Asker sevmek suc mudur ?

dumanoldu

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
77
2
296
Kocaeli
18 yasindayim. görüştüğüm biri var akademide okuyor şu an. ben de çok iyi bir üniversitede mühendislik okuyorum. sorun şu ki ileride sıkıntı olabilecek şeyler var, meslekler gibi aileler gibi. ailelerimiz tanışıyor hemseriyiz. kimseye derdimi anlatamıyorum. kimseden akıl alamıyorum. şu an onunla konuşuyor olmam mesleğinin getirdiği zorluklara katlanmayi gozealdim gibi geliyor ona. ama ben bu karar için daha cok kucugum. daha aramızda bir şey yokken konuşmayalım dedim. sonra ne olduysa oldu tekrar konusmaya başladık. onsuz yapamıyorum çok baglandim çok seviyorum. ama aileme şakayla karışık asker deyince bile olmaz diyorlar. bir de tanıdık oldugu için ileride olmazsa duyulma ihtimali var ki bu da benim için çok kötü olur. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. görüşmeyelim desem ikimizde çok uzulcz aci cekecegiz. ki zaten onsuz yapmak benim için çok zor. meslek en büyük sıkıntımız. büyük ihtimalle ben onun gidecegi sehirlere yaninda gidemeyeceği ya da mesleğimden odunvermem gerekecek ki ben bunu istemiyorum en iyisi yol yakınken onsuzluga dayanıp burda bitirmek mi yoksa her şeye rağmen devam etmek mi bilmiyorum

simdi ben ne desemki... hersey sana bagli. ne devam et diyebilirim nede bitir diyebilirim.
ben almanyada dogdum büyüdüm. esim türkiyede doktor. asla türkiyede yapamam ben dedim.
sonra esimle tanistim bazi durumlar yüzünden okulu biraktim meslegim yok. türkiyeye gein gittim.
ama sonra hersey icin cok pisman oldum. Allahtan ersey dönülmeyecek yollar degildi.
önce esimin istedigi gibi bi hayat yasadim. beni cok kirdigi üzdügü zaman hep pisman oldum kendi hayatimdan vazgectim diye.
simdi kendi hayatimda kurtarabildiklerimi kurtarip yine ortak bi hayatta bulusacagiz...
yani devam edip mutluda olabilirsin mutsuzda. ama bitirirsen kendi hayatini yasayip keske bitirmesemiydim dersin...
cok mantikli akilli bi kizsin. yani öyle bi izlenim biratin. herseyi ama HERSEYI enine boyuna düsün sonra karar ver.
bende esimle tanistigimda 18 yasindaydim. herseyden vazgecebildim o cahillikle.
simdi 26 yasindayim ve keskelerim var. keske cok daha mantikli davrasaydim...
lütfen ailenide arka plana atma. bi sevgili es daha bulursun ama bi anne baba daha bulamazsin.
onlar senin mutsuz olmani asla istemez.. seni bu yasa kadar üzülmen icin getirmediler...

seninkine çok benzer bir durum yaşadım.18 yaşındaydım,mühendislik okuyordum ve o da astsubaydı.bi de birbirimize uzaktık.karşındakini aşağılamak olarak düşünme bunu.ama bir yerden sonra olmuyor.senin onu ezdiğini düşünüp komplekslere kapılabiliyor.hareketlerinden,davranışlarından farklı anlamlar çıkarıp,seni kırabiliyor.bugün olmazsa yarın mutlaka oluyor.yani nasıl anlatsam bilemiyorum ama olmuyor işte.
üstelik mühendislikte artık mezun oldum hop hemen iş bulurum değil.onun ataması oldukça sende şehir değiştireceksin.işsiz kalmayı göze alabilecek misin?ya da kurduğun düzeni bozmayı.sen ondan daha iyi para alırken o bunu ne kadar hazmedip,gurur yapmadan durabilecek mi?

yani bunları iyi düşün.ben eninde sonunda bitecek bu ilişki diyip birbirimize en ihtiyacımız olduğu bir anda ilişkimizi bitirdim.çünkü biliyordum ki bu zaman kesersem başka hiç bir zaman ki kesik bu kadar acıtamazdı.zor oldu ama doğrusu da buydu. sana ne kadar iyi aktarabildim düşüncelerimi bilmiyorum ama ben şu an eskiden aldığım karar için zerre pişman değilim.daha önünde kocaman bir hayat var.bunları iyi düşün.şimdiden bu kadar büyük sorumluluklar alma.

insanıseverken meslegine bakmaz kimse heralde..asker olanlarla evlenen sevgili olan yokmu sanki tayin olaylarından dolayı ailen istemiyor sanırım ama bu ilerde yanlızca senin verebilcegin bir karar bu yuzden sevdigimden asla vazgecmezdim acıkcası

Son düzenleme:

iliskilerini mantik yüzünden bitirebilenlere cok büyük saygim var. helede severken...
ben mantikli olamadim hic. bana eziyet ettigi zamanda bile askimdan ölüyorum herseyden vazgecerim ailemden bile dedim..
simdi bitirmedigime degilde cok taviz verdigime pismanim...

Kariyer düşünüyorsan asker eş olmaz. Ama çok yol gözlersi, yalnız kalırsın, bayramda gurbette geçirirsin. Yşın genç unutmaya çalışmalısın.

GÜZEL BİR ÖZET
bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.

__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,

__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,

__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde * mutlaka ziyarete gitmek,

__her bayramda hazır kıta beklemek,

__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,

__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak

__ön balkona çamaşır asamamak,

__resmi bayramlarda arka balkona da çamaşır asamamak,

__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,

__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,

__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,

__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.

bitireyim diyorum sonrada çok mu korkagim acaba hiç mi sevmedim diyorum nasıl bu kadar kolay vazgecebilirim diyorum. ben nedense başından beri bizim boşuna karşılaşmadığımız düşünüyorum. aslında hayatı mantık üzerine kurulu bir insanım ama severken mantık falan kalmıyor bu da beni çok korkutuyor. ben mesleğimden kariyerimden vazgeçemem. çünkü gerçekten çok emek verdim ve vermeye de devam ediyorum. biraz mantikli düşündüğümde olmasi için hiçbir neden bulamıyorum sevgimiz dışında. o da ilerde birgün biterse çok pişman olurum. çünkü onun söylemesine göre farklı sehirlerlerde yaşasak da olur. ben mi abartiyorum diye düşünüyorum ama onların gerçekten farklı bir dünyası, bakış açısı var. insan sevdigiyle beraber olmak için evlenir. ben onunla heryere gidemem o da bana ayak uyduramaz. ama cok severken bitirmek de çok zor. şimdi acı çekmeye hazırlayıp mantıklı olanı yapmam gerek sanırım

Ana baba önemlidir. Yarın bir gün sende anne olacaksın. Duygusal olarak birine bağlanmayı istiyorsun yaşın genç. Ailen dışında hayatta olmazsa olmaz yok. Unutacaksın. Kendini derslere ver. Babanın yerini biri tutarmı , hayır. Ama sevdiğinin boşluğunu dolduracak biri çıkar karşına zamanı gelince.

inşallah onsuz yapabilirim. çok zor olacak gibi bana dua edin lütfen çok ihtiyacım var... ( aslında böyle bir şey için dua istiyor olmak bile çok sacma belki ama onsuzluk beni gerçekten çok acitiyor ve yoruyor ) keşke her şeyi zamanında yasabilseydim...

eşim polis olduğu için özel sektöre atılmak yerine memur olmayı seçtim benim babamda memur olmamı istemiyodu özel sektörde yükselebileceğime inanıyodu,ama kpss'ye hazırlanacağımı söyledim yaşadığımız şehir ilk tercihimdi ve kazandım Ankarada asil oldum evlendim eşimin şark görevi için Batmandayım şimdi, Hakkaride de olabilirdim, şans, kötünün iyisi, polislerde bi tane şark var askerlerde bildiğim kadarıyla 4, bazı yerlere ailelerini götüremiyolar, tabi ki zor bi hayat, enine boyuna düşünmek içinde küçüksün akışına bırak, ille onunla evleneceksin diye bişey yok

daha bunlar için küçük değil misin:26:

dur bakalım,okullarınız bitsin,dereyi görmeden paçaları sıvıyor gibisin

daha bunlar için küçük değil misin:26:

dur bakalım,okullarınız bitsin,dereyi görmeden paçaları sıvıyor gibisin

kardeşimle aramda 6 yaş var ama inan kuşak çatışması var abla, onun kız arkadaşları da hemen evlilikten konuşmaya başlıyolarmış, ben 18 yaşında ponponlu tokalar takıyodum, hala sabahları nemesis evlisin artık diye kendime hatırlatıyorum ve kalbim bi hızlı atıyo 5 dk kendime gelemiyorum

anlamıyorum bu çocuklardaki evlilik merakını.konu sahibi arkadaşlığına devam etsin bakalım,sonu evliliğe gidecek mi.belki bir süre sonra anlaşamayacaklar ve ayrılacaklar.belki de daha çok birbirlerine aşık olup hiç bir şeyi gözleri görmeyip evliliğe gidecekler

küçük olduğumun farkındayım.ama şu an onunla konuşuyor olmak bütün bunları gozealmayi gerektiriyor çünkü giderek baglaniyoruz. şimdi bile birakmak çok zorken ileriyi düşünemiyorum

küçük olduğumun farkındayım.ama şu an onunla konuşuyor olmak bütün bunları gozealmayi gerektiriyor çünkü giderek baglaniyoruz. şimdi bile birakmak çok zorken ileriyi düşünemiyorum

canım bak ben senden 9 yaş büyüğüm Egem abla daha büyük, ben kendi hayatımda ne bitmez aşklar gördüm bir gecede bittiler, aldatmalar entrikalar, bende aşkımdan ölürüm sandım ama ölmedim çok daha güzel bi ilişki yaşadığım kişiyle evliyim şu an, asla evlenmem tek eşlilik bana göre değil diyen insanlar tanıdım şu an çocukları var, ben 9 sene flört edip evlendim belki sende benim gibi olursun o zaman asker olması falan farketmez evlenir mutlu olursun belkide seneye okulunda başka bi çocukla tanışır aşık olursun hayat bu, şimdiden bunu düşünme, sevgilin düşünüyosada bırak konuşsun neticede o da okurken evlenemez akademi katı bi yer

böyle mi devam etmeliyim peki ? şu an bizim bir geleceğimiz olmasi çok zor gibi geliyor.ben her şehirde çalışmam doğru olmasi şart değil.onun tayininin çıktığı herhangi bir yere bütün emegimi hiçe sayıp gidemem. olmayacak bir şeye de devam demek bana bir değil. yani zevk için biriyle konuşmam ben eğer olma ihtimali varsa devam edebilirim ancak.ne yapmalıyım ?

Canım aşk karın doyurmuyor. Okumak zor o kadar okumuşsun üniversiteyi kazanmışsın, belki orada daha iyileri çıkıcak karşına. Eğer askerle evlenirsen zaten fikir ve kültür gibi çatışmaları olacak bu da kavga etmenize sebep olacak şu an seviyor olabilirsin fakat ileride mutsuz olmanı sağlayabilir bu bence karar vermeden önce iki kere düşün.

sen her şehre gidemem dedikten sonra nasıl olma ihtimali olabilir ki, bitir o zaman, onun okulu bırakmasını mı tercih edersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…