ihtiyacin olacak. Diyelim ki evlendiniz, esinin basina bir seyler geldi ve hayatta tek basina kaldin, ne yapacaksin? Once guclu ve bagimsiz bir birey olmalisin ki hayatta kendini kotarabilmelisin, hayattaki en onemli sey bu. Ask, yuve vs sonra mutlaka zaten pesinden geliyor. Bu adama ya da herhangi bir adama maddiyat yuzunden kendini mecbur etme lutfen, o duruma kendini dusurme.

Lutfen bir adamin sozuyle okulu birakmak gibi sacma sapan bir dusunceye kapilma. Turkiye'de milyonlarca gencin hayali olan universiteye girmissin, lutfen bu sansi iyi degerlendir.

Umarim soylediklerimi ciddiye alirsin konu sahibesi....en dogru secimleri yapmani dilerim, hayatinda mutluluklar dilerim.

Çok güzel anlatmışsınız. Her kelimesine katılıyorum.

İnsan önce kendine güvenip kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Hayatın ne zaman ne getireceği hiç belli olmaz.

Konu sahibi; unutmayın ki taviz tavizi doğurur. Şimdiden arkadaşsız, yalnız kaldığınızı söylemişsiniz. Daha çok gençsiniz. Kendinize sormanız gereken soru "ben hayatımı bu şekilde mi geçireceğim?" olmalı. Arkadaşlar çok güzel yorumlar yazmışlar. Umarım size yardımı olur.

Ben hastalikli bir iliski goruyorum. Senin sevgilinin sorunlari var gibi geliyor bana. Davranislari, takintilari...
Seninle olan derdi de senin okuyup kendine yeten biri olmayip ona muhtac olman, evde coluk cocuga karisip hepten ona bagimli olman. Seni iyicee bir sindirmek istiyor. Okuma ki gozun acilmasin, bir an once evlenin ki artik geri donusu olmasin, senin keyfini ciakrsin, kole etsin.

Allah bilir kendi de okumamistir onun.
Anan baban varken ona mi kalmis senin okuluna, hayatina karismak? Ne cok yuz veriyorsunuz bunlara. Cahilin teki oldugu belli, onun lafiyla hayat mi yonetilir, yapmayin Allah askina.
Boyle orumcek beyinliler icin hayatini, okulunu feda edersen ilerde kafani vuracak tas bulamazsin. Buraya yaziyorum.

Okulunu oku, ufkun acilsin. Zaten kendin gorup gecirince kendiliginden tekmeyi basarsin, ne erkekler varken bu neymis diye. Yasinin verdigi cahillikle insan gormemissin sen arkadasim, bunlari insan saniyorsun, yasadigin baskiyi ask, sahiplenme saniyorsun. :ssz:

Bir erkek için okulunu bırakmayı düşünmeyi hiç bir zaman anlayamacağım
Acaba ben mi aşkı yaşamadım bilmiyor muyum nedir :106:

sadece başlığa göre yazıp olur neden olmasın diyecektim.
zira ben hem aşkı hem kariyeri seçtim.
ancak içeriği okuyunca değişti fikrim.
neden mi?
çünkü ben okurken evlendim ve kocam hep arkamda oldu,
zorlandığım,tıkandığım noktada beni ayağa yine o kaldırdı.
beni hep destekledi.
şuan bile eğitimim için elinden geleni yapıyor.
ders çalışabileyim diye temizlik ve yemeği bile o yapıyor bi çok kez.
ben eşimin evlenmeden öncede beni yüreklendirdiğini görerek gurur duydum ve evlendim.
peki senin dayanağın nedir?
sana kıyamadığı(!) için çalışmanı istemeyen,kariyerine devam etmeni istemeyen bir adamla evliliği düşünmen garip değil mi?
boşuna mı üniveriste kazandın?
emin ol kimse kimseye ekmek vermiyor.
belki onun annesi çok iyi bir kadındır,saçınıda süpürge etmiştir eşi çocukları ve kayınvalidesi için.
sor bakalım memnunmuymuş halinden?
eminim ki mutlu olmaktan başka çaresi olmadığı için mutlu olan ama içinde bir çok şey ukte kalmış bir bayandır.
ve hiç birşey dışarıdan görüldüğü gibi değildir.
üniversiteni bitir sonra bu adamla ister evlen ister evlenme,
evlenirsen ister çalış,ister çalışma o sana kalmış.
ama okulunu bitir.
sonra çok pişman olursun.
hayatın ne getireceği bilinmez.en kötüsünü düşünerek hareket et ki,başa geldiğinde sabrında,çözümünde olsun.
ya ayrıldınız,ya eşin vefat etti(Allah gecinden versin),ya çalışamayacak bi rahatsızlığı oldu(Allah korusun)?
ne yapacaksın bu durumda.
malesef herkesin hayatı güllük gülistanlık gitmiyor,bunlarda hayatın gerçekleri ve sen bunları düşünmelisin.
çalışırsın çalışmazsın o sana kalmış ama en azından okulunu bitir.
mesleğin olsun.

Kesinlikle kariyer

yaşın çok genç belki herşey sana toz pembe görünüyor ama evlenince gerçek hayatla tanışıyorsun.bir erkek için geleceğinizi mahvetmeyin.okulunuzu bitirin,çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun sizi okulunuz için bırakacak erkek zaten sizi hiç sevmemiştir

Merhaba kizlar,

Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.

3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..

Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..

Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?

hiç sevmem bu tarz tercih yapmak zorunda bırakılmayı. gerçekten durumun zormuş. ama aslında çıkış yolu çok kolay sadece alışman zaman alır. bence sen okuluna ve kariyerine odaklanmalısın. sen, sen olmazsan sevdiğin adamla "biz" olmanın anlamı kalmaz bence. sevgilin hangi devirde yaşıyor bilmiyorum ama artık onun bu tavırları kabul görmüyor. sen okulunu bıraksan onun dediği gibi bir kadın olsan kendin mutsuz olursun ve o da mutsuz olmaya başlar. ve evliliğinde de sorunlar çıkmaya başlar. çünkü bir süre sonra "okumama sen izin vermedin, senin yüzünden eve kapandım, senin yüzünden istediğim işi yapamadım" demeye başlayacaksın. bence bu noktada mantığını ve kendi geleceğini düşün. kendine yazık etme :34:

Kesinlikle kariyer

yaşın çok genç belki herşey sana toz pembe görünüyor ama evlenince gerçek hayatla tanışıyorsun.bir erkek için geleceğinizi mahvetmeyin.okulunuzu bitirin,çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun sizi okulunuz için bırakacak erkek zaten sizi hiç sevmemiştir

kesinlikle katılıyorum. seven adam karşısındakini değiştirmeye çalışmaz, olduğu gibi sevip kabullenir ve isteklerine, hayallerine değer verir

yarın dayak yiyip itilip kakıldığında aşkın değil elindeki mesleğin kurtarır seni hele daha şimdiden arkadaşlara karıştıysa seni yalnızlaştırmak istiyor demektir kanmayın bu saçmalıklara..

bazı kadınlar kendi kaderlerini kendi sonlarını kendileri yazıyorlar ama ailelerde suç kızlar özgüvenli ayakları yere basan şekilde yetiştirmiyorlar sonra elin iti kopuğu böyle yapabiliyor..

Burda öyle konular göruyorum ki hayatta yapmaz denilenler neler neler yapıyor.
Sen şimdi sırtını ona dayayıp okulundan vazgeceksin ama hiç beklemediğin anda berbat olaylar yaşarsan susp oturmak düşer sana
Psikolojik boyutuna hiç girmiyorum
Bir erkek için değmez, kimse için değmez buna
Sağlıklı bir beynin ürettiği fikirler değil bunlar

bir insanı çok sevmek demek
okulundan arkadaşlarından
hayat amacından uzaklaştırmak demek değildir
bu adam seni çok sevse tüm bunlara saygı gösterir

belli ki çok saf ve iyi niyetlisin
bu adam seni değil kendini çok seviyor
köle istiyor kendine

çook seviyorsa
senin hayat amaçlarına saygı gösterir
madem zengin tutsun bir yardımcı sen çalış
ömrünü keşke ile geçirme

Allah akıl vermiş düşünelim doğruyu bulalım diye niye böyle bir şey için seni cezalandırsın ki

Hayatina dair karar verme hakkin olan herhangi bir konu var mi?

Arkadas, evlilik, cocuk, iş, okul hepsini beyefendinin takdirlerine sunmussun.. 20 yasindaki bi genc kiz olarak hayatimda sunuda yasadim, hevesini aldim yada sunuda yapacagim, basaracagim dedigin herhangi bir sey varmi??

Yoksa tek amacin evlenio, cocuk sahibi olup kocanin annesine bakmak mmi olacak?

Benim babam 17 yasimda universite sinavina hazirlanirken tek bi sey soylemisti. 'Bak kizim, istersen okur, iyi bir is sahibi olur kendi hayatina kendin yon verirsin, istersen okumaz evlenir, kocanin izin verdigi kadar yasarsin.'.. Karar senin...

Ben olsam
Önce sevgilim dediğim kişiden ayrılırdım
Her yaptığı her dediği saçmalık çünkü

Normal biri ile olursan
Bi tercih yapmana gerek kalmaz
C ) İkisi diyorum ben :3:

Önceliğimi sorarsan da tabi ki kariyer
Aşk karın doyurmaz :51: ve birgün aşk bitse de kariyer yine senledir :7:

Kesin ve net : Kariyer.
20 yaşında genç bir kız önce eğitimini tamamlamalı ve meslek sahibi olmalı.

Güzel yorumlariniz icin , ilginiz icin cok tsk ederim:16:
Inanin bende cok istiyorum okulumu bitirmeyi.. Ama onu birakmaya cesaretim yok..daha henüz sözlenmedik seneye yaza sözlenicez..ozamana kdr kesin devam edicem okula..
Belki diyorum ozamana kdr ikna ederim.. Belki zamanla yumusar ve okulu bitirmeme izin verir..rest ceksem acaba bir faydasi olrumu?

Ben asla yari yolda birakilmak istemem, onu okulumicin terkedersem yari yolda birakmis olmazmiyim?

Yari yolda birakmis olmazsiniz, asil onun yaptigi cok yanlis... Sizi bi birey olarak görmüyor evine hizmetci cocuklarina bakici alir gibi bakiyor... Kusura bakmayin ama benim düsüncem böyle... Daha gencsiniz bakin ask karin doyurmaz, siz bi okulunuzu bitirin, mesleginizi elinize alin ozaman evlenirseniz bu adamla evlenin, ki insallah ikba etmiste olursunuz... Ben bide baska pencereden bakmanizo istiycem... Diyelimki onun dedigi oldu herseyi biraktiniz, evlendiniz, burnunuzi evden cikarmiyosunuz, coluk cocuk oldu, hersey iyi güzel ki siz nekadar mutlu olursunuz sirf evde oturmaktan o ayri bi konu, allah gecinden versin ama ya esinize bisey olursa, coluk cocuk ve mesleksiz ortada kala kalirsaniz ne olcak? Bence ilk önce geleceginizi bi garantileyin, edebiliyorsanizda sevgilinizi ikna edin, eger sizi gercekten seviyorsa orta yol bulunur bence... allah yardimciniz olsun...

Merhaba kizlar,

Öncelikle kendimi tanitayim..ben 20 yasindayim , almanyada yasiyorum.cok büyük hayallerim olmadi hicbirzaman. Hep iyi bir bölüm kazanip ünivesiteye gitmek ,is sahibi olmak isterdim. Ardindan aile kurmak isterdim(aile hayati yasamadim fazla).
Sonunda istedigim bölümü kazandm ve basladim okula. Bugüne kdr gönüllü olarak birsürü sosyal projelerde yer aldim. Inanin insanlara yardim etmek beni okdr mutlu ettiki, hayatim boyunca insanlara yardim edecegme söz verdm.

3 yildr sevgilimle cokmutluyduk. Kendisi herzaman cok kiskanc cok kuralci biriydi ama evlenme karari aldigimizdan beri abartmaya basladi..sinirlendiginde daha fazla beni korkutucak seklde bagirmaya basladi.. El kol hareketleri yapmaya basladi.. Daha cok kiskaclik yapmaya basladi.. Beni okdr kisitliyorki, hic bir arkadasm kalmadi.. Ve en kötüsde, okulumu bitirmemi ve calismami kesin vekesin istemiyor..cok kawga ettik bu konu yüzünden. Sevgilim durumu oldukca iyi.. Ve calisip yorulmani istemiyrum diyor.. Hem cocuk istiyorm ben diyor..Biliyorum kendisi cok bonkör biri ve birseyimi eksik etmez ama ben insanlara yardim edicektim parami öyle kazanicaktim..annesi gibi olmami istiyor.. Annesi ilk okul mezunu bir hanim, ve esine cocuguna kayinv lidesine bile yillardir bakan cok iyi bir kadin.. Ve hep annesini örnek veriyor.. Oda okumadi simdi mükemmel bir e kadini diyor.. Bir kadin evde yeterince yoruluyr ztn diyor..eminim annesinin imkani olsaydi okudru. Ve calismakta isterdi..

Onu cok seiyorum oda beni.. ama cok inatci.. Onu yari yolda birakirsam allahim beni cezlandirir yanima birakmaz bunuda biliyorum.
Ama hayallerimdende vazgecemiyorum..herseye tmm dedim amabu son istegi beni sarsti..

Sizce napmaliyim? Sevgilimin amaci ne?

Okulu bırakıp dünyadan elini eteğini çekip kocana bağımlı bir hayat sürmeye karar verirsen Allah değil sen kendini cezalandırmış olursun zaten.

Soruna da cevap vereyim
hem aşk hem kariyer.

Adam sana aşıksa zaten senin fikirlerine saygı duyar.
Baskı yapmaz.
Ya ben ya okul demez.
Evlenince karun kadar bile zengin olsanız sana çalışma demez.
seni böyle seçim yapmak zorunda bırakmaz.

evlendikten sonra yüksek eğitimime devam etmeye karar verdim.
eşim de en büyük destekçim oldu.
o olmasa ben devam edemezdim belki de.
ama önümde fırsatlar varken değerlendirmemi istiyor.
bana "çalışmayacaksın" dediğini düşünemiyorum bile! ihtiyacımız var zaten. ama maddiyatımız çok iyi olsa bile okuyup okumama, çalışıp çalışmama benim kararımdır, öyle de olmalı.

ablacım bu düşüncelerini güzelikle ona açıkla. emin ol ki oda yardım düşünceni duyarsa senin kendini yormayacak kadar çalışmana karşı çıkmaz. Güzelikle konuşunca tüm sorunlarınız hallolacaktır. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Soruna da cevap vereyim
hem aşk hem kariyer.

Adam sana aşıksa zaten senin fikirlerine saygı duyar.
Baskı yapmaz.
Ya ben ya okul demez.
Evlenince karun kadar bile zengin olsanız sana çalışma demez.
seni böyle seçim yapmak zorunda bırakmaz.

evlendikten sonra yüksek eğitimime devam etmeye karar verdim.
eşim de en büyük destekçim oldu.
o olmasa ben devam edemezdim belki de.
ama önümde fırsatlar varken değerlendirmemi istiyor.
bana "çalışmayacaksın" dediğini düşünemiyorum bile! ihtiyacımız var zaten. ama maddiyatımız çok iyi olsa bile okuyup okumama, çalışıp çalışmama benim kararımdır, öyle de olmalı.

Sizin gzl msjllarinizdan sonra motive olup.. Onunla konusmaya karar verdim dün gece.. "Bu benim hayalimdi.. Seninle tabikide bir aile olmak istiyorum ama öncelikle okulumu bitirmem ikimiz icinde daha saglikli olur..sana zarar vermez benim okula gitmem cünkü sen isteyken ben okulda olucam..nolur bana destek ol.. Sen bütün hayallerini gerceklestirirken ben yainda bukdr basarisiz özgüveni olmayan biri olarak durmak istemiyorum.."dedim..

Bana bütün gece ailesnin yaninda laf soktu..."bir kadin karar vermeli, ailemi kurmak istiyor yoksa okula mi gitmek istiyor.. Okula mi gitmek istiyor aile kurmucak.. O aile perisan olur.."

Yanliz kaldigimizda ise sinir bozucu derece rahat bir tavirla:" gidebilirsin isteidgin kdr okula.. Artik babada olmak istemiyorum.. Sana sözümü geciremedim ya ileride daha fazla sey isticek.. Kariyer yapip projelere katilip stajlar yapmak isticek.. Bana artist artist knusucaksin..evi bok götürücek. Birgun diceksin ben ayaklarimin uzerinde duruorm eywallah gidiyiorum.. Sen kendine bana teslim etmedigin bana guvenmedigin srece bizim is ztn olmaz... Ama izin veriyorum git oku simji istedigin kdr"

Back
X