- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
- Konu Sahibi lavieenrose_
-
Dinimden vazgeçmem diyorsunuz ama Müslüman olmayan bir erkek ile evlilik yapmak sizi zaten dinden çıkarır, biliyor olmalısınız.
Ben olsam ırk ayrımı yapmam ama dini farklı olan biri ile olmazdım.
Haydi hayırlısı...
Evet ve bir ulke halkinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için gerekli olan şeyde ekonominin yükselmesidir. Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile düşünün eğitim için gerekli olan maddi imkanı nasıl bulacak?şu anda insanlar iki kuruşu zor biraraya getirebiliyorBakin İsviçre dünya da refah bir hayat standartina sahip birinci ülke.cözüm egitim diye düsünüyorum
Müslüman erkek farklı bir dinden olan kadınla evlenebilir (ehli kitap din)tesekkür ederim
ama erkek müslüman kadinla evlenebiliyordu degilmi
ben kadin olarak müslüman bir erkek ile evlenirsem dinden cikmam, o okadar kolay degil
Evet ve bir ulke halkinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için gerekli olan şeyde ekonominin yükselmesidir. Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile düşünün eğitim için gerekli olan maddi imkanı nasıl bulacak?şu anda insanlar iki kuruşu zor biraraya getirebiliyorBakin İsviçre dünya da refah bir hayat standartina sahip birinci ülke.
Türkiye ekonomik olarak bir yükselişe geçerse eğitim seviyesi de artar.böylece taciz tecavüz hırsızlık kadın cinayetleri vs de bu kadar çok olmaz..
Müslüman erkek farklı bir dinden olan kadınla evlenebilir (ehli kitap din)
Müslüman kadın gayri müslim hiçbir erkekle evlenemez, aksi halde dinden çıkar.. Kolay mı zor mu,hangi dinin mensubusunuz bilemem. Ben gerçeği yazdım sadece
konuya ben müslümanım o hristiyan, ben türküm o alman diye bakıyorsan, hiç bakma daha iyi.
keşke ben insanım o da insan dese herkes........
Sorun değil, ben de tepkili yaklaşmıyorum inanın..evet biliyorum, tepkim sahsiniza degildi kusura bakmayin yanlis anlasilma olduysa
ben biraz farkli düsünüyorum, belki dini kendi isine geldigi gibi yorma diye düsünen olacaktir
ama mantiken, bu devirde bir erkek nasil böyle bir durumda evlilik yaptiginda dinden cikmiyorsa kadinin da ayni sekilde cikmayacagini düsünüyorum
Sorun değil, ben de tepkili yaklaşmıyorum inanın..
Siz düşüncelerinizi söylüyorsunuz ama din "bu devirde, bence, ben şöyle düşünüyorum" gibi söylemleri kabul etmez, bu da bir gerçek.
Fazla dine dalmayalım
Gönlünüze göre olsun herşey
Her zamanki gibi "eğitim şart"a bağladık yine..tesekkür ederim, evet keske halk olarak daha bilgili ve hosgörülü davranabilsek
bu konuda egitim sart!!
digerine katilmiyorum, ülke gercegimiz bu degil
avrupada tecüvüzcü yokmu? cok üzücü bir olay ama bu herhangi baska bir ülkede olabilirdi, yunanistanda olabilirdi
yunanistanin kendi ülke olarak bu kadar sorunu varken, türkiyeye laf atma durumunda degil
ayrica siz yabanci olmayan biri olarak böyle düsünürseniz, elin yunan adami ne düsünecek...
konuyu politikaya cekmek istemiyorum
onun icin lütfen yunan olsam sunu derdim, bunu derdim gibi imalarda bulunarak ülkemizi kötülemesek?
cünkü konuyu acma nedenim bu degildi
Avrupada da pislik var, burda da.Ülkemizi kötülemeye hevesli ne çok insan varmış.
Bütün Avrupa muazzam güzellikte, her türlü pislik bizde değil mi?! Ne yazık.....
Her zamanki gibi "eğitim şart"a bağladık yine..
Eğitim lazım evet. Ama ben durum tespiti yapıyorum zaten. Ulkenin durumu bu diyorum.
Hristiyan bir erkekle evlenmek sizi dinden cikarmayacak mi? Sonuçta madem islamda reform olmaz, 1500 yıl öncesinin kurallarına göre dinden çıkmanız lazım..
Avrupada da pislik var, burda da.
ama burda kadın avrupadaki gibi rahat değil. Dedigim bu. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Avrupada tecavüz sıfır demiyorum. Ama bu ülkede avrupadaki kadar rahat asla değiliz diyorum.
Oylemi diyorsunuz?fakat yanılıyorsunuz. .ben İngilterede yaşıyorum yaklaşık 20 yıldır. Ve burada gördüğüm taciz ve tecavüz olaylarını anlatmak bile istemem.18 aylık bir bebek bile tacize uğradı. Gece yarısı tek başına hiçbir kadın sokağa yalnız çıkmaya cesareti edemez.örnek vereyim en son arkadaslarla (hepimiz kadiniz)gece dışarı çıktığımızda sokaktaki bir çok erkek kibarca birlikte olmayı teklif edecek kadar cüretkarlar.çok kaba bir şekilde karşılık verirseniz saldırırlar. Her ülkede olduğu gibi buradada gideceğin mekana yada semte göre kıyafet belirlemesi yaparsin. Aksi halde birçok rahatsız edici bakışa yada söze maruz kalırsın. Kadın için dünyanın birçok ülkesinde yaşamak zordur.Avrupada da pislik var, burda da.
ama burda kadın avrupadaki gibi rahat değil. Dedigim bu. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Avrupada tecavüz sıfır demiyorum. Ama bu ülkede avrupadaki kadar rahat asla değiliz diyorum.
sen nerelerdesin? :)
vallah abartiyorsun, sen beni kendine yakin hissettiginden güzel gördün
cok tesekkür ederim
merak edilecek cok bisey yok, burcu hanim abartmis :))
ilgin icin tesekkür ederim
Ben abartmadım, sen mütevazisin! Seni beğenmeyecek adamı cidden merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?