ask olsunmu.... ikilemde kaldim

bende onu düsünüyorum, cocuk olursa...

vallah ne diyeyim, dis görünüs olarak türk de olabilirdi gibi.
hoslanirken acaba irki, dini, kültürü ne diye düsünmedim :)

zaten kaderimde varsa beni bi sekilde bulur herhalde

Benim esim hristiyan, herhangi bir problemimiz yok cok sukur. Ailenin tutumu onemli bu gibi durumlarda. Benim ailem karismazdi boyle konulara, "adam gibi adam olsun, seni cok sevsin, sahip ciksin yeter" derlerdi. 2 yildir mutlu bir evliligimiz var, ondan oncesinde de 5 bucuk yil birlikteydik. Ankara'da tanismistim ben esimle, hem de hic kafamda ciddi bir iliski yokken. Insan karsisina cikan firsatlari degerlendirmeli bence, belki de kismetin karsinda duruyor

kimseden etkilenemiyorumdan kastim da oydu zaten, gelecegin bana ne getirecegini bilemem tabi
öyle bir sartlandirma söz konusu degil yani

evet adim atsam ve beni geri cevirse cok cok üzülürüm ama öyle birseyde söz konusu degil

su anda karsi tarafinda bi hoslantisi var gibi, ama ben daha cok kendi kendime gelin güvey oluyorum galiba :)

ya hep mutlu olun insallah

evet belki de kismetim odur, nikah ve ölüm sasmaz derler..

peki cok özel olmazsa biseyler sormak istiyorum,
cocugunuz varmi? yoksa, oldugunda din egitimini nasil vermegi düsünüyorsunuz kari koca olarak?
bide esin türkmü?

Evet esim turk hristiyanlardan, hatayli suryani. Henuz cocugumuz yok ama olunca her iki dinin gereklerini yerine getirmeyi dusunuyoruz. Yetisirken de iki dini de ogretip sonra buyudugunde kendisinin secmesine firsat vericez. Benim icin problem diil hangi dini sectigi, yeter ki icinde Allah inanci olsun. Esim de ayni sekilde dusunuyor. Ailelerimizden bu konuda baski yok, illa bizim dinimizden olsun diye bir dayatma yok. Bir de benim ailemde de zaten cok yabanci var. Oz amcam yabanci bir hanimla evli ve 20 yil once dinini degistirip hristiyan oldu. Iki kuzenimden biri yabanci bir kizla, digeri de yabanci bir erkekle evli. Alisigiz yani bu tur durumlara, hosgorulu bir aile bizimki

ne güzel, hosgörülü olmak
insan kime asik olacagini secemiyor. yoksa herkes en kolayini secerdi
bizim ailede de var yabanci gelin ve damat. ama onlar hep islama gectiler
ben böyle bir istek de bulunamam, bunu kendisi istemesi lazim tabiki
bunlarin arasinda aileyle sorun yasayan bir tane yabanci gelin var

daha cok erken böyle seyler düsünmek, ama ne bileyim gözümü kapatip da olacaksa olur zaten diyip kendimi birakamiyorum

Acaba diyorum adamin turk olmasi yada musluman bir ulkede yetismis olmasi neyi degistirir
Sadece kultur baginiz olurdu ki kaldiki turkiyede cok farkli kulturde insanlar var
Adam dinine saygi duyarsa ne ala .Ilerde cocuklar icin sorun olmaz bastan konusulur
20 yildir bir turk muslumanla evliydim ama simdi anliyorum kendime yazik etmisim
Simdi beraber oldugum kisi bir fransiz ve cok saygili,kibar,degerli bir insan
Ben yillarca ex icin pervane olup durdum ama kabaligi ,hanzolugu hat sahfadaydi
simdi ise beni el ustunde tutan ,prenses gibi hissettiren biri var hayatimda
saygi sevgi olduktan sonra asilmiycak sey yok diyorum

ne güzel kiymetinizi bilen insan cikmis karsiniza

evet müslüman veya türk olmasi beni ilerde de sevip sayacagi anlamina gelmez
farkindayim
ama ne bileyim, ortodoks oldugu icin sonrasini düsününce kafam karisiyor

siz ne zamandir birliktesiniz acaba? ve fransada mi yasiyorsunuz?

canim din konusunda ben yorum yapmak istemem zaten yetkilide degilim
Ama sunu soyleyebilirimki etrafimdaki turk erkeklerinden tiksiniyorum artik
Hergun yeni bir yuvanin yikildigini duymak,nerdeyse tum arkadaslarim esleri tarafindan aldatiliyor ,kendi eslerine zerre saygilari yok
Turk erkeklerini cok kaba ve saygisiz goruyorum en tahsillisi bile ayni sayilir
Ban yemekten korkuyorum valla ama napayim bende boyle dusunuyorum,yahu cevrede onca evli turk erkeginden bir tanesidemi iyi olmaz ,yok hepsi aldatyor ,kultur haline gelmis artik
Ben farnsada yasiyorum ve 6 aydir birlikteyiz canim
Ve ciddi dusunuyor hatta bana gecen hafta senin icin dinimi degistirebilirim dedi tabi ben saskinim
Oyle dini vecibelerini yerine getiren biri degilim dilde muslumanim deriz ya oyle iste
Yani ilerde isterse oda dinini senin icin degistirebilir
Avrupa erkekleri genelde saygili ve kibarlar kadinlara karsi
tavsiye ederim

tesekkür ederim

simdi türk erkeklerini cekistirmek gibi olacak ama
yabanci arkadaslarim var mesela evli veya sevgilisi olan, hic birinden burdan okudugum veya türk arkadaslarimdan duyduklarimi duymadim
tabiki kötü her dinde, her irkta vardir

ama ne bilim mesela iki tane alman cok yakin arkadasim var, biri almanla digeri türkle evli
türkle evli olan durmadan kocasinin ailesiyle bir cekisme icerisinde
kocasi cok iyi kendisine karsi ama ailesi söz konusu olunca bazen haksizlik yapabiliyor
görümceleri evli mesela buna ragmen ikiside calisiyor diye kardeslerinden para yardimi, alis veris beklentisi icindeler

alman ile evli olan, noel bayraminda kv ile bir sorun yasamisti. benim gözümde arkadasim haksizdi ama kv de asiri tepki vermisti. kocasi hemen uyarmis, hakli da olsa haksizda olsa o benim karim ve bana nasil davraniyorsan ona da öyle davranacaksin diye
birbirlerinden özür dilemisler, olay uzamadi
arkadasim bir daha ki gittiginde pasta yapip götürdü
bitti gitti

herkes ayni olacak diye birsey yok ama böyle karsilastirmalar yapinca kafam daha da karisiyor

peki siz istermisiniz dini ni degistirmesini?
ben galiba, sadece inandigi icin degistirmesini isterdim. benim icin degil
ama yinede cok tatli bir davranis
yabanci erkekler, inanclari cok kuvvetli olmadigindan herhalde, bu konuda fedakar olabiliyorlar

yunanlarda biraz daha farkli tabi

canim dinini benim icin degil kendi istedigi icin degistirsin ,ben asla ona boyle bir baski yapmam
Eski esim muslumandida ne oldu ?Aldatmasi,siddeti,alkolu ,yalani, dolani,her pisligi vardi saygisiz kaba ne kadar yazsam azdir ona
Burda hergun onlarca konu aciliyor yani turk erkeklerinin kaninda kabalik ,hanzoluk var
Kultur olarak genelde yabanci erkekler kadinlarina karsi cok ince ve hosgorululer
Inan ki kendime deger vermeyi onunla ogrendim ,kirilan gururmu o tamir etti ,eski esimin yasattiklariyla intihari dusunur olmustum ama o beni dustugum yerden oyle bir kaldirdiki
kuruyup solan bir cicegi dusun tekrar canlandirdi beni ,cok degerli oldugumu hissettirdi
Etrafima bakiyorum yabancilarla evli olan ne kadar turk bayan varsa hepside cok mutlu
Ama turk erkekleriyle evli olanlardan bir tanesini bile inanki bilmiyorum surekli sorun,tartisma,kavga kiyamet
bazan psikolojim bozulmasin diye bu arkadaslarima gitmiyorum yine konu acicaklar eslerinden bahsedip moralimi bozucaklar diye, hatirlamak bile istemiyorum

lavieenrose_ canim birde yunan erkeklerinin biraz bizim kulturumuzede yakin olduklarini dusunuyorum
yunanistana cok gidip geldim ,erkekleri evet yakisiklilar
Ben iyi anlasicaginizi dusunuyorum
Tabiki oncesindeiyi tanimaka yarar var ,daha gencsiniz ikinizde
Umarim herse gonlunce olur

ya sende baya bi cekmissin, ama ne güzel tekrar seve bilmissin, güvenebilmissin
insallah bu sefer bir ömür boyu sürer
eski kocanda ne bilim, Allahindan bulsun. kimsenin yaptigi kimsenin yanina kalmaz, onunda yanina kalmasin

dogru yakinlar baya bize, eski is arkadasimda yunandi, bana ilk sordugu sey sen yunanmisin di :)
insallah hayirlisi olsun, Allah senden de razi olsun yasadiklarini benimle paylastigin icin

ve evet, benim yunan da cok yakisikli, öyle böyle degil :))

Din konusu hassas bir konu. En azindan benim icin oyle. Bunun haricinde Turk olup olmamasi farketmiyor benim icin. Yurtdisinda yasiyorum. Simdi siz kendisi icin dinine bagli bir ortodoks demissiniz. Belki onun tercihi de kendi dininden birisidir. Boyle yabancilar da cok. Siz din konusunda agir basmazsaniz ki bu konuda serbest dusunuyor gibisiniz belki de sorun olmaz. Ben iki dinli yetisen cocuk olayina pek inanmam. Cevremde de bunu basarabilen cok az aile var. 30 yasindaymissiniz, risk almaya deger mi degmez mi bunu en iyi siz bilirsiniz. Hayirlisini diliyorum hakkinizda.

tesekkür ediyorum

kizlar güncelleme yaptim, Allah askina bi bakin
yarin büyük ihtimal tekrar görüsücez, napicam ben?
bildiginiz odunum resmen

kizlar güncelleme yaptim, Allah askina bi bakin
yarin büyük ihtimal tekrar görüsücez, napicam ben?
bildiginiz odunum resmen
canim okudum guncellemeyi
O an biraz affallamissin hepsi bu ama bir dahaki sefere ozguvenli ol biraz oyle olmaya calis ,rahat gorun,onunda ilgisini cekersin,bakimli ol ,goz goze gelerek selamlas
tecrubeli olan kizlar yazar umarim olumlu gelismeler olur

cok cok sagol
insallah olur, baya bi kaptirdim kendimi ama su cekingenligimi yenemiyorum

+1
Yabancılara benden +23707532

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…