'Aşk' 'sevgi' 'alışkanlık' 'merhamet' kızlar gelim dertleşelim...

Hayalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.027
1.093
133
Selam kızlar konu başlığından gördüğünüz gibi bu aşktır, sevgidir, alışkanlıktır, merhamettir nedir bunlar... bir birliktelik için neler gerekli sizin birlikteliğiniz hangisi üzerine devam ediyor... ve birde merak ettiğim aşk ile sevgi arasındaki fark nedir... biraz dertleşsek nasıl olur :) lütfen canı sıkılıpta sırf dalaşmak için yada eğlenmek için gelenler boşuna sayfayı doldurmasınlar.. şurda kadın kadına güzelce bir sohbet edip dertleşelim

bir birliktelik icin saygi en önemlisi sanirim. biraz ayri yapilat evlilige renk katar ama temeli düsünce yapisi ayni olmali.

ask bence ilk dönemdeki heyecan sabitlenmeye baslayan iliski sevgiye döner

böyl uzarrr gider :)

Hahh işte aynende öyle ne güzel anlatmışsınız hepsi bir arada karmaşık duygular. Kimleri onca sorunlara rağmen boşanmıyorsan bağlılık yapmış sevgi yada aşk değil diyorlar pek anlam veremiyordum.. şu sıralar eşimden sorunlarımız yüzünden biraz soğumuş durumdayım boşanmakta istiyor gibiyim ama benden sonra iyice perişan olur üzülür düşüncesi beni engelliyor.. boşanırsak benden daha çok mutlu olsun istiyorum ama benden başka ona sahib çıkan yok anneai vefat etti diğerleri kendi hallerindeler aile bapları yok..

Ortada ciddi bir sorun yoksa emek verdiğiniz bir ilişkiyi sırf soğuduğunuz için bitirmeyin. Elbet düzelir, şans verin. Düzelmezse düşünürsünüz.

bir birliktelik icin saygi en önemlisi sanirim. biraz ayri yapilat evlilige renk katar ama temeli düsünce yapisi ayni olmali.

ask bence ilk dönemdeki heyecan sabitlenmeye baslayan iliski sevgiye döner

böyl uzarrr gider :)
Aşkı tanımlayan en anlamlı ve kolay cümle buydu sanırım :)

Ortada ciddi bir sorun yoksa emek verdiğiniz bir ilişkiyi sırf soğuduğunuz için bitirmeyin. Elbet düzelir, şans verin. Düzelmezse düşünürsünüz.
Aslında çok sorun var bir çok kez boşanmadan döndük her seferinde sevmediğimden değil artık katlanamayacağımdan bu karırı alıyorudum.. ve bu en sonki boşanma dönemin bilerek uzak durdum direndim ve soğutmaya çalıştım kendimi işede yaradı artık tekrar yanaşmaya korkuyorum çünkü aynı sorunları tekrar yaşamak istemiyorum... ama gel gelelim eşim boşanmak istemiyor bile bilede onu yüz üstü bırakmaya kıyamıyorum

Sevgililik dönemi bile zorken evlilik bin kat daha zor bunu anlıyorum buraları okudukça umarım doğru yolu seçer çok mutlu olursunuz :)

Sorunları kısaca özetlemek gerekirse..
Kumar iddaa oyunlari
Sorumsuzluk
İlgisizlik
Bir problem olduğunda güzelce oturup konuşamıyoruz bile ben konuşuyorum o dinliyor yada bilgisayarda oturup oyununa devam ediyor.. tabi birde gurbetteyim

Aşk ilişkiye başlanılan ilk vakitlerde ellerin terlemesi, kalbin pıt pıt atması,yanakların kızarması, elini kolunu nereye koyacağını bilemediğin süreli bir duygudur, geçer biter. Ki çoğu düşünür aşkı hastalık olarak tanımlamışlardır. Sevgi yüreğinde çiçekler açtırır, dingindir, aşktan çok daha huzurludur. Bir birliktelik için en mühimi sevgi hemen ardından saygı ve güven.. bir de şefkat oldu mu mis gibi olur..

Şu sıralar evimizi satıp türkiyeye dönüş yapmayı düşünüyoruz orada iyi olurum diyor.. ama ben bunu riske atmak istemiyor gibiyim.. gelicek türkiyeye alışabilecekmi yapabilecekmi bukadar düzeni bozmaya değermi bilmiyorum...

Böyle eşleri anlayamıyorum madem eşlerini kenar süsü yapacaklar niye evleniyorlar, tabi eşinizi siz tanıyorsunuz hangi dilden anlıyorsa o dilden konusun. Çözmeye çalışın çözemiyorsanız zaten yapacak birşey kalmamış demek

Evt hastalık yada saplantı diyende var ama ben bunu pek anlayamıyorum aşk başta yazdığınız gibi çok özel ve harika duygular neden bunlar hastalık olsunki.. keşke her daim aşık kalabilsek... ben sevdiğimde karşımdakinin yüzüne bakmaya doyamam ve bu seneler geçsede değişmiyor.. tabi şu aralar duygular karışık :/

Emek vermek gerek ,emek verdıgın bıseyıde bozmaya kıyamazsın
Merhametli,vicdan sahibi olmak gerek
O zaman Sevdıgıne zarar gelsın ıstemezsın
Eger Onu mutlu etmek ıcın bıseyler yapıyorsan sevıyorsundur
Ozaman sende onu mutlu etmeye calışırsın
Emek verırsın karsılıgını goruncede için kıpır kıpır olur ..ozaman aşıksındır

Ben iki taraf icinde artık faydali bir evliligimiz olmadıgi icin ayrilmak istiyorum ama merhamet duygusu beni cok zora sokuyor. Bu nedenle biraz uzatiyorum kendiliginden birseylerin kopmasini bekliyorum. Beraber bir omur yasanir mi yasanir ama boşa. Kültür muhabbet paylasimi yok. Zevkler renkler farkli. Eve zaman ayirmasi gerektigini kafasi basamamis kadar cahil. Evdeki tabaklarin yerini bile bilmiyor 6 yili gectı

Hastalık saplantı oldugunu soyleyenler
Arada ask sevgı kalmamış ama evlılıgı sonlandırmak
Alışkanlıklarından kopmak ıstemeyenler...
Bazılarıda cevre aıle baskısından korkanlar
Aslında caresız hıssedenlerın
Tek başına yasamaya cesaret edemeyenlerım ıcınde bulundugu durum..bende oyleyım mutsuzum ama cekıp gıtmekte kolay gelmıyor saplantı yapmısım ..buda bır duygudurum bozuklugumu dusunuyorum ..belki tedavı gerektıren bı durumdur ...

Bence de hastalık olarak nitelendirilmesi pek doğru değil. Ama aşık insana “gel şuradan atlayalım” dense anında düşünmeden sorgusuz sualsiz atlar. Akıl devredışı kalıyor bir nevi. Bence sevgi daha güzel ve huzurlu.. Her daim o heyecanlar olamaz ki. Mesela aylarca çok istediğimiz ama alamadığımız bir şeyi alınca bile bir süre sonra kenara atıyoruz, hevesimiz bitiyor. Ama sevmekten de vazgeçmiyoruz. Belli dönemler tabi duygular karışabiliyor. Ama dediğim gibi evli çiftlere baktığımızda hiç heyecanlı, elleri titreyen, kızaran, kıpır kıpır olan birini gördün mü? Ben şahsen hiç görmedim..

Her dilden konuştum aslında güzellikle,severek, kızarak,trip atarak, küserek ve birden fazla boşanma raddesine gelmemize rağmen şu illet oyundan vazgeçemedi.. anlıyorumda onu kabul etmesede bağımlısı olmuş fakat bunca sıkıntıya değermiydi... her defasında tmm daha fazla oynamıcam deyip tekrar bala dönüyoruz... zaten yazdığım diğer sebeblerde var birde üstüne bu son damla oldu çünkü bu bağımlılıkla bir gelecek göremiyorum onunla birlikte bende dibe çökerim... ona göre sorun yok bana hiçbir şekilde karışmaz etmez, yemek varmı yokmu dert etmez gerekirse kendi bile yapar, birşey alsam hesab sormaz gerçi bende zaten hesabımı bilirim kızacağı bir durumda yok...

Mutlu aşk diye birşey yoktur zaten insan aşık olduğu kişiyle mutlu olamıyor, illa bi hastalıklı duygu beliriyor içinde. Kıskançlık, kaybetme korkusu vs... birine değer verince kendini kaybedebiliyorsun o gitmesin diye herşeyini veriyorsun ama mutlu sonsuzluk masalları gerçek olmuyor ne yazık ki adı üzerinde masal

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…