• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask mi? Kariyer mi?

Sizin gzl msjllarinizdan sonra motive olup.. Onunla konusmaya karar verdim dün gece.. "Bu benim hayalimdi.. Seninle tabikide bir aile olmak istiyorum ama öncelikle okulumu bitirmem ikimiz icinde daha saglikli olur..sana zarar vermez benim okula gitmem cünkü sen isteyken ben okulda olucam..nolur bana destek ol.. Sen bütün hayallerini gerceklestirirken ben yainda bukdr basarisiz özgüveni olmayan biri olarak durmak istemiyorum.."dedim..

Bana bütün gece ailesnin yaninda laf soktu..."bir kadin karar vermeli, ailemi kurmak istiyor yoksa okula mi gitmek istiyor.. Okula mi gitmek istiyor aile kurmucak.. O aile perisan olur.."

Yanliz kaldigimizda ise sinir bozucu derece rahat bir tavirla:" gidebilirsin isteidgin kdr okula.. Artik babada olmak istemiyorum.. Sana sözümü geciremedim ya ileride daha fazla sey isticek.. Kariyer yapip projelere katilip stajlar yapmak isticek.. Bana artist artist knusucaksin..evi bok götürücek. Birgun diceksin ben ayaklarimin uzerinde duruorm eywallah gidiyiorum.. Sen kendine bana teslim etmedigin bana guvenmedigin srece bizim is ztn olmaz... Ama izin veriyorum git oku simji istedigin kdr"

ne kadar kendine güvensiz biri. Böyle bir insanla gelecek düşünüyorsan gerçekten çok yazık olur. Böyle şeylerle seni eve kapayıp üstünde hüküm sürmek isteyen bir adamla evlenirsen başını çok taşlara vurursun. Kompleksli, korkak, kendine güveni yok, çocuklarınız olsa mesela okutmayacak kızlarınızı kocaya git çocuk bak sadece yaşam gayen bu olmalı diye yetiştirecek. Neyine güvenicekmişsin onun, ortada sevgi olsa bu insan böyle duygu sömürüleriyle seni bastırmak istemez, asıl sen ona ve sevgisine güvenme.

Sizin gzl msjllarinizdan sonra motive olup.. Onunla konusmaya karar verdim dün gece.. "Bu benim hayalimdi.. Seninle tabikide bir aile olmak istiyorum ama öncelikle okulumu bitirmem ikimiz icinde daha saglikli olur..sana zarar vermez benim okula gitmem cünkü sen isteyken ben okulda olucam..nolur bana destek ol.. Sen bütün hayallerini gerceklestirirken ben yainda bukdr basarisiz özgüveni olmayan biri olarak durmak istemiyorum.."dedim..

Bana bütün gece ailesnin yaninda laf soktu..."bir kadin karar vermeli, ailemi kurmak istiyor yoksa okula mi gitmek istiyor.. Okula mi gitmek istiyor aile kurmucak.. O aile perisan olur.."

Yanliz kaldigimizda ise sinir bozucu derece rahat bir tavirla:" gidebilirsin isteidgin kdr okula.. Artik babada olmak istemiyorum.. Sana sözümü geciremedim ya ileride daha fazla sey isticek.. Kariyer yapip projelere katilip stajlar yapmak isticek.. Bana artist artist knusucaksin..evi bok götürücek. Birgun diceksin ben ayaklarimin uzerinde duruorm eywallah gidiyiorum.. Sen kendine bana teslim etmedigin bana guvenmedigin srece bizim is ztn olmaz... Ama izin veriyorum git oku simji istedigin kdr"

Akli basinda hic kimse ask demez herhalde okul,kariyer dururken,hele de boyle bir sevgiliye.su son mesajinizi okuyunca iyice sinirlendim.adamin derdi zaten sözünü gecirmek ,okuyan ayakları üzerinde duran özgüveni olan birine sözünü geciremez tabi,ondan bu tavirlari..destek olmayan yerde ben sevgi ol olduğunu zannetmiyorum,sizi kendi istediği kaliba sokarim ihtimaliyle devam etti bence..

Oh ne kolay. Kendi gucsuzlugunu sizi zayif dusurerek bastirmaya calisiyor. Bir kadın karar vrrmeliymis. Bugun hem okuyan hem parasini kazanan hem evinu cekip ceviren kadin sadece zayif erkekleri korkutir. Yazikki sevgilin bunlarla mutlu olmayi degil bunlardan korkmayi seçmiş. Evlenincede merak etme onun dedigi olacak 3. Ayda hamile kalip boy boy cocuk yaptiracakkki is okul aklindan ciksin.

Yapma canım be;

Yani sen onu yarıyolda bırakınca Allah seni cezalandırır ama o senin sahip olduğun herşeyi elinden alabilir öyle mi?

Sana birşey söyliyim mi? Bu adamdan derhal ayrıl. Sen donanımlı bir kızsın, inan yazık olur...

şu dediğinden anlaşılıyor ki seni kendine muhtaç etmek istiyor. sen okumıcaksın çalışmıcaksın o ne derse yapıcaksın ne yaparsa katlanıcaksın istediğin hayat bu mu?

bu aşk değil. yol yakınken dön bence. ileride kesinlikle pişman olursun.

Güzel yorumlariniz icin , ilginiz icin cok tsk ederim:16:
Inanin bende cok istiyorum okulumu bitirmeyi.. Ama onu birakmaya cesaretim yok..daha henüz sözlenmedik seneye yaza sözlenicez..ozamana kdr kesin devam edicem okula..
Belki diyorum ozamana kdr ikna ederim.. Belki zamanla yumusar ve okulu bitirmeme izin verir..rest ceksem acaba bir faydasi olrumu?

Ben asla yari yolda birakilmak istemem, onu okulumicin terkedersem yari yolda birakmis olmazmiyim?

o seni hedeflerin-hayallerin için bırakmakla tehdit edince en büyük adiliği yapmış olmuyor mu sence? bir kadın olarak tamamen pasif,silik bir karakter olmanı istiyor. bir de saçma sapan tehditler savuruyor. ben olsam "yok paşam öyle kapı orada hadi sana naş!" derdim. istediğin kadar üzül güzelim ama hedeflerinden,hayallerinden, "kendi" hayatından vazgeçecek kadar ezik bir kadın olma, asla...

Aşkta teslimiyet böyle bir şey değildir. Okulunu bırakıp evde çocuk bakmak, koca yolu gözlemek, hayallerden vazgeçmek de değildir. Gerçek ve her şeye değecek bir aşkta sen kendini bırakırsın, o tutar seni.

:53::53::53:

Yıl 2013 ve hala böyle düşünenler mi var ?
Bir de genç nesilden biri böyle düşünüyor
Pes yani

Biri bana böyle dese ben ardıma bakmadan giderdim, nerde yetişmiş neyin kafasını yaşıyo bu derdim içimden :19:

Doğru kararı vereceksin gibi görünüyor.
Ama ister oku ister okuma, ister çalış ister çalışma.
Ne olursa olsun seni köleleştirmeye, sıfırlamaya çalışan bu adamla asla asla evlenme..

Bu zihniyette erkek cok fazla. Kariyersiz, egitimsiz; esi, ew isleri, yemek we cocuklara bakmaktan baska hayati olmayan bir kadinla ewlenmek isteyenler yadsinamayacak kadar fazla. Bunu kabul edip etmemek kadinin tercihine kalmis bir durum fakat yine de soylemeden gecemicem, ben bitmeyen bir ask gormedim ama azimle isine sarilip kariyerinin doruk noktasina kosan cok insan gordum..

sen onu sevdiğin için kendinden bolca taviz vermişsin. ama o seni adam gibi sevseydi o tavizleri vermene mecbur bırakmazdı seni. gerçi mecbur da değilsin. ki bence bu adamla evliliğin sorunlu gider. ee boşanırsanız ne yapıcaksın? nasıl bakıcaksın kendine? bari bi üniversiteni bitir.

Kesinlikle kariyerin, hayallerin.:19:
Eğer sevgilin 4 4lük sana davranan, anlayışlı, saygılı bi erkek olsaydı inan bi an düşünürdüm çünkü sevildiğine emin olmak bu hayatta sevip sevilebileceğin birini bulmakta zor. Kaldı ki erkek milletinin değişmiyceğinin garantiside yok !
Aynısını bende erkek arkadaşımda yaşadım geleceğime çalmasına izin vermedim, inan o bagırmalar, o davranışlar insanı günden güne yıpratıyor gençliğini mahvedersin bir erkek için. Şimdiden başlamış kaba davranışlarına, ses yükseltmelere.
Sevgisini bilemem ama ben sevgilinizin sizin azminizi, imkanlarınızı, geleceğinizi kıskandığını düşündüm yoksa sevdiğini düşündüğünüz bi insanın okuyan insanı okutmama,ev hanımı yapmaya ugraşma çabaları, yobazlığı başka açıklanamaz gibi.
Hakkında hayırlısı canım..

Back
X